Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   106 / 282
(#) koszta68 hozzászólása Dec 8, 2012 /

sziasztok kérdése az lene hogy vanegy fujitsu siemens esprimo mobil laptopom és egyszerüen nem ad képet vagyis be indul a venti pörög utána lelasul a kijelző nem mutat semit a kis ledek világitanak minden csak nem ad képet cseréltem benne ramot hogy netán az lene a baja de akor sem ad képet valószinü az hogy a proci mentt ki léci segitsetek köszi
(#) bankimajki válasza koszta68 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Ne vegyél bele procit, mert nem az a baja. A videokártya halt meg. Ha cserélhető benne, akkor vagy veszel bele újat vagy megcsináltatod. (Vaterán van egy kolléga aki javít ilyeneket MXM javításra keress.) Ha integrált a videokari, akkor az alaplapot kell kivenni és azon kell a GPU-t reballozni. (A művelet ára 10 e Ft körül mozog.) Mérlegelni kell hogy ér-e annyit a gép neked.

Üdv.: Miki
(#) Blockbuster hozzászólása Dec 8, 2012 /

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, remélem valaki tudja rá a választ, hogy van egy laptop aminek nem megy , a kijelző háttér világítása. Toshiba L30... Megnéztem mindent, az inverter működik, a kijelző jó. Addig eljutottam, hogy nem kapja meg a kapcsoló feszültséget az inverter. Egy Multiméterrel tudom kapcsolni (ha a multimétert dióda vizsgálatra állítom és hozzá érintem a kapcsoló szálhoz akkor működik) -a szalagkábel nem hibás ellenőrizve.. Az lenne a kérdésem, hogy mi kapcsolja invertert induláskor, s hol keressem a hibát? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) zolika60 válasza koszta68 hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Külső monitorral próbáltad?
(#) bbalazs_ válasza Blockbuster hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Szokott neha lenni pici kapcsolotranyo valahol. Probald meg visszafele kovetni a szalat.
Kulso monitorral megy?
A legtobb notebookon van valami kombinacio, amivel valthatod a videojel helyet. Aztan a biosban meg kellene nezni, mire van allitva. Aztan az is lehet, hogy hibasan erzekel kulso monitor jelenletet.
A bekapcsolastol kezdve ilyen, tehat tok sotet vegig? Hirtelen lett ilyen?
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
(#) Blockbuster válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 8, 2012 /

Köszönöm az információkat, s a hozzászólást. A laptop működött a a kijelzőjén is, egyszer csak nem kapcsolt a háttér világítás. Monitoron is jó a kép, és a kijelzőn is lehet halványan látni. Igazad lehet, hogy egy tranyó, vagy kondi lesz a hibás.
(#) Qti Gabi hozzászólása Dec 9, 2012 /

Sziasztok. Egy kérdéssel fordulok hozzátok.Van egy Toshiba Tecra T9000 leptopom .Hibajelenség a következő :nem működik az USB, nincs hang,nem működik a belső WIFI .AZ SD kártyaolvasót és az infrát nem próbáltam . Csak PCMCIA -val lehetséges a WIFI vagy USB- PCMCIA kártyával tudok működtetni külső egeret, belső hálókártya UTP működik .
(#) viezer válasza Qti Gabi hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Helló! Ha az összerakásnál (nem feltétlenül te csináltad, hanem előtted valaki) nem felejtettek ki csatlakozókat visszatenni, akkor a leírtak I/O chip (southbridge) hibájára utalnalnak.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2012
(#) Qti Gabi válasza viezer hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

Sziastok a Toshibához még elfelejtettem hozzátenni hogy a z XP az eszköz kezelőbenn látja a wifi kártyát és a hangkártyát is nincs ütközés sem megfelelően működik az XP szerint de ha elindítok egy MP3 at akkor kiírja hogy nincs mivel lejátszani
(#) bankimajki válasza Qti Gabi hozzászólására (») Dec 9, 2012 /

A driverek fel lettek telepítve? nélkül nem fog menni.

Üdv.: Miki
(#) djlaliboy hozzászólása Dec 13, 2012 /

Sziasztok!Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a laptopom mostanában nem ad képet, és nem világit a kijelzőm.Van egy furcsa dolog azonban, hogy ha rákötöm az lcd tévémet akkor bekapcsol és felvillan a laptop monitora is és be is adja a képet.Töbször próbáltam és nem mindig sikerül igy sem.Köszönöm mindenkinek előre is!
(#) bbalazs_ válasza djlaliboy hozzászólására (») Dec 13, 2012 /

Szerintem az inverter biztositeka jatszik bimetallt. Vagy csak egyszeru kontakthiba a kabelben.
(#) Bártfai Ferenc válasza Blockbuster hozzászólására (») Dec 15, 2012 /

Szia! Ha nem oldódott még meg a problémád: A kijelző kereten van a 2 kis fülecske ami beakad mikor lezárod a laptop tetejét! Na most ahová beakad 2 kis lukacska közül a baloldaliba ha belenézel ott egy kis fém lemezke van a másikban semmi! A fémlemezkét kell megnézned nem-e támasztotta ki valami piszok, mert az kapcsolja az inverter-t és hajlamos a beragadásra! 10 inverter gyanús toshibából 9-nél csak ennyi a gond!
(#) lsilent válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Ha a LID-el lenne probléma, akkor nem látszana a kép a kijelzőn, megvilágítás nélkül. Mert egy idő után a megjelenítés is eltűnik, nem csak a megvilágítás. Azt meg végképp nem gondolom, hogy a toshiba ilyen gagyi megoldást talált a lecsukás érzékelésre.
(#) fgabi válasza lsilent hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Idézet:
„Azt meg végképp nem gondolom, hogy a toshiba ilyen gagyi megoldást talált a lecsukás érzékelésre.”

De sajnos igen. Nálam is járt már néhány gép ezzel a hibával. A kosztól nem tud mozogni a fémlemezke és emiatt nem is funkcionál rendesen a lid. De míg erre rájöttem...
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
(#) Blockbuster válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Köszönöm a tanácsokat. Megnézem majd a lecsukás érzékelőt, igaz én is úgy tapasztaltam egyéb gépeknél,hogy akkor a kijelzőre sem ad ki képet. Majd megírom mi lett a vége.
(#) mezei dávid hozzászólása Dec 19, 2012 /

kedves Szakik!
Van egy ALBACOM laptop. Ritkán úgy heti egy alkalommal hirtelen kikapcsol.
és a másik baj ,hogy írás közben ugrál cursor és ha nemajnos figyelek sajnos
össze vissza ír.
Mi lehet a baj. Kérlek válaszoljatok
üdv:dava
(#) bbalazs_ válasza mezei dávid hozzászólására (») Dec 19, 2012 / 1

A masodik kerdesre tudom a valaszt: valoszinuleg a billentyuzeted erosen bent van, a touchpad pedig kozel a szelehez. Amikor irsz, a csukloddal megbokod a touchpadet, illetoleg a touchpad klikk-gombjat, az odahuzza a kurzort. Megoldas a touchpad ideiglenes kikapcsolasa.
(#) zoltan0801 válasza mezei dávid hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Mikor kikapcsol, milyen meleg a processzor, mert nálam is hasonló volt a probléma. Egyszer megnéztem az alját, és forró volt. Egy alapos tisztítás segített a dolgon.
(#) mezei dávid válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 21, 2012 /

Sziasztok!

Köszönöm mindkettőtöknek a tipp bevált és rendben a gép
(#) mezei dávid hozzászólása Dec 21, 2012 /

Sziasztok!
Most egy újabb probléma lépett fel feltelepítettem egy műszaki rajz
progit és kék halál van alig van időm megírni,Ha leinstallálom vajon rendbe jön még vagy
op rendszer reinstall?
(#) Mustafa hozzászólása Dec 24, 2012 /

Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki,hogy honnan lehetne letölteni IBM Lenovo Thinkpad R60E kapcsolási rajzot mert valahol totál zárlatos.A választ előre is köszönöm.
(#) Ricsi89 válasza Mustafa hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Találtam egy ilyet neked.
(#) Bacsi hozzászólása Dec 24, 2012 /

Sziasztok!

Acer Travelmate 8000-hez nincs valakinek rajza? Nem tölti az akksit, bekapcsol, felpörög a ventillátor, de nincs kép, és a jelző led is villog...
(#) urh hozzászólása Dec 24, 2012 /

Sziasztok! Több kérdésem is lenne!

Első: Van egy hibás USB a lapiban és egy hibás integrált "hangkártya".
Vettem egy USB hangkártyát és elrejtettem a lapiban majd a saját belső hangszóróit rákötöttem a JACK-re és az USB-t hozzá forrasztottam a hibás USB-hez. Namost mit szólna szerintetek ahhoz az USB hangkártya hogyha én be forrasztanék vissza egy USB csatlakozót mint a gyári és abba bele dugok egy USB lámpát akkor az működhet? A hangkártya zavarása nélkül? Elvégre adat átvitelre nem alkalmas mert azt a hangkártya lefoglalja bár... mi van akkor ha rádugnék egyszerre két valamit az USB-re ami adatforgalmat general?

Második: Iszonyat forró a laptop több pontja is kivétel ott azon az 5x5cm-es helyen nem kb ahol a ventilátor van nem gyári ventilátor mert nem fogok venni bele 15000Ft-ért egyet hanem én szerkesztettem bele. Na most alap hőmérséklet: 70-75°C egy kis STALKER SHADOW OF CHERNOBYL után olyan 80-85°C Ez gond? vagy számít ez az érték neki? Sajna nem tudom gyári ventilátorral milyen volt mert már hibás ventivel került hozzám.Ja és a bele rakott ventilátor 2 kábellal van bekötve az eredetileg 3 kábeles ventilátor helyére. Ilyenkor max a fordulat?

Laptop: Acer Emachines E520

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
(#) Mustafa hozzászólása Dec 24, 2012 /

Köszi Ricsi89!
(#) zoltan0801 válasza urh hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

Helo!
Nekem nővéremnek van egy ugyanilyen laptopja, és neki is a hűtéssel volt gondja, meg ahogy észrevettem az összes acer-nek van ilyen gondja, szerencsére nekem segített, hogy kipucoltam a laptopot, és lekapartam a régi hővezető pasztát, majd ujra kentem/egyébként, volt ahol nem is volt rajta/, és megjavult, azóta 50 fok fölé nem ment, pedig előttem nekem is 70 körül járt. Szóval talán ezt tudnám javasolni, esetleg egy infó a ventillátorról, a régi és az újj fordulatszáma mennyiben különbözik. Egyébkén mikor kapcsol be, vagy folyton megy? Szerintem az USB nem működhet ilyen formában, csak megzavarodna, talán még a lámpa mehet, de abban sem lennék biztos.
(#) urh válasza zoltan0801 hozzászólására (») Dec 24, 2012 /

A ventilátor azonnal megy vagyis nem azonnal hanem amikor elkezdi a WIN töltést de onnantól folyamatosan fordulatszámot sajnos nem tudok mert kétkábeles amit bele tettem ami meg benne volt háromkábeles azt meg maga a gép se jelezte ki de azt viszont szabályozgatta
(#) Blockbuster hozzászólása Dec 29, 2012 /

Sziasztok! Van-e valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja annak a laptopnak (Acer Aspire 5530), elindul, de egy idő után leáll (gondolom valami túlmelegszik, vagy fals jelet kap a vezérlő). A telepített Windows betölt, videókártya hibát nem tapasztalok a képen. Leállás után rögtön indul a gép, de sokkal hamarább leáll mint az első induláskor. Köszönettel várom segítő ötleteket. Üdv.
(#) zolika60 válasza Blockbuster hozzászólására (») Dec 29, 2012 /

A proci hűtését ellenőrizted? Lehet, hogy koszos, vagy nem megy. Esetleg a hőátadó szilikon hiányzik.
Következő: »»   106 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem