Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Azt hadd kérdezzem meg, mi a logikája annak, ha teli GND -s panelt tervezel, akkor a GND pontokat sávval összekötöd, majd azok izolációját 0-ra állítod.
Miért kell sávokkal összekötni, ha a végén egy teli GND felülethez fog a PAD kapcsolódni ? Ezek a felesleges összekötések csak arra jók, hogy akadályozd a többi sáv rajzolását.
Vagy, hogy ne maradjon le a GND-hez kötés. Jártam, úgy, hogy a módszereddel gnd-re tettem aztán vágtam a panel széléből és a teszt azt mutatta, hogy GND-van, közben meg á- dehogy!
Ha ki van jelölve a forrszem, és be van kapcsolva a teliföld akkor a tulajdonságok menüben.
Ez a hiba egyenértékű azzal, ha egy sávot rossz helyre húzol, azt is észre kell venni
Úgy érzem, vicsys válasza megfelelő. Kiegészítve annyival, hogy ha nem rajzolom be a gnd huzalozást, akkor könnyen megeshet, hogy az auto gnd-nek nem lesz hely, hogy összeköttetést létesítsen két pont között.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Mondjátok el mit láttok a képeken, és igy ellenőrizhető vagy sem amit kifogásoltok ?
De távol álljon tőlem hogy tuszkoljam a dolgot, csak szerintem jobban lehet huzalozni, ha a GND sávot nem határozod meg előre. Második képen nem látszik de az egyik GND-re a tesztel kattintottam A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
A gond ott kezdődik, ha áthelyezed egy kicsit az alkatrészt és emiatt lecsökken (akár vészesen) a GND vastagsága. Vezetősávnál nem, mert könnyen észreveszed.
vicsys akkor a tanulság "ahány ház annyi szokás"
Persze. Nem is vita -képpen írtam, csupán nekem ez áll a kezemre. Ezért jó a szoffer , mert többféle megoldás is van.
Szia! A második képnél szétbontottad az alkatrészt?
Szia Ez 5.0 -ban van és igen itt szét bontottam
Köszi. Én a 6.0-ban csináltam, de ott is szét kell bontani. Ráadásul kétszer. Csak azt hittem hogy van valami más trükkje.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
Van más megoldás de több elemű rajznál az is macerás
Sziasztok. 33as pc táp főtrafó makróra lenne szükségem. Ha valakinek van vagy van egy rajza amin van kérem ossza meg. Köszönöm.
Szevasztok! Azzal a kérdessél fordulok hozzatok, hogy hogy lehet az ezzel a programmal készített tervet átalakítani más formátumba, itt nem JPG meg ilyenekre gondolok, mert azt tudom, hanem például .pdf-re mert nem itthon nyomtatom ki a nyakrajzokat, és igen igen nehéz az ideális méretet megtalálni. Egyszóval hogyan lehet .lay-bol .pdf -et csinálni vagy .doc ot?
Telepíts fel virtuális, pdf nyomtatót (pl.: pdf Creator).
Köszönöm szépen! Telepítettem és ki is próbáltam, működik. Meg egyszer köszönöm.
Másik megoldás "idegen helyen" való megnézés és nyomtatáshoz. Töltsd le a szoftvergyártó honlapjáról a szabadon használható "Sprint-Layout60_Viewer.exe"-t. Ezt nem kell telepíteni csak futtatni, nyomtatáshoz úgy használhatod mintha a szerkesztővel tennéd, nem kell semmit konvertálni.
Ez valóban tökéletes megoldás, de egyetlen gond van vele. A küldözgetést nem támogatja, mert ha a munkafájlt is elküldöd, meg a hozzá való "viewer"-t, akkor teljesen kiadtad a tervet. Bárki, bármit csinálhat vele.
A pdf, ebből a szempontból nagyobb védettséget jelent, illetve nem kell a nyomtatás helyszínén bíbelődni a beállításokkal.
Igazad van Alkotó, csupán arra az esetre értem, ha személyesen akarom máshol nyomtatni mert a saját gépnél nincs nyomtatási lehetőség vagy más típusú(laser) nyomtatatón akarom kinyomtatni mint a saját. Davidd-nek ha jól értem ilyesmi problémája van.
Igen igyvan, de segített a .pdf creator, pdf-et mindenhol megtudnak nyitni és méretarányos is mindenre jó megoldás, mert ha másnak odaadom hogy nyomtassa ki, nem lesz szuksege futatni meg ilyenek, hanem egyből pdf nyomtatás és kész a munka. Meg egyszer Köszönöm!
Azért ezzel a mindenhol méretarányos-al tessék óvatosan bánni, mert az Adobe Reader alap beállításaival bizony nincs így! Bővebben: Link Alapból néhány százalékot kicsinyít (4-5%), és ennyi elég ahhoz, hogy egy IC utolsó néhány lába ne stimmeljen.
Szeretném megvédeni a PDF formátumot. Az hajszálra 100%-os lesz. Arról Ő egyáltalán nem tehet, ha az őt kinyomtatni akaró nézegető program, tartalmaz átméretezési opciókat is.
Általában a nyomtatással foglalkozó helyek elég körültekintőek, és ismerik a saját programjaik lehetőségeit. A biztonság kedvéért, egy rövid figyelmeztetés nem árthat, és akkor biztosan nem lesz gond a mérettel.
Szeretném megvédeni a PDF formátumot.
Úgy érzed, védelemre szorul? Én nem támadtam, ha annak tűnt, bocs. Csupán felhívtam a figyelmet egy problémás alapbeállításra, amivel meg némi figyelmetlenséggel könnyű rossz nyákot készíteni. Biztos emlékszel rá, volt már itt téma, legutóbb Te válaszoltál rá, én pedig csatoltam hozzá egy képet, amikor nem találta a Sprint Layout-ban azt, amit az Adobe Reader-ben kellett volna keresnie. (Nem tudok másik olyan programról, ami alapértelmezésként átméretezi a nyomtatandó dokumentumot. Természetesen nem képről beszélek, hanem normál dokumentumokról, lehetőleg A4-es méretűről.)
Nagyon szívesen, örülök, hogy tudtam segíteni.
Egy észrevétel a 6.0-hoz, mentés nyomtatás le van tiltva valami oknál fogva.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy ha SL-ben megtervezett kapcsolásomhoz szeretném a nyákon lévő alkatrészeket beszámozni (mint egy beültetési rajzon) akkor ez lehetséges e? Mert idáig csak szöveget vagy kapcsolás nevét írtam a nyákra text segítségével,de szerintem vagy lehet csak nekem nem megy de azzal a módszerrel nem igazán tudom beszámozni! Minden segítséget köszönök előre is!
Jobb gomb klikk az alkatrészre -> name.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |