Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 260
(#) Koncsar válasza macika79 hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /
 
Szia Macika!
Meg kéne nézni, hogy fűt e a gép. A szárításnál gőznek kéne kijönni. Valamelyik gép a tabletta tartót csak akkor nyítja ki, ha elérte a bizonyos hőfokot. Tessék mégegyszer mellé ülni. Én ilyenkor fűtőtestet illetve annak a körét ellenőrzöm végig. Ellenörizni kell a beengedett vizmennyiséget is.

Üdv: K.Gy
(#) zsozso69 hozzászólása Ápr 24, 2013 /
 
Szia, Zsolt vagyok. Nekem 1 ADP 4407 Mosogatógépem van. Az induláskor sokáig impulzus szerűen vagy a szivattyú, vagy a keringető punpa, vagy mindkettő egyszerre ki-be kapcsolgatva morog sokáig, úgy hogy induláskor a vizet is lassan csepegteti befelé. Ha megtelik aránylag a megfelelő vízmennyiséggel, akkor talán elindul. A LED (zöld)ahogy a szivattyú indulgat ugyan úgy villog. Ezt a víz beeresztéskor is így csinálja. Van egyébként hogy a tablettát is hamarabb bedobja. Olyan is van h a gőzölést is sokáig végzi. A programkapcsoló a baj? Lehet esetleg valamilyen alkatrész cserével orvosolni? Mit javasolsz? Köszönöm a választ előre is!!
(#) botesz válasza zsozso69 hozzászólására (») Ápr 24, 2013 / 1
 
Vezérlő panelen a kondikat kell kicserélni.
(#) zsozso69 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /
 
Az összeset? Még nem szedtem szét a panelt, hány darab és milyenek? Tudod ? Kell esetleg valami, amire még ügyelnem kell?
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
(#) Koncsar válasza zsozso69 hozzászólására (») Ápr 24, 2013 / 1
 
Mkp szürke kondi. Pontosan olyat kell, hogy tegyél bele. 1µF vagy 1.5uF. Ne helyettesitsd mással, mert az végleg hazavághatja a panelt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
(#) botesz válasza zsozso69 hozzászólására (») Ápr 24, 2013 / 1
 
Ha visszaolvasol akkor megtudod milyen volt korábban már volt ilyen hiba de ha azt a 3-4 db ot kicseréled szerintem nem nagy gond.
(#) Koncsar válasza zsozso69 hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /
 
A LED villog vagy csak elhalványulgat?
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
(#) zsozso69 válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /
 
Ahogy a szivattyú ilyen 1-2 másodperces idulásokkal kapcsolgat be-ki, a LED is úgy gyullad ki, majd elalszik az is.
(#) botesz válasza zsozso69 hozzászólására (») Ápr 24, 2013 / 1
 
100% hogy kondi hiba mondom olvass vissza meg fogod találni.
(#) Koncsar válasza zsozso69 hozzászólására (») Ápr 24, 2013 /
 
Szia! Te vagy a tibor63 -as felhasználónéven is? A Reed relés hozzászólásomat visszavonom akkor, mert a 7 villogás megzavart, miután írtad, hogy a gép össze-vissza kapcsolgat.

Üdv.
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2013
(#) tibor63 válasza Koncsar hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /
 
Szia Koncsar!
Köszönöm a segitséget!
(#) erababa2 hozzászólása Máj 6, 2013 /
 
Sziasztok!!Használt mosogatógépet szeretnék venni!Mit tanácsoltok?Milyen márkában és hány évesben gondolkodjak amiben még pár évet "bízhatok"?Esetleg 1-2éves AEG?Ez a mosógép márkában bejött! köszönöm a segítségeteket!
(#) botesz válasza erababa2 hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Javaslom a Miele márkát nekem eddig ez vált be a legjobban. De használtan sem olcsó újonnan meg 200 ezernél kezdődik.
(#) noi hozzászólása Máj 7, 2013 /
 
Sziasztok!
Cafatokra szedtem a Candy mosogatógépünket (takarítás és kíváncsiság céljából). A mosogatószer adagolót (kép csatolva) viszont elfelejtettem rendesen lefotózni, mielőtt szétszedtem (pedig összesen 105 képet készítettem, hogy összerakni is tudjam ). Így abban kérném megerősítéseteket (vagy cáfolatot), hogy ugye úgy kell összerakni, hogy az elektromágnes első nyomásra a mosogatószer ajtaját nyissa, majd második nyomásra nyissa az öblítő szelepét (amikor is szintén nyitja a mosogatószer adagoló zárját)?
Előre is nagyon köszönöm!
--
Üdv,
Noi
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
(#) Feco68 hozzászólása Máj 9, 2013 /
 
Sziasztok !
Tanácsot szeretnék kérni a Whirlpool ADP 4616 típusú mosogatógépünk javításához, ill. hibakereséséhez.
A probléma az, hogy a főkapcsoló megnyomása után (még mielőtt bármilyen programot elindítanánk rajta) azonnal kinyitja a vízbeeresztő szelepet. Ilyenkor 6 W-ot vesz fel a gép, ami pont a vízszelep teljesítménye. Ez az állapot mindvégig megmarad, amíg feszültség alatt van a gép. Egy idő után persze észreveszi, hogy megtelt vízzel, és ilyenkor újra- és újra elindítja a lürítő szivattyút, miközben a töltés folyamatosan megy. Az első ilyen lürítétől kezdve pedig kilenceket villog.
Elöre is köszönöm a jótanácsokat.
Feco68
(#) botesz válasza Feco68 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Lehet hogy megnyekkent a szelep triac ja akkor szokott folyamatosan menni.Vagy ha mechanikus vízszint.szab.van benne akkor pedig teli állapotot érzékel.A 9 villogás meg szerintem az hogy túltölt.
(#) eszgye hozzászólása Máj 12, 2013 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Gorenje, teljesen beépíthető mosogatógépem van! A hibák azzal kezdődtek, hogy nem ment rajt végig a program, hanem 1 percnél mindig megállt és nem szárította meg az edényeket. Ilyenkor ha nem állítom meg, és resetelem le, akkor képes lenne órákat kerregni magában. Ezt nem mindig csinálta, mostanában egyre gyakrabban. Először az öblítő szerre fogtuk, de más márka, sem segített (próbáltunk Tesco, DM, Finisch). Volt olyan is, hogy a program végén a tabletta félig megmaradva ott figyelt az alján.
Most pedig az jött elő, hogy ha bekapcsolom, akkor nyitott ajtónál is (!) elindul, mégpedig a leszívó szivattyú működésével. Se resetelni nem lehet se semmit. A lefolyó csövet lehúztam a szifonról, eldugulva nincsen, mert amikor bekapcsolom, köp ki egy kis vizet rajta.
A kérdés az lenne, hogy mire gyanakodjak? Kit tudnátok ajánlani, aki Sopronban ezeknek a gépeknek a javításával foglalkozik? Előre is köszi!!
(#) Feco68 válasza botesz hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Köszönöm botesz válaszát, de úgy néz ki, hogy nem a triac a hibás. Egy ACS102-5T volt benne, egy kissé meg is barnult körülötte a nyáklap, igy már kezdtem "fényt látni az alagút végén". Betettem egy ACS 08 6TA típusút, ami a boltos szerint a helyettesítője, csak nagyobb áramot bír. Sajnos ezzel is ugyanazt produkálja a gép.
Mechanikus vízszint szabályzó alatt nem tudom mit értesz, én egy gumi membránt látok benne, de az a kivezetésein mérve jól kapcsol.
Nagyon várnám a további ötleteket, mert gyűlnek a mosatlan edények !
(#) botesz válasza eszgye hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Nézd meg az aljában a nikecel úszót lehet hogy fent akadt vagy víz van a gép aljában(vagyis valahol ereszt) ha fennakad akkor szivattyúzik folyamatosan.
(#) botesz válasza Feco68 hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Hogy melyik a helyettesítője azt nem tudom az elektronikához annyira nem értek.Az a membrán az hova csatlakozik?Elvileg van egy fekete rácsos valami pár vezetékkel.Azt nézd meg.
(#) eszgye válasza botesz hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Szia!
Köszi a választ! Hol találom az úszót benne? Nem tudom mennyi víz számít "kórosnak"? Ha kiszedem a szűrőket, ezt látom, illetve bekapcsoláskor ugye nekiáll kiszívni, majd visszafolyik, de szerintem ez csak a csőben lévő mennyiség lehet, mivel a gép alja alacsonyabb, mint a szifonba a lefolyócső bekötési pontja.
Video
(#) botesz válasza eszgye hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Ne haragudj d ez ránézésre nem gorenje nek hanem inkább Siemens-Bosch nak néz ki.(Ettől függetlenül lehet tényleg gorneje)Az úszó a gép legalján van a padlólemezen.
(#) eszgye válasza botesz hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Akkor helyesbítek! Gorenje-nek látszó mosgatógép!
Ha ennél jobban szét kell szedni, akkor jobb ha szervizt hívok, mert laikusként nekiállva (hiába van valamennyi műszaki érzékem), lehet, hogy több kárt okozok, mint hasznot. Csak tudnám, hogy kit hívjak! A Gorenje honlapja szerint Sopronban nincsen szerviz partnerük, a legközelebbi pedig kb. 50 km-re van. Onnan csak a kiszállás 10e!
(#) botesz válasza eszgye hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Szerintem ezt Te is meg tudod csinálni!A gép elején legalul kell hogy legyen egy fém lemez alul.Azt ha kicsavarod akkor belelátsz a gép aljába(ehhez még ki sem kell venni a gépet a helyéről) és ott lesz a padlólemezen a bal alsó sarkában.Ehhez szervízt ne hívj mert azonnal 40 ezres javítási költséggel fognak riogatni(hogy panelhibás).Ha nem tudod leszedni az elejét akkor ajánlatos a bal oldalát,pár csavar fogja elöl és hátul.
(#) Koncsar válasza eszgye hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Szia! Szép estét!
Az alsó tálcában volt viz? Kikéne a bútorból húzni a gépet, és egy próbára a bal vagy jobb hátsó sarkára dönteni a gépet. Ha folyik ki így belőle viz akkor tovább tudunk lépni javítás ügyben.

Üdv: K.Gy
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) eszgye válasza botesz hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Köszi szépen meg fogom próbálni!
(#) Koncsar válasza eszgye hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Maradjak még itt, megcsinálod a próbát?
(#) Koncsar válasza eszgye hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Milyen sürün használod a gépet?
(#) eszgye válasza Koncsar hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Köszi, ma már nem csinálom meg, már alszanak a gyerekek.
Holnap reggel megpróbálom!
(#) eszgye válasza Koncsar hozzászólására (») Máj 12, 2013 /
 
Átlag 2-3 naponta.
Következő: »»   44 / 260
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem