Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok kérdése az lene hogy vanegy fujitsu siemens esprimo mobil laptopom és egyszerüen nem ad képet vagyis be indul a venti pörög utána lelasul a kijelző nem mutat semit a kis ledek világitanak minden csak nem ad képet cseréltem benne ramot hogy netán az lene a baja de akor sem ad képet valószinü az hogy a proci mentt ki léci segitsetek köszi
Ne vegyél bele procit, mert nem az a baja. A videokártya halt meg. Ha cserélhető benne, akkor vagy veszel bele újat vagy megcsináltatod. (Vaterán van egy kolléga aki javít ilyeneket MXM javításra keress.) Ha integrált a videokari, akkor az alaplapot kell kivenni és azon kell a GPU-t reballozni. (A művelet ára 10 e Ft körül mozog.) Mérlegelni kell hogy ér-e annyit a gép neked.
Üdv.: Miki
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, remélem valaki tudja rá a választ, hogy van egy laptop aminek nem megy , a kijelző háttér világítása. Toshiba L30... Megnéztem mindent, az inverter működik, a kijelző jó. Addig eljutottam, hogy nem kapja meg a kapcsoló feszültséget az inverter. Egy Multiméterrel tudom kapcsolni (ha a multimétert dióda vizsgálatra állítom és hozzá érintem a kapcsoló szálhoz akkor működik) -a szalagkábel nem hibás ellenőrizve.. Az lenne a kérdésem, hogy mi kapcsolja invertert induláskor, s hol keressem a hibát? Előre is köszönöm a segítséget.
Szokott neha lenni pici kapcsolotranyo valahol. Probald meg visszafele kovetni a szalat.
Kulso monitorral megy? A legtobb notebookon van valami kombinacio, amivel valthatod a videojel helyet. Aztan a biosban meg kellene nezni, mire van allitva. Aztan az is lehet, hogy hibasan erzekel kulso monitor jelenletet. A bekapcsolastol kezdve ilyen, tehat tok sotet vegig? Hirtelen lett ilyen? A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Köszönöm az információkat, s a hozzászólást. A laptop működött a a kijelzőjén is, egyszer csak nem kapcsolt a háttér világítás. Monitoron is jó a kép, és a kijelzőn is lehet halványan látni. Igazad lehet, hogy egy tranyó, vagy kondi lesz a hibás.
Sziasztok. Egy kérdéssel fordulok hozzátok.Van egy Toshiba Tecra T9000 leptopom .Hibajelenség a következő :nem működik az USB, nincs hang,nem működik a belső WIFI .AZ SD kártyaolvasót és az infrát nem próbáltam . Csak PCMCIA -val lehetséges a WIFI vagy USB- PCMCIA kártyával tudok működtetni külső egeret, belső hálókártya UTP működik .
Helló! Ha az összerakásnál (nem feltétlenül te csináltad, hanem előtted valaki) nem felejtettek ki csatlakozókat visszatenni, akkor a leírtak I/O chip (southbridge) hibájára utalnalnak.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
Sziastok a Toshibához még elfelejtettem hozzátenni hogy a z XP az eszköz kezelőbenn látja a wifi kártyát és a hangkártyát is nincs ütközés sem megfelelően működik az XP szerint de ha elindítok egy MP3 at akkor kiírja hogy nincs mivel lejátszani
A driverek fel lettek telepítve? nélkül nem fog menni.
Üdv.: Miki
Sziasztok!Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a laptopom mostanában nem ad képet, és nem világit a kijelzőm.Van egy furcsa dolog azonban, hogy ha rákötöm az lcd tévémet akkor bekapcsol és felvillan a laptop monitora is és be is adja a képet.Töbször próbáltam és nem mindig sikerül igy sem.Köszönöm mindenkinek előre is!
Szerintem az inverter biztositeka jatszik bimetallt. Vagy csak egyszeru kontakthiba a kabelben.
Szia! Ha nem oldódott még meg a problémád: A kijelző kereten van a 2 kis fülecske ami beakad mikor lezárod a laptop tetejét! Na most ahová beakad 2 kis lukacska közül a baloldaliba ha belenézel ott egy kis fém lemezke van a másikban semmi! A fémlemezkét kell megnézned nem-e támasztotta ki valami piszok, mert az kapcsolja az inverter-t és hajlamos a beragadásra! 10 inverter gyanús toshibából 9-nél csak ennyi a gond!
Ha a LID-el lenne probléma, akkor nem látszana a kép a kijelzőn, megvilágítás nélkül. Mert egy idő után a megjelenítés is eltűnik, nem csak a megvilágítás. Azt meg végképp nem gondolom, hogy a toshiba ilyen gagyi megoldást talált a lecsukás érzékelésre.
Idézet: „Azt meg végképp nem gondolom, hogy a toshiba ilyen gagyi megoldást talált a lecsukás érzékelésre.” De sajnos igen. Nálam is járt már néhány gép ezzel a hibával. A kosztól nem tud mozogni a fémlemezke és emiatt nem is funkcionál rendesen a lid. De míg erre rájöttem... ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
Köszönöm a tanácsokat. Megnézem majd a lecsukás érzékelőt, igaz én is úgy tapasztaltam egyéb gépeknél,hogy akkor a kijelzőre sem ad ki képet. Majd megírom mi lett a vége.
kedves Szakik!
Van egy ALBACOM laptop. Ritkán úgy heti egy alkalommal hirtelen kikapcsol. és a másik baj ,hogy írás közben ugrál cursor és ha nemajnos figyelek sajnos össze vissza ír. Mi lehet a baj. Kérlek válaszoljatok üdv:dava
A masodik kerdesre tudom a valaszt: valoszinuleg a billentyuzeted erosen bent van, a touchpad pedig kozel a szelehez. Amikor irsz, a csukloddal megbokod a touchpadet, illetoleg a touchpad klikk-gombjat, az odahuzza a kurzort. Megoldas a touchpad ideiglenes kikapcsolasa.
Mikor kikapcsol, milyen meleg a processzor, mert nálam is hasonló volt a probléma. Egyszer megnéztem az alját, és forró volt. Egy alapos tisztítás segített a dolgon.
Sziasztok!
Köszönöm mindkettőtöknek a tipp bevált és rendben a gép üdv:dava
Sziasztok!
Most egy újabb probléma lépett fel feltelepítettem egy műszaki rajz progit és kék halál van alig van időm megírni,Ha leinstallálom vajon rendbe jön még vagy op rendszer reinstall? üdv:dava
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki,hogy honnan lehetne letölteni IBM Lenovo Thinkpad R60E kapcsolási rajzot mert valahol totál zárlatos.A választ előre is köszönöm.
Találtam egy ilyet neked.
Sziasztok!
Acer Travelmate 8000-hez nincs valakinek rajza? Nem tölti az akksit, bekapcsol, felpörög a ventillátor, de nincs kép, és a jelző led is villog...
Sziasztok! Több kérdésem is lenne!
Első: Van egy hibás USB a lapiban és egy hibás integrált "hangkártya". Vettem egy USB hangkártyát és elrejtettem a lapiban majd a saját belső hangszóróit rákötöttem a JACK-re és az USB-t hozzá forrasztottam a hibás USB-hez. Namost mit szólna szerintetek ahhoz az USB hangkártya hogyha én be forrasztanék vissza egy USB csatlakozót mint a gyári és abba bele dugok egy USB lámpát akkor az működhet? A hangkártya zavarása nélkül? Elvégre adat átvitelre nem alkalmas mert azt a hangkártya lefoglalja bár... mi van akkor ha rádugnék egyszerre két valamit az USB-re ami adatforgalmat general? Második: Iszonyat forró a laptop több pontja is kivétel ott azon az 5x5cm-es helyen nem kb ahol a ventilátor van nem gyári ventilátor mert nem fogok venni bele 15000Ft-ért egyet hanem én szerkesztettem bele. Na most alap hőmérséklet: 70-75°C egy kis STALKER SHADOW OF CHERNOBYL után olyan 80-85°C Ez gond? vagy számít ez az érték neki? Sajna nem tudom gyári ventilátorral milyen volt mert már hibás ventivel került hozzám.Ja és a bele rakott ventilátor 2 kábellal van bekötve az eredetileg 3 kábeles ventilátor helyére. Ilyenkor max a fordulat? Laptop: Acer Emachines E520 ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
Helo!
Nekem nővéremnek van egy ugyanilyen laptopja, és neki is a hűtéssel volt gondja, meg ahogy észrevettem az összes acer-nek van ilyen gondja, szerencsére nekem segített, hogy kipucoltam a laptopot, és lekapartam a régi hővezető pasztát, majd ujra kentem/egyébként, volt ahol nem is volt rajta/, és megjavult, azóta 50 fok fölé nem ment, pedig előttem nekem is 70 körül járt. Szóval talán ezt tudnám javasolni, esetleg egy infó a ventillátorról, a régi és az újj fordulatszáma mennyiben különbözik. Egyébkén mikor kapcsol be, vagy folyton megy? Szerintem az USB nem működhet ilyen formában, csak megzavarodna, talán még a lámpa mehet, de abban sem lennék biztos.
A ventilátor azonnal megy vagyis nem azonnal hanem amikor elkezdi a WIN töltést de onnantól folyamatosan
![]() ![]()
Sziasztok! Van-e valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja annak a laptopnak (Acer Aspire 5530), elindul, de egy idő után leáll (gondolom valami túlmelegszik, vagy fals jelet kap a vezérlő). A telepített Windows betölt, videókártya hibát nem tapasztalok a képen. Leállás után rögtön indul a gép, de sokkal hamarább leáll mint az első induláskor. Köszönettel várom segítő ötleteket. Üdv.
A proci hűtését ellenőrizted? Lehet, hogy koszos, vagy nem megy. Esetleg a hőátadó szilikon hiányzik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |