Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A szomszéd csatornás vétel alatt mi értesz?
Valószínű, hogy nem képcsőhiba, hanem a színvégfokot kell átnézni, hogy megvannak-e a tápfeszültségei.
Tulaja kb egy éve levitte a pincébe akkor még működő állapotban. Amikor előszedte párásan kapcsolta be. Így keletkezett a hiba. Mindent jónak látok benne.
Párás bekapcsolás esetén átüthet a fókusznál, és tönkre vághat valamit. Ha jó a színvég-fokozat, és fennáll a hiba, akkor nézd meg a képcsőpanel ellenállásait, mert azok is el pusztulhattak. Egyszer egy sokszorozóhibás infrakolor rendesen megszivatott, mire kiderült, hogy megégett pár dolog a képcsőpanelon. Ha párás indításkor romlott el, akkor kizárt a képcsőhiba.
Nálam zöld volt minden, és két színvég-tranzisztor is halott volt. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
képcsőpanelen sem találtam hibát. Biztosra veszem, hogy valami nagyon kis baja lehet, ha nem a képcső szállt el. Egyszerűen minden hibát kizártam rajta. :/
Nézd meg egy szkóppal a három katódot, hogy van-e rajtuk videojel. Nézd meg lehúzott képcsőpanellal is.
Nem hinném, hogy egy párás indítás képcsőhibát okozna, de majd az okosabbak megmondják. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
Sajnos nincs szkópom. Majd valamit próbálok kezdeni vele. Újra átnézem holnap töviről hegyire. Mert ugye, ha minden jó lenne benne akkor működne. Mondjuk nem néztem, de az lehet, hogy a pára miatt oxidálódottak a képcső elektródái?
A PE... típusú videovégtranzisztorok képesek úgy elromlani, hogy méréssel nem lehet észrevenni a hibáját! A videovégfok bemenetén a vezérlőfeszültségek hogy alakulnak?
Szia!
Köszönöm a választ, holnap megmérem a vezérlő feszültségeket. Szép estét.
sziasztok lenne egy filipsz28PT450/00tv hofehérkép visszafutási csikok akészülék gombjaira nem válaszol távkapcsrasem milehet?
Sziasztok.
Én még újonc vagyok ebben a topikban, de már nagyon sokat olvastam itt a javításokról. Régebben sikeresen javítgattam az elozo TV-met. A mostani típusa Thomson 28 DP 170G. Nincs hozzá eredeti távirányítóm, csak egy régi univerzális, amivel bekapcsolni tudom, valamint a memória pozíciókat váltani. Rossz volt hátul a scart-konektor forrasztása, ezért kaptam. De már a tápegységben is cseréltem egy púposodó kondit. Amúgy, lekopogom, szépen dolgozik, ahogy az meg van írva. Rajzot keresek hozzá ! Hogy tudnám azt pontosan megállapítani, hogy milyen típusú "sasszé" van benne ? A válaszokat előre is köszönöm szépen és mindenkinek sikeres javításokat kívánok, ha akarjátok, ha nem ! Jani, Felvidék.
Sziasztok! Van nálam egy 19" lg lcd monitor a típusa most mindegy. Elnézést hogy ide írom. Ami biztos a fénycsövei(2db kék vezetékpáros) vannak kikészülve. Úgy tesztelem, hogy a két szélső gyári fénycsövét (rószaszín páros) az egyik inverter trafóra kötöttem, a másik inverter trafóra pedig két darab külső ccfl fénycső van kötve. Így a védelem nem tilt. A mellékelt fotón látható hogy a kép teteje(negyedrésze) sokkal világosabb mint a többi rész. Ez mitől lehet? Attól hogy 2 eredeti fénycső világítja a panelt?? (lehet ezek is rosszak?)
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Szia!
Szerintem erre felé kell keresni a hibát.
Szia!
Írd egybe a betűket a számokkal, és akkor találsz sassziszámot a típushoz.
köszi az infot holnap megnézem ha nemjutok semmire írok ha sikerült akkoris
Szia Nagymester.
Koszonom szépen a gyors választ, így már sokkal konnyebb. Jani
Jelenleg egy vezérlő panelt keresek Samsung LE46s86BD készülékhez. Teljesen átégett az alaplap egy zárlat miatt.
Samsung TV és Monitor alkatrész beszerzésre nem tud valaki véletlenül forrást? Folyamatosan szükség lenne alkatrészre.
Én nem mondanám, hogy sajnos, élettartamot növelhet az, hogy nincsenek folyamatosan terhelés nélkül tápfesz alatt a kondenzátorai és így látatlanban elég nehéz. Mivel samsung, én átforrasztanám az IC-ket, népbetegség náluk a különösen szar forrasztás.
tibee_boy Tipikus jelenség, neked is az átforrasztást tudom javasolni. A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Alá tudom támasztani, de forrasz hibával a többi TV is gyakran küzd.
Nem tudsz véletlenül segíteni, egy vezérlő panelt keresek Samsung LE46s86BD készülékhez. Teljesen átégett az alaplap egy zárlat miatt. Samsung TV és Monitor alkatrész beszerzésre nem tud valaki véletlenül forrást? Folyamatosan szükség lenne alkatrészre.
sziasztok van egy CT5186 DURABRAND típusú TV nálam. Már kicseréltem a pufferkondikat kicseréltem benne egy K2545 típusú tranyót és egy 44608P40 típusú IC-t. Ezek rosszak voltak. De még mindig ciripel a tápja. Emlékeim ha nem csalnak valami kis nano-s kondit ki kell cserélni , de sajna nem emlékszem hogy melyiket. De ha rosszul tudom ne kövezzetek meg érte.
Segítsetek!!! A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2013
Hali kaptam egy Samsung tipusú képcsöves tv készüléket,de sajnos bekapcsolás után a kép csíkos és kicsit ugrál is.Amúgy a készülék működik csak valami a képpel van,csíkos és ugrál minden funkcióban képet mellékelek ha valaki tudja mi a baja kérem irjátok meg,előre is kösz
Szia a nagyfesztranyót mérd meg, hogy jó e az is szokta okozni ezt a problámát. Vagy valamék dióda is rosz lehet.
Szia! Szerintem a tápban valamelyik kis elkó 10-100uf lesz kiszáradva. Akkor szokott ciripelni.
A nagyfesztranyó jó
Igen valami ilyenre emlékeztem hogy egy kis értékű kondit kell kicserélni, de azt nem tudtam, hogy hol kell keresni!
esetleg valami potméteren nem lehet álítani?
JÓNAPOT MINDENKINEK Kérdésem a következő lenne:
Adott a fent jelzett tv. Jelenség a következő: Bekapcsolás---> Stand by OK Indítás---> képcső indul (hallatja a hangját) majd kb. 5 mp után villog a készenlét jelző led. 4 villanás 5mp szünet, majd ismét. Cseréltem benne a nagyfesz kapcsoló tranyót, sortrafót, meghajtó kondikat Van valakinek valami használható ötlete? A TV TIPUSA SONY KV-29X5K
Jelenség a következő:
Bekapcsolás---> Stand by OK Indítás---> képcső indul (hallatja a hangját) majd kb. 5 mp után villog a készenlét jelző led. 4 villanás 5mp szünet, majd ismét. Cseréltem benne a nagyfesz kapcsoló tranyót, sortrafót, meghajtó kondikat Van valakinek valami használható ötlete? A TV TIPUS SONY KV-29X5K |
Bejelentkezés
Hirdetés |