Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   731 / 1274
(#) küzmös Gergely válasza Puklee hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Hali! Ebből "szkópolás" azaz videojel keresgélés lesz.. meg a 200V "keresése".. de hátha valaki tud bővebb infóval szolgálni,és ismeri a készüléket.
(#) dresi hozzászólása Jan 6, 2013 /

SONY KV29X5K tévé sötét képernyő hang sincs, a led 2 villanás után kb 5mp szünet majd ismét 2 villanás a leden hbajelet mutat!Tud valaki segíteni? Előre is köszi dresi!

(#) Puklee hozzászólása Jan 6, 2013 /

Szkópolás nem lesz mert az sajnos nincs. Még rávárom a diódát am a 803 a tápban egy 27(rajzon) voltos zener dióda. A benne lévő dióda viszont 33 voltos. Ami tönkrement, de jövőhéten tudok venni mert az alkatrészüzletben leltár van. Amúgy mindegy hogy av-ről megy e ha nincs rajta semmi akkor is ezt a képet adja, és ha antenna van rajta akkor is. De hol akadhat el a jel? :S
(#) zolika60 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Szemrevételezéssel nem találtam rossz forrasztást. Gondolom , hogy valahol a táp környékén lehet a hiba, mert amikor megy a kijelzője olyan mintha kevés tápot kapna. Ha tudnám hol mit mérjek talán hamarabb megtalálnám a baját.
(#) zolika60 válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Azt megtettem, annak ellenére, hogy nem láttam rajta hibát, de sajnos nincs változás.
(#) Bonanza02 válasza Puklee hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Az nem a hangolófesz zéner feszültsége? Oda tehetsz 30 V-osat is nyugodtan amíg nincs 33 V-os. Akár összeraksz sorba most 3 db 10 V-osat próbára.
De azt írtad, hogy hangja van. Nemcsak AV-n van hangja?
Mert ha így állunk, akkor 2 hibád van.
1. Nincs hangolófesz a tunerhez. Csináld meg, hogy kapjon a tuner 30 V-ot.
2. AV-nél nem kap videojelet a tévé, csak audio jelet. Cserélj kábelt pl., vagy mozgasd meg a csatlakozókat, hogy nem-e KH-s, és csak ezért nincs videojel.

Rosszabb esetben:
Az, hogy csíkos, szürke a tévé, az lehet video processzor hiba is. Ezt már szakember tudná megnézni a hátlap levétele után.
(#) kadarist válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Innen letöltheted a rajzát.
(#) kadarist válasza Puklee hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Nincs meg a képcsőpanelen a 200V. Ezt keresd meg.

Nagyon köszönöm. Tudtam, hogy te tudod hol juthatok hozzá.
(#) kadarist válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Először azt kellett megkeresnem, hogy milyen sasszival szerelték. A Google kidobott egy lengyel fórumot, ahol leírták, hogy ez a Grundig bélés van benne. Innentől kezdve már gyerekjáték volt rajzot találni.
(#) robotpap válasza Bonanza02 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Kedves Bonanza02. Köszönöm segitségedet, meg a többiekét is. A problémám bizonyos értelemben megoldódott, mert kaptam egy másik használt tv-t, ami rendesen működik már. Örülök neki, mert laikus megoldásokon kivül szerszám és tapasztalat hiányában úgy sem tudtam volna megcsinálni a javasoltakat. További sikeres fórumozást robotpap.

Idézet:
„Innentől kezdve már gyerekjáték volt rajzot találni.”
Neked. De ebben nem is kételkedtem. Köszönöm még egyszer.
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

(#) kocici17 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

...NC...
(#) canon1990 hozzászólása Jan 6, 2013 /

Sziasztok!
Képen látható olvadt tekercset lehet pótolni valami hasonlóra?
Másik kérdésem. TDA mellett ahol bekereteztem teljesen szét van égve a panel. Van valami olyan technika amivel rendbe lehet hozni?

nordmende.JPG

(#) kocici17 válasza robotpap hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Amit privátban írtam azt komolyan gondoltam.
(#) kadarist válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Ez az öreg ITT vagy Vidi tévé megérett a szelektívre. Kár foglalkozni vele, mert többe kerül a kelet-nyugat IC meg a tekercs, mint az egész készülék értéke. Most látom, hogy Nordmende, de valójában az is ITT.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
(#) Joseppe210 hozzászólása Jan 6, 2013 /

Szevasztok. Van egy samsung crt 72 centis tv.. valaki tudna segíteni benne vagy már itt nem foglalkozik senki crt-tv vel?
(#) kocici17 válasza canon1990 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

1 .lehet csinálni /ha van bontás akkor az/
2. Igen forrasztópáka, drót, cin,és kiváltani az éget területet.
(#) canon1990 válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Szia! Köszi a segítséget. Majd holnap elgyogyózok vele
(#) canon1990 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Szia! Köszi a választ. Ha nem jön össze a holnapi gyogyózásom akkor megy a szelektívbe.
(#) kadarist válasza Joseppe210 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Itt szinte csak képcsövesekkel foglalkozunk, olvass vissza.
(#) kocici17 válasza Joseppe210 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Esetleg ha fellelhető egy tipusszám a hátlapon az érdekelne.
(#) tallerkrisztian válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Holnapra lenézem róla az adatokat.
(#) kocici17 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Gergő nem olvastam vissza, mert most estam be az ajton, de, hol lopták el a vidijelet??
És ezt endoszkópóljátok???
(#) kocici17 válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Ok rajtam ne múljon segítek amennyire a lehetőség engedi, de ha kapok akkor nem úszod meg hogy idehozod, hogy meg tudjam csinálni. Úgysem lax messze tőlem..
(#) kocici17 válasza Joseppe210 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Ja és még ami az előbb lemaradt.

De vagyunk azért itt is és foglalkozunk ilyen, és ehhez hasonló leletekkel.
(#) kocici17 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Isti ez tényleg jó, de úgy látszik, lemaradtam valamiről.
(#) Joseppe210 válasza kocici17 hozzászólására (») Jan 6, 2013 /

Bocsesz Szándékomban állt természetesen ezt is közölni.
Nos a jószág egy samsung cw28d85v típus. 72cm 100hz-s
A hiba a következő. Nem ad képet. Nagyfesz megy sorki jó képcső vége világit fűtése megy. Bekapcsoláskor hallani a nagyfesz felépülését, kikapcsoláskor pedig az összeomlását. Távra reagál. Odáig jutottam eddig hogy a g2-n tekertem egy picit. Látszik is szépen a viszszintes csík. Tehát a függőleges eltérítés a hiba. Megkerestem az eltérítő íc-t Nevezetesen egy LA7845. Tápot mértem rajta egy 17,5 v-ot. Többet nem tudtam vele kezdeni. Elég égett a nyák kiforrasztottam, aztán méricskéltem. De ezen nem nagyon van mit mérni. A lényeg zárlat nincs a táp nem tilt le de kép sincs. Várom az ötleteket.
(#) Joseppe210 hozzászólása Jan 6, 2013 /

mondjuk ha véletlenül volna valakinek egy ilyen ic-je akkor azért össze lehetne hasonlítani hogy szar e az enyém.
csak próbából ezeket mértem a lábakon.

1-7=970
1-6=748
1-5=936
1-4=967
1-3=-
1-2=-

7-1=-
7-2=-
7-3=-
7-4=-
7-5=-
7-6=1008

nagyon gyanús mert a 2-3-láb között vagy bármivel mérve ha benne van a 2-3-láb akkor semmit nem mutat. Teljes szakadás
Következő: »»   731 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem