Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A Front Designer tervből készitettem egy PDF formátumot majd ezzel bekopogtam a lakóhelyemen található reklámkiadványokat készitő cégecskéhez,aholis választhattam az öntapadós papir alapú kivitel,és a műanyagfólia között. A fóliával az a baj,hogy 1300mm széles és az egész szélességet meg kell venni,igy többezer Ft lenne. A papiralapú matt fóliával laminálva került 520Ft-ba úgy hogy egy A4-es lapra 4db előlapterv ráfért.
Igen annyiba kerül egy ilyen IC!!! UC3906-osból van nekem itthon 10darab még régebben jutottam hozzá egy felszámolóba lévő műhelyből, a 10Darabért fizettem 500Ft-ot.
Csá!
Kész van haverom és én álltalam készített villanypásztor. Még nincs bedobozolva csak tesztelgettük. Videó
Hali!
pl.: Állatokat őrizni egy telken, vagy állatoktól őrizni egy telket.
Hááát ez nem holmi villanypásztor!
Ez már nagyon gyilkos tényleg! Ez inkább sokkoló!!! Amúgy 555-tel van?
Melyik villanypásztor kapcsolást készítetted el, ha szabad tudnunk?
Üdv! Vezeték nélküli csengőből elkövetett 433,92 MHz-es vevő, Hangszóróval, LED-del, "adatkimenettel". Szépen veszi a garázskapu nyitót, hőmérőt, meg a szomszéd autóját. Egy vawe szerkesztővel rögzitve a jelet, tanulmányozható a Manchaster kódolás...
A kémiai ónozó nagyon állat. Kb 1 hónapja használom, és nagyon szép tud lenni, csak baromira zsírtalnnak kell lenni a felületnek mielőtt berakja az ember, és még így is előfordul nagyobb felületeknél , hogy nem lesz egyenletes.
Nemtom, hogy ezen a forumon olvastam v. valahol mashol, hogy a kemiai onozas nagyon veszelyes, mert erosen rakkelto! En nem szeretnek felesleges riadalmat kelteni, mert nemtom, hogy ez igaz-e vagy sem, de ha mar felroppent a gondolata is, akkor en a helyedben alaposan utananeznek ennek, nehogy aztan kesobb (evek mulva) baj legyen.
Szia!
Jó, hogy ezt írod, mert eszembe jutott egy másik káros dolog! A forrasztás!!!! Az iparban állltalában van levegő elszívó, de nekünk otthon, pont akik hobbiból lehet, hogy nagyon sokat forrasztunk és sok gőzt lélegzünk be, nincs ilyenünk. Hogy ne legyen nagyon OFF: Kicsit régebben építettem egy ilyen elszívót, egy porszívó csövéből, amit kivezettem a műhelyen kívülre, és egy hajszárító 12 voltos motorjából, amit pedíg a csőbe tettem. Egy "álvánnyal" (az írolámpával) kicsit megemeltem és a munkaasztalhoz vittem a belső végét. Ha nem forrasztok túl messze akkor nagyon jól beszív minden gőzt és szagot! Nagyon jó, ha épp műanyagot olvasztok vagy ilyesmi, mert akkor nem lehet érezni a büdöset és a veszélyes gázok nem marják a szemem. Mondjuk kicsit erősebb is lehetne, de akkor hangosabb is lenne. Később automatizálni akarom, összehangolni a pillanatpákával, hogy amikor lenyommom a páka kapcsolóját, akkor kapcsoljon be és amikor elengedem még kb. 5 másodpercig szívja a levegőt. Lehet, hogy ezt lehetne kémiai ónozás és panelmaráskor is használni. Fotóm sajnos nincs róla, mert annyira egyszerű, hogy nem tudtam, mit fotózzak le.
Hi
ezt nem teljesen értem, de ha jól gondolom, felhasználtál egy 433 Mhz-s vevőt, és csináltál egy kapcsolást amely minden, ezen a frekvencián működő, távirányító kódolt jeleit számítógépre viszi,.... hmmm ez nagyon érdekel, kifejtenéd bővebben a működését? üdv
Háát igen!
Az ólom és az ón is nehézfém, így a szervezetben felgyülemlik, nem tud távozni belőle, és egy adott mennyiség után már halálos. Hogy ne legyen nagyon OFF Én ha sokáig forrasztok, akkor egy nagyobb PC-ventillátort teszek az asztalra a forrasztandó dolgok mellé, ott szépen elduruzsol nekem és nem érzem se a gyanta szagát, se a forrasztósav sagát, stb.
Elkezdtem megtervezni az akkutöltő előlapját. Így lerajzolva egész jól néz ki.
(Cikk hamarosan... Élesztgetem a kicsikét.)
Ez nagyon jó!
Mivel rajzoltad? Bár azért az "accu charger" az meredek
Nagyon egyszerű, adott ugye a veznélküli csengő vevőáramköre, erről leválasztottam a dekódert és belevezettem a HF erősítőbe, igy az csicsereg a hangszórón, ami a frekvencián van. Ezt teszem rá egy potis csillapítás után a PC vonal bemenetére. Raktam még bele egy 5V-os tápot és egy SN7414-es schmidt triggert, amivel a vevő jeleit négyszögesítem, igy szebb a kép...
Minap egy nyák ellenőrző kamerát készítettem. Szerintetek milyen lett?
Plusz két kép. az utolsó a nyák.jpg azt a kemerával készítettem.
Szia!
Nagyon tetszik !!! en meg ilyet nemlattam,ez a te otleted volt? ,vagy en vagyok lemaradva de nagyon... :zavart1:
értem...asszem, nincs véletlen kapcsolási rajz?
Nincs, szét kell nézni a NET-en..."Wireless doorbell"... Én ezt találtam itthon, ehhez hasonlít csak ez nem digitálisan kódolt.
nem pont erre gondoltam, hanem, hogy hoztad össze ezt az áramkört a többivel.
433 Mhz-s vevőm van egy rakással, de hogy tovább, hogy van ... na azt nem vágom üdv
Légy szíves, a fehér betűs írást mellőzd!
Ha OFF-ot akarsz írni, akkor használd az [ OFF ] és [ /OFF ] jelzést a hozzászólásban! (Persze csak ésszel, és mértékkel, no meg a szóközök nélkül a szögletes zárójeleken belül.)
Valami hasonlót láttam még régebben. Ebből jött a megvilágítós dolog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |