Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   63 / 2533
(#) Kiss Gábor hozzászólása Okt 21, 2007 /

Tudna nekem valaki küldeni valami király torzítót tda1554-es erősítőhöz. Előre is köszi
(#) maTaKee válasza Kiss Gábor hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

Milyen torzító kellene neked? (Distortion, Fuzz, Octave, Overdrive ... etc)
(#) djloui válasza Kiss Gábor hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

Szia itt van 1 MARSALL supafuzz elég egyszerű és jó hangja van én már kipróbáltam csak meg kéne keresnem mert azóta már vettem egy multiefektet, ha megtalálom küldök képet is.
(#) M.Béla válasza Benzol hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

Hello!
Ha érdekel Én ezt láttam és hallottam...
Nagyon állat volt

Szóval építettek már ilyet
(#) amplifier hozzászólása Okt 22, 2007 /

Üdv M.Béla!

Kapcsolási rajzod van esetleg ehhez az erőlködőhöz meg egy nyákterv is jól jönne ha feltennéd.
Kíváncsiságból megnézném.
(#) Parázs Gábor válasza M.Béla hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

Jól néz ki.Ki épitette?
(#) szamóca válasza M.Béla hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

Ha volna amatőr építési verseny, ezt lehetne nevezni a total brutál kategóriában.
Mindenesetre gyönyörű alkotás, akárki is építette.
(#) M.Béla hozzászólása Okt 22, 2007 /

Amplifier:
kapcsirajzot találsz a készítő oldalán:

http://resonator-electronics.hu/

de a nyákrajzot nem közölték sajnos(lehet hogy személyesen el lehetne kérni, próba-cseresznye )

Parázs Gábor:
Englert Csaba - Hangtechnikai és fejlesztő mérnök
építette.

Szamóca:
Igen

Használd az URL gombot! Kösz szabi83
(#) Kiss Gábor hozzászólása Okt 22, 2007 /

Uh lehet én irtam el de hagszín szabájzóra gondolltam amivel a magasat a mélyet meg a basszust ki tudom emelni és valami olyan kellene ami tuti jól működik.
(#) WD40 hozzászólása Okt 23, 2007 /

Végül is kiderült, hogy nem az ESP-n van rossz kapcsrajz, hanem én vagyok a hülye Elkötés van, bizony! Kihagytam egy-egy ellenállást mindkét csatornából, méghozzá a visszacsatolásból. Kösz nektek, rávezettetek, hogy kilencedszer is végignézzem az egészet, és lám!
(#) lamalas válasza WD40 hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Az ESP-n nem hinnem hogy rossz kapcsolasok lennenek fent. Azok mind kirpobalt, megepitett kapcsolasok, nem azokban kell keresni a hibat. A visszacsatolast en mar a legelejen emlegettem ... a hiba tipikus, ezert is gondoltam egybol erre. Ha nincs visszacsatolas, akkor a muveleti erosito a nyilthurku erosites nagysagaval probalja erositeni a bemeno jelet. Ez az erosites viszont altalaban olyan nagy, hogy tulvezerli az erositot es a +-tap kozott fog ugralni a kimeneti jeled szep negyszogjelet formalva Na de a lenyeg, hogy sikerult megtalalni a hibat.

Tanulsag: legkozelebb szamolja mindenki ossze hany alkatresz van a kapcs. rajzon es hany van beultetve a NYAKba. Ha a szamadatok nem egyeznek akkor be sem erdemes kapcsolni az aramkort, utana kell nezni mi a hezag.
(#) szilva válasza WD40 hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Nougye! Örülök, hogy sikerült kijavítani!

De ha már jó lett, akkor írhatnál egy-két szót, arról is, hogy a hangja milyen. Az is megelégedésre ad okot?
(#) pali_2006 hozzászólása Okt 24, 2007 /

Van egy STK 4132-es vég fokom és kérném valakitől hogy küldje el a nyák rajzát és abekötési rajzát köszi előre is

Erre az email cimre küld kössz

pali_2006@citromail.hu
(#) Dzsoni válasza pali_2006 hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

Szevasz pali_2006,

GOOGLE

Udv.!

stk4132.pdf

(#) reinhard hozzászólása Okt 24, 2007 /

Sziasztok! FET-es előerősítőt akarok építeni gitárhoz. A végfok már megvan, az előfok a hangszínnel hiányzik.
A FET drain feszültsége mennyi legyen, mert sokhelyen azt olvasom hogy a tápfesz felét kell beállítani egy trimmerpotival a drainkörben. Van aki meg azt mondja hogyí valamivel több legyen. Mit szóltok hozzá?
(#) spkkill hozzászólása Okt 25, 2007 /

Hy!Lenne egy kis problémám.Van egy tda-s végfokom kb 2x10w.Bele szeretném építeni a rossz akai erősítőm kasznijába de az akai trafója 45v-ot ad le egyenirányítva.Váltakozón 36v. :no: De a tda-s végfok csak 18v ig jó mert eredetileg kocsiba való .A trafó átalakításán kívül tudtok valami megoldást?
(#) szamóca válasza spkkill hozzászólására (») Okt 25, 2007 /

Szia spkkill!
Sajna más lehetőséged nem nagyon lessz, a trafó átalakításon /csere?/ kívűl. Mégha egytápfeszesre alakítod át a TDA végfokod , akkor is max+36V-ot bír .
Végül is egy 30-40VA-es trafó nem túl drága...
(#) szilva válasza spkkill hozzászólására (») Okt 25, 2007 /

Amit tudok, az túl nagy macera/költség lenne.

Erősítőhöz ugyanis disszipatív feszültségszabályozást beépíteni botorság lenne, maximum valami kapcsolóüzemű feszültségcsökkentőt tudnék elképzelni a célra.

Lehet, hogy mégis csak jobb lenne az eredeti trafót átalakítani vagy kicserélni.
(#) Peti_85 válasza spkkill hozzászólására (») Okt 25, 2007 /

Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Ha te nem birod áttekerni a trafót, akkor vidd el egy tekercselőhöz, az megcsinálja neked nem is olyan sokért.
(#) spkkill válasza Peti_85 hozzászólására (») Okt 25, 2007 /

Azóta meggondoltam magam és ha lesz egy kis keretem akkor megjavítom az erősítő végfokját.A tda-ból meg csinálok valami másik kis erősítőt.Épp most tekertem át hozzá a trafót.
(#) lobbooo hozzászólása Okt 25, 2007 /

Hali fnszunyo!!

Itt az STK4050V kapcs rajz +panelrajza,+hangszóró védelem!
(#) lobbooo válasza lobbooo hozzászólására (») Okt 25, 2007 /

Ezzel meg tudod nyitni a "lay" file-t!

sprint.rar

(#) zotyo hozzászólása Okt 26, 2007 /

Sziasztok!

Készített már valaki esetleg nyák tervet KDmester B5 erősítőjének hangfalvédő kapcsolásához?
Szándékozom megépíteni az erősítőt, és védelemmel együtt lenne kerek a dolog.

Üdv.: Zoli
(#) zoly15 hozzászólása Okt 26, 2007 /

sziasztok!
szeretnék VF2-es erősítőt építeni de a táppal 1 kicsit gondban vagyok adott 1 mikró trafó azt szeretném áttekerni 2X24V-ra max 10A-es terhelhetőséggel (tekercsenként) annyi lenne a kérdésem hogy a trafó primerjét át kell-e tekerni?
(#) Parázs Gábor válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

Azt nem kell bántani szerintem 230V(220V)-ra van méretezve.Nincsenek öszehegesztve a vasmagok?
(#) Dzsoni hozzászólása Okt 26, 2007 /

A mikrotrafo nem hagyomanyos trafo (pl. nem folyamatos uzemre van, stb...).
Felejtsd el, inkabb szerezz szovjet szinesteve-hiperszilt es tekerd at azt. Szetszedni sem nehez es folyamatosban birja a 400W terhelest.
(#) fnszunyo válasza lobbooo hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

Szia!
Nagyon köszönöm a rajzokat!
(#) proksa1 hozzászólása Okt 26, 2007 /

Ha kell valakinek nekem van egy eladó mikrotrafom, 2x33V-ra áttekerve, ami kb 2x45V DC-t jelent. 300-400W szerintem nyugodtan kivehető belőle, legfeljebb egy pici ventivel fujatni rola le a meleget. 3000 Ft-ért odaadom.
(#) zoly15 válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

Idézet:
„Nincsenek öszehegesztve a vasmagok”

csak voltak
(#) zoly15 válasza Dzsoni hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

szia!
mekkorák azok a szovjet 400W-os magok?
Következő: »»   63 / 2533
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem