Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba

Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   18 / 83
(#) egusz hozzászólása Jan 23, 2013 /

Sziasztok! Weten digi 240 fi bojlerünk nem írt ki hibaüzenetet, csak hangos zúgó hangot adott ki. Ijesztő volt, gyorsan áramtalanítottuk. Újra beindítottuk, azóta működik. (bár 10 perc telt el )A 2 éves garancia lejáratakor egy éve cserélték a digitális kezelő paneljét. Találkozott már valaki hasonló problémával, zúgó hanggal?Mi okozhatja? Köszönöm!
(#) blondman válasza szabosan hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Idézet:
„Nem tudom, jó helyre írok-e, a kazánom Westen Energy 240i. Problémája, hogy nem utókeringet és nem érzékeli a fűtővíz hőmérsékletét illetve egész pontosan nem reagál annak változására.”

Ugyanezzel a problémám volt nekem is a Baxi eco 240 FI kazánommal, de megoldódott egy kis szerencsével. Én is hívtam szerelőt (Kalória 97 Bt. Debrecen, mellesleg Baxi márkaszervíz), megállapította, hogy panel csere. Kicserélte egy újra, de a hiba ugyanaz maradt, nem reagált a fűtési kör szabályzójára, és nem kapcsolt át keringetésre, csak fűtött folyamatosan. Erre a szakember nagytudású főnöke kitalálta, hogy ennek így kell működnie, mert a 60 fokos víz a radiátorban az pont jó nekem. Jól összevesztem vele, nagy nehezen sikerült elérnem, hogy vigye a paneljét ahova akarja, és adja vissza a pénzemet, tehát őket nem ajánlom senkinek, ha Baxi/Westen/Ocean kazánnal baja van.
A megoldásra véletlenül jöttem rá. Újabb hibát kezdett produkálni, hogy a melegvíz csap elzárása után nem kapcsolta le a lángot, pedig a fűtési körben nem kellett volna fűtenie a termosztát szerint.
Hamar kitaláltam, hogy a mikrokapcsoló romlott el, amit a használati melegvíz átfolyásérzékelője kapcsol, amikor ki van nyitva a melegvíz csap. Ez egy három vezetékes mikrokapcsoló, amit kicseréltem, és örömmel konstatáltam, hogy megjavult a fűtés problémája is.
Tehát a mikrokapcsoló kapcsolja az áramot a panel fűtővíz szabályzó áramkörére abban az esetben, ha nincs benyomva a gombja.
Így utólag már logikusnak tűnik, mert ha használati melegvizet kell előállítania a kazánnak, akkor a fűtés hőmérsékletszabályozásának nem szabad abba beleszólnia, mert akkor esetleg nem lesz elég meleg a csapból folyó víz.
Most egy 500 forintos mikrokapcsolót tettem bele ideiglenesen, tökéletesen működik vele.
Amint kapok, ki fogom cserélni a kazánhoz való gyári kapcsolóra, valószínűleg az sem lesz több néhány ezer Forintnál.
(#) zentral válasza VIM hozzászólására (») Jan 31, 2013 /

Bocsi de csak most jutottam ide,a probléma HMV ntc cserével meg oldódott ,tökéletes a meleg víz ellátás,olyan mint új korában.
(#) kinki hozzászólása Feb 6, 2013 /

Kedves Szakik és Hobbisták!

Segítségetek kérem a problémám tárgyát képező WESTEN QUASAR 24 f típusú készülékkel kapcsolatban.
A két napja cseréltem benne egy 'bitermikus' hőcserélőt, mely a mai napig szépen szolgált.
Délelőtt elszállt - szétrobbant - a panel fő biztosítéka. Csere majd egy kis majréval újra indítás, hogy mi lesz.
A ventillátor hibajelre áll ki - léghiányt jelezve az 50C-nál lévő piros leddel.
A működés: reset, bekapcs téli módban - ventillátor elindul - nem gyújt - hibajelre kiáll.
A pressostátot ellenőriztem, a ventillátor bekaocsolása után (ha jól emlékszem) zárja az áramkört, gondolom jó.
A füstcső nincs eldugulva. Egyéb perifériák (NTC-k, fűtés oldali nyomás jeladó) rendben vannak.

Félek tőle, hogy a panelon szállt el valami... , ránézésre nem látszódik semmi, a bizti robbanásszerű megsemmisülése (túlfeszültség, vagy rövidzár?) több, mint bizarr.

Segítségeteket előre is KÖSZÖNÖM!- hol keressem a hibát...!?
(#) kinki hozzászólása Feb 7, 2013 /

Sziasztok!

Jól sejtettem..., leszedtem a panelt és a hátulján egy fekete folt. A nyáklapon zárlat, kis 'hiccenés' látható!

Tudtok segíteni, hogy egyáltalán lehet-e javítani a vezetőréteg folytonossági hiányát (ha igen, ki és hol), vagy csere...

Köszönettel.
(#) lacisch hozzászólása Márc 22, 2013 /

Sziasztok,

Van egy western 24F cirkóm és a fűtés elindulásakor felmelegíti 60 fokra, majd kikapcsol a láng és 2mp múlva újra be. Eközben a hőmérséklet visszaesett a ledek szerint. Próbáltam a hőfokon állítani, ugyanez a jelenség. A meleg víz használatakor nincs semmi gond. Mi lehet a baj? Mondjuk most nagyon erős a szél. Lehet, hogy elfújja a lángot??
(#) pzoli66 hozzászólása Márc 22, 2013 /

Üdv. mindenkinek!

Kb 2 éve szenvedek a westen 240 fi kazánnal. Használati melegvíznél forralja a vizet. Azt figyeltem meg, hogy a HMV kör szerelés után levegős marad, hiába lett kicserélve az automata légtelenítő. Ha elindul a szivattyú, akkor a nyomásmérő felugrik fél bar-t. Kis idő múlva lehet hallani, hogy a szivattyúba egyre több levegő kerül valahonnan, majd a víz is elkezd forrni. Ez a hiba fűtésnél nem jelentkezik.
(#) Fabricio hozzászólása Márc 23, 2013 /

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy régi FÉG Hévíz (FKV6H) típusú átfolyós gázbojlernél hogyan lehet állítani azt, hogy milyen vízátfolyási sebesség mellett kapcsoljon be a drága?

Mert jelenleg úgy működik, hogy csak és kizárólag akkor kapcsol be, ha csutkára kinyitom a zuhanyt. Így meg olyan erős a vízsugár (keverve a hideggel, hogy ne égjek meg ), hogy hidromasszázsnak is elmenne (ami persze jó plusz szolgáltatás, de a fürdő utána olyan, mint egy uszoda...)

Előre is köszönöm a segítséget / tippeket!
(#) PecsiGabor hozzászólása Márc 25, 2013 /

Üdvözlök mindenkit! Segítséget szeretnék kérni hozzáértő szakembertől!

Western Quasar 24F kombi cirkónk erősen szeles időben pár mp-enkét ki-be kapcsol. mindegy, hogy a fűtés megy, vagy a HMV. Egyik led sem villog, vagyis nincs hibajelzés. Fűtés esetén mutatják a ledek, hogy melegszik a víz, ventilátorja működik. Melegvíz vételnél, ilyenkor hideg-meleg váltakozva jön a csapból. Ha nincs erős szél, megszűnik ez a jelenség, és tökéletesen működik. Lehet, hogy csak rosszul van valami beállítva? A használati kézikönyvben mutatott állító szelepekhez nem mertem nyúlni, nem értek hozzá.
Köszönöm!
(#) milu000 hozzászólása Márc 25, 2013 /

Üdv Mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni.Westen 24 F Quasar kazánunk van,hirtelen nem melegítette a vizet,hanem a fűtésrendszert kezdte el feltőlteni.Ez mit jelent? Nagy a baj? ))Válaszokat köszönöm.
(#) Rebeka hozzászólása Márc 27, 2013 /

Sziasztok!
Westen quasar D típusú kazánom folyton E35-ös (parazita láng/hibás láng) hiba miatt lekapcsol. Nagyon zavaró, mert van, hogy naponta többször is előfordul. Mitől lehet? Mit tudnék vele csinálni? Restelés után újra elindul simán, de később megint jelentkezik a hiba.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) toro válasza Rebeka hozzászólására (») Márc 27, 2013 / 1

A jobb oldali elektróda a lángőr.
3-as imbusz kulccsal kivehető és meg kellene csiszolni smirglivel (csiszolóvászonnal).
(#) toro válasza milu000 hozzászólására (») Márc 27, 2013 / 1

Ha régi rendszerre építettétek be a kazánt úgy 2-3 éve, akkor a fűtéskörben lévő vasiszaptól megszorult a váltószelep.
(#) toro válasza Fabricio hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Elég ha beállítod a láng nagyságát és kényelmesen tudsz zuhanyozni s még hideg vizet sem kell hozzá engedni.
Ha kicsi a víz átfolyás gyorsabb a vízkövesedés.
(#) toro válasza PecsiGabor hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Szólj egy szakinak, aki megnézi.
Valószínűsíthető, hogy a füstgázelvetőcsőbe befúj a szél és a kazánnak túlnyomással szemben kellene gyújtania.
(#) toro válasza pzoli66 hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

1. A HMV rendszerben nincs automata légtelenítő.
2. Ellenőrízd a tágulási tartály nyomását.
(#) Rebeka válasza toro hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Köszönöm szépen a választ toro! Mindenképpen kipróbálom! Furcsa, hogy gond van vele, mert még csak fél éves a kazán.
Mégegyszer köszönöm és szép estét kívánok!
(#) szerviz válasza toro hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

A Quasar bitermikus! Nincs benne váltószelep!
(#) szerviz válasza Rebeka hozzászólására (») Márc 27, 2013 /

Az E35 hiba nagy valószínűséggel szoftverhiba, nem javítható. Az elektródák tisztítását persze meg lehet próbálni, az sosem árt.

Amennyiben szerződött márkaszervíz üzemelte be a készüléked, akkor az garanciális, kérheted a panel cseréjét. A gyártó biztosít frissszoftveres panelt.

Mert ugye nem summantottátok el a beüzemelést, hallgatva a csőszerelő szirénhangjára, hogy "miért fizetni azé' is", amikor ő is remekül be tudja indítani a kazánt.....
Mert akkor bizony ugrott a garancia.
Meg ugrik kb 50-55 is
(#) Rebeka válasza szerviz hozzászólására (») Márc 28, 2013 /

Szerviz! Köszönöm a válaszodat, bár eléggé elszomorít. Megpróbáljuk a tisztítást, hátha bejön, ha nem jöhet a márkaszerviz. Nem summantottunk! Úgyhogy van rajta garancia. Szerencsére.
Köszönöm a segítséget!
(#) gg hozzászólása Ápr 1, 2013 /

Szervusztok!

Bízva szaktudásotokban és tapasztalatotokban és megkérdezném, hogy egy Westen Pulsar 240 fi kazán miért küldi pár naponként az E25-ös hiba kódot. A használati utasítás szerint szivattyú leállást jelent.
Szerelő kihív: kitakarította, mos má nem fog elromlani.

Aha: kettő hétig. Majd ismét jelentkezett a hiba kód és se melegvíz sem fűtés. Újra resetel indul működik. Pár napig. Kísérlet:hagyom úgy mi fog történni. Történt: magától újra elindul és működik pár napig. Legutolsó E25 hibánál újra resetel és azóta működik. Szerelő:ijjjen má pedig nincs.

Mi a franc baja lehet a szerkezetnek. /én egy kapcsoló szerű vagy érintkezési hibára tippelek, ami szerintem nem kapcsolja a szivattyút, ezért a rendszer ugye hibaként érzékeli./

Egyébként a jó szerelő kitakarította és kimért minden értéket és véleménye szerint nincs gond a géppel, a szivattyúnak semmi baja, se fals hang se semmi.

Még is ha rájön két három naponként E25 és vége a világnak. Újra resetel és elindul.

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat vagy a segítséget. Remélem megúszom 60.000 panel csere nélkül amin semmi elváltozás nem látható.
(#) pzoli66 válasza toro hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /

Üdv.

Egy légtelenítő van a szivattyúnál, gondolom a hmv rendszerből is ott kellene távoznia a levegőnek. Ha nem, akkor hol kell légteleníteni?
A tágulási tatály a légtelenítő csere alkalmával le lett ellenőrizve.
A szaki azt mondta, hogy a hőcserélő vízköves, de nem tudta kiszedni
(#) kovy74 hozzászólása Ápr 6, 2013 /

Üdv.Még új vagyok végig olvastam mindent de nem találtam megoldást.Nekem egy Westen energi 240fi gázkazánom van.És az a problémám,hogy ha megnyitom a meleg vizet a csapon elkezd folyni a víz egyre lassabban ha kinyitom még máshol is akkor kapcsol be a kazán és lassan kezd el folyni a meleg és olyan hangokat ad mintha levegős lenne a rendszer.
Mi lehet a hiba?!
Ha valaki tudja kérem írjon.Köszönöm...
(#) VIM válasza kovy74 hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Szia! Ha már a HMV részen nem megy át a víznyomás, akkor a bemenő vízszűrőt kellene kitisztítani. Valójában ez egy fojtást képez az átfolyási rendszerben de a szennyeződések fennakadnak rajta. Bővebben: Link
(#) kovy74 válasza VIM hozzászólására (») Ápr 6, 2013 /

Köszönöm meg?nézem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2013
(#) bulyakibobe hozzászólása Ápr 9, 2013 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! 7 éves Westen 240i típusú gázkazánunk van.ami pár hete a következőt prudukálja:Az első piros led lámpa villog,hibakódja szerint nem kap gázt,persze ez nem lehet mert a tűzhely ugyanúgy működik.A reset gombbal újra indítjuk,és pár másodpercig próbál is üzemelni,aztán leáll.Ezt jó párszor meg kell ismételni,mire végre elindul.Ha felmelegítette a vizet,és fütött is,a kellő hőfok után leáll,de a víz lehülésekor és hőmérséklet csökkenése után már nem indul újra,megint a reset gombbal kell újraindítani. Egy szerelővel beszéltünk már,aki látatlanban azt mondta hogy a panelja ment tönkre és javítása+ panelcsere kb:100-130 ezer ft lenne.
Létezik,hogy ez lenne a hiba és ennyibe kerül a javítása? Van valakinek más ötlete,tapasztalata,ha valóban új panel kell,hol lehet azt beszerezni?????Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2013
(#) daniszerviz válasza bulyakibobe hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

a szerelőnek először ki kéne tisztítania, utána panelcsere, ha muszáj. kb 50ezer a panelcsere, a forgalmazó csak szerződött szerelőnek ad el.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2013
(#) daniszerviz válasza toro hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

quasarban nincs váltószelep. amúgy logikus lenne.
(#) daniszerviz válasza Fabricio hozzászólására (») Ápr 14, 2013 /

membránt kell cserélni(.)
(#) kovy74 válasza VIM hozzászólására (») Ápr 15, 2013 /

Üdv.Kiszedtem a szűrőt de nem volt benne semmi.A meleg víz most sem jön.Esetleg valami más megoldás?
Következő: »»   18 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem