Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Én inkább használt hangsugárzót vennék. (Ezt is tettem)
Nézd meg a djbörzét, ha látsz valamit ami szimpatikus és megpróbálok neked segíteni hogy milyennek ítélem meg.
Nézelődök és belinkelem majd ide. Köszönöm a segítséget.
Meghajtaná, de én azért még keresgélnék tovább
Persze nézem még meg most még pénz sincs rá, csak hogy akkor így adatok szerint kb ilyen legyen, amit még ki tud hajtani. Na ezt jól megfogalmaztam
Helló!
Mit gondltok, melyik jobb? JBL JRX 115 (gyári driver Eminence emd 2002sl-re cserélve) vagy Reflex R-300
Én az R300-at az olcsó JBL-ben csak az egy kínai lemezkosár van, és fele akkora mágnes nincs rajta mint az R300 15"-án, a reflexben nem kell magasat cserélned mert az a driver ami a Reflexben van semmivel sem rosszabb az eminence-nél, és jól jön az a 20cm-es gyors középhangszóró harmadik érv a javítás. Itt van a gyártó Üllőn és normális áron gyárira tud neked vissza állítani mindent ha letüzeled a hang(falat)szórókat. Szóval a JBL-nek ez a kategóriája nem jobb az tuti, talán ami jó benne hogy szőrös a láda de az is ronda tud lenni ha le van verve meg a másik is. A döntés a te kezedben van ifjú SZKÁJVÓKER
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2013
JBl-t vegyél!
Reflex, a JBL estében a matricáért fizetsz, az alkatrészek gagyik!
Az adatlap szerint a JBL 98 dB 1W/1m
A REFLEX pedig 100dB 1W/1m
A jbl jrx széria az kb somogyi szint. Lemezkosár emelett széria hibás a mély benne. Nem mindig a márkát kell nézni. Inkább reflex mint jrx.
Reflexet vegyél. Már csak reflexből is. Nekem 12 ezerért teljesen felújítottak egy 140 ezer forintos leégett cuccost. Persze az is számít, hogy több mint 15 éve az ügyfelük vagyok.
Sziasztok!
Valami hordozható aktív hangsugárzó kéne nekem utazásokhoz beépített keverővel amire iPod-ot, mikrofont lehet kötni. Én kinéztem ezt a terméket de elég gagyinak tűnik. Aztán ráakadtam az FS audio mm-8-80 típusúra, ebbe én építenék erősítőt/keverőt. Szerintetek jobban szólna az FS audio? link
Félreérthetően fogalmaztam, természetesen a reflex sokkal jobb,és a JBL-JRX gagyi.
Hát ha szeretsz forrasztani és saját végfokot akarsz bele akkor FS audio lehet valamivel jobb hangja van mert abban egy lágy felfüggesztésű hangszóró van ahogy látom, bár ebben a kategóriában mindegy milyen paramétereket adnak meg, mind a vásárló vakítására szolgál. Az ár kb a fele annyiból kihozod. Én láttam már ilyen kis műanyag aktív hang(falat)sugárzót abban is 20cm-es hangszóró volt egy TDA IC erősítő volt benne kis toroid, meg egy mikrofon vonal bemenet, ezt bőven ki hozod annyiból.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Oké! Akkor építek saját végfokot. Az FS audiot pont a lágy felfüggesztése miatt néztem ki, a Master Audio mélye szerintem csak kopogna.... Talán a driver valamivel jobb benne, legalábbis az adatok szerint...
Egy ilyen jó is lenne neked, vonal és mikrofon is kell ugye? Egy hang(falad)sugárzód lesz? Ha elfér szerintem jó a több csatorna legalább professzionálisabb lesz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
Üdv!
Visszatérve a JBL JRX 125 -re. Mit kell változtatni a hangváltó kondiján, milyenre kell cserélni? Meg milyen drivert ajánlotok bele ami azért nem teszkó. Nekem semmi gondom a JBL-el van egy SP128s-em arra nem panaszkodhatok Köszi! A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
Mert az nem a kínai széria. Láda maradhat ha gondolod a többi minden csere. Szóró szériahibás megrogyik a tekercsnél a papír, driver az kicsi benne váltó az talán még jó is lehet. Nem érdemes vele foglalkozni. Megvetted és belenéztél utána látod majd te is.
Idézet: „2x250W 3 utas bass reflex, 4x100W 2 utas bass reflex” Azok a "hifi" hangsugárzók jó esetben ha 40-50W-ot tudnak valami szörnyű hangnyomás mellett. Az autós cucc még ennél is rosszabb, sajnos ezek nem alkalmasak hangosításra.
Eszem ágában nem áll olyat venni Csak egy barátomnak van és nem tetszik a magas neki sem. Meg a zenekar is ilyet használ, ahova be szoktam ugrani.
Sziasztok, lassan nekem is össze áll a rendszerem. Nekem is az összes dobozomba felújított Reflexek vannak és nagyon meg vagyok vele elégedve, mind hang minőségbe és dinamikába is.
Van cucc bőven. Jól is néznek ki. Ezzel már meg lehet jelenni normálisan. Grat.
Szia! Gratulálok a rendszeredhez nagyon jól néznek ki!. Egy kérdésem azért volna látom neked is van két Reloop hangsugárzód mint nekem, te nem csináltál valamit a hangjával, hogy ne legyen olyan nyers?, ez alatt azt értem hogy ez a hangsugárzó típus csak brummogva és erőteljes élessel szól, sok közép hang nem jön ki belőle. Te nem változtattál a szűrön valamit?
Szia, nem az eredeti keresztváltó van benne és csak monitornak szoktam őket használni.A keresztváltó mély hangszóró tekercse 4,2mH a magasat 160V 3µF válassza le a mélyekről és 0,6mH tekercs van a driver tekercsével párhuzamosan valamint 2db 12V 10W-os szufita izzó van a magassal sorba védelemnek.
Szia, súlyzózok velük és riogatom a szomszédokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |