Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hali! Ebből "szkópolás" azaz videojel keresgélés lesz.. meg a 200V "keresése".. de hátha valaki tud bővebb infóval szolgálni,és ismeri a készüléket.
SONY KV29X5K tévé sötét képernyő hang sincs, a led 2 villanás után kb 5mp szünet majd ismét 2 villanás a leden hbajelet mutat!Tud valaki segíteni? Előre is köszi dresi!
Szkópolás nem lesz mert az sajnos nincs. Még rávárom a diódát am a 803 a tápban egy 27(rajzon) voltos zener dióda. A benne lévő dióda viszont 33 voltos. Ami tönkrement, de jövőhéten tudok venni mert az alkatrészüzletben leltár van. Amúgy mindegy hogy av-ről megy e ha nincs rajta semmi akkor is ezt a képet adja, és ha antenna van rajta akkor is. De hol akadhat el a jel? :S
Szemrevételezéssel nem találtam rossz forrasztást. Gondolom , hogy valahol a táp környékén lehet a hiba, mert amikor megy a kijelzője olyan mintha kevés tápot kapna. Ha tudnám hol mit mérjek talán hamarabb megtalálnám a baját.
Azt megtettem, annak ellenére, hogy nem láttam rajta hibát, de sajnos nincs változás.
Az nem a hangolófesz zéner feszültsége? Oda tehetsz 30 V-osat is nyugodtan amíg nincs 33 V-os. Akár összeraksz sorba most 3 db 10 V-osat próbára.
De azt írtad, hogy hangja van. Nemcsak AV-n van hangja? Mert ha így állunk, akkor 2 hibád van. 1. Nincs hangolófesz a tunerhez. Csináld meg, hogy kapjon a tuner 30 V-ot. 2. AV-nél nem kap videojelet a tévé, csak audio jelet. Cserélj kábelt pl., vagy mozgasd meg a csatlakozókat, hogy nem-e KH-s, és csak ezért nincs videojel. Rosszabb esetben: Az, hogy csíkos, szürke a tévé, az lehet video processzor hiba is. Ezt már szakember tudná megnézni a hátlap levétele után.
Nincs meg a képcsőpanelen a 200V. Ezt keresd meg.
Nagyon köszönöm. Tudtam, hogy te tudod hol juthatok hozzá.
Először azt kellett megkeresnem, hogy milyen sasszival szerelték. A Google kidobott egy lengyel fórumot, ahol leírták, hogy ez a Grundig bélés van benne. Innentől kezdve már gyerekjáték volt rajzot találni.
Kedves Bonanza02. Köszönöm segitségedet, meg a többiekét is. A problémám bizonyos értelemben megoldódott, mert kaptam egy másik használt tv-t, ami rendesen működik már. Örülök neki, mert laikus megoldásokon kivül szerszám és tapasztalat hiányában úgy sem tudtam volna megcsinálni a javasoltakat. További sikeres fórumozást robotpap.
Idézet: Neked. De ebben nem is kételkedtem. Köszönöm még egyszer. „Innentől kezdve már gyerekjáték volt rajzot találni.”
Nézd: Negyedik találat.
...NC...
Sziasztok!
Képen látható olvadt tekercset lehet pótolni valami hasonlóra? Másik kérdésem. TDA mellett ahol bekereteztem teljesen szét van égve a panel. Van valami olyan technika amivel rendbe lehet hozni?
Amit privátban írtam azt komolyan gondoltam.
Ez az öreg ITT vagy Vidi tévé megérett a szelektívre. Kár foglalkozni vele, mert többe kerül a kelet-nyugat IC meg a tekercs, mint az egész készülék értéke. Most látom, hogy Nordmende, de valójában az is ITT.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Szevasztok. Van egy samsung crt 72 centis tv.. valaki tudna segíteni benne vagy már itt nem foglalkozik senki crt-tv vel?
1 .lehet csinálni /ha van bontás akkor az/
2. Igen forrasztópáka, drót, cin,és kiváltani az éget területet.
Szia! Köszi a segítséget. Majd holnap elgyogyózok vele
Szia! Köszi a választ. Ha nem jön össze a holnapi gyogyózásom akkor megy a szelektívbe.
Itt szinte csak képcsövesekkel foglalkozunk, olvass vissza.
Esetleg ha fellelhető egy tipusszám a hátlapon az érdekelne.
Holnapra lenézem róla az adatokat.
Gergő nem olvastam vissza, mert most estam be az ajton, de, hol lopták el a vidijelet??
És ezt endoszkópóljátok???
Ok rajtam ne múljon segítek amennyire a lehetőség engedi, de ha kapok akkor nem úszod meg hogy idehozod, hogy meg tudjam csinálni. Úgysem lax messze tőlem..
Ja és még ami az előbb lemaradt.
De vagyunk azért itt is és foglalkozunk ilyen, és ehhez hasonló leletekkel.
Isti ez tényleg jó, de úgy látszik, lemaradtam valamiről.
Bocsesz Szándékomban állt természetesen ezt is közölni.
Nos a jószág egy samsung cw28d85v típus. 72cm 100hz-s A hiba a következő. Nem ad képet. Nagyfesz megy sorki jó képcső vége világit fűtése megy. Bekapcsoláskor hallani a nagyfesz felépülését, kikapcsoláskor pedig az összeomlását. Távra reagál. Odáig jutottam eddig hogy a g2-n tekertem egy picit. Látszik is szépen a viszszintes csík. Tehát a függőleges eltérítés a hiba. Megkerestem az eltérítő íc-t Nevezetesen egy LA7845. Tápot mértem rajta egy 17,5 v-ot. Többet nem tudtam vele kezdeni. Elég égett a nyák kiforrasztottam, aztán méricskéltem. De ezen nem nagyon van mit mérni. A lényeg zárlat nincs a táp nem tilt le de kép sincs. Várom az ötleteket.
mondjuk ha véletlenül volna valakinek egy ilyen ic-je akkor azért össze lehetne hasonlítani hogy szar e az enyém.
csak próbából ezeket mértem a lábakon. 1-7=970 1-6=748 1-5=936 1-4=967 1-3=- 1-2=- 7-1=- 7-2=- 7-3=- 7-4=- 7-5=- 7-6=1008 nagyon gyanús mert a 2-3-láb között vagy bármivel mérve ha benne van a 2-3-láb akkor semmit nem mutat. Teljes szakadás A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |