Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Hali!
Hát a rejtély pipálva kész az erősítő. Rossz volt a táp is a kábelek is és kontakthibás volt az egyik ellenállás amitől fals értéket mértem. Kicseréltem az NE5532-t TL071 re, Mikrovillban kaptam LM318P-t és Konthában pedig a kritikus 3K9 5W ellenállásokat. Egy bajom van, a várt teljesítmény. 225W 4ohm nál elvileg. De a 270w-os VF fél kivezérlésen nagyobbat szól mint ez max-on ua. bemenő jellel és hang"fal"on. Nem lehetne valamit alakítani a műv. erősítőknél? Szerintem ez kevés amit így tud, ahhoz képest amit kéne neki. +-64V ha jó emlékszem a tápfesz és annyit nem tud mint egy másik vég aminek +-45V. Itt nekem valami nem kerek. Még a clip sem villant fel rajta soha. De hétvégén nyugi lesz otthon, megpróbálom a keverőn meg a crossover-en keresztül mert így laptopról a másik 2 erősítőt sem tudom rendesen kivezérelni. De ezt akkor is csak a feléig kb. Ez bosszant. Véleményed? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2013
Sziasztok!
A mellékletben szerepel a végleges végfokpanelem (LM4780), gondban vagyok a GND-vel. Szerintetek melyik megoldás a jobb és miért? Nekem a piros jobban tetszik, de tekintettel arra, hogy 1 csillagpontot szeretnék, talán a kék jobb megoldás lehet. Úgy gondoltam ide teszem fel a kérdésemet, mivel talán itt van a legtöbb tapasztalt szakember. Köszönöm előre is!
Szia! Nem ismerem az alkatrészértékeket. Annyit látok, hogy a V3, V4 tranzisztorok kb. 30mA-t tudnak kényelmesen a végtranzisztorok bázisába pumpálni. Vannak-e olyan jók az alkalmazott végtranzisztorok, hogy ezt 15A-re fel tudják erősíteni? Úgy is kérdezhetném, hogy darlingtonokat raktál-e bele?
Szia!
Szerintem a kiterjedt felületes megoldásban a villany igyekszik megtalálni a legrövidebb utat, tehát ,ha szőrszálat akarsz hasogatni, akkor az rövidebb tud lenni. Ámbár ugyanúgy "keverednek" az áramok azon a függőleges gerincen, szóval ez szigorúan véve nem csillagpontos szerintem. Szóval ilyen szempontból én azt mondom, hogy teljesen mindegy. Persze ez csak privát vélemény! Szép napot! Zs.
Na végtranyókat kicseréltem a döglött oldalon, de most meg halkabb mint a jó oldal.
Erre valami tipp? Diódák jók.
Sziasztok! Szeretném meg építeni a következő erősítőt,és kérdezném hogy építette-e már meg valaki ezt a típust.Véleményeteket kérném.
A V6, V10 meghajtót figyelmen kívül felejtettem. Kéne annak működni.
A kérdésedet újra olvasva azt szűröm le, hogy valójában az érzékenységével vagy elégedetlen: Idézet: „nagyobbat szól mint ez max-on ua. bemenő jellel és hang"fal"on” R3, R4 két azonos értékű ellenállás, cseréld őket nagyobbra!
Szerintem inkább ha 100W-ost akarsz akkor ezt építsd meg
segítek benne ha elakadsz és nagyon szép kellemes hangja van és ebből 4-et már építettem 1-re kell figyekni a kimeneti ellenállás 0.18ohm/10W-osnak kell lennie
Sziasztok!
Lehet-e (érdemes-e) SMD passzív alkatrészeket (ellenállás, dióda, kis kondi - nem elkó) használni előerősítőnél (TDA-1524A, LM-1036), vagy csak a furatszereltek a jók? Köszi a válasz(ok)at: hobbydcc A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2013
Üdv.
Látom is, be is tudom forrasztani (1206 alatt nem...), csak arra lennék kíváncsi, okoz-e zajt, kígyót, békét, egeret, stb., ha nem furatszereltek az alkatrészek. Útálok fúrni...
Köszönöm,de már kinéztem egy másikat,ami tuti jó.
Ebből fogok 2db nyákot készíttetni.
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne. Hoztak hozzám egy Aiwa MX-Z3100M erősítőt. olyan problémája van, hogy nem reagál egy gombra sem. Lehet olyan, hogy gyerekzár van rajta vagy esetleg bedöglött a vezérlése? resetelni lehet-e? Köszi a segítséget előre is!
Szia! Valami készenléti táp megy benne?
Sziasztok! Tervezgetem egy komolyabb erősítő megépítését, de lenne pár kérdésem. Van egy kapcsolási rajzom egy 2x50W kimenő teljesítményű erősítőről, amiben egy AN 17830A típusú IC van és egy 78L05 tranzisztor. A kapcsolást kétszer szeretném legyártani, hogy egy 4x50W-os erősítőt kapjak. Szeretnék még építeni egy sztereó hangszínszabályzót is (amit itt találtam az oldalon), és az lenne a kérdésem, hogy azt hogy tudom rákötni a 2 erősítő panelre? Elég ha egyszerűen egy csomópontból kapja mindkét erősítő ugyanazt a jelet? A 12V tápfeszültséget egy kicsit módosított pc táp belső része adná, az 5V-os ágáról menne a led világítás és ha kell hűtőventilátor akkor az is. Szerintetek meg lehet oldani?
Üdv!
Szia! Biztos erre az IC-re gondolsz?
Egyszerűen összekötöd a 6 és 8-as lábakat.
Sziasztok!Ma élesztettem a Pa-300as végfokaimat Pöccre indult hibátlan,és egy kicsit nagyot szól!
Hapro köszi ,hogy rábeszéltél erre a végfokra!Szeretnék kérdezni egy hozzáértöt ,hogy megkora potméter kell elé a bemenő impedanciája 17,8kohom a végfoknak!Actív crossover fogja hajtani!Kérlek segítsetek ezzel nem vagyok tisztába mekkora kell! Köszönettel Janika!
Szia! Tegyél bele 10k-t! Nagyon kíváncsi vagyok a venti ki bírja-e tolni a meleget belőle? Volt rá egy igen szavazatom
A hűtőfelület méretével kapcsolatosan vannak aggályaim.
reelop köszi a gyors választ!10kohmos lessz benne!Ma teszteltem 300W-os Mega-val 8ohm-on
venti nélkül bemelegítettem rendesen de a hővédelem nem kapcsolt még le!Majd beraktam a két ventit teljes fordulatszámon kézmelegre visszahült szinte azonnal!Szerintem reloop jó lessz!Azon hezitálok ,hogy szívja vagy tolja a venti a levegőt!Szerinted?
Szia nekem mindig akkor voplt a venti működése optimális ha fújta a levegőt,ha szivta akkor jobban melegedett
Szamóca egyszerüen nem férek el a dobozban 2U méretet tartani akartam a toroid is csiszre
fér el benne az Elektris-nél direkt Úgy kértem ,hogy beleférjen!Ne tudom a Behriger ,hogy rak ebbe a dobozba 2500Wattot egy kissebb táppal mind az enyém!
Szerintem is hatásosabb ha fújja a levegőt!
2x160W környékéig nincs is gond, (8Ohm) De 275x2-nél (4Ohm) már akadhat.
Sehogy nem tesznek ők sem. Nekem is van egy Castone rack-em ami papíron 2x200-as, de nem rakok bele egy 2x100-asnál nagyobbat, mert annyit hűt le kb normálisan. Tradicionális táppal, végekkel, nem lehet ilyen méretnél nagy teljesítményeket beépíteni.
Azt hiszem a Fischer -nek van ilyen aktív hűtőtönkje, de horribilis áron.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |