Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Szia!
Igen, tudom hogy a 485-ös vonal miért jobb, de ahova kell ott csak RS232 jön szóba sajnos. Ezt ne kérdezze senki hogy miért. Most épp azzal játszottam, hogy az 1es panelen lévő kontrollerének a TX-ére ellenállást raktam, ésa 2es panelről jövő Rx->Tx vonal pedig direktbe. Eredmény kettős lett, ha az ellenállás nagy akkor a 2es panel adata jut el a PC-ig, ha pedig pár ohm ellenállást használok akkor meg az 1es panelé. Egy AND kapu elég logikusnak tűnik, nem tudom miért nem jutott eddig eszembe, ki is próbálom ha találok egyet gyorsan.
Szia!
Egy 74LS20-ast találtam, igaz ez NAND kapu, de okosan be lett huzalozva , és frankón működik! Persze ha egyszerre szeretnének beszélni akkor adatkavarodás van, de ez már szoftver kérdés, lényeg hogy megy. Köszönöm az ötletet! Zoli
Szia!
Ha a /CS lábat a kontroller /SS lábára raktad akkor azt is be kellene állítani, és ami még felmerült bennem hogy mekkora frekin megy a kontroller? Mert jelenlegi inicializálásnál ha a proci belső 8MHz-en megy , akkor az SPI freki 8/4=2MHz, ami pedig a memória maximális értéke lenne, ennyire nem szokás kihajtani. Nem volt leírva ezért bocsi hogy megkérdezem, de a /WP és /HOLD lábak a memórián ugye fel vannak húzva tápra? Zoli
Javítom magam, látom hogy nem az /SS lábon van a memória /CS lába
Ezt a részt vedd semmisnek.
Attol fugg mekkora aramra van szukseg a hattervilagitashoz. Ez csak 100mA-t tud jo esetben. Inkabb valami BD ha van keznel...
köszönöm szépen
Szia!
Köszönöm a segítséget. Üdv: Feri
1 MHz re forditottam.
Szia!
Rendben, köszönöm. Feri
Valaki tudna segíteni, hogy miért van az, hogy egyszer kiírja, egyszer meg nem ezt a hibát.
Előre is köszönöm
Azért, mert egyszer rossz, egyszer meg nem
Számtalan oka lehet: Programozó hiba, órajel hiba, tápegység hiba,forrasztási hiba, tervezési hiba, kábel hiba, napkitörés... Több info = több segítség
köszönöm szépen nekem már ez elég segítség volt hogy átnézzem és rájöjjek hogy én voltam balfék.
Nem semmi!
Hát azért mert egyszer van kapcsolat, egyszer meg nincs.
Komolyra fordítva: ellenőrizd a csatlakozásokat(főként: táp, föld), csökkentsd az ISP sebességet. Az hogy "már minden csatlakozást ellenőriztem" sokszor elhangzott ugyanitt, aztán jött a pofáraesés mert mégiscsak kicsúszott valami vagy nem volt kontakt, stb. De az ISP sebesség is szokott meglepetéseket okozni...
Ehhez kell tökösnek lenni, nem a fröcsögéshez!
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Köszönöm a segítségeket, de megoldódott már a probléma. Igen a csatlakozással volt probléma.
Sziasztok!
Egy ATMega16-AU-nál (TQFP tokozás) több VCC és több GND pont van. Be kell kötni mindegyiket, vagy elég egyet-egyet? Tokon belül ezek a pontok össze vannak kötve? Kiborg
Bővebben: Link
Nézd meg milyen válaszokat kaptam. Én azóta mindet bekötöm és szűröm is. Ez a biztos. Nem spórolok semmit, ha elhagynám. Szerk: Azért ezt ide linkelem még: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2013
Sziasztok!
Keresnék olyan Miskolc környéki embert aki tud AVR-t programozni és kisebb munkákat el is vállal. Természetesen pénzért. Válaszokat előre is köszi!
Valaki segítsen AVR Studio 4 akarok lefordítani egy Assembler-be megírt programot de nem sikerül ,ezt az üzenetet kapom :
FATAL ERROR: Cannot open output file C:\Documents and Settings\Kovßcs +dßm\Dokumentumok\676\676.hex: No such file or directory
Ezt nem csodálom, ugyanis a STUDIO kifejezetten zokon veszi az ékezetes karaktereket az elérési útvonalban. Csak is kizárólag ASCII. Pont úgy mint 30 éve. Jó értem én, hogy az USA-n kívül minden lényegtelen, de akkor is bosszant. Nem kicsit, nagyon!
Nem csak az ékezet, hanem a szóköz is problémás...
Hehe, Kovács helyett Kovßcs lett és csodálkozol, hogy nem megy ?
Üdv!
Megszeretném kérdezni, hogy az alábbi ATMega8535 + LM335 áramköröz való kóddal jó irányba haladok e?
Excel táblázatban számolgattam és ott jónak tűnik a dolog. Szobahőn is kipróbáltam és 25 fokot kaptam, ami megegyezik a gyári hőmérőmmel. SB
Kipróbáltam kint is az előtér/üvegházas részben. Ott 6fok van.
Kb ennyit is mutat egy meglehetősen nagy hibával. 6-7fokot mutat többnyire, de néha minta félreshiftelne (felfele) így 12 fokot kapok, másrészt, amikor ingadozik, akkor nem az első bit teszi, hanem a 2. vagy 3. Ez mint a Vref = VCC beállításnak tudható? SB
Tedd rá a gyári hőmérőd a radiátorra/kályhára/konvektorra. Majd tedd ugyanezt a tiéddel.
Hidd el, 10-12 másodperc múlva rá fogsz jönni a turpisságra...
Sziasztok !
Kezdő AVR programozó vagyok. Assembly-ben programoznék egy atmega8-at . Segítséget kérnék. Hogyan tudnék analóg jeleket beolvasni valamelyik lábon és egy regiszterbe 8 bites számmá alakíttatni. Egy kis programocska sokat segítene magyar nyelvű kommentekkel. Előre is köszi ! Üdv : Sanyi
Sziasztok!
Nem régiben készítettem egy két darab hét szegmenes kijelzőből álló számlálót, atmega8-al. A kijelzők egyszerre való megjelenítését multiplexerrel oldottam meg. A baj az, hogy amikor a kijelzőn két különböző számjegy jelenik megy, halványan azok a szegmensek is vibrálnak amiknek nem lenne szabad.Nem tudom, hogy szoftveresen vagy hardveresen van a hiba, de valószínű hogy szoftveresen, valahol a multiplexer résznél. Itt a kód multiplexeres része:
Miért fontos számodra az assembly? Az ADCH kiolvasásával a C fordító is belátható időn belül elboldogul.
uint8_t adc = ADCH; Ez úgy lesz lefordítva, hogy: lds r27, 0x0079; Ennél gyorsabb megoldást aligha tudsz elérni assemblyben.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |