Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szép estét TV-hez értők!
Erősáramú képesítéssel, műkedvelőként, kis hozzáértőként nagy érdeklődéssel követem ezt a fórumot. Ma engem is érintetté tett a téma: Kedvenc kis másodtévém, egy TELEFUNKEN TX805 A111MC típusú tévém szolidan üzemelgetve minden előzmény egy kis "halovány" pattanás (mintha elengedett volna egy kis relé) kíséretében elsötétült és elnémult, de a készenléti LED tovább világított. A neten kb. két hónapja beszerzett (klón) utángyártott (eddig tökéletesen működő) távirányítómra nem reagál. Füst, amperszag semmi. Ki-be kapcsolva LED funkcionál, de bekapcsolni nem tudom.Szétszedve nyákon nem látok rendellenességet, púpos kondi sincs. Forrasztások épnek tűnnek, alkatrészek egészségeseknek látszanak. Fogalmam sincs, merre keresgéljem a hiba okát. A TX805-ös sasszét pdf-ben le tudtam tölteni, de sajnos nem tudom a sok keresgélés során melyik honlapról, mellékelni meg nem tudom, mert a fórumhoz nagy a mérete. (3,2 MB). Tudom, kellene a rajz, megpróbálom visszakeresni a linket, s azt mellékelni. Addig is: általános hibaokként mi jöhet számításba? Hihetetlen, de éppen most végre betöltődött egy kisebb méretű fájl, ami talán segítségetekre lesz a hiba okaként. http://www.eserviceinfo.com/index.php?what=search2&searchstring=TX805 Erről a lapról töltöttem le, a legfelsőt a felsorolásban. Köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
Első körben a sorvégtranzisztort,és környékét nézd át.Nagy tranzisztor a sorkimenő környékén.Mérd meg,nem-e zárlatos lett.Szerintem ott lesz a baj.TP 10,S2000 a típusa.
István A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2013
Igen valóban inkább rózsaszínes! Köszi az infót! Gericom acl10 a laptop. Szétszerelési útmutatód esetleg nincs hozzá? (service manual) Google szerint nincs, kerestem már.
Helló!
Köszönöm a segítségeket. Tehát nem fogok vele különösebben vacakolni. Egyébként a csavargatást már abbahagytam, mert rájöttem, hogy ha működés közben kihúzom a jelet szolgáltató kábelt, aztán vissza, akkor majdnem ugyanúgy rendbe jön.
Sziasztok! Van egy Toshiba Tv-m.Egy pár héttel ezelőtt vízszintes piros csíkok jelentek meg a képernyőn amit hol csinált hol nem.Átforrasztgattam a forrasztásokat kicseréltem a trimmer potit a képcső panelen és egy darabig jó is volt.Most azt csinálja hogy mikor bekapcsolom a tv-t tök sötét a kép csak pár színes kontraszt látszik.1-2 perc múlva megjön a fényereje a tv-nek de a képernyő közepén egy 20cm-es sávban hullámzik a kép.Kb 1cm-es a hullámzás,nagyon idegesítő kifolyik tőle a szemem.Valakinek valami ötlete hogy hol lehet a baj?
Köszönöm!!! Holnap tudom megnézni.
Sziasztok egy Condor márkájú tv-be cseréltem a képcsőn a tekercset. Az a bajom hogy képernyő alján van egy 5 centis fekete csik amit nem udok eltüntetni. A potikkal már próbálkoztam de nem tudtam ugy széjelhuzni. Mi lehet a baj?
A két tekercs megegyezik ellenállásra,bekötésre... Gondolok itt a két tekercsre,hogy sorba,vagy párhuzamosan vannak kötve.
Mértél előtte ellenállást?Függőleges linearitás jó maradt? István A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2013
Szia!
A zener diódát kicseréltem, a felsorolt kondikat is újakra cseréltem és tökéletesen működik a tv. Még egyszer köszönöm a türelmedet és a segitségedet. Zoltán.
Sziasztok , egy furcsa jelenségre szeretnék választ kapni , van egy Orion TV /STX-S-FL/ és olyan jelenség van hogy rendesen működik és a reklám anyagnál egyszerűen szalad a kép !
Ilyen jelenséggel én még sosem találkoztam számomra furcsa és ha tudna valaki magyarázatot adni erre a jelenségre az jó lenne , esetleg egy kapcsolási rajz is kellene hozzá .
Örülök, hogy sikeres volt a "műtét"...Jó szórakozást hozzá.
Mi a műsorforrás? Antenna,kábeltévé,vagy Set Top Box?
Na igen én is erre tippeltem volna , a műsorforrás DIGI beltéri egység !
Sziasztok!A problémám a következő.Adott egy Orion T2975 sptx-s-flat sassziT200.Elment a vissz.eltérités ,(függ.csik középen)majd tök kuka lett az egéssz.Sikerült életre kelteni,de a függ.eltérités,még nem oké,kilóg a kép mindkét oldalon.Pld a nikelodeon feliratból,eon látszik csak,a kép homorit is kifelé.( ) igy.Eddig cserélve:BU4525-Cd15-cd23-cd48-cd49-cd62. Rd21-Rd32.ez a rajzon 2.2.ohm de a lapon gyárilag 1.ohm.volt,de megszakadt,a szinkód még olvasható maradt rajta.(B.FEK.FEK.EZÜ.ARANY.)ez ugye 1.ohm.Mi lehet még,ebben a csoda ládában a gond?Várom válaszotokat!Köszönettel.Üdv:András
Szia István!Kösz a segitséget,ha összejön a javitás,vagy nem irok!Üdv:András
Üdvözletem!
Körülbelül egy éve írogattam, és elég sok tanácsot kaptam eme muzeális TV készülék felújításához, nos építettem hozzá egy modulátort, hogy lehessen rákötni bármilyen jelforrást, most pedig szeretném beállítgatni. Röviden a kezdetekről: - Sorkimenő primer zárlat, majd csere - Videovégfok tranzisztor hiba, ez is csere, BF178 és AF136 (AF139 lett beépítve) - PCL85 és ECH84 csőfoglalat cseréje - Elég sok kondenzátor, és ellenállás cseréje, kapacitásvesztés és nyúlás miatt - Csatlakozók, potméterek, hullámváltó tisztítása Jelenleg így üzemel: http://oriasmail.citromail.hu/dl/?tid=32d885ec66b0c35735cc417abdcdb7459 A főbb hibák: 1. A kép nincs középen, és a teteje vízszintesen nyúlott, függőlegesen nyomott, görbült, ami a kontraszt potenciométer tekerésekor elmozdul, méginkább torzul 2. Képtartalomtól függően a hangban erőteljes zavar van, brumm, berregés 3. Az AGC folyamatosan 2,9V, tehát valami nem működik ebben a körben, nem szabályoz, vétel nélkül csak vízszintes csíkok vannak, nincsenek hangyák, illetve a hangban is csak alig hallható a fehér zaj. Ezekre a problémákra szeretnék megoldást találni, szakirodalmam van, a típushoz tartozó javítási segédlet is meg van már átnéztem többször az idevonatkozó fejezeteket, és semmi . Módosítások: DY86 helyett TV18 szelén, és a szinkronhíd V40C2 helyett 2db 1N4148. A képkimenő továbbra is zizeg minimálisan, de azért hallhatóan, az egyik szakkönyvben a torzult képre a kimenő primer tekercsét gyanúsítja menetzárlatosnak. Még egy dolog, a bekapcsolási brumm kioltás áramkörében, ahonnan az AF202 kapja a tápfeszültséget +7-es ponton a +12V helyett +23V körül lehet mérni, az egyenirányító rész jó, a sorkimenőről 18V~ jön oda! Azt szeretném még megtudni, hogy a manapság kapható tranzisztorok közül ,melyek jöhetnek szóba helyettesítőnek? Előre is köszönöm a hozzászólásokat, segítséget! Szép Napot, Üdvözlettel! Balázs
Szia!
Ennek a készüléknek nagyon jó képe van, egyedül a függőleges linearitáshiba zavaró, amit a linearitás potméter állításával lehet orvosolni. A hangproblémát a hang-KF fokozat behangolása oldja meg. Esetleg nem egynormás (OIRT) készülékről van szó? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2013
Szia!
Sajnos a potméterekkel nem lehet beállítani, változik valamit, de megmarad a torzítása felül. A hang KF-re én is gondoltam, de addig nem akartam hozzányúlni, amíg az AGC rész nincs rendberakva, mert szobaantennáról TV2-őt be tudtam fogni, és ott nem volt ilyen zavaró a hang morgása! Szerintem nem egynormás!
Sziasztok!
Laikus vagyok. Van egy kb.25 éves Samsung CK-5012 Z TX tévém. Viszonylag ritkán használtuk. Most olyat csinál, hogy bekapcsolás után kb. 10 perccel kikapcsol. Ezután nem lehetett bekapcsolni. Kb. 1 óra múlva bekapcsolva ugyanez a jelenség állt elő. Lebontottam a hátlapját és a panelt kitettem az asztalra és így kapcsoltam be. Most 5 percenként kapcsolt ki és a kikapcsolás után azonnal bekapcsolható, de 5 perc után ismét leáll és így tovább.. Valami hűtési (túlmelegedési), érintke probléma, vagy kondenzátor hiba? Nagy a baj, vagy viszonylag olcsón megúszható, ha szervizbe viszem? Üdv.
Üdv mindenki.
Van egy 72 centis Daewoo DTH-29G2K-100D tv-m, de nem tudom, hogy hogyan kell az autómata csatorna keresést elindítani? Felhasználói kézikönyvét már nem találtam meg , de ha tud valaki légyszi segítsen!! Előre is köszi!!
helló mindenki, a műhelyben javítottam ma egy tv-t, és ugye nincs fűtés, hidegben tökéletesen működött, aztán behoztam a házba, kb 1 órát állt a melegben mondom már biztos kiszáradt, megprobáltam, de csak két nagy csettenést produkált :/ (gondolom a nagyfesz) és utána csak villogott a piros led, kérdezném hogy ugye ettől nem lett megint baja? Mekkora esélyem van hogy kiszárad és jó lesz?
szia. szerintem nem sok.valami elszállhatott az áthúzáskor. (sortranzisztor,táp hiba, stb.)
valószínű még várnod kellett volna a bekapcsolással. persze lehet szerencséd lesz.
Remélem, eddig egész olcsón megúsztam, a tápban volt egy kondi szétmenve, emiatt nem akart bekapcsolni. Ma azt megcsináltam, és a hülyeségemből megint rossz :/ nembaj a tanulópénzt...
Szia!
Vagy inkább elmelegedő, kirepedt forrasztás a hiba okozója.
Sziasztok!
Egy problémás tv miatt kérném a segítségeteket! Van egy Sony KV-32LS60E típusú tv-m ami azt a hibát produkálja,hogy egy bizonyos idő után (lefagy)nem reagál a távirányítóra!Ha éppen hangosítom akkor ott marad a skála és semmi tovább.Kikapcsolom a főkapcsolóján majd vissza,aztán nyomom a távirányítót akkor kb fél perc múlva megcsinálja amit kértem de néha már azt sem.Ha teljesen kihűl vagy másnap bekapcsolom talán 3 percig teljesen jó majd megint lefagy.Olvasgattam a neten,hogy ez egy típus hiba lehet mégpedig az M board nevezetű panel miatt.Írták hogy át kell forrasztani a lábakat és kb egy hónapot menni fog,nekem nem akar.Kivettem még két nagy panelt a tv-ből azt is átnéztem átforrasztottam,így egy napig bírta a kiképzést!Én nem értek hozzá de nem szeretném kidobni mert nagyon szép a képe és a hangzás is tökéletes. Tudtok nekem segíteni,hogy mi lehet a hiba tényleg az m board adta fel vagy csak valami túlmelegszik és azért fagy le? Ha tényleg M board csere,javít valaki ilyet vagy árul esetleg bontott tv-ből? Nekem egy szerelő azt mondta,hogy a Sony-ba megcsinálják kb 15ezer forintért,az az igazsg hogy én ennyit nem szánnék rá. Előre is köszi!
Akár javítható is, az m-bord de nem helyszíni munka.
De pontosan behatárolni a hibát hem lehet táv-javítva. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Sajnos nekem nincs citrom hozzáférésem, és nem is igazán akarok rá regisztrálni, így nekem nem derül ki , hogy milyen TV-ről van szó.
A félvezetők tekintetében csak jobbak vannak, bár egyik-másik kapható még.
Szia!
Citromail hozzáférés nélkül is letölthető az óriásfájl, ugyanúgy, mint a Freemail esetében. De mivel lejárt a fájl, ezért már nem lehet letölteni. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |