Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia,
Kicsivel több részletet elárulnál? Gondolok az elektronika eddig nem látott részére.
ATMEGA2560+AD9850+SN74S74+ICM7250+ICL7660+74HC4316+SSD1289+ADS7843
valamint még pár ellenállás, kondi, kvarc, csatlakozó, stb... ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Hajaj, de még mennyire örülünk..
![]()
Nekem szimpatikus, kiváncsian várom a fejlesztés végét.
Pálinkás jó reggelt Neked is!
Tudnál feltenni néhány képet a generált jelalakokról? Üdv.: PP
Sajnos a szkópom (most még
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Nem rossz, nekem nagyon tetszik.
![]() ![]() Én egy tégla nagyságú nyákot szeretnék majd építeni tele LED-el, ami zene vezérelt lenne. Mint egy 10 LED-es kivezérlésjelző/mérő, (kinek hogy tetszik.. ) csak egy 100-150 darabos lenne, szuperfényes LED-ekkel, és vagy fényorgona vezérelné, vagy simán egy LM3915-ös, persze meghajtó áramkörökkel, amik dolgoztatják a LED-eket. ![]()
én is most egy fényen dolgozok. Ha összejön közzéteszem
Nna! Meggyőző! ebéd után vagyok, ezt a 100kHzest még épp meg tudom emészteni..) Kiváncsian várom a fejleményeket.
Köszönöm szépen!
E-bay-n is lehet kapni alfaset vagy letraster néven. Nekem hála nem kellet vennem, mert a munkahelyemen maradt mint hagyaték.
Nagyon jó, izgatottan várjuk a részleteket. (kapcsolási rajz lesz?)
Milyen szűrőt alkalmaztál? Jelalakok milyenek magasabb frekvencián? A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Várjuk a további képeket (mármint a készülékről).
Mindenesetre az a szinusz nagyon szép lett. Lehet én is beizzítok majd egy ilyen AD9850-et. Szerk.: jó drága! ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Tudom, nem elektronika, de ismerős lehet az alkalmazott technológia...
![]() ![]()
Klassz lesz, már most látszik. Ötletes a vekkeróra hátlap talp is. A képet marattad? A két tartó csavart berezezném, ha az enyém volna, ne legyen már horganyos.
![]()
Köszönöm!
@ Köbi! Helyesen: óránk. Én csinálom, Te pedig nézed. ![]() @Doncso! Marattam, mint a nyákot. Az üres rézlemezt elöl P20-al, hátul fekete festékkel fújtam le. Egy régi fotót világítottam le rá és előhívás után marattam. @Zolika60! A csavarok természetesen cserélve lesznek, valami szép bronzcsavarra. Most csak ideiglenesen tettem bele, a kép kedvéért.
Természetesen lesz kapcsolási rajz és prg is (most ~75 kbyte, de az USB vezérléssel szerintem felmegy úgy 80-ra) Jelalakot 10 MHz színusz esetében láthatod, a négyszögét normális szkóp hiányában nemm tudtam értékelni - de a szkópom torzítását figyelembe véve úgy 1 MHz környékén még semmi baja nincs!
![]()
Nagyon jó. Ilyen rézmaratást rég nem láttam, apáméknál volt néhány falikép készítve ilyen eljárással. Az öreg vekker hátlapja is reinkarnálódott (szerk: ja de azt már írták)
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
" A szűrő egy sima RC aluláteresztő "
És 30 Hz-en is ilyen sima a színusz?
A DDS működési elvéből adódóan igen.
Ha nem titok elárulod, mi ezzel a készülékkel a konkrét célod? Hangfrekis mérések vagy valami más is?
Miért lenne titok? A célom egy széles tartományban működő jelgenerátor építése volt. Korom (és Mikojan-Gurjevics gépeinek forszázsában eltöltött 8 év
![]() ![]() ![]()
Aha.. értem
![]()
Eszméletlen jól néz ki, nekem nagyon tetszik! Nem láttam még ilyet.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Szép, köszönöm.
Hát, ha bármi is látszódna a színuszon, az már 10% feletti torzítást jelentene!
![]()
Elkészült a vas alja a szekrényemnek (vagy minek nevezzem...). Négy bolygókerék van az alján, úgyhogy tologatható. A fém váz hátsó részében, a lábaim mögött ahol a fényképeken látszik hogy keresztbe van egy vas, oda jön majd még egy kisebb szekrény, két ajtóval és pár polccal. Kevésbé fontos eszközök (vegyszerek, lamináló, műterhelés...) tárolására. Ugyan ebből a kaliforniai cseresznye és erezett fekete Falco anyagokból készítem hogy jól mutasson a felső részével egyben.
Még az egyik ajtó belső felére jön majd ez: Bővebben: Link Kibeleztem egy rossz LCD monitor kijelző részéből a fénycsöveket és a folyadékkristályos panelt, a fénycsövek helyére pedig LED-szalagot tettem. (Olyan lett mint a kórházakban az orvosok amin nézik a röntgen-felvételeket.) Jó lesz majd kétoldalas nyákok készítésekor a két oldali rajzolatot pontosan egymásra illesztésére. Na ez a szerkezet pedig a másik ajtó belső felére lesz akasztva. Nagyon jó lesz, már a 60 fiók felosztását is kitaláltam hogy elférjen minden. ![]()
Hát ez egy szoftver! Olyan, mint mondjuk egy könyvelőprogram. Beállítod a frekit, amplitudót, meg hogy milyen hosszú legyen, aztán mondjuk a Néró felírja a lemezre. Vagyis, a felírást a számítógép végzi, de a kiolvasást ( lejátszást ) már egy rendesebb cd játszó.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Hol lehetne veled eszmét cserélni Panelmérő II ügyben?
Kedves Pulyka!
Ez tud gyorsan is mozogni.... ![]() Nagy négyzet nyák... hát van olyan lámpám is.... Ott volt a video linkje, miért nem nézted meg többi a youtube-os feltöltésem? ![]() Pl ebben a videoban benne van a nagy is... zenére villogó ledeket nem nehéz építeni .... DMX 515 fénytechnika szabvánnyal már nehezebb.... Mechanika működik, léptetőmotort milyen impulzust kap, már részéletkérdés... MECHANIKAI kivitelezés nem egyszerű!!! Rengeteg esztergályos munka!! ( U.i.: Azt veszem észre sok emberen, hogy ha kap egy tube linket nem nézi végig az feltöltő összes videoját...... pedig nagy valószínűséggel fog hasonló témáben más videot is találni!!!! ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |