Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Ezek a "min" oszlopban vannak, nem pedig a "typ" oszlopban. Tehát ennyit garantál a gyártó, nem ez a várható érték. Van egy olyan tippem, hogy a különféle extremitások (tápfeszültség, hőmérséklet, páratartalom, stb.) hátrányosan befolyásolják az eredményt, amiből meg az következne, hogy szobahőmérsékleten, std 5/3.3V-os tápnál ezeknél többet kell tudnia a chipeknek, hogy a garantált minimum tudjon teljesülni.
Úgyhogy én nem aggódnék Idézet: „24HJ256GP610 - EW min. = 100, EW typ. = 1000 (DS70175H-page 241)” Egyébként egyetértek...
Nem a nagyobb sebesség a probléma szerintem, vagyis nem közvetlenül. Inkább a kisebb csíkszélességgel függhet össze. Persze ezt meg azért csökkentik, hogy nagyobb sebességgel menjen, vagy alacsonyabb fogyasztással.
Vettem egy új laptopot és ezért újra kell telepítenem mindent. A pickit2 programját már feltettem, de a pickit3 windowsos szoftverét egyszerűen nem találom a Microchip oldalán sehol. Nem tudná linkelni valaki? Én fél órája keresem de nem találom.
PICkit_3_Programmer_1_0_Setup_A Ez az újabb.
Segítséget szeretnék kérni, 3 napja szívok I2C-s kommunikációval. 1,5 napig szívtam a hardveressel, de feladtam.
Most szoftveresen próbálom megcsinálni de vmi nem megy... PIc18f4620 lenne a 2 áldozat, az 1.ik MASTERKÉNT 1x küldene 0x80-0xFF címről bájtokat, majd fogadna (SLAVE -olvasás) 0xE0-0xEF -ig. (Most csak a küldés van megírva a master oldalon) Gondom, fogadom a címet, és ha visszajön az ACK akkor elküldi az 1. bájtot (ami a 0x81-on van jelenleg a próba miatt : 0x0A tartalommal) Szkóp szerint átmegy de valamiért nem jól detektálom MASTER:
SLAVE
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Szerintetek minek van a PIC32MX-ekben 21 és 24-es szorzó, ha a PLL bemenetén 4..5MHz között lehet a freki? Próbálta már valaki túlhajtani őket? Esetleg egy kis hűtőbordával?
Olvastam máshol, hogy mások megpróbálták. Külső körülményektől függően a 80MHz-es 5xx/6xx/7xx modelleket ha jól emlékszem 100-120MHz-ig fel bírták tolni (a 1xx/2xx-asokról nem írtak semmit). Mondjuk flash mellett nem sok értelme van, hiszen emelni kell a flash wait state-en, de ha RAM-ból fut a program, akkor lehet vele próbálkozni.
Találtam én is infót, állítólag egy MX360 2éve fut valakinél 96MHz-en. Ez reálisnak tűnik. Azt nem értettem, hogy hűti-e, de ha hűtés nélkül megy 80MHz-en, akkor kis bordával szerintem menne 96-on-ig. Lehet nélküle is...
Szerintem a hűtés nem akkora probléma, ha egyébként nem terheled az IC-t (nem hajtasz 10-20mA-rel LED-eket direkben, vagy nem hajtasz nagy frekivel kapacitív terheléseket). A lekapcsolt perifériák sem zabálnak sok áramot.
Sziasztok!
Használt már valaki DMA-t láncolt módban? SPI-ről kéne áttolni adatot PMP-re. Ha jól értem ez csomagokban lehetséges, ha beérkezett a forrástól a 256 bájtnyi anyag, akkor a másik csatorna kiteszi a cél perifériának. Sajnos azt látom, hogy ez egyidőben, vagy eltolt fázisban nem működik, mivel csak egy busz van mindenből, de biztosan sokkal gyorsabb, mint ha utasításokkal lenne áttolva az adat. Minden infót szívesen vennék! Köszi!
Szia!
Az nem megy "simán", AC162061-es kiegészítő kell hozzá (az MPLAB kiírja az eszköz kiválasztásánál!) ! Steve A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Szia!
Az nem az ICD2-höz kell? Nekem ilyet ír ki: PKWarn0003: Unexpected device ID: Please verify that a PIC16F690 is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x1400, ID Read = 0x0) A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
Bármilyen ICD csatlakozáshoz (pl. ICD2 v. PK2 is ilyen !) !
Steve
A PIC16F690 azok közé a mikrovezérlők közé tartozik, amelyek nem rendelkeznek elegendő erőforrással a DEBUG-oláshoz. Az AC162061 modul egy olyan (nagyobb teljesítményű) mikrovezérlőt tartalmaz, amely képes átvenni a PIC16F690 feladatkörét, s közben kommunikál a hibavadász készülékkel, illetve be tud avatkozni a program futásába. Az AC162061 modult a DIP foglalattal szerelt PIC16F690 helyére kell dugni (lásd itt, a #10 hozzászólásban!).
Idézet: Az AC162061 modul az ICD2-höz való csatlakozóval van ellátva, de PICkit programozóval is használható, csak a csatlakoztatást meg kell oldani egy átmenet (vagy speciális kábel) segítségével. „Az nem az ICD2-höz kell?”
Sziasztok!
Tudnátok ötletet adni hogyan tudnám HW prellegés mentesíteni a PIC kimenetén lévő relét? Két ADC jelét hasonlítom egymáshoz "ADC1 > ADC0 + 48" ez kapcsolja a relé kimenetet be, "ADC1 > ADC0 + 12 ez meg kikapcsolja. Mikor közelitenek az értékek prelleg a relé. Üdv: attis71
Nem egészen világos a kérdés. Ha ADC1>ADC0+12 kapcsolja ki és ADC1>ADC0+48 kapcsolja be, akkor ADC0+48 felett mindkét feltétel teljesül. Vagy elírtad és ADC1<ADC0+12 kapcsolja ki? Mert akkor nem lenne szabad prellnek lennie. Írd le kicsit részletesebben, hogy mi a feladat, és akkor tudunk megoldást mondani.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Látom, levágta egy részét a hozzászólásnak...
Nem egészen világos a kérdés. Ha ADC1>ADC0+12 kapcsolja ki és ADC1>ADC0+48 kapcsolja be, akkor ADC0+48 felett mindkét feltétel teljesül. Vagy elírtad és
Mekkora a legkisebb különbség a két jel között? Ha túl kevés akkor az AD "hullámzása " kapcsolgatja a kimenetet jogosan. Az AD a legkisebb jelváltozást is átalakítja ami ráülhet a jelre vagy annak ingadozását. Vagyis az elméleti mondjuk 0.2 volt az ingadozik és ebből adódóan az érték is. A digitális műszerem szerint változatlan volt az érték de amikor kiírattam az LCD-re látni lehetett az érték szám szerinti ingadozását.. szoftveresen megoldható.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Sziasztok!
Szinte nevetséges, de nem bírok a PIC32MX795F512L -emre olyan 32.768kHz-es kristályt és terhelő kondikat rakni, hogy a megfelelő órajelet adja. Van itthon vagy 4 különböző kavics... már mindegyiket végigpróbáltam 12, 18 és 22pF-is kondikkal és csak nem jó... Egy másik panelemen MCP7940N RTC IC-t használok ilyen kaviccsal, 12pF-os terhelő kondikkal és tökéletesen működik.. pedig az is MCP termék... Tudtok esetleg olyan kristály ajánlani amivel megy a 795F-es PIC RTC-je? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Én is erre gondoltam, de én csak a hardvert építem...kérdeztem a srácot, de azt mondja olyan frekire nem lehet konfigurálni a PICet, mint amin elindul a cucc...
Lehet szó egy SG-3032 SMD oszcillátor beépítéséről?
A 32 kHz-es kvarcot nem a PIC órajel generárotára kell kötni. Innetől kezdve az "olyan frekire nem lehet konfigurálni a PICet, mint amin elindul a cucc..." elég értelmetlenül hangzik! Nézd meg a PIC32 Ethernet Starter Kit leírásában a kapcsolási rajzot!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |