Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Általában borda vagy valami melegedő dolog közelében keresd. Az elkók azt nagyon nem szeretik hosszútávon!
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
ÜDV Mindenkinek!
Ebben a kérdésben kérném a segítségeteket! A TV még mindig rossz. Most újra elővettem és azt tapasztaltam,hogy a proci ( TDA9345/ps/n/3/3/1913) melegszik méghozzá váltakozva - egyszer melegebb majd kissé lehűl. Ha ráteszem a kezem - gondolom elvezetem a hőt - akkor jó lesz a kép, ha leveszem a kezem újra elmegy. A proci lehet rossz vagy valamelyik külső alkatrész a proci körül, bár már majdnem mindegyiket cseréltem még a kristályt is. Köszönöm!
Szia!
Ragassz hűtőlemezt vagy hűtőbordát a procira és remélhetőleg ez megoldja a problémát.
Szia!
Itt elég jól kivesézik az öt villogásos jelzést. A korábbi hozzászólások alul vannak.
Köszi az ötletet de ez a melegedés nem hiszem, hogy üzemszerű állapot. Valami baja csak van? Más ötlet?
Üdv!
Kaptam egy ITT Nokia 7161 S VT tv-t sasszi 2 B-S, remélem kis hibával. A kép néha 5-10 mp-re összetörik gondolom kontakthiba lesz, majd megnézem, ha jobb idő lesz. Kapcs. rajz megvan. Már ugy-ahogy tudom kezelni, programozni annak ellenére, hogy nincs magyar menüje. Jó lenne egy kezelési utmutató, vagy egy rövid leirás a távirányitó gombjairól ugyanis a neten csak a rajzot találtam meg. Meg tudná-e valaki mondani, hogy lehet-e időre kikapcsolni mert erre még nem birtam rájönni és ez fontos lenne számomra. Idő kijelzés van rajta. Köszönöm.
Üdvözletem!
Egy seleco tv-vel van egy kis problémám.Az a gond hogy bekapcsolás után elég sokára jön meg a kép(úgy egy perc múlva)és akkor is csak másodpercekre ugrik be kis idő után egyre hosszabb ideig,de amúgy teljesen változó van hogy egy percig is tökéletes a kép máskor meg teljes sötétség. Ha valakinek van ötlete a hiba okáról előre is köszönöm.
SZIA A KISTÉVÉDNEK KONDI HIBA VAN SZERINTEM!
Beragadt a SHIFT-ed, vagy tényleg kiabálsz? Action2K A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Hangosabban jobban elhallatszik, egész 2007-ig!
Sziasztok! Grundig tv-t javítok és a sorvégtranyója nekem gyanús. A hiba eddig kiégett a bizti a tápban. Mást eddig nem találtam csak a következőt: 2SD2578 ról beszélünk és az a problémám a kérdéses alkatrésszel, hogy a bázis és emitter mindkét irányba 100ohm (dióda) 79ohm -ot pedig ellenállásméréssel mérek rajta. Ebben van gyárilag ellenállás azt tudom, de jó ez így illetve hogyan mérjem ki? Adatlapot mellékeltem! Köszönöm!
Nos konkrétabban is írnék a tv-ről: Típusa Daewoo DTY-21G2. A hiba Állandóan veri a biztosítékot és az automatát is . A táp ic rendben és a sortranyó is elvileg jó (előző hsz). Amit csináltam: Átnéztem a tápot, kondikat és félvezetőket, minden rendben van. Így kiszedtem a sorkimenő tr-t. Szerintem az lesz a rossz, mert sortrafó nélkül indul a panel és az előlapi gombokra is reagál led villogással. A power led így trafó nélkül zölden világit és a feszültségek is megvannak a tápban. Kérdésem a sortafó csinálhat e ilyet és hogyan tudom kimérni?
Üdvözletem tv gondom van ilyet még nem láttam és nem hallottam!
Egy samsung tv a probléma az, hogy kikapcsolom a távval,és és készenléti állapotban halkan fúj a hangszóró ez nem értem milyen jelenség ez evvel jár? amúgy a készülék jó csak ez a készenléti fújás a hangszóróban nem értem. Így meg nem merem be állitani othonra mert lehet többet is teker az órán....? Köszönöm segitségeteket!
A sorkimenő pontos típusa 50H0000235 vagy FBT40904. Találtam service manualt is.Bővebben: Link
A sortranzisztoron 230v izzó félfénnyel világít, tehát az is rendben van. Jó volna tudnom hogy hogyan ellenőrizzem le a trafót! A trafó heater és a gnd pontja rövidzár. A panelen fel van iratozva hogy melyik micsoda csinálok hozzá egy rajzot (méregetek) és azt is feltöltöm. Köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Szia!
Nincs ebben semmi különös, mert készenlétben kap áramot a hangerősítő. Kapcsold ki a főkapcsolójával, ha nagyon zavaró.
Ennyi ? Akkor köszönöm! Egyébként a szomszédnak ua ez van tipus megnéztem aztis készenlétibe azis fuj halkan..! Akkor köszönöm mégegyszer a segitséged !
Van valami kereslek
Szia! 145V-163V feszültséget mértem. Kicseréltem benne mindkét penelt( amin a sorkimenő van, meg ugye amin a tunerek ) Egyedül a tápot nem cseréltem ki. Lehet ez táp hiba?
Szia!
Táphiba nem lehet, ezt könnyű belátni. Ha mindkét panelt kicserélted és a képcsőpanelen sem találtál szakadást, akkor a képcső lesz a bűnös. A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
Elfelejtettem odaírni, hogy a képcsövet is kicseréltem. Egy Supercolornak a képcsövét tettem bele. Azt biztosra tudom írni, hogy erős jó képcső.
Mindent kicseréltél és mégsem változott semmi semmi? Ezt nem adod be!
Esküszöm! Van annál jobb dolgom annál, hogy bárkit is hülyére vegyek.
Bele tettem a másik képcsövet és semmit nem változott, de holnap igazolom képekkel is. Nagyon szeretem ezt az oldalt, te is nagyon sokat segítettél, sokat is tanultam itt pláne tőled. Nem szeretném eljátszani a becsületem.
Mellékelt képen bejelöltem a képernyőket 1-2 számmal. Paneleket is képcsövet is.
Egyébként fordított esetben én sem hittem volna, ha nekem ilyet írtak volna. Így már hiszel nekem?
Szia!
Köszi a tippet. Tegnap tüzetesen átnéztem, de semmi forrasztási hibára utaló nyomot nem láttam az alaplapon. Ha lehúzom a kapcsolótól jövő kábelt, és bekapcsolom, akkor a stadby led sem világít. Érdemes ilyet szervizbe vinni? Meg tudják még ott javítani? Ahogy a neten néztem, olyan 20-25.000 Ft körül árulnak ilyen TV-ket. Annyi előnye van, hogy mi vagyunk az első tulaja. Annyi hátránya, hogy egyedül meg alig bírom el.
Sziasztok !
Kérlek segítsetek, kaptam egy ilyen Tv-t, teljesen működő képes, viszont egyszerűen képtelen vagyok behangolni a tv-t, azt sem tudom hogy most ezt a távirányítón keresztül kell-e vagy pedig magán a tv készüléken keresztül( alul van 6 gomb de akárhogy próbáltam semmi) kell e behangolnom. Eredeti távirányító nincs csak univerzális. Köszi előre is.
Ja még annyi, van egy ITT Nokia Tvm annak a a távirányítójával megy ez a TV is, viszont az ITT Tvt magán a tvn keresztül lehet behangolni. Viszont a Videoton Tv-t nem tudom hogyan kell behangolni.....Egyszer kéne behangolni valahogy....De hogyan?
Nemrég volt nekem is hasonló hibám egy videotonnal. Nem lehet kontakthiba? Ezt megnézted? Abból indulok ki hogy:
Idézet: „Tulaja kb egy éve levitte a pincébe akkor még működő állapotban. Amikor előszedte párásan kapcsolta be. Így keletkezett a hiba. Mindent jónak látok benne.” Konkrétabban: A képcsőmeghajtás nem kapott jelet és ugyanezt a hibát csinálta az a tv is! Minden jó volt a panelen, de mégse ment a tv. Csak visszafutási csíkok voltak mint neked. Multival átmérheted, ha vannak ilyen bedugós csatlakozások ebben a tv-ben is. Menet közben én fakanállal mozgattam a bedugós panelt és szinte véletlenül jöttem rá a hibára, mert változott a kép és egy pillanatra be is jött rendesen. Remélem segítettem valamit. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
Én csak 2-vel jelzett képeket látok. De a 3-as jpg-n nem csak kék szín van. Ha tekergeted a színegyensúly beállító trimmerpotmétereit, akkor nem változik a színezés?
3-as jpg az 1-es jelölésű képernyő csak a nagy fényerő miatt nem látszik. 2 es képernyőn is fehér a kép ahogy írtad is a potikkal beállítottam. Az az érdekes és ilyen a mesébe nincs, hogy ugyan azokkal az alkatrészekkel teszteltem. Infracolor dobozában nincs kép a supercolorban van.
Ha fehér a kép, akkor miért nem azt látjuk? Szerintem csak be kellene állítani a szétcsavart potikat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |