Fórum témák
» Több friss téma |
Jellegzetesen kondenzátor gond és nem feltétlenül puposodnak meg. Javasolt az összes elkó cserélje, beleértve a scaler panelen lévő kis kondikat is ugyanis azoknál jellegzetes, hogy látszólag semmi gondjuk viszont kiforrasztva látszik, hogy az aljuk puposodik ki, de olyat is láttam már, hogy nem megpuposodtak, hanem behorpadtak alul..
Olykor a táp vezérlő IC is csinálhat ilyet. Előfordulhat, hogy a scaleren lévő IC-k is kontaktosak azokat is érdemes lehet átfforrasztani sok folyatószerrel.
Sziasztok!
Hozzám került a képen látható monitor. (adattábla) Fokozatosan elment róla kép, tehát semmit nem mutat. A másik képen a tápegység látható, bejelöltem egy pár púpos végű kondenzátort. Okozhatja ez a problémát? Ha igen, miért? Rakjak nagyobb feszültségűt? Köszönöm!
Köszönöm a válaszod, elkezdtem kicserélni a nem túl sok kondit hátha megoldódik a probléma.
Egyértelműen az az oka annak, hogy nem hajlandó rendesen működni a monitor. Azért mentek tönkre, mert a folyamatos impulzusüzem és a meleg miatt egyszerűen elhasználódtak. Ez teljesen természetes jelenség, cseréld őket ugyanolyan értékűre és menni fog.
Én inkább javaslom az összes elko cseréjét, még a videovezérlő panelen is...
Én is ezt mondtam...
Bocsi, én úgy értelmeztem, hogy csak a púpos kondikat javasoltad cserére...
Köszönöm, én is így gondoltam, hogyha ezt látjátok problémának akkor kicserélem az összeset. A videóvezérlő az az, ami mellette van? (kép) Azon nem látok elkót, esetleg SMD be.?
Kicseréltem az összes kondenzátort, a táp és a vezérlő panelen is. (vezérlőn csak egy volt)
Ha kiviszem az erkélyre a monitort 15 percre ebbe a kb 2 fokba és utána behozom akkor bekapcsol mutat képet is minden rendben vele megyen akár egy órát is! Mindaddig míg egyszer ki nem kapcsolom, mert aztán már nem hajlandó bekapcsolni. Magyarán megmondva csak hidegen indul be. Mi lehetne még a probléma? (már azon gondolkodok valahogy le kellene hűteni egyenként az alkatrészeket külön külön így kiszűrve mely alkatrész hajlandó csak hidegben működni) képek pillanat.... A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Vess be fagyasztósprét!
Nagyon jól sikerültek a képek, de még mindig a hűtő aeroszolra esküszöm.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Philips 190s6 lcd monitorom, ami az egyik napról a másikra elromlott. A hiba amit produkál, hogy amikor bekapcsolom, akkor ~1 másodpercig van kép de utána egyszer csak elmegy a háttérvilágítás (azért gondolom hogy a háttérvilágítás mert, ha nagyon jól megnézem akkor van kép csak nagyon halványan ). Ha újra kikapcsolom és újra bekapcsolom akkor ugyanaz a probléma. A monitort már szétszedtem gondolom a táppanel környéként lesz a baj csak nem tudom hogy kezdjek hozzá... (A panel típusszáma: EADP-43AF A). Tudtok valami okosságot mondani vagy megoldást a problémára? Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
Hűtő aeroszolom jelenleg nincs.
Egyenlőre annyit tudok tenni, hogy bevágtam a tápegység nyákját a fagyba így biztosra kiszűröm hogy a táp-e a hibás esetleg a vezérlő vagy maga a monitor..
Légyszi erre valamit. Kösz! Bővebben: Link
Elég ha a tápban kicseréled a kondikat. Viszont ott azokat is amik hibátlannak néznek ki.
Szerintem zolika60 mond valamit!
Ugyan ez a problema volt egy xx kulfoldon kidobott monitorral es a tap kondi puffer kondi cserelese uten tokeletesen mukodott! Ne sajnald azt a par forintot, csereld le az osszes elkot - fuggetlanul attol, hogy pupos vagy nem - amit a tapban latsz. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
Oké, ez így fog történni. Köszi!
Ki cseréltem az összes kondit, tökéletesen működik. Köszönök minden segítséget!
Szia,
A meghajtó FET egy kijelzőtörött (tápegység működött) Acer monitor tápjából lett bont így gondolom az talán jó, majd hétvégén átmérek mindent újra kiforrasztva. Érdemes a szekunder oldalon is átnézni a diódákat kiforrasztva (Skothy diódákra gondolok)? Üdv
Nem, azok általában jók és beépítve is lehet mérni őket. Egyik irányba kondit tölt másikban kb 150-200mv-os nyitófeszt kell mérned. Olykor az 5V-on van párszáz ohm műterhelés, de ritka.
Sziasztok!
Van egy Samsung syncmaster 540n monitor, amit bekapcsolás után kb. 15 másodperc elteltével kikapcsolja a világítást. Kép van, csak elmegy a háttérvilágítás. Viszont, akad olyan, hogy akár fél napig is elmegy sértődés nélkül. Cső, táp, inverter hiba? Ránézésre nincs hibás kondi. Mi halhatott meg rajta? Üdv, T
A kondi hibát nem csak ránézésre állapíthatod meg. A rákot se veszed észre kezdő stádiumba... Első nekifutásra kondizd újra.
Ez valószínűleg cső. Ha jó napja van akkor még nem áll le miatta az inverter. Ha az inverter lenne a ludas, az mindíg leállna.
Idézet: „A kondi hibát nem csak ránézésre állapíthatod meg. A rákot se veszed észre kezdő stádiumba... Első nekifutásra kondizd újra.” Az lesz, de már csak holnap, mert nincs itthon belevaló. Idézet: „Ez valószínűleg cső. Ha jó napja van akkor még nem áll le miatta az inverter. Ha az inverter lenne a ludas, az mindíg leállna.” Én is ettől tartok... Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Lecseréltem az összes elkot a táppanelen, ugyanaz a probléma. A monitor bekapcsol de 1-2 másodperc után elmegy a háttérvilágítás.
Mert az invertere hibás, mérd meg a meghajtófeteket és a transzformátorokat.
Sziasztok.
LCD monitor tápegységében a 820uf-os kondit cserélhetem 1000uf-osra, és a 330uf-osdt 470uf-osra?
A 820-ast mindenkeppen, a masiknal mar inkabb probalj szerezni, a 330 nem olyan ritka.
A 820-as es az 1000-es kozott lehet meretkulonbseg. Erre erdemes odafigyelni - van, ahova nem fer oda. |
Bejelentkezés
Hirdetés |