Fórum témák
» Több friss téma |
Itt kétféle párhuzamosítási módszerről van szó. A TDA7294S éppúgy mint a TDA7293 támogatja a teljesítményfokozatok párhuzamosítását a Drive [11] lábon keresztül.
A TDA7294V esetén két minél inkább egybevágó fázis és amplitúdó menetűre kimunkált kapcsolás köthető párhuzamosan. A kimenetek közösítése pár tized ohm ellenálláson keresztül ajánlott, hogy a két erősítő ne kezdjen egymás ellen dolgozni. Ennek a vesztesége kissé visszafogja a párhuzamosítással járó előnyöket. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2013
Kis ellenálláson keresztül természetesen párhuzamosítható, de én azt mondtam hogy nincs TDA7294V párhuzamos kapcsolás. Most nézem hogy rosszul írtam, nem 7293S hanem 7294S. Javítani már nem tudom.
Sziasztok. Van egy kis erősítőm ebben 2db külön álló 1 IC-s végfok van. Jön a jel, az bele megy egy alul áteresztőbe aztán annak a kimenetére van kötve 2 poti. A potikről megy a végekre.
Már egy ideje az egyik vég csináltam, hogy néha gondolt egyet és elhallgatott. Ha megmozgattam a potit van mikor megjavult van mikor nem. Ilyenkor egy picit kihúztam a jel kábelt és egy jó nagy brr hang után újra szólt. Gondoltam biztos a poti. Kiforrasztottam szétszedtem a vezető pályát egyik ismerősöm tanácsára meghúztam grafittal majd befújtam kontakt sprével és összeraktam. Jó is volt egy hétig majd ma megint kezdett kihagyni. időközben kicseréltem az alul áteresztőtől a potikhoz menő vezetéket és a potitól a végfokba menő vezetéket is de nem az a hiba. Nemtudom a végfokban lehet-e valami hiba ami egyszer előjön és egy komolyabb jel hatására múlik el.
Szia! Forrasztási hiba okozhat ilyen jelenséget, de inkább a potira tippelnék. Le tudnád ideiglenesen valami trimmerre, vagy ellenállásosztóra cserélni?
Szia. Elugrok tankolni utána leszek.
VAn több trimmerem is különböző értékkel meg ellenállást is tudok keresni.
Nos ittvagyok. Akkor trimert? Milyet?
Van 2K2 normál potim, Van felirat szerint 6K8 mérés szerint 8K trimmer, 200R trimmer 180R trimmer, 472 feliratú trimmer, 4,3K trimmer. Hirtelenjében ezeket találtam.
Legyen mondjuk a 6k8. Csak próbára kell, hogy megszűnik-e a hiba. Ha igen, akkor egy másik potenciométer kell bele.
Értem bekötöm a 6K8.
Bekötöttem közép állásban nagyon rossz volt kicsit visszább tekerve most szól. Hajtom egy kicsit, a potihoz nem nyúlva és jelzem, hogy mi lesz. A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Eddig semmi rendellenes. lehet, hogy mégis a potméter lesz a hibás. Kiforrasztom aztán majd mutatom a boltosnak, hogy ugyan ilyent.
Mit értesz azon, hogy közép állásban nagyon rossz volt? Egy poti feszültség osztóként bekötve minden állásában jól kell, hogy működjön! Tekerd a potit 0%-tól 100%-ig, közben pedig lépésenként csökkentsd a lejátszódon a hangerőt, így a zene szinte mindig ugyanolyan hangos lesz. Így le tudod tesztelni a potit, hogy jól van-e bekötve, kontakthibás-e, stb. Nekem poti még csak akkor volt nagyon rossz, amikor tönkre volt menve a vezetőpálya rajta. Ki is dobtam.
Sziasztok! Mellékelek néhány képet hogy mekkora hűtőbordám van itthon, ami elfér rack-ben , ha a vonalzón nem látszana 26x7x1.5 cm. Kérdésem az lenne hogy 2 darab tda7294 hídnak eleg-e ez a borda, termesztesen ventilátorral akar 2-vel is.
Szia. Úgy értettem, hiogy ez a trimmer amit betettem próbára is egy kitudja honnan bontott darab. És középállásban nem nagyon akart vezetni. Kicsit odébb tekerve jó volt. Erősen gyanítom, hogy mégis a poti lesz a hunyó. Majd hétfőn veszek.
Szia!Elég szerény kis borda de ventivel jó lesz.Ha jól értem 4 Ic-nek lesz.2 venti lehet nem lesz elég,atól fűgg milyen fordulaton mennek.Fűgg sokmindentől pl.tápfesz,hangszóró impedancia,menyire fogod vezérelni stb.Ha maximálisan kihasználod és ezt a bordát akarod használni akkor lehet kevés lesz,ha teszel tőbb ventit akkor jó lehet.Igy ha nekem lenne ez a borda én rá tenném az ic-ket meg 2 ventit és ha nagyon melegszik akkor még 2-őt.
Sziasztok.
A végfok ic elé milyen értékü hangerö szab.potit tegyek 47 vagy 100 kohm?
Sziasztok !
Szeretnék építeni egy 200w os erősítőt Tda 7293-as icék kel pár kérdésem lenne . Van egy toroid trafóm 2x28 volt 350w és 4db 18000 mf kondival pufferolnám ez elég lenne e tápnak vagy kevés a trafó 200w hoz? És még kíváncsi lennék 8 ohmos hangfalakat bírná e ? Ha valakinek lenne egy védelemmel egybekötött kapcsolási és panel rajza azt megköszönném .
Szia igen elég lesz a trafó, 2x10.000µF pufikondi elég ha 2 darab ICt használsz. A tda 7293 hidkapcsolásban 8 ohmon leadja a 200w ot elvileg. TDA 7294 nyákba is beültetheted a 7293 mat, kivéve ha a 7294 nél az N.C. lábakra van kötve valami Láttam olyan nyákot ahol áthidalásnak használják, s ment 7294 el de 7293ra ha cserélném akkor kockázatos.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Szia! A pufferek takarják, de a jobb oldali IC 3-as lábára valószínűleg megy egy 470nF-os kondi. Annak a jelenleg testre kötött lábára adhatod a jelet. A bal IC 14. láb és a jobb IC 2-es láb közötti ellenállást emeld ki.
A kimeneteket a 14-es lábak lesznek természetesen a testre megy a hangszóró "-" jelű csatlakozója.
Ok,megpróbálom. Azt nem mondtam,hogy kétoldali nyákja van! Vagy az nemszámit ?Bővebben: Link
A kapcsolás minden bizonnyal azonos az adatlapival. Ott tudod követni a teendőket.
A két oldalas NYÁK-nak nincs szerepe.
Értem és köszi!Mondjuk az adatlap nem sokat mond!
Akkor idelinkelem a hidat. A 0,56µF kondit kell felvenni testről ez lesz a másik bemenet.
A hangszóró mellé rajzolt 22k lesz még eltávolítandó. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Meg tudnád mutatni a képem?Jób képet nem tudok csinálni.
A vezető sávokat csak tippelni tudom, nem árt rajzról is ellenőrizni.
Jó így?A kondit vegyem ki?
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
A kondenzátort végül is ki kell forrasztani. Egyik lába megy jobb oldali IC 3-as lábára, másikra kapja a bemenő jelet. A hangszórók testjei ne itt a panelen hanem a tápkondiknál kapjanak GND-t! A hangszóró áram ne folyjon az ide érkező testvezetéken.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |