Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi antenna készítés

Témaindító: saca200, idő: Jún 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   59 / 83
(#) kadarist válasza Law_Denis hozzászólására (») Ápr 19, 2013 /

Szia!
Számtalan megoldás létezik parabolaantenna felhasználásával.
(#) Law_Denis válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 19, 2013 /

és ez mennyire működőképes hosszútávon egy hétköznapi TP-LINK adapterrel? Esetleg valamilyen magyar leírás nincs? Nem igazán találok..
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2013

Nagyon megbízható csak a víz és pára ellen kell védeni az adó-vevő részt. Rakd a parabola fókuszpontjába az USB-s sztikket és állítsd irányba. Jó lenne, ha az ellenállomásnál is parabolás lenne az antenna és így nagyobb eséllyel lehetne összeköttetést létrehozni. A neten található képek és rajzok sokat segítenek.

Az usb-s sticket? :O Azt hittem össze kell hozni egy antenna részt valahogy, amit nem tudok hogy és csak kivezetni ezt a koaxiális antenna kábelt.. Mármint az én stickemen van külön antenna, ezt elfelejtettem leírni. Szóval egy akármilyen szabványos wifi antennát gond nélkül rá tudok rakni. Ezért gondoltam, hogy egy valamilyen "egységet" rákötök és abból egy sima antenna kábellel húzom be a lakásba a dolgot és a stick fizikailag csatlakozik a gépemre.

Ilyenről lenne szó

A sztikk és a sugárzó (antenna) is legyen a fókuszpont közvetlen közelében, mert a koaxkábeleknek nagyon nagy a csillapítása ezen a frekvencián. A számítógéphez egy megfelelő USB-kábellel csatlakoztasd az adaptert és így nem lesz jelveszteséged.

Én még ezen a megoldáson gondolkoztam, de akkor eze kszerint ennél előfordulhat a jelveszteség. Szóval ez lenne rárakva és beállítva a középpontba és ez menne be a lakásba a kábelen. De akkor ez nem annyira jó módszer..
(#) kadarist válasza Law_Denis hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /

Ez egy nagyon jó módszer, mármint a konzervdoboz-antenna, de mint írtam, a kábelhosszat minimalizálni kell, és persze ennek a rövid kábelnek nagyon jó minőségűnek kell lenni.
(#) korni.papp hozzászólása Ápr 29, 2013 /

Üdv. Építeni szeretnék egy 40mHz-s rc autóhoz egyolyan antennát ami kb 100m-hosszú távig elér.
Van olyan aki ki tudná számolni az adatokat, hogy miylen hosszú vezeték kell az adóra, vevőre?és segítséget kérek, hogy hogyan építsem meg.
(#) univerzum hozzászólása Máj 2, 2013 /

Üdv. Körülbelül 1 km légvonalba lévő távot szeretnék áthidalni, milyen eszközökre van szükségem?
(#) Michelika hozzászólása Máj 3, 2013 /

Sziasztok egy antennát akarok csinálni a routerhez hogy erősebb legyen a jel az udvaron is a gyári antenna helyére: mi kell hozzá vagy hogyan csináljam ha valaki tud segíteni egy kis ötlettel vagy tervrajzzal az nagyon jól jönnne előre is köszönöm
(#) univerzum válasza Michelika hozzászólására (») Máj 4, 2013 / 1

Ez még egyszerű, kirakod a routert az udvarra.
(#) haxy27 hozzászólása Máj 25, 2013 /

Rég jártam már itt, De látom a kérdések még mindig ugyan azok. Na persze nem várható el senkitől hogy átnézze ezt a sok hozzászolást, na meg egyszerübb kérdezni.

De itt egylink 2x2 circle el készítésére ezen az oldalon van egy egész jó leírás hogy kell el készíteni, egy 2x2 circle antennát.
(#) gg01 hozzászólása Jún 6, 2013 /

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy egy 8 decibeles (TP-LINK (TL-ANT2408C)) kb. 36 centis botantennával , és egy túl közeli, túl erős routerre való csatlakozással, túl lehet e erőltetni egy wifi kártyát, amit kb. 5 centis antennával adtak ki (Edimax (ew-7128G)) ?

A jelerősség a kis antennával is 90 - 100 % között mozgott , poénból vettem ezt az antennát, és két wifi kártya , két antenna , két külön router-es, két külömböző netkapcsolattal szórakoztam, aminek a vége az lett, hogy a jobbik net (ADSL) sávszélessége megharmadolódott.

(persze én lökött , egy gépbe tettem a két kártyát)

30 szor annyi (Frames Received With CRC error) hibás byte jön, mint helyes byte a router felől.
A másik kártya már fel se tud csatlakozni arra a routerre.

Lehet hogy csak megbolondult a router, vagy az ADSL kapcsolat, és meg kell várnom míg az ADSL kiszór egy új netkapcsolatot, új IP címmel?

A router eleve 192.168.0.167 címre oszt ki pedig a 192.168.0.100 vagy 192.168.0.101 -re szokott.

Ha bárki tud érdemlegesen hozzászólni, kérem írja meg véleményét; akkor is ha kiröhög.

Köszönöm szépen.
(#) afterbit hozzászólása Jún 18, 2013 /

Sziasztok!
Helix antennát szeretnék készíteni, sok-sok oldaldalt végigolvastam már. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogy kell elkészíteni ezt az antennát? Egy koax kábellel már építettem biquad antennát. Most az a kérdés, hogy végig tekercselem (mekkora réz dróttal? milyen hosszúságban? Mekkora csőre?) és akkor ha megvan, akkor alulra kell egy tükör? Mert az láttam képeken, hogy a koax kábel réz (belső) része ér hozzá a feltekercselt rézhez, de a koax kábel külseje hova csatlakozik?

Köszönöm előre is a válaszotokat!
(#) (Felhasználó 46585) válasza afterbit hozzászólására (») Jún 18, 2013 2 /

Egy...három éve tettem fel képeket a sajátomról, keresd meg őket.
(#) lacika195 hozzászólása Júl 4, 2013 /

Sziasztok!

Double biquad antennáról van valakinek mérete?
köszönöm előre is!
(#) zolika60 válasza lacika195 hozzászólására (») Júl 4, 2013 /

Ha szétnézel a képek között könnyen rábukkansz.
(#) soundst hozzászólása Júl 4, 2013 /

Sziasztok,

tudna valaki tanácsot adni, hogy Yagi antennára milyen villámvédelmet kell kialakítani? Pl. kössem be az antenna fémszerkezetét a védőföldelésbe? Bár csak 2 szint magasan van az antenna a földhöz képest, nemrégen egy USB-s antennámat a villám hatása tönkretett.

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) ordas válasza soundst hozzászólására (») Júl 6, 2013 / 1

http://www.ostelsat.hu/ebolt-wlan-lan-tartozekok,4570.htm -. Próbáld ki ezt vagy valami hasonlót keress az ostelsat.hu oldalon csak ajánlani tudom
(#) soundst válasza ordas hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Valóban jó! Köszönöm szépen!
(#) soundst válasza ordas hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Van egy ilyen eszközöm: Link de a tetején található szem gondolom a földelés céljára való? Villámlevezető elérése hiányában hova lehetne csatlakoztatni (eléggé távol esik az erkélyünktől és közben még van egy ablak is)
(#) pucuka válasza soundst hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Ezt az eszközt arra helyre kell tenni, ahol a koax belép a beltérbe. Oda kell vezetni a villámvédelmi földelést is, ha nincs, ki kell építeni. Ha nem teszed ilyen, vagy olyan okból, felesleges az egész.
(#) ordas válasza pucuka hozzászólására (») Júl 12, 2013 / 1

Hát igen én is úgy nézem hogy az eszköz önmagában szabadon nem sokat ér. Adni kell neki védőföldelést .A dolog másik oldala viszont pont a villámban van hogy milyen közeli a tevékenység.Speciel arra gondolok hogy megteszünk mindent az ellen hogy kárt szenvedjen a készülékeink de a hatalmas energia ellen nem nagyon tudunk 100%--ban védekezni.
(#) pucuka válasza ordas hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Nem a védő földelést, hanem a villámvédelmi földelést kell rákötni. A kettő nem ugyanaz, egészen a földelő szondáig. A szonda lehet ugyanaz, de csak a földelő szondán lehet közösíteni a védő-, és a villámvédelmi földet. Különben földhurok keletkezik, és az egész nem fog semmit érni.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
(#) iZsolti hozzászólása Júl 24, 2013 /

Hali!
Két témában lenne kérdésem:
1. nyák antenna
Ez a nyák antenna kb. hány db-es? illetve, korrózió ellen ha lelakkozom romlik a jel? Továbbá, létezik házilag erősebb antenna is? A parabolás és egyéb egy pontba tükrözős antennákon kívül.

2. Van egy ilyenem, (KÉPEK). Ez kb. hány db-es, illetve milyen elven működik, Yagi? 13 cm az átmérője. Nem túl erős, csak kicsivel jobb mint egy kőrsugárzó. E helyett szeretném a nyák antennát, azt megtudnám csinálni. Jobb lenne, ha igen mennyivel?
Öcsémnek kellene, Ausztriába dolgozik és a gyári antennával gyenge a jel.
(#) pucuka válasza iZsolti hozzászólására (») Júl 24, 2013 / 1

ad 1. Ez egy 16 elemes dipól fal. A nyeresége kb. 30 dB körüli, viszont erősen irányított a lemez síkjára merőlegesen. Utánépítésénél nagyon fontos a méretek lehető legpontosabb tartása, de azt sem ártana kideríteni, milyen lemezre készült, ugyanis annak a paraméterei is jelentős hatással vannak az antennára. Vékony akril lakkal lefújhatod, gyárilag a védelmét polistyrol lemezzel végzik.
ad 2. Ez egy azélessávú 3 elemes Yagi típusú antenna. Nyeresége 3 - 4 dB enyhén irányított a síkjára merőlegesen. Egy direktor, egy sugárzó, és egy reflektorból áll. A speciális kiképzése miatt szélessávú.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2013
(#) iZsolti hozzászólása Aug 1, 2013 /

Megint én! Adott egy udvar, körül házak (falak). Egyik falról verődik vissza egy bizonyos wi-fi jel. Csak kicsit gyenge. Ablakba kirakott házi dipól-lal néha működik. A mellékelt rajzon látszik miről van szó. Magyarázat: fekete vonal:fal, kék: ablak. Kábelezésre nincs lehetőség. Routert és annak antennáját cserélni nincs lehetőség. (szálloda) Kérdés milyen antennával nyerhető a legjobb jel?

wifi.jpg

(#) kadarist válasza iZsolti hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Szia!
Ne házi dipólt használj, hanem valamilyen nagy nyereségű irányított antennát.
(#) pucuka válasza iZsolti hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Talán egy nyereséges körsugárzóval (kollineáris) lehetne kísérletezni. Reflexiós környezetben, ahogy nálad is van, elég bonyolult a terjedés. Mivel kétutas kapcsolat van, oda, és vissza is használható kapcsolatnak kell lennie. Reflexiós környezetben ez egyáltalán nem biztos, hogy megadatik. Próbálkozni kell, de sokat.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Aug 1, 2013 /

Ilyen esetben az irányított antenna nem segít. Az egyik irányban jó lesz, de hogy a másik irányban nem az szinte biztos.
Következő: »»   59 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem