Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Tudna nekem valaki küldeni valami király torzítót tda1554-es erősítőhöz. Előre is köszi
Milyen torzító kellene neked? (Distortion, Fuzz, Octave, Overdrive ... etc)
Szia itt van 1 MARSALL supafuzz elég egyszerű és jó hangja van én már kipróbáltam csak meg kéne keresnem mert azóta már vettem egy multiefektet, ha megtalálom küldök képet is.
Hello!
Ha érdekel Én ezt láttam és hallottam... Nagyon állat volt Szóval építettek már ilyet
Üdv M.Béla!
Kapcsolási rajzod van esetleg ehhez az erőlködőhöz meg egy nyákterv is jól jönne ha feltennéd. Kíváncsiságból megnézném.
Jól néz ki.Ki épitette?
Ha volna amatőr építési verseny, ezt lehetne nevezni a total brutál kategóriában.
Mindenesetre gyönyörű alkotás, akárki is építette.
Amplifier:
kapcsirajzot találsz a készítő oldalán: http://resonator-electronics.hu/ de a nyákrajzot nem közölték sajnos(lehet hogy személyesen el lehetne kérni, próba-cseresznye ) Parázs Gábor: Englert Csaba - Hangtechnikai és fejlesztő mérnök építette. Szamóca: Igen Használd az URL gombot! Kösz szabi83
Uh lehet én irtam el de hagszín szabájzóra gondolltam amivel a magasat a mélyet meg a basszust ki tudom emelni és valami olyan kellene ami tuti jól működik.
Végül is kiderült, hogy nem az ESP-n van rossz kapcsrajz, hanem én vagyok a hülye Elkötés van, bizony! Kihagytam egy-egy ellenállást mindkét csatornából, méghozzá a visszacsatolásból. Kösz nektek, rávezettetek, hogy kilencedszer is végignézzem az egészet, és lám!
Az ESP-n nem hinnem hogy rossz kapcsolasok lennenek fent. Azok mind kirpobalt, megepitett kapcsolasok, nem azokban kell keresni a hibat. A visszacsatolast en mar a legelejen emlegettem ... a hiba tipikus, ezert is gondoltam egybol erre. Ha nincs visszacsatolas, akkor a muveleti erosito a nyilthurku erosites nagysagaval probalja erositeni a bemeno jelet. Ez az erosites viszont altalaban olyan nagy, hogy tulvezerli az erositot es a +-tap kozott fog ugralni a kimeneti jeled szep negyszogjelet formalva Na de a lenyeg, hogy sikerult megtalalni a hibat.
Tanulsag: legkozelebb szamolja mindenki ossze hany alkatresz van a kapcs. rajzon es hany van beultetve a NYAKba. Ha a szamadatok nem egyeznek akkor be sem erdemes kapcsolni az aramkort, utana kell nezni mi a hezag.
Nougye! Örülök, hogy sikerült kijavítani!
De ha már jó lett, akkor írhatnál egy-két szót, arról is, hogy a hangja milyen. Az is megelégedésre ad okot?
Van egy STK 4132-es vég fokom és kérném valakitől hogy küldje el a nyák rajzát és abekötési rajzát köszi előre is
Erre az email cimre küld kössz pali_2006@citromail.hu
Sziasztok! FET-es előerősítőt akarok építeni gitárhoz. A végfok már megvan, az előfok a hangszínnel hiányzik.
A FET drain feszültsége mennyi legyen, mert sokhelyen azt olvasom hogy a tápfesz felét kell beállítani egy trimmerpotival a drainkörben. Van aki meg azt mondja hogyí valamivel több legyen. Mit szóltok hozzá?
Hy!Lenne egy kis problémám.Van egy tda-s végfokom kb 2x10w.Bele szeretném építeni a rossz akai erősítőm kasznijába de az akai trafója 45v-ot ad le egyenirányítva.Váltakozón 36v. :no: De a tda-s végfok csak 18v ig jó mert eredetileg kocsiba való .A trafó átalakításán kívül tudtok valami megoldást?
Szia spkkill!
Sajna más lehetőséged nem nagyon lessz, a trafó átalakításon /csere?/ kívűl. Mégha egytápfeszesre alakítod át a TDA végfokod , akkor is max+36V-ot bír . Végül is egy 30-40VA-es trafó nem túl drága...
Amit tudok, az túl nagy macera/költség lenne.
Erősítőhöz ugyanis disszipatív feszültségszabályozást beépíteni botorság lenne, maximum valami kapcsolóüzemű feszültségcsökkentőt tudnék elképzelni a célra. Lehet, hogy mégis csak jobb lenne az eredeti trafót átalakítani vagy kicserélni.
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Ha te nem birod áttekerni a trafót, akkor vidd el egy tekercselőhöz, az megcsinálja neked nem is olyan sokért.
Azóta meggondoltam magam és ha lesz egy kis keretem akkor megjavítom az erősítő végfokját.A tda-ból meg csinálok valami másik kis erősítőt.Épp most tekertem át hozzá a trafót.
Hali fnszunyo!!
Itt az STK4050V kapcs rajz +panelrajza,+hangszóró védelem!
Ezzel meg tudod nyitni a "lay" file-t!
Sziasztok!
Készített már valaki esetleg nyák tervet KDmester B5 erősítőjének hangfalvédő kapcsolásához? Szándékozom megépíteni az erősítőt, és védelemmel együtt lenne kerek a dolog. Üdv.: Zoli
sziasztok!
szeretnék VF2-es erősítőt építeni de a táppal 1 kicsit gondban vagyok adott 1 mikró trafó azt szeretném áttekerni 2X24V-ra max 10A-es terhelhetőséggel (tekercsenként) annyi lenne a kérdésem hogy a trafó primerjét át kell-e tekerni?
Azt nem kell bántani szerintem 230V(220V)-ra van méretezve.Nincsenek öszehegesztve a vasmagok?
A mikrotrafo nem hagyomanyos trafo (pl. nem folyamatos uzemre van, stb...).
Felejtsd el, inkabb szerezz szovjet szinesteve-hiperszilt es tekerd at azt. Szetszedni sem nehez es folyamatosban birja a 400W terhelest.
Ha kell valakinek nekem van egy eladó mikrotrafom, 2x33V-ra áttekerve, ami kb 2x45V DC-t jelent. 300-400W szerintem nyugodtan kivehető belőle, legfeljebb egy pici ventivel fujatni rola le a meleget. 3000 Ft-ért odaadom.
Idézet: „Nincsenek öszehegesztve a vasmagok” csak voltak
szia!
mekkorák azok a szovjet 400W-os magok? |
Bejelentkezés
Hirdetés |