Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tölcséres hangsugárzó építése
Lapozás: OK   24 / 30
(#) ptesza válasza andras1 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
10000 Tapasztalat ,hogy aki építeni akar az nem tud 50000-et kiadni egy hangszóróra.
(#) andras1 válasza ptesza hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
"Azt szeretném kérdezni hogy milyen hangszórót ajánlanátok bele amivel tényleg hatalmasat szól?" VS 10.000- az nem jön össze...Azzal sem értek egyet, hogy aki építeni akar, annak nincs 50.000-hangszóróra. Aki professzionálisat épít után, az megveszi bele a professzionális hangszórót. És még így is csak a felébe kerül mint a gyári...Itt van például ez. Ennek a hangszórókészlete 200e felett van. Ettől még utánépitik...
(#) zitzaki válasza andras1 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Kb maximum 40 000 lenne a max de akár használtan is jó lenne.
(#) zitzaki válasza ptesza hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Amúgy most tettem bele egy öntvénykosaras 15"-os Pa mélyet kb 40 Hz-es f3-al de érzékenyebb sokkal mint az mnc ráadtam 100 Wattot hát azért elég keményen szólt.
(#) andras1 válasza zitzaki hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Akkor én a Beyma prof. szériáját javaslom. Nagyon megbízható darabok, ár-érték arányban verhetetlenek. Használtan is forognak néha közkézen 20-40 között.(a javítókészlet is baráti, ha az örök vadászmezőkre küldöd őket) Az RCF a 18 sound és a B&C lenne a következő lépcsőfok, de az már egy magasabb árkategória, és használtan nem nagyon van...Persze attól függ mire kell.Ha hobbi szinten zörögni, akkor ennél alább is adhatod, de annak valahol ára van. (tartósság, megbízhatóság, stb) Fontos még hogy milyen erősítőteljesítmény áll rendelkezésre a ládák hajtására.
(#) zitzaki válasza andras1 hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Erősítő teljesítmény 8 ohmon 100 200 250 800 Wrms. Amúgy a Beyma az lehet megfelelne.
(#) szamóca válasza zitzaki hozzászólására (») Dec 11, 2011 /
 
Kérdezd meg Watt-ot a Big Gun-ról. Ő megépítette tudtommal már régen. Mellesleg a tölcséres hangsugárzók elvi, és gyakorlati felépítéséről is tudna bőséges, és hasznos információval szolgálni. :yes:
(#) zitzaki hozzászólása Dec 12, 2011 /
 
És az ígért képek a nagyágyúról még ezen kívül lesz belül festve kívül kárpitozva és él-védőzve.Bővebben: Link
(#) sound.man válasza zitzaki hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Te egy állat vagy !
(#) zitzaki válasza sound.man hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Köszi
(#) elektrorudi válasza zitzaki hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
De ugye tudod, hogy ebből kettő kell?
(#) zitzaki válasza elektrorudi hozzászólására (») Dec 12, 2011 /
 
Hát igen nemsokára meglesz a párja is aztán ha minden terv szerint alakul Beyma vagy RCF hangszóróval.
(#) djszega hozzászólása Dec 19, 2011 /
 
Sziasztok!Kérdésem lenne,hogy milyen festékkel fessem le az elkészült tölcséresemet?Milyet szokás használni,ami óv?
(#) Spanyol80 válasza mrex hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Ez szuper!!!
Vagy 3 hete számolgatom a BIG GUN-t...
(#) hammer14 válasza zitzaki hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Szia

Gratula hozzá . Látom hangszóró gondban vagy ha nincs tól sok pénzed rá az eminence kappa lfa ! LFA! széria ami lemezkosaras elég jól muzsikál benne ! Anno én is beyma-t akartam,de kicsit sokba lett volna.

Csak egyet készítettél belőle? Mert dupla mértben a tuti. Nekem szimplán annyira nem jött át,viszont egymásra téve a kettő már verte a vesém. Ja meg én még pluszba a szájnyílások közepéhez igazítva tettem merevítésnek régi ágy lábat,mert vagy 3mm-re kilengett ott. Ezt te nem tapasztaltad még?
Első halásra én csalódtam benne mert kis helyen próbáltam ki,de mikor már kezdtem elszomorodni kimentem az udvar végébe,ott már jó kis koncert mély volt. Aztán harmadik szomszéd átkiabált vegyem már lejjebb,mert a gyereket nem tudja megfürdetni,úgy dübörög a fürdőszobája.
Jah a kárpit jó ötlet nekem a festéssel csak a baj volt.
(#) zitzaki válasza hammer14 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Hali
Többet nem építek szerintem a hangja nagyon bejött meg jó hatásfok is meg minden tetszett de olyan hatalmas hogy arrébb vinni egyedül művészet. Inkább maradok a Dynacord F18 PWH koppintásnál nekem az jött be legjobban elég mélyre lemegy bel-kültéren is nagyon jól használható. Kültérre meg van 4 Db gyári wega koncertmélyem az kültérre a Dynákkal nagyon jól szól.
(#) bl555 válasza zitzaki hozzászólására (») Feb 5, 2012 /
 
Hali!

Melyik méretezés alapján csináltad a Big Gun-t?
EZ az eredeti, Rádió Technikában megjelent nagyágyú, csak két adat meg van cserélve(szélesség és mélység), ami látszik is szemre a méretarányos képen.
Gondolom aki ezt a pdf-t csinálta, nem vette észre a "kis" nyomtatási hibát, az alapján szerkesztette meg, és így el is torzult az egész.Itt van egy másik kép, az eredeti nagyágyúról helyesen megadott adatokkal.
Talán az eredeti tényleg lemegy 22Hz-ig, a "keskenyített"(800 széles) lehet hogy nem.
(#) kallaizoli6 hozzászólása Márc 14, 2012 /
 
Sziasztok. Elég régen olvastam már a fórumot, de mostanában a szabadidőmben valami jó kis mélyláda tervet keresgéltem és ráakadtam egy érdekesre. Bővebben: Link Ő lenne az. Érdekesen néz ki. Nem nevezném igazán tölcsérnek, viszont a bassreflexnél valamivel több. Szerintetek ez egy jó láda? Mert gondolom a tölcsér hatásfokát akarták kicsit hozzárakni egy bassreflex doboz tulajdonságaihoz. Valakinek van tapasztalta ilyen ládákkal? Írhatnátok pár infót róluk, mert kíváncsi vagyok mit tud egy ilyen szerkezet. Amúgy egyszer egy kisebb rendezvényen találkoztam hasonló kinézetű ládákkal, de sajnos nem tudom, hogy pont ilyen rendszerűek voltak-e. Viszont engem azok nagyon meggyőztek, szép hangzás, jó hatásfok és elég mélyre is ment. egy kevés infó itt is van erről a dobozról. Bővebben: Link Biztos sokan csinálnának ilyen ládát, persze ha tényleg jó, mivel egy rutse-hoz képest kisebb is és könnyebb szerintem megépíteni is.
(#) gyurigyuri hozzászólása Ápr 1, 2012 /
 
Üdv!

Tudna valaki egy olyan hangfaltervező progit ami tölcséres hangfalat is tud tervezni, tesztelni ???

Köszi előre is...
(#) sound.man válasza gyurigyuri hozzászólására (») Ápr 1, 2012 /
 
(#) Gránátalma válasza kóboráram hozzászólására (») Ápr 2, 2012 /
 
Elég későn válaszolok erre, de csak most olvastam ezt a témát...

Idézet:
„amúgy is igen elenyésző azoknak a zenéknek a száma, amelyben a mély 60-80Hz alá megy”

Gondolom még nem hallottál nagybőgőt működés közben. (30-40Hz)
(#) Kovidivi válasza Gránátalma hozzászólására (») Máj 20, 2012 /
 
A 30-40-50Hz is elég szerves része egy zenének. És itt nem csak diszkó tucc-tuccról beszélek, bár abban is vannak hasonlók. A filemkről ne is beszéljünk. Az összes dübörgés 30-40-50Hz környékén van...
(#) mandor hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Hello
Lenne egy fontos kérdésem. A képenlátható 18"-os Rutse tervet méretileg át kel szabni ha és 15-ös méllyel szeretném használni? Vagy elég egy 15"-os nyílást vágni?

Előre is köszönöm.
(#) sound.man válasza mandor hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Bővebben: Link Tessék ez 15"-hoz való rutse.
(#) gabor601 hozzászólása Aug 26, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
Van két darab sal spa 3040 sugárzóm ebből szeretnék két tölcséres ládát csinálni. Kérdésem hogy jó e ez annak?
Kinti hangosításra használnám .
(#) sound.man válasza gabor601 hozzászólására (») Aug 26, 2012 /
 
Max topba talán.. Vagy mire kell amúgy? Az se mindegy, sub-ra gondolom tudod, hogy felejtős. Van 12" rutse, abba talán szólhat valamit. Esetleg ha bátor vagy akkor a EAW LA400
(#) Nagy Tamás hozzászólása Szept 4, 2012 /
 
Üdv! Mindenkinek! Rég jártam itt a fórumon.
Véleményeket ,műszaki rajzokat szeretnék gyűjteni az altec A7 Expo-reflex hangláda építésével kapcsolatban.http://www.google.hu/imgres?q=altec+a7+dimensions&hl=hu&sa=X&biw=10...&ty=83
Rock Zenekari felhasználásra szánnám,ha van értelme megépíteni. Csak az eredeti hangszórójával működne jól ? Mert azt beszerezni elég gáz. Én egy közép kat.celestion hangszórót álmodtam bele.http://bolthely.hu/mikroshop/id/00356_15_inch__380mm__Celestion_TRUVOX-1525
Szóval minden infót szívesen olvasok! Köszönöm!
(#) Nagy Tamás hozzászólása Szept 5, 2012 /
 
Jár erre valaki?
(#) gyulaim hozzászólása Jan 2, 2013 /
 
Hello,Szia mindenkinek!

Olvasgatom itt a fórumot a Big Gun -ról és a Rutse ládáról. És kérdeztétek hogy valaki hallott e már Rutse ládát vagy épített e már. Nekem ismerősöm csinálta meg lekicsinyítve a 40 eset, és annak az erejétől kaptam kedvet én is az építéshez, Na meg Nem telik egy Cerwin-Vegá-ra xD Megépítettem párban. Innen néztem egy tervet pdf fájlban van fent 40 es hangszóróhoz. Szóval készen lett, anyaga 19mm es MDF és 3mm es HDF a hajításnál. Én a hajlítást máshogyan oldottam meg és szerintem sokkal jobb, igaz több vele a macera. Na az a lényeg hogy a 2 ládába raktam egy - egy DLD 500+ os hangszórót (500/1000W, 4hom, 93dB (ha valakit érdekelnek az adatok)). Ha jól számoltam akkor 365 liter környékén kell lennie egy ládámnak. Súlya is van rendesen, néhol töltöttem hangelnyelő anyaggal. A jobb oldala még nincs felragasztva csak csavarozva mert még kicsit úgyis kozmetikázni kell őket stb. stb. Egy síva ppa 1200-ről hajtom őket és hát legyen annyi elég hogy a plafont bontja szó szerint !!!! Adatokat nem tudok még róla mondani mert nincs lehetőségem lemérni hogy hány dB-t nyom meg hogy meddig megy le a freki, stb. De az számomra elég meggyőzőnek tűnt mikor egy félig telt 1,5 literes vizes palackot majd felborít az asztalon akkorákat dübben!!! Minden mozgó tárgy ami a házban van az csörög csattog kés,villa ,pohár, szekrényajtó, szobaajtó, ja és a lépcső is . De nem is lakásba való. Engem nagyon meglepett hogy mire képes ez a Rutse a tölcsérével!!! Nem tudom hogy nektek volt e már olyan érzésetek hogy a mélytől, a dübbenéstől hányingered van, nekem volt... Nem hittem volna hogy ennyire BRUTÁL lessz amit művel.
A Big Gun meg nagyon csábító amilyen kialakítsa van és a méretei is elég rémisztőek Kíváncsi vagyok rá nagyon hogy milyet szólhat .
(#) zitzaki válasza gyulaim hozzászólására (») Feb 10, 2013 /
 
Hali!
Én megépítettem mind kettőt. Rutsche-ban nagyot csalódtam hiszen előtte f18 asaim voltak ahhoz képest hát elég gyengének bizonyultak (mondjuk magasan vannak az elvárásaim). Eminence omega pro 18 a illetve beyma 18g550 illetve Fane colossus xb 18-al is kipróbáltam nem jött be abszolút. De a nagyágyú az valami kegyetlen jó nagyon brutálisat nyom és nagyon mélyre lemegy. Ha kettőt összehasonlítom akkor a nagyágyú egy maszak semmiérő mnc hangszóróval nagyobbat és mélyebbet nyom mint a rutsche beymával ugyan akkora teljesítményről pedig vannak azért érzékenységbe elég nagy különbségek. Hát a méretekről meg annyi hogy ez csak olyan helyen éri meg ahol nagy hely van és nincs cipelve sehova.
Következő: »»   24 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem