Fórum témák
» Több friss téma |
Ötlet?
Tehát látja a pendrive-ot, de nem olvassa. Nem kellene még valami fájl, ogy automatikusan beolvassa? A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Ha nem csinalsz semmit, de a pendrive benne van csatlakozaskor vagy powerkor, akkor is vilagit?
Akkor nem. Csak Fn+Esc+Pow után. Ha bedugom, akkor csak felvillan 1-et.
Ezer más dolog lehet. Zg5 kivételével, még szinte egy ACER gép sem volt bios problémás, ami a kezemben volt. Lásd aspire 5xxx széria. Szerintem fölös köröket futsz, de rád bízom, a te döntésed.
Elég régi szörny ez. Én északi híd hibát mondanék. Esetleg memória. De nem ártana neki egy debug-olás. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2013
Oké. Memória hiba kizárva, azon már túl vagyok. Északi híd hiba lehet. Hol javítanak ilyet Szenteshez legközelebb, normális barátias áron?
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni egy asus laptoppal kapcsolatban. A problema az hogy toltorol gond nelkul uzemel viszont nem tolti az akkut. Kiprobaltam masik gepben tolti. Gondolom a tolto aramkor a hibas, de nem tudom hogy merre keressem az alaplapon. Ebben szeretnek segitseget kerni.
Szia
nem biztos hogy igazam van de lehetséges hogy az akkupack eepromja már elérte a maximális tőltés számot és azért tiltja le a gépedben a töltését, ilyenkor valahogy lehet resetelni de majd a bölcsebbek megmondják ezt.
Azt irja, masik gepben tolti...
Nekem is asusom van és úgy szoktak pénzt gyűjteni hogy az eeprom egy adott töltés szám után nem tölti fel többet az akkut , lehet másik gép esetén az eeprom úgy veszi nem az eredeti gépben van és enged tölteni... gondolatom arra alapozom minden hardvernek egyedi azonosítója van de mint mondtam nem biztos csak remélem eltudom indítani egy nyomvonalon induljon el (én is így jártam csak nekem hibás gépbe került át próba képpen az akku és kiégett az elektronika )
Sziasztok! Adott egy Fujitsu Siemens Amilo PA2548 ,olyat produkál hogy bekapcsolás után felpörög a ventilátor aztán csipog: 1 hosszú 2rövid. Nem tudom így milyen Bios van rajta. Szerintetek mi lehet? Memóriát kivettük próbáltuk másikkal,ugyan az a szitu. Videó kártya lehet? Mit lehet még kipróbálni? Külső Monitorra küldeni a jelet? A válaszokat előre is köszönöm Üdv.
sziasztok!
Nem ilyen baja van, mert valamit beleöntöttek, és ezért lett valahol zárlat ami miatt nem tölti az akkut. Azt a tanácsot kaptam, hogy a töltőáramkört kellene cserélni, de nem tudom, hogy merre van, és mik az alkatrészek. ebben kérnék segítséget.
1 rövid 2 hosszú, video chip hiba, meg amúgy is a tipushibája.
Ameddig annyit tudunk itt, hogy van egy ASUS gépem, nem tölt mi a baja. Én csak visszakérdezni tudok.
Van egy piros autóm, nem indul. Mi a baja?
Okés köszönöm, közben találtam olyat a netten hogy ebbe NVidia GeForce Go 8400 M videó-kártya van létezik? Amúgy mit lehet tenni vele? chip csere? az jó drága gondolom. Üdv.
X51 a típusa. Ezek szerint a töltő áramkör nem azonos mindenhol?
Ha beleöntöttek egy sert például meg kell nézni neme látni a panelon nyomot arra hogy bármi összeérne bár nem hiszem esetleg nézd végig a kondikat f5sl laptopban például egy alaplapra megy minden X51-et még nem láttam csupaszon esetleg tegyél bele másik akkut ha tölti akkor a folyadéknak már nincs nyoma.
Igen, ezeket már mind próbáltam. Semmi nyom nincs, nincsenek összeért érintkezők. Másik akkuval is próbáltam. Még mindig az érdekelne, hogy merre találom a táp áramkört mert azt az infót kaptam, hogy valószínűleg az a zárlatos. Ezt szeretném kicserélni, de nem tudom mely alkatrészek alkotják a töltő áramkört az alaplapon.
Helló! Adott egy Aspire 5730Z. Ahogy a tápot ráteszem már bekapcsol, anélkül hogy megnyomjam a bekapcsoló gombot. Minden égő ég, a képernyőn semmi jel és nem lehet kikapcsolni. Hiába tartom lenyomva a bekapcsoló gombot. Memóriát és procit cseréltem és az alaplapot csupaszon próbálom, nincs rá semmi kötve. Hol keressem a hibát. Előre is köszönöm.
A bekapcsoló gombot vizsgáld meg. nincs beragadva?
Bios resetet ajánlanék ha nincs rajta reset gomb(rejtve szokták és csak tűvel vagy nagyon vékony dróttal férsz oda)esetleg bios elemre mérj rá ha köze nincs a 3 V-hoz cseréld.
Sajnos nincs. Amit még elfelejtettem mondani ... az állandó 5V és 3.3 V meg van, de a proci sem és a chippek sem melegszenek. Teljesen hidegek.
Az elem jó! Én ott valamit rövidrezártam, remélem a BIOS reset volt, de nem jött helyre.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
A bios reset tudtommal laptopban már mikrokapcsoló vagy nincs is, ezért írtam azt hogy ha totál áramtalanítod és az elemet is, akksit is kiveszed megnézed az elemben a tükörképed, megnyomod 10 másodpercre a resetet aztán összedobod elvileg be kellene jönnie egy figyelmeztetésnek hogy a bios setting nem jó és felajánlja hogy továbblépés a settings-be beállítod és indulnia kell, ha valamit rövidre zártál akkor nézz szét a környéki kondik között esetleg nem púposodott-e ki valamelyik.Ha ez nem segít akkor már a gyakorlatiasabb emberek gondolataira lesz szükséged én fejből ennyit tudtam segíteni.
Köszi. Ahogy én láttam mikrokapcsoló nincs.
Szívesen remélem segítettem, enyémben is ilyen jelenség volt de a bios elem csere(lehet nem is volt szükség ártani nem fog)megoldotta
Üdv mindenkinek!
Adott egy HP NX6125-ös Notebook.(nem mai darab de még jó lenne ha jó lenne) Hiba a következő: Xp telepítés közben kikapcsol. Az ubuntu gond nélkül fel ment rá. Ötlet? A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2013
Helo!
Eredeti benne minden, vagy esetleg mostanában lett benne cserélve valami? Más Xp-vel próbáltad már?
A gépet egy ismerősömön keresztül vettem. A gazdája azt mondta nekem ,hogy a vinyót nem adja hozzá ,mert kell neki. Nekem volt itthon két vinyóm is és egyikre se tudom feltenni az xp-t ,mert a telepítés formázás előtti szakaszában kikapcsol. A vinyók jók! (tesztelve) Xp-home matrica van a gép alján ,de nekem csak xp-m van amit úgy gondolok ,hogy nem befolyásol semmit. Az ubuntu gond nélkül fel ment rá. Már szétszedtem egy párszor ,kitakarítottam, újrapasztáztam a procit is. Elemcsere ,bios reset. már mindent megpróbáltam. Nem vagyok egy analfabéta ,de ezen én is megakadtam Sőt még a procit is kicseréltem de úgy is szemétkedik. Azt tudom ,hogy kijelző lett benne cserélve ,de nem tudom elérni a srácot akitől megvettem. (külföldön van)
Memória nem lehet véletlenül? A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
Igazából én csak tapasztalat miatt kérdeztem, nekem egy Acer típusú laptop produkálta ugyanezt, ráadásul az ubuntu nekem is gond nélkül felment, nekem a megoldás a BIOS-ban a HDD felismerési mód átállítása volt. Nézd meg, hogy mi van beállítva, nekem azt hiszem ACHI volt, és IDE-re cseréltem a felismerést, és akkor működött, persze ez átmeneti megoldás volt, de működött.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |