Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   138 / 574
(#) attrax válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Szia köszönöm a válaszod.A kazán laktéren kívül lenne,nincs ajtó a kazánházhoz.(műhelyben van)Kéményes kell ,sima kazán nem kombi.Jelenleg egy 20 éves Fég van fent de borzalmas hangokat ad azért cserélnénk le. Ma megkérdeztem 1 boltot.Ő nem javasolja az olcsó Sauniereket. Azt mondja nagyon le van butítva hogy olcsó legyen és nem is tudja azt a teljesítményt ami elvárható lenne. Nyilván azt ajánlja ami neki jó :egy 140ezres Aristont.Tudom,hogy alacsony árkategóriában nem várhatok full extrát de nekem nem is kell ,hogy mondjuk mindenre hibát jelezzen csak végezze a dolgát.Nem szeretnék garancia lejárta után 2 nappal panelcsere miatt -20 fokban fagyoskodni.És nem szeretnék 35ezret fizetni egy szivattyúért.Ha meg már úgy is minden készülékbe ott a drága elektronika akkor minek vegyek 300k ért kazánt.Belőttem magamnak egy 200k-t amibe bele kell férnie tokkal ,vonóval,szereléssel együtt.Boltos szerint az új Aristonok ráerősítettek elektronikában.Nem tudom...
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
(#) szerviz válasza attrax hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Háát, csak hozzá kell szólnom a régi FÉG-ek védelmében.
Féget lecserélni Szörnyű Düválra, hát az szörnyű hiba lenne..!

A Féget karácsonykor, a kocsiban lévő alkatrészekkel, viszonylag olcsón meg tudom javítani!
Ezt sok okos kazánra nem tudom kijelenteni!

Keress olyan szervizest, aki azt mondja neked, hogy tizenötért kitisztítja a kazántestet (persze nem a "falon"), szétszedi, tisztítja a gázarmatúrát, tömszelencét, termoelemet cserél, és fizetned akkor kell, ha csendben megy a kazán.

Jahh, látom, Vecsésen laksz, az már "vonzáskörzet", úgy hallottam, ott más a díjszabás, de még akkor is inkább a FÉG-et rakatnám rendbe! Még akkor is, ha kazántestet kell cserélni.
A szivattyúért a 35 ezer sajnos reális, ha Grundfoss; egyéb, másodosztályú szivattyúkat olcsóbban is kaphatsz. De szivattyút ritkán kell cserélni.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
(#) bbalazs_ válasza attrax hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Bocsass meg, en nem vagyok szervizes, lovesem sincs a kazanokrol (a sajat kis Chaffoteaux-mat szoktam szerelgetni - inkabb kenyszerusegbol, mint elvezetbol), csak probalok jozan esszel gondolkodni. De szerintem ne boltot, hanem olyat kerdezz meg errol, aki javitgat, felszerel, beuzemel ilyen keszulekeket, leven a gyermekbetegsegeket ok jobban latjak. Nem mellekesen, ha o javasol valamit, akkor nemi erkolcsi felelosseggel is tartozik feletek. Szerintem viszont kazanon huszezret sporolni nem erdemes. Az elso karbantartaskor visszajohet a kulonbseg. Leveledbol ugy veszem ki, hogy lakast futenel vele, igy a kenyelmi szempontk is emellett szolnak.
A helyedben azert megfontolnam szervizes otletet is, hiszen az sem lehet mellekes, hogy esetleges hiba eseten (jellemzoen minusz husz fokban ) milyen gyorsan tudjak orvosolni, mindenki altal ismert kommersz tipusrol van-e szo (csavarhuzo+kalapacs+fogo szentharomsaggal szerelheto gombokert) vagy pedig egy hetig jon az alkatresz Uj-Zelandrol, talicska aranyba kerul es csak az a szerelo ert hozza, aki eppen tegnap ket honapos szabadsagra utazott Tahitira...
(#) bbalazs_ válasza Edith hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Igy latatlanban szerintem valami komoly fojtas/dugulas lehet a melegvizkorben. Legvaloszinubbnek a hocserelo vizkovesedeset gondolom, de lehet az altalad emlitett vizszuro is eldugulva. Ha lassan alakult ki ez az allapot, akkor szerintem vizko, ha gyorsabban, akkor valami varatlan dugulas. Maga a zuhanyfej rendben van? Ha azt leveszed a csorol, akkor is gyenge a melegviz?

Hagen-Poiseuille torveny ertelmeben a sugar negyedik hatvanyaval aranyos a vizhozam, tehat egeszen kicsi valtozas az atfolyasi keresztmetszetben dramai valtozast okoz a vizkifolyasban.
(#) Mamo hozzászólása Dec 9, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy Radiant kazánnal lenni problémám. Fűt, adja a melegvizet, tehát elméletileg semmi hiba, de mikor bekapcsol a fűtés, akkor gyújt, kikapcsol, gyújt kikapcsol, 3-4-szer és csak utána marad bekapcsolva. Egyre sűrűbben csinálja, valami ötlet mi lehet a baja?

Előre is köszi a segítséget!
(#) toro válasza Mamo hozzászólására (») Dec 9, 2012 /
 
Bitermikus vagy váltószelepes a kazánod?
(#) Edith hozzászólása Dec 10, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy Elektrolux GCB 350 tipúsú kazánunk. Az a gond vele, hogy a meleg víz nyomása rettenetesen alacsony, alig folyik, zuhanyozni szinte nem is lehet vele. Magyar nyelvű leírást nem találtam hozzá a neten, csak németet. Azon van egy "Water filter" de semmi más, amivel állíthatni lehetne a meleg víz nyomásán. A hideg vízé tökéletes!
Kérem, ha valaki tud, segítsen! Köszönöm!
Edith
(#) Mamo válasza toro hozzászólására (») Dec 10, 2012 /
 
Na ennyire nem értek hozzá! Mit nézzek, hogy erre a kérdésedre tudjak válaszolni?
(#) Edith válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 10, 2012 /
 
bbalazs,kösz. A zuhanyfej rendben, kitisztítottam. A mosogatónál, mosdónál is ilyen gyenge a nyomás. Amikor a fűtés elindul a kazánnál, veszettül zörög! Lakáson kívül, másik helyiségben van a kazán, de a lakásban is hallatszik!
Ezt a kazánt egy hónapja szerelték be. Használtan vettük, állítólag az előző tulaj csak meleg vízre használta, fűtésre nem. Nála nem volt ilyen gond. Állítólag,ezt mondta,nem tudhatom.
Előtte egy Ciao Beretta kazánom volt, azon volt egy négyszögletes fekete gomb, amivel tudtam állítani a meleg víz nyomását. Ezen nem találok semmit. Csak ezt a leírást találtam.
Képben küldöm.

_kép (1).JPG
    
(#) bbalazs_ válasza Edith hozzászólására (») Dec 10, 2012 /
 
Le kellene venni a hasznalati meleg viz csovet a kazanrol es ugy megnezni vodorbe, hogy mi a helyzet. Ha itt erosen jon, a ti csoveitekben van dugulas. Ha a kazanbol is gyenge jon, akkor ott a hiba belul. De a hidegviznyomas nem lehet mertekado, mert a hidegvizet mashonnan kapja a csap, nem a kazanbol. Viszont a kazanban a bemeno hidegviz is lehet szurovel vedett, ami szinten eldugulhat. A zorges olyan levegobuborekos jellegu vagy femes-karcolodos? Mert szivattyu is lehet.
A meleg viz nyomasat allito szelep szerintem nem mas, mint egy fojtoszelep, ami a befolyo hidegvizet korlatozza.
Az eladonak nem lehet a fejehez vagdosni? Gondolom, felszereles utan is zorgott, nem?

(#) toro válasza Mamo hozzászólására (») Dec 10, 2012 /
 
Ha az elejét leveszed, van-e a vezérlőpanel felett jobb oldalon egy szürke Honeywell felíratú doboz vagy sem?
(#) attrax válasza szerviz hozzászólására (») Dec 10, 2012 /
 
Hát bevallom javítgattam már a 20 év alatt párszor ezt a Fég C24 kazánt.Cirka mindent kicseréltem már benne.Szerettem volna egy gazdaságosabb újat venni.Az o.k ,hogy nincs benne elektronika ami nagy előny csak valahogy nem bízok már benne.Hangosan áll le ,mert a gáz kialszik és közben(fő)a kazánban a víz.Ha letekerem a fojtószelepet a gáznál akkor visszaesik a lángmagasság.Akkor ugyan halkabban áll le de akkor meg nem fűt fel rendesen.Amúgy működik csak zavar.Gázszerelő látta(nem gázkészülékes)nem tudott vele mit csinálni.MIért eretnekség S.D.Semiára átállni?Ezt nem értem.
(#) Inhouse hozzászólása Dec 10, 2012 /
 
Sziasztok!

Anyukám panelban lakik, pár éve lettek egyedisítve. Baxi Main 24Fi kazán és Siemens RA10 tekerős termosztát, lapradiátorok. Ez utóbbira szinte folyamatosan panaszkodott, hogy nem jó helyen kapcsol, meg nem kapcsol. Volt tavaly is kint nála szerelő, de igazából én is úgy vettem, hogy nem ért hozzá...
Most új dolog van, Apache66-éhoz hasonló hibával:
A termosztátot kapcsolva be és kikapcsol. Viszont bekapcsolt állapotban nem megy talán 1 percet sem, aztán kialszik a lángot jelző LED, semmi hiba. Addigra felmegy a víz hőfoka a beállítottra (mindegy hogy 70, vagy 50), a radiátorok melegek végig. Keringet (hallatszik némi zaj), csökken lassan a hőmérséklet, 50-re állítva 40 körül újra gyújt és kezdi elölről. Az egy dolog, hogy a termosztát magától sosem kapcsol le (20-ra van állítva), állítólag ezzel a Siemens-el sok baj van...?!
Eddig a fene se figyelte, de amit még észrevettem, hogy a bal oldalon van a kilépő és a jobb oldalon ugye a visszatérő, a kilépő megy az alsó vezetésű csőbe, és így a radiátorok aljába, a visszatérő pedig a felsőbe... Anya nem értett hozzá, teszem hozzá én se biztos, hogy észre vettem volna a helyében...

Mi okozhatja ezt a hibát?

Üdv
Inhouse
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2012
(#) toro válasza attrax hozzászólására (») Dec 10, 2012 /
 
Igazad van! Belefáradtál a javítgatásba.
AZ SD Semivál viszont "megtanulhatod" a szakma csinját-binját.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Idézet:
„Siemens RA10 tekerős termosztát, lapradiátorok. Ez utóbbira szinte folyamatosan panaszkodott, hogy nem jó helyen kapcsol”


Mármint a termosztát...

Üdv
Inhouse
(#) tomy1988 hozzászólása Dec 11, 2012 /
 
Nekem egy Colibri FT-E készülékem van,ami megadta magát. Reggelre nem működött,szerelőt hívtam,aki először közölte,hogy rossz és újat kell venni,aztán rájött,hogy csak egy biztosítékot vert ki,amit ki is cserélt. Működött kb 1 órát,aztán megint kiverte a biztosítékot (gondolom én),mikor meg visszahívtam a szerelőt,akkor közölte,hogy nem jön vissza,mert nem tudja,hogy mi a baja,hogy miért veri ki a biztit,és hogy új készüléket kell venni,mert nem javítható. Én nem értek hozzá,de kétlem,hogy javíthatatlan a hiba. Kérem ha valakinek volt hasonló,akkor segítsen,mert nem nagyon szeretnék új készüléket venni,ha ez megjavítható. Előre is köszönöm!
(#) Edith válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
A zörgés hangos,fémes. Amikor begyújt a kazán, akkor nagyon hangos, később csillapodik.
Jól mondtad, az a szelep a fojtószelep. Megpróbáltuk. Igaz, hogy rögtön nagyobb lett a meleg víz nyomása,de a kazánban a nyomás villámgyorsan kúszott fel .Vagyis ez tulajdonképpen feltöltő szelep.
A rajz szerint meg tudod mondani, melyik csövet kell levennünk? Köszönöm az eddigi válaszaidat is!
(#) bbalazs_ válasza Edith hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Azonnal zorog vagy begyujtas utan kicsivel csak (1-2 sec)? Azert kerdezem, mert a szivattyu azonnal elindul, viszont a langnak kell kis ido, amig felforralja a vizet a lamellaknal.
Nem tudom, melyik csovet, de gondolom flexicso es erzed a melegviz engedesnel kezzel megfogva, hogy az melegszik.
Ha nem flexicso, hanem fixen van a falba vezetve konyokkel, akkor nem javaslom a mutatvanyt.
(#) toro válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 11, 2012 / 1
 
A termosztát csak egy rövidzárt ad vissza a kazánnak!
Az, hogy hirtelen felfűt vissza vezethető a kazánhőcserélő szennyezettségére!
(#) toro válasza tomy1988 hozzászólására (») Dec 11, 2012 / 1
 
Mindenképpen keress egy olyan kollégát, aki "otthon van" az elektronikában is.
Vagy legalább hajlandó hibakeresést elvégezni. A biztosíték kiolvadás vissza vezethető zárlatra vagy nem megfelelő méretű (Amper) üvegcső biztosítékra!
(#) toro válasza Edith hozzászólására (») Dec 11, 2012 / 1
 
A kazán hőcserélő zörgés a szennyezettség miatt van! Tisztítással orvosolható.
(#) VIM válasza tomy1988 hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Szia! Nem akarlak elszomorítani, ezért no comment.
(#) bbalazs_ válasza toro hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Vagy akar meg az amper is stimmelhet, de a biztositek tul gyors esetleg. En L tipusut tennek bele - persze, ha nem az elektronika logikai reszet vedi eppen
hanem mondjuk a szivattyut vagy a tekercseket, releket.
(#) bbalazs_ válasza tomy1988 hozzászólására (») Dec 11, 2012 /
 
Nem az lenne a logikus, hogy olyan szerelot hivsz, aki az adott tipusban otthon van? (pl. szakszerviz vagy legalabb valami szerzodott partner). Ezert mar a telefonban el kell mondani, milyen tipusu kazanod van.
Masfelol lejott egy csempe a falrol, igy sajnos uj lakast is kell venned, mert ez elromlott


(#) Mamo válasza toro hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Inkább fekete, mint szürke, de igen, van Honeywell feliratú dobozka benne!
(#) Inhouse válasza toro hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Idézet:
„A termosztát csak egy rövidzárt ad vissza a kazánnak!”


Igen, köszönöm, ezt tudom, mint írtam, most új dolog van. Mondjuk én valamiért bíztam a Siemens márkában...

Idézet:
„Az, hogy hirtelen felfűt vissza vezethető a kazánhőcserélő szennyezettségére!”


Az az érdekes, hogy a radiátorok is melegek, és nem értem miért nem modulál vissza a lángon, a papírja szerint lángmodulációs. 3-4 éves a cucc, még fizeti a hitelt, ennyi idő alatt elszennyeződik a hőcserélő? Semmilyen hibajelzés nincs, nem kellene valamit jeleznie?

Üdv
Inhouse

(#) toro válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
A hőcserélő szennyezettsége nem tartozik a kazánok garanciális kötelezettségei közé!
A radiátorok víznyomás alatt is oxidálódnak (erről már sokan sokat írtunk).
Ez a szennyeződés a hibás!
(#) toro válasza Mamo hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Az a szeleped szurult meg! Ki kellene tisztíta(t)nod a fűtőkört!
(#) kissi válasza toro hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 

Szia!
Bocs, hogy "beleugatok", , de ezt írta korábban, ez nem lehet gond?
Idézet:
„Eddig a fene se figyelte, de amit még észrevettem, hogy a bal oldalon van a kilépő és a jobb oldalon ugye a visszatérő, a kilépő megy az alsó vezetésű csőbe, és így a radiátorok aljába, a visszatérő pedig a felsőbe...”

Steve
(#) Inhouse válasza toro hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Idézet:
„A hőcserélő szennyezettsége nem tartozik a kazánok garanciális kötelezettségei közé!”


Nem firtattam a garanciát ezzel kapcsolatban, hacsak nem a fordított csőbekötés miatt lehetne egy kört futni...

Holnap úgy néz ki, jön a szerelő és megnézi. Köszönöm a segítséget, írok, hogy mi lett.

Üdv
Inhouse
Következő: »»   138 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem