Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem ez lesz az a rajz és a LED elhelyezkedését is láthatod.
A két rajz nem egyforma, mert rosszul linkeltem. Ez a rajz már majdnem úgy néz ki és a LED bekötése is jól látszik.
Szia mindenki.
Ezt a kapcsolást csináltam meg de nem akar működni az istenért sem ,szeretnék segítséget kérni.... A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2012
A nyákterv az alkatrészoldalt ábrázolja és nem a forrasztási oldalt, erre ügyelj!
Szia.
Igen köszönöm a segítséget,ugy csináltam de a 2.2 k ellenállástól nem megy el.A ic ha berakom olyan mintha zárlat lenne.A ic lehet a rossz?
Szia.
Szeretném elkérni a nyák rajzot .alkatrész listát,szeretném meg építeni én is .Köszönöm szépen.
Ezzel szerintem jobban járnál.
Szia.
Nyák is van ?
Keress vissza.
Köszike.
El jő a nap mint gyerekként vártunk,
Csendesül a zsivaj kihalnak az utcák. Karácsony éjjelén eljön hozzánk. Szeretett és Béke Boruljon reánk. Legyünk ezen az estén ,gyerekek ismét. Csengettyű,és egy angyal kopogjon be hozzánk. Költözzön a szívben szeretett és Béke,, Kívánok én mindenkinek Békés Karácsonyi Ünnepeket ..Mindenkinek.
Neked is és mindenkinek én is kívánom! Boldog Karácsonyt, Kellemes Ünnepeket!
![]()
Sziasztok! szükségem lenne egy kis segítségre !a melékelt képnek a kapcsirajza és az alkatrészlistájára lenne szükségem !ha esetleg szükség lenne az alkatrészekről kép az is van !!
előre is köszönöm !
Szia!
Szerintem jobban jártál volna ha az alkatrész oldalról küldesz képet, úgy hátha jobban felismerhető lenne.
Sziasztok!
Hozzám került egy boltban vásárolt villanypásztor hibásan- bár a kinézete szerint kisipari termék. Az elve szerint olyasmi mint az itt sokszor megfordult inverteres. Ebben egy 556-os ic és egy TIP122 tranyó valamint BT151-es tirisztor valamint egy 12/230 V-os trafó van. A nagyfeszt itt a gyújtótrafó helyett egy 230/12V 16 VA-s trafó szolgáltatja. Kérdésem, hogy jó megoldás ez, hogy egy sima mezei nyáktrafót tesznek a nagyfesznek aminek az átütési tesztfeszültsége 4kV? Itt nagyon úgy néz ki, hogy ez halt be, mert csak kattog a trafó, néha ad egy egy kis szikrát. Viszont rákötöttem egy gk gyújtótrafót azzal szépen megy. Másik kérdés, nincs meg valakinek ennek a fajtájú pásztornak a kapcsolása nyáktervvel? Köszi, Kellemes Ünnepeket Mindenkinek a hátralevő kis időre is!
Sziasztok ! szeretnék kérni egy nyákrajzot vagy beültetési rajzot ehez a kapcsoláshoz ha megoldható ojat ami már bevált előre is köszönöm!!!!
A cég elérhetőségét meg tudnád adni?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Az üzlet címe: *
* A fórumban tilos a reklámtevékenység! A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2013
Sziasztok
Elkészítettem az oldman féle villanypásztort, ami szépen működik mondjuk ami még anno mondva lett kb 2cm szikra az kicsit elmarat inkább az 3-4mm masszív szikra van, kérdésem az lenne, hogy a 12v mellett az a 10mA áram az üzemszerű? Köszönöm
Sziasztok kicsit játszottam az oldman féle villanypásztorral és végül is meg szület a 2,5cm es szikra, de ezt már nagyon sokalltam mert üresen áthúzott mindenre ami a trafó körül volt amivel ez elértem az az volt, hogy a 470nF kondi helyére betettem egy 2µF os kondit, de mint említettem ez sok volt, most egy 1µF elektrolit kondival ketyeg a centis szikra bőven megvan, a kordon úgy megvágott hogy csak na. Még ajánlatos egy 15v zéner diódát, és egy minimum 4700uf kondit a tápágba nekem is ekkora van, ennek köszönhetően a fogyasztás 12mA egy 9v adapterről hajtva, azért 9v adapter, mert a kis fogyasztás miatt az üresjárati fesz nem esik vissza így végülis 12v van.Ja igen melegedés abszolúte semmi sehol, már egy jó ideje ketyeg a készülék.
Arra nagyon vigyázz a gyújtótrafó használata miatt, hogy a hálózati adapter és a készülék közötti vezeték is meg tud csapni bárkit. (össze van kötve a kimenet egyik fele és a bemenet a gy.trafón belül!)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |