Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia,
Kicsivel több részletet elárulnál? Gondolok az elektronika eddig nem látott részére.
ATMEGA2560+AD9850+SN74S74+ICM7250+ICL7660+74HC4316+SSD1289+ADS7843
valamint még pár ellenállás, kondi, kvarc, csatlakozó, stb... A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Hajaj, de még mennyire örülünk..
Nekem szimpatikus, kiváncsian várom a fejlesztés végét.
Pálinkás jó reggelt Neked is!
Tudnál feltenni néhány képet a generált jelalakokról? Üdv.: PP
Sajnos a szkópom (most még) csak 10MHz-es sávszélességű, úgyhogy a négyszögből 100kHz-est kapsz!
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Nem rossz, nekem nagyon tetszik. (de bevallom, elsőnek arra a gyorsan mozgó robotlámpára gondoltam, de ne vedd sértésnek, én még léptetőmotor vezérlőt sem építettem soha.. )
Én egy tégla nagyságú nyákot szeretnék majd építeni tele LED-el, ami zene vezérelt lenne. Mint egy 10 LED-es kivezérlésjelző/mérő, (kinek hogy tetszik.. ) csak egy 100-150 darabos lenne, szuperfényes LED-ekkel, és vagy fényorgona vezérelné, vagy simán egy LM3915-ös, persze meghajtó áramkörökkel, amik dolgoztatják a LED-eket.
én is most egy fényen dolgozok. Ha összejön közzéteszem
Nna! Meggyőző! ebéd után vagyok, ezt a 100kHzest még épp meg tudom emészteni..) Kiváncsian várom a fejleményeket.
Köszönöm szépen!
E-bay-n is lehet kapni alfaset vagy letraster néven. Nekem hála nem kellet vennem, mert a munkahelyemen maradt mint hagyaték.
Nagyon jó, izgatottan várjuk a részleteket. (kapcsolási rajz lesz?)
Milyen szűrőt alkalmaztál? Jelalakok milyenek magasabb frekvencián? A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Várjuk a további képeket (mármint a készülékről).
Mindenesetre az a szinusz nagyon szép lett. Lehet én is beizzítok majd egy ilyen AD9850-et. Szerk.: jó drága! A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Tudom, nem elektronika, de ismerős lehet az alkalmazott technológia... Az egy digites nixie órám házának készítettem egy hátlapot. Kezd alakulni.
Klassz lesz, már most látszik. Ötletes a vekkeróra hátlap talp is. A képet marattad? A két tartó csavart berezezném, ha az enyém volna, ne legyen már horganyos.
Köszönöm!
@ Köbi! Helyesen: óránk. Én csinálom, Te pedig nézed. @Doncso! Marattam, mint a nyákot. Az üres rézlemezt elöl P20-al, hátul fekete festékkel fújtam le. Egy régi fotót világítottam le rá és előhívás után marattam. @Zolika60! A csavarok természetesen cserélve lesznek, valami szép bronzcsavarra. Most csak ideiglenesen tettem bele, a kép kedvéért.
Természetesen lesz kapcsolási rajz és prg is (most ~75 kbyte, de az USB vezérléssel szerintem felmegy úgy 80-ra) Jelalakot 10 MHz színusz esetében láthatod, a négyszögét normális szkóp hiányában nemm tudtam értékelni - de a szkópom torzítását figyelembe véve úgy 1 MHz környékén még semmi baja nincs! ) A szűrő egy sima RC aluláteresztő
Nagyon jó. Ilyen rézmaratást rég nem láttam, apáméknál volt néhány falikép készítve ilyen eljárással. Az öreg vekker hátlapja is reinkarnálódott (szerk: ja de azt már írták)
" A szűrő egy sima RC aluláteresztő "
És 30 Hz-en is ilyen sima a színusz?
A DDS működési elvéből adódóan igen.
Ha nem titok elárulod, mi ezzel a készülékkel a konkrét célod? Hangfrekis mérések vagy valami más is?
Miért lenne titok? A célom egy széles tartományban működő jelgenerátor építése volt. Korom (és Mikojan-Gurjevics gépeinek forszázsában eltöltött 8 év ) miatt a hangfrekis mérések nem izgatnak, nekem már a Sokol rádió is HiFi - pusztán csak a kihívás, az új technikák megismerése vonzott. Hogy ezt mire lehet használni, az egy másik kérdés... Hangtechnika, középhullámú vevőkészülékek mérése, ütemadó, stb...
Aha.. értem
Eszméletlen jól néz ki, nekem nagyon tetszik! Nem láttam még ilyet.
Szép, köszönöm.
Hát, ha bármi is látszódna a színuszon, az már 10% feletti torzítást jelentene! (Amint készen lesz, bemérem a torzítását; remélem 0,1% alatti lesz)
Elkészült a vas alja a szekrényemnek (vagy minek nevezzem...). Négy bolygókerék van az alján, úgyhogy tologatható. A fém váz hátsó részében, a lábaim mögött ahol a fényképeken látszik hogy keresztbe van egy vas, oda jön majd még egy kisebb szekrény, két ajtóval és pár polccal. Kevésbé fontos eszközök (vegyszerek, lamináló, műterhelés...) tárolására. Ugyan ebből a kaliforniai cseresznye és erezett fekete Falco anyagokból készítem hogy jól mutasson a felső részével egyben.
Még az egyik ajtó belső felére jön majd ez: Bővebben: Link Kibeleztem egy rossz LCD monitor kijelző részéből a fénycsöveket és a folyadékkristályos panelt, a fénycsövek helyére pedig LED-szalagot tettem. (Olyan lett mint a kórházakban az orvosok amin nézik a röntgen-felvételeket.) Jó lesz majd kétoldalas nyákok készítésekor a két oldali rajzolatot pontosan egymásra illesztésére. Na ez a szerkezet pedig a másik ajtó belső felére lesz akasztva. Nagyon jó lesz, már a 60 fiók felosztását is kitaláltam hogy elférjen minden.
Hát ez egy szoftver! Olyan, mint mondjuk egy könyvelőprogram. Beállítod a frekit, amplitudót, meg hogy milyen hosszú legyen, aztán mondjuk a Néró felírja a lemezre. Vagyis, a felírást a számítógép végzi, de a kiolvasást ( lejátszást ) már egy rendesebb cd játszó.
Hol lehetne veled eszmét cserélni Panelmérő II ügyben?
Kedves Pulyka!
Ez tud gyorsan is mozogni.... Nagy négyzet nyák... hát van olyan lámpám is.... Ott volt a video linkje, miért nem nézted meg többi a youtube-os feltöltésem? Pl ebben a videoban benne van a nagy is... zenére villogó ledeket nem nehéz építeni .... DMX 515 fénytechnika szabvánnyal már nehezebb.... Mechanika működik, léptetőmotort milyen impulzust kap, már részéletkérdés... MECHANIKAI kivitelezés nem egyszerű!!! Rengeteg esztergályos munka!! ( U.i.: Azt veszem észre sok emberen, hogy ha kap egy tube linket nem nézi végig az feltöltő összes videoját...... pedig nagy valószínűséggel fog hasonló témáben más videot is találni!!!! ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |