Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Gratulálok, nagyon szép munka! Olyan mint a makk ász, mindent visz!
Ezt hívom én elektronikának! Szép munka!
Köszönöm!
Sajnos a video elég gagyi felbontású, tervezem, hogy hamarosan néhány fotót is fölteszek a vezérlőről.
Készítettem néhány fotót a vezérlőről. A videóban nem lehet látni rendesen, mert a tömörítés elég nagy. Legközelebb már a kész CNC-ről rakok fel fotót.
Nagyon fain, gratulálok!
A mechanika miből, s hogyan készül?
Nekem nagyon tetszik a hűtőborda(vaószinüleg egy stabkockán)!
Én is használtam egyszer ilyet,egy hangkártyában(ha már úgyis PC-ből bontottam akkor még köze is van hozzá) De énnekem eszembe sem jutott berakni a belsejébe(Illetve eszembe jutott de nem is foglalkoztam az ötlettel.) Ez már csak így szokott lenni. Szép a dobozolás is, különösen tetszenek a motorcsatlakozók! Minden jót! A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2013
Főnököm beszerzett magának egy ilyet, csakhát a drága 110V-os és az én feladatom az volt, hogy tegyem alkalmassá a mi 230V-os hálózatunkra.
Amire büszke vagyok, hogy szerintem egész gyári kinézete lett az átalakítás után A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2013
Szia!
Jó lett az átalakítás. Külön jó, hogy a gyengeáramú aljzat alatt ott van a polaritás-helyesség. Azért én odaírtam volna, hogy mettől meddig a feszültség és mennyi a szükséges max. áram. (Ha jól értelmezem az átalakítás lényegét.) Üdv: Zsolt
Ott van a képen!
DC 5V 15W. Bár a 60Hz ott maradt.
Köszönöm Zoly! A mechanika teljes egészében alumínium. Természetesen kivételt képeznek a talpas tengelyek, orsók, egyéb lineáris alkatrészek. Ezekből is a magas minőségűeket választottam. A leggyengébb láncszem a trapézorsó lesz, ami 12X3-as magas minőségű KTS trapézorsó, acélházas kottyanásmentes bronzanyával. A kész gép várható súlya 50Kg. 25-ös és 30-as német minőségi alumíniumból készül.
Hűha, elég komolynak ígérkezik, sok sikert hozzá!
Bakker, az tényleg ott maradt! Csórikám majd agyalhat, hogy honnan szerez még 10Hz-et a készülékhez
Illetve még 60-at, mert ugye a DC az 0Hz
Grrr....
Nyilván arra gondoltam, hogy az adapter az megy 50-ről... Persze, akkor meg miért a készüléken van az a 60Hz.. tudom! A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
Szia!
Bocsi, tényleg ott van. Elnézést, de annyira gyárinak tűnt a középső felirat, hogy csak a csati környékét néztem.
A betáp utána még stabilizálva van valamivel? Mert ha nem, akkor lehet hogy igen rövid életű lesz a kütyü. (Arrról nem is beszélve ha beledugnak valami nagyobb feszültségű vagy csak nem stabilizált 5V-os adaptert.)
Szerintem arra gondolt hogy minden stabilizálatlan táp tőbbet ad ki és egy belső stabbal lesz meg az 5V. De a polaritásvédelem biztosan benne van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
Nem tudom hogy ezt nekem címezed, vagyis tőlem kérdezel vagy nem is értem. De én konkrétan arra gondoltam, hogy ha ő a betáp csatit a belső rendszerekre simán csak ráakasztotta akkor az igen nagy baj. (Vagyis mindenképp kell egy belső tápegység is.) Ha van még benne egy Low-dropout-os 3,3V-os stab, vagy egy kis kapcsolóüzemű táp, akkor jó. De ha nincs, akkor az a fő gond hogy sok dugasztáp nem stabilizált feszültséget ad ki és a belső digitális áramkörök pedig igen kicsi feszültségtűréssel működnek, kisebbel, mint amekkora általában a dugasztápok hiszterézise. Nem véletlenül van minden DC-ről működő kütyüben saját belső táp is. (Szinte mindegyiknek a bemenete elvisel egy tól-ig feszültségtartományt, olyat sosem szabad csinálni, hogy csak konkrétan ez az érték jó. Mert valaki beledug egy másik 5V-os adaptert, ami mondjuk 7V-ot ad ki üresen, beterhelve is mondjuk 5,8V-ot és már az eszköz el is repült a másvilágra. És ha jól sejtem ez is tele van BGA tokozású IC-vel, vagyis házilag gazdaságosan nem is javítható. A polaritás az meg triviális hogy tenni kell be védelmet, az ellen kell egy biztosíték, meg egy záró irányú nagy áramú dióda. Mire ezt megírtam, már módosítottad a HSZ-odat.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2013
Hűű.. nem gondoltam, hogy ekkora lavinát indítok el
A herkentyű belül ilyen 1.7V és társai feszültséggel megy (rá van szitázva a panelra pár helyen), és a bemeneten ott figyel egy belső tápegység is. Eredetileg 5.6V-ot mértem a saját tápján, ezért írtam rá 5V-ot. A 15W pedig előre vetíti, hogy ide nem lesz jó egy akármilyen bedugós táp, mert ez innen is, onnan is 3A-t jelent. Szóval az egyetlen alternatíva egy bedugós kapcsolóüzemű erős táp. Ezt meg már mondtam a gazdájának, szóval ebből nem lehet gond. Annyi esze meg van, hogy előbb leméri, hogy tényleg az jön-e ki belőle, aminek kell.
Jól van srácok, nem akartam sem vitát idítani, sem bolhából elefántot csinálni.
Azt hogyan oldottad meg, hogy a torony ne akarjon eldőlni? Innen elég keskenynek tűnik a támasztása, bár igazából nem nagyon látszik a fotókon. Középen ott a menetesszár azt látom, de a szélein mi fogja? Csak sejtem hogy valami csúszótengely lehet.. Tudnál erről is képet csinálni?
Amúgy nagyon tetszik, lementettem az összes képet róla
Üdv, íme az első normálisabbnak mondható levilágítóm, még félkész, illetve nem valami rendezett tudom. A csövektől milyen távra rakjam az üveget?
Gratula, én is ilyen csöveket használok nagyon profi, garantálom, h meg leszel velük elégedve!
Nekem így néz ki:http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1418312.html
Köszi, frankó a tiéd is, 2,5 centire lett az üveg a csövektől, háát, remélem jó lesz így is.
Szerintem nagyon közel van az az üveg. Van ahol a cső a "tárgylemeztől" 2,5 cm-re van, van ahol legalább 5 cm-re. Van ahol a fény merőlegesen érkezik és van ahol egészen lapos szögben. Így sávokban világosabb és sötétebb sávok alakulnak ki. Ezért a megvilágítás nem lesz egyenletes. A 4 csöves arcszolit kb. 25 cm távolságra tettem a nyáktól.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Sziasztok!
Készítettem egy nagy kijelzős órát. Az volt a cél, hogy barátnőm szemüveg nélkül is lássa, a szoba bármely pontjáról. Az alapja vicsys fórumtárs bináris órája, az alap ötletet pedig martinov nagy kijelzős órájából merítettem. A másodperc kijelzést elhagytam, 7 szegmenses meghajtó IC-ként 74LS247 van benne, multiplex meghajtásért egy-egy NPN - PNP páros felel. A szegmensek kék LED szalagból készültek, a kijelző test pedig 5mm-es "álmennyezetből". Még tervezek az elejére egy füst színű plexi - vékony papír párost, hogy jobban látszódjanak a szegmensek. Üdv. Balázs A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2013
Lehet emelnem kell rajta, most ilyen lett a fény eloszlása
|
Bejelentkezés
Hirdetés |