Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Próbáltam így is úgy is ugyanaz a helyzet. Köszi... Üdv. Barkóca
Nem egy FET van tápágban és relével fordítok irányt...
Nem tudom pontosan hogy fordítod az irányt, de arra gondoltam, hogy mikor kapcsolnak a relék, nem-e néz valamikor szembe a tápfesz meg a test egy pár msec időre. Esetleg az megránthajta a tápot.
De lehet hogy a motor visz be valami zavart.
Akkor még marad a motor, bár gondolom próbáltad, hogy ha leveszed a motort, akkor is fennáll a hiba.
Igen próbáltam úgy semmi gond csak az a furcsa, hogy ötször ,hatszor lefut rendesen és utána
bekantyul és erre rábízni egy kaput nem merek én sem...
Motor nélkül sose jön elő a hiba? Úgy hányszor próbáltad?
Ez jó kérdés megmondom őszintén amikor az időzítéseket próbáltam kb. kétszer ,háromszor utána rátettem a motort és ment a helyszinen még finomítottam rajta amikor jó lett elkeztük nyüstölni és előjött a hiba és nem egymás után hanem véletlensazerűen és ezzel nem tudok mit kezdeni...
Próbáld ki, hogy mi van, ha leveszed a motort. Lehet sokáig fog tartani, de legalább ha a motor miatt van, akkor kiderül.
Nekem erős a gyanúm, hogy a motortól jön és csak attól a motortól mert az ennyémmel nem csinálja csak azt lenne jó tudni ,hogy a pic tápoldalról szedi be vagy bemeneti oldalról esetleg mindkettőről az a rosszabb eset...
A motor kivezetésére köss rá egy 100nf os kerámiakondit.
Szia !
Köszi, most már ezekkel próbálkozom. Üdv. Barkóca
Azt akarod mondani, hogy eddig nem volt rajta???????
Mert akkor a korabbi hozzaszolasodban emlitett 'zavarszures van' c. kitetel ujragondolando.
Sziasztok! Az lenne a problémám hogy ha a mate_x-, dtocy-féle forrasztóállomásnak az elosztóba mellé dugok egy fúrót, vagy egy vasalót pl., akkor a ki- bekapcsolgatásuktól néha a celsius helyére számokat ír ki, ha pedig megszakításban használom az enkódert, szépen lépeget föl. Előfordul, hogy újraindul a program is. Mindenhol van szűrő kondi, még a bejövő 230-as részen is, ez ellen lehet valamit tenni?
(Toroid trafó van benne, ez lehet gond?) A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2013
Szia !
Jogos a felvetésed de amikor a válaszaimat írtam hozzátettem, hogy a problémák nagy részét ugyanis azoknál az eseteknél nem használtam PWM-et itt is bent volt de úgy elvitte a nyomatékot, vagy nagy volt vagy el sem indult a motor betettem a tápágba és úgy tűnik hatástalan mivel nem tudom galvanikusan elválasztani a picet a nagyáramú résztől amit most csinálok az már a hályogkovács tipikus esete vagy "táltoskodás" néha az ember már abban sem hisz amiről eddigi tasztalata alapján meg volt győzödve .Szerintem a kapcsolást és a panelt kellene újragondolni ez egy 7 évvel ezelőtti konstrukcióm amiről sajnos már csak részlet rajzaim vannak amit EAGLE-vel nyákra tettem semmi különös nincs benne egy 16f628A négy relé egy TTL FET és egy 60 W-os táp és ennyi csak nem működik illetve rosszul de viszont egy kollégától kaptam egy jó ötletet amit megosztok azt javasolta tegyek a tápra egy hangszorót egy leválasztó kondin keresztül ha szerencsém van hallok valamit, hát az élethez kell egy kis szerencse is ... Köszönöm a válaszokat. Üdv. Barkóca
A relek majdnem teljesen levalasztjak a motort, a PWM-et meg egy opton at is lehetne hajtani.
A pic irányváltásnál resetel ? Ha igen ,volt olyan hiba hogy az irányváltásnál abban a típusú kapcsolásban ,amiben egymással szemben van a relé érintőin a táp ,szakításkor az ív addig fent marad ,hogy zárlatba viszi a két egymással szembeni érintőt.(legalábbis más magyarázatot nem találtunk a 10-15A shrack jelfogók pogácsa összeégésére 0,5 -1 A terhelésen, Más típussal is csinálta ,tehát nem széria hibás volt)
Értelek valószinű ma már az egészet másképpen csinálnám lehet most is ez lesz a vége de engem az zavar ,hogy egy digitális áramkör hatszor nyolcszor tökéletesen csinálja a dolgát és utána bekattan és nem tudom az okát ha nem tetszik neki valami miértnem csinálja minden alkalommal csak sajnáltam kidobni ezt a régi panelt...
Szia!
Nem, addig amíg nincs teljes nyitás vagy zárás addig nincs irányváltás, a két fázis között legalább 500 mS szünet van ,egyszerűen igy írtam meg. Köszi az észrevételt. Üdv. Barkóca
Helló!
PICkit 2-n (PIC16F887) próbálgatom az indirekt memóriacímzést de nem sikerül. Debuggoláskor látom, hogy az FSR megkapja a megfelelő értéket, de a MOVWF INDF már nem működik. Próbáltam a CLRF INDF-t és MOVWF 0x000-t is, egyik se ment. Mi lehet a probléma?
Szia!
A STATUS.IPR bitjét is be kell állítani.
Ha jól emlékszem, az INDF nem látható a watch ablakban. Azt nézd meg, hogy az a regiszter, ahová az FSR mutat, az megkapja-e az értéket, amit az INDF-be írsz.
Fölöslegesnek tartom, mert már a MAINban sem megy egy
Akkor jó, nekem így megy !
Steve
Megtaláltam, hova kerül a WREG. A 0x021 című regiszterbe. Ezt még korábban címeztem FSR-el, de ahogy látni, fölül kellett volna íródnia.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |