Fórum témák
» Több friss téma |
A számítógépeden levő számológép tud gyököt számolni, esetleg táblázatkezelő.
Sziasztok, kezembe akadtak a He. újságok be scannelt példányai, és az egyik fólia rajzon találtam egy kis eltérést, nos az lenne a kérdésem hogy melyik a működőképes verzió, mert én elkészítettem már a két tekercses változatot is ami gyanúm szerint a hibás fóliarajz alapján készült (hozzáteszem működik), egymás mellé tettem a két képet és bekarikáztam a különbséget, a D3 körül van a hiba, ha annak nevezhető. Világosítsatok fel. Köszi!
Szia! Az alsó rajzon egy To-220-as kollektor nincs bekötve, az biztosan nem fog működni.
Tiszteletem
Az also rajz az mukodokepes.Ugy ahogy Reloop mondta nincs bekotve a T8-as tranzisztor kollektorja.es meg egy helyen hiba van a nyak-on.Csatoltam hol kell javitani ,de ha visszakeresel megkapod itt a forumon az1983/9 es Radiotechnika-ban megjelent nyak-ot. Minden jot
Tr 0,61v Tr2 27,5v Tr3 1,28v Tr4 1,41v Tr5 0,02v Tr6 2,36v Tr7 0,73v Tr8 0,74v
Az értékek "+" előjellel értendőek. A piros a pozitív tápon,a fekete a bázison.. R16,R21,R20 forró,R30,R31 olvad az ón.A tr4 bázis sávja elvált a paneltól a sok forrasztás miatt.. Szerintem ez szép és jó,csak soha nem fog működni... A másik talán működik,van egy trafóm. 160vA talán ,ha mást nem,akkor csinálok egy aktív mélyet... vagy sub ládát abból a szingli panelból.. Sajnálom.. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Remekül haladunk, nehogy most add fel! Vedd ki Tr2-t. Kérdés a kimenet átvált-e negatív feszültségre.
bc182 (tr2) kivettem,a kimenet nem vált át negatívba.. +23,5volt körüli..
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
Megyünk tovább, Tr3-at is vedd ki, a kérdés az előbbi.
Kivettem a Tr3-at (Bc560c) is. +23,2volt. A "0" és az out között..
A Tr4 meg már volt kint. Itt valami disznóság van a NYÁK-on. Ha tart még a lelkesedésed fotózd le a BC tranyók környékét alulról-felülről.
Mondom én,hogy kisördög.. Oké,generálok egy fényképezőt.
Egy pár kép..
És még 2db kép.Mindent átnéztem,mindent körbekapartam..
Nem ér össze.. Ott vált fel a vezetősáv,és eléggé bután néz így ki,de határozottan állítom,hogy nem ér össze,és eddig sem ért össze...
Ezt szemmel vagy műszerrel (dióda vizsgáló) ellenőrizhet? A szemed becsap a műszer néha.
Feszültségmentes állapotban mérj ellenállást Tr4 bázis-kollektor között. Ha ott jelenleg nincs zárlat, vagy különösen alacsony ellenállás, akkor Tr4 helyére ültess be egy másik PNP tranzisztort a kiszereltek közül. Ezt addig kell gyúrni, míg a kimenet kifekszik a pozitív tápra.
Korábban a Tr4 zárlatosnak tűnt, de lehet ott a mérési eljárás zavart be. Szerk: én kérek elnézést, hogy vannak ezek a BC tranzisztorok beültetve? Vesd már össze az életképes panellal! A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2013
tr4 B - C 10kohm felett, B - C 688 B - E 679 (Bázison a fekete műszervezeték,a piros a további mérési pontokon) Műszer diódavizsgáló állásban..
Ezer bocs, az előbbi h.sz.-em Szerk.lijét nézd meg!
Tiszteletem
A T7 es T8-as kollektora el van jol szigetelve a hutobordatol? Minden jot
Minden próbánál új csillám,nincs sorja a lemeznek,nincs semmi alatta,és a csavar menetes részén is van egy szigetelés,hogy ne érjen hozzá az "L" profilhoz..
Ezektől egyébként még hozzá érhet, én ellenőrizném ezt is műszeresen.
Tiszteletem
Megmerted hogy el van szigetelve vagy sem?
A bd242c zászlója szakadást mutat az "L" profilra.. diódavizsgáló..
Üdv! Az itt a fő probléma, hogy a BC212 lábkiosztásnál egy olyan adatlap került elő (a HEStore is olyan) ami a gyakorlati fordítottja. Minden PNP tranyó rosszul van a panelban
10 perc alatt kiderül,hogy repül vagy jó lesz-e.. Ennyit rászánok még,vannak új tranzisztoraim is.. pár perc és megvagyok..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |