Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LCD vezérlés
Témaindító: kicsi_huszar, idő: Jún 13, 2006
Írasd ki az LCD karakterkészletét (pl.: ciklussal (lcd_write(1, asd), ahol az "asd" a ciklusváltozó).
Valószínűleg a magyar ékezetes karakterek nagy részét nem tudja.
Ezért kértem ,h valaki leírhatná. Nincs kedvem vele pepecselni.
Sziasztok még új vagyok itt. És máris egy komoly kéréssel fordulnék hozzátok. Van egy feladatom amit sürgősen meg kellene csinálnom de nem nagyon megy A feladat a következő lenne: adot egy atmega 128as mikroprocesszor egy 4*40 karakteres lcd kijelző (pqc4004aw-syl-2) és WinAvr (programmers notepad) nevű programmal kellene életet lehelni bele.. egyszerűbb programokat már tudok kezelni a mikroprocin de a hozzá csatlakoztatott lcd-t nem nagyon sikerül feléleszteni... ha valaki tudna egy egyszerű progit amivel kiiratni tudnék az szuper lenne.. Úgy konkrétan a legelejétől.. Előre is köszönöm a segítséget.
Milyen nyelven akarsz foglalkozni vele?
Tessék itt egy hex ezt beégeted egy 16f628 ba
az RA 3 ra teszel egy nyomógombot , az RB portra a kijelződet , ja és egy 4 Mhz-s kvarc kell még A gombot nyomkodva az alsó sorban a sorszám a felső sorban a karakter látható .
Sziasztok
Kaptam 2 db LCD,vizsont nemsokat kaptam a vezerleserol. Az eggyik egy LM6800-as, 256 x 64 px-eles , es elvileg S6B0108-as vezerlo jar hozza. A masik egy LM2068-as, 320 x 240px, es S1D13700,Raio RA8835, RA8803 vezerlokkel mukodnek. Leirasokot csatolom. Ha valaki valameikkel talalkozott, kerem szoljon link LM6800 - link LM2068s
konkretan a bekotes, erdekelne, meg, hogy, hogyan kell programozni ezeket a vezerloket?(talan KS0108 csaladbol valok?).
Üdv. Érdeklődnék valaki találkozott már ezzel a meghajtó ic-vel?Egy ilyet hajt meg,a csatin 2érre van kivezetve +2 a billentyűzeté.De milyen kommunikáció.Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok !
Azt szeretném kérdezni, hogy az ES13BA0FLY grafikus LCD kijelzőhöz keresek 30 pontos FFC (vagy esetleg PFC?? nem tudom pontosan a megnevezését) csatlakozót. Hol tudok ilyet vásárolni? Köszönöm a válaszokat.
chipcad-ben kérdezz rá
Szia ! Köszönöm a segítséget !
Szia ! Köszönöm a segítséget !
Helló.
Nekem is van egy lcd-m. Siemens cx65 ből való. Szeretném felhasználni a számítógéphez. A kérdés hogyan tudnám vezérelni mint program tekintetében mint hardveresen. Tápforrás és egyebek. USB vagy soros porton keresztül lenne jó. Ja.. és ha sikerül menyire számíthatok nagy dolgokra tőle.. képet vagy esetleg valami mini programot is meg lehet vele jeleníteni? Egy adatlapot már találtam csak nekem nem sokat mond ![]()
Hallóó valaki! Please
![]()
Sziasztok!
Körítés: Kellene nekem grafikus LCD és gyorsan - lehet, hogy nem ez volt a leglogikusabb döntés - vettem egyet, ami méretre kb oké, nem tűnt túl bonyolultnak és az ára is stimmelt. Most állnék neki meghajtani, de a bekötéssel és vezérléssel már kapásból adódtak problémák. Adatok: Típus: PG12864LRF-NRA-H-Q Adatlap: http://www.farnell.com/datasheets/1310996.pdf Probléma: Nem nagyon vagyok tisztában az LCD-k vezérlésével, de HD44780-vezérlővel rendelkező alfanumerikus LCD-ket már használtam. A szóban forgó LCD lábkiosztása is gyanúsan emlékeztet arra, DE: rendelkezik I2C lábakkal is (SCL, SDA). Szerintetek a DATA lábak bekötése nélkül, csak az I2C lábakat használva meg lehet hajtani a kijelzőt? Illetve ha igen, honnan fogom megtudni, hogyan? Köszönöm a segítséget! Ádám
Plusz információ:
Az adatlap 9. oldalán, ahol a lábakat magyarázza, azt mondja, hogy a P/S láb szolgál a paralell és serial interfész közötti váltásra, és hogy soros esetben a data lábakat (D0...D7) nagyimpedandiás bemenetté teszi.. tehát a fentebbi kérdésem részben megválaszolódni látszik, de azért a vezérlés mikéntjéről még szívesen vennél ötleteket. Köszönöm!
Sziasztok!
Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne keresni olyan csatlakozót NYÁK-ra, ami 20-pólusú vezető fóliát fogad? Kábé így néz ki az, amihez csatlakozó kéne (persze nem a patkolásra gondolok, nyilván). Kerestem Farnellnél conductive film connectorként meg minden sz*rként, de nem nagyon jutottam eredményre. Ha van ötlet, köszönöm! adam
Találtam az ebay-en kis méretű lcd modult.
A kontroller KS0069. Azt kérdezném, hogy ez kompatibilis-e a HD44780 kontrollerrel?
Régi CD meghajtóknál a mehanika és a vezérlés összekötésénél használtak 21 eres ilyen vezetékeket és csatlakozókat....
Sziasztok, az alábbi képen szereplő LCD bekötésére lennék kíváncsi. Googleval semmit sem találtam.
Szia!
Nekem is volt ilyesmi LCD-m, ami az érdekesség benne, hogy alapból 4 bites, tehát csak 4 bit es módban tudsz vele kommunikálni. Itt szépen le van írva (4 bites adatátvitel) a lényeg. Viszont az LCD lábkiosztása eltér a megszokottól, mert ha jól látom, a 8-as a test. Ha nem találsz sehol semmi adatlapot, akkor ki kell mérni, melyik láb hova megy a HD vezérlőn.
Az jó, mert AVR-rel akarom használni. Lábkiosztást nem találok még hasonlót sem.
![]() Esetleg valakinek ötlete, h ogy merre kutakodjak? Kimérni hogyan tudnám? Van egy hasonló kijelzőm, de annak több kivezetése van, talán 14 vagy 16. Ráadásul az ilyen beöntött vezérlős. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
Megnézed a HD44780 adatlapját, és az ott lévő lábakat megnézed hova mennek a NYÁK-on ("kisípolod" műszerrel) (táp, Enable, R/W, R/S, kontraszt, DB0..DB7 (de mivel 4 bites, ezért csak a DB3..DB7-et kell nézni).
Így már értem. Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Mi lehet a baja az LCD-nek, ha ilyen pixelhibákat produkál? Samsung KS0066 IC van rajta.
Mikor csinalja?
Bekapcsolas utan? Mukodes kozben? Hideg? Meleg?
Bekapcsolás után. Egy potival állítom a kontrasztot. Nem látszik az összes karakter helye tisztán. Hol kéne melegnek éreznem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |