Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   223 / 582
(#) lukovicsek válasza 1984white hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Milyen panel van benne?
(#) lukovicsek válasza mrrack hozzászólására (») Máj 6, 2013 /
 
Ha van egy másik ilyen paneled akkor abból rakj át egyet akárhonnan a triac lábához, aztán felfele tőle van egy ellenálás ami szintén elégett arra 102 van irva de cseréld ki a mellette lévő smd transisztort is mert az sem biztos hogy jó már, sőtt még annak is a lábai után a kis pici mütyüröket.

Üdv. Laci!
(#) botesz hozzászólása Máj 6, 2013 /
 
Sziasztok!
Siemens mosógép.Szeretnék rákötni az ajtó zárára egy mágneskapcsolót.Hogy akkor húzzon meg amikor lezár az ajtó.Megoldható?Elektronikának nem tesz be?Válaszokat előre is köszönöm!
(#) 1984white válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
Ha a típusszámát kérdezed, délután megnézem. Köszönöm a választ.
(#) lukovicsek válasza 1984white hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
Egy kép kéne a panelről.
(#) vjenci75 hozzászólása Máj 7, 2013 /
 
Sziasztok. Olyanban szeretném a segítségeteket kérni hogy indesit witp 102 mosógép, a vízszintes led 1 és a 3. villog plusz az ajtózár led is. Felveszi a vizet, de le is engedi,és utána villognak a led-ek. Szerelő cserélt benne vízszintszabályzót, de a hiba továbbra is maradt.
(#) palko0125 válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 7, 2013 /
 
Szia!
Én a szénkefékkel kezdeném. Aztán fűtőbetét, stb. Perifériákat ellenőrizni.
Minden jót,
Üdv, Palkó
(#) Henriett hozzászólása Máj 8, 2013 /
 
Helló! A minap olyan problémám volt Indesit mosógépről van szó , hogy indítás után 2 x is levágta a biztosítékot. hoszabítóval bedugtam másik konektorba ott nem volt gond ki is mosott rendesen.mivel konektor gondra gyanakodtam szerelővel megnézettem de ő megállapította hogy a semmi gond nincs a konektorral ha nem a mosógép dugójánál nézegette a műszerével és azt mondta hogy ott van probléma és hogy a másik konektornál azért nem vágta le mert az a konektor fordítva van berakva és ugye belül nem egyforma a két oldala. most a mosógépnél lévő konektort is megfordította de azt mondta hogy nézessem meg szerelővel. A kérdésem az lenne használhatom e a mosógépet addig ?, vagy egyáltalán mi a baja javítható-e?, tudna mondani valaki tanácsot köszönettel Henriett
(#) stevepapa válasza Henriett hozzászólására (») Máj 8, 2013 /
 
Szia!

NE HASZNÁLD ! A gép életveszélyes lehet ezt a " szerelőnek " tudnia kellene. Húzd ki a konnektorból, és hozzáértő szakemberrel vizsgáltasd meg a gépet!! Üdv
(#) Henriett válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 8, 2013 /
 
Szia , köszönöm a választ , már szóltam szerelőnek hamarosan jön megnézi , kondenzátorra gyanakszik így látatlanba de majd kiderül . Ha az a probléma akkor ez mennyinél fog megállni Ft -ban ?? Javítható?? Henriett
(#) vjenci75 válasza palko0125 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /
 
Köszi a választ. A gép 2 éves, kb. 3 mosást ment, még szinte új, Fűtőbetét, perifériák stb jók. Van mikor elindul 4-5 alkalommal,gond nélkül végigmegy,de ha kb 5-6 órán át áramtalanítva van( konnektorból kihúzom) akkor csak szivja a vizet és engedi ki. Panelon nem látok égésnyomot,repedést. Például ma nem húztam ki a konnektorból,de a hioba megint jelentkezett.
(#) 1984white válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 8, 2013 /
 
Szia!
Szerintem a panel tápegység részén az elkó kondenzátorokat érdemes volna cserélni, a nagyobb értékű puffer-elkók ra gondolok. Az említett hibát elvileg ez is okozhatja.
(#) vjenci75 válasza 1984white hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Szia. Megküldöm a panel fotóját. Nem igazán vágom az elektronikát
(#) 1984white válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
A linkelt fotón kondi-púposság nem látszik, emiatt nem biztos hogy az a hiba amit az előbb írtam. Mindenesetre ha kicseréled a "nagyobb hengeres alkatrészeket" (puffer elkókat) ugyanolyan értékűre, kárt nem okozol. Csak kis valószínűség van rá hogy megoldja ez a hibát.
Kék-barna-két fekete kondit én kicserélném. (filléres alkatrészek)
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2013
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Írták hogy nézd át a perifériákat. Azok biztosan jók? (kilo illetve megaohm tartományban nézted az átvezetéseket?)
(#) vjenci75 válasza 1984white hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Azok jók. A mosás elindul majd végez,kiengedi a vizet. Megy a víz az öblítéshez,egyszer fogja magát és le engedi. De van mikor a mosás kezdeténél is azt csinálja. Változó. A mosás, és a centri led meg a lakat led villognak. Ki se lehet kapcsolni a gépet. De ha simán az öblítés programot indítom akkor elindul rendesen. a vízfelvételeknél, van a gond. Vízszintszabályzó+gumicső kicserélve,hiba ugyanaz. dugulás nincs sehol sehol, fűtés jó, bekapcsol, meg ki is kapcsol ha eléri a hőmérsékletet. Mágnesszelepek jók. Olyan mintha túltöltené magát,és a vízszintszabályzó beindítja a szivattyút
(#) 1984white válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Akkor elnézésed, sajnos passzolom. Fogalmam sincs mi a konkrét hiba.
Az elektronika "megbolondulását" tápfesz-szűretlenség is okozhatja. Ezt szkóppal ellenőrizheted vagy egyszerűen cseréld ki a kondikat. Ezek ki szoktak száradni idővel.
(#) vjenci75 válasza 1984white hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Esetleg nem tudsz tesztprogramot ehhez a géphez? indesit witp102. Azért köszi a segítséget!
(#) 1984white válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Sajnos nem a mosógép a "szakterületem". Nem sajnos.
(#) 1984white válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Le tudnád írni a service számát a gépnek a hátoldalról?
(#) 1984white válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
E szerint nézd meg légy szíves hogy mi a hibakód és majd írj. A service számot csak azért kérdezem, mert a szomszédomnak tavaly sikeresen ugyanilyen típusszámú gépet már javítottam.
Bővebben: Link
(#) vjenci75 válasza 1984white hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
F10 — ÜRES VAGY MAXIMÁLIS VÍZSZINTSZABÁLYOZÓ ÁLLÁS, VAGY SEM ÜRES, SEM MAXIMÁLIS NYOMÁSÉRZÉKELŐ ÁLLÁS
a service számot holnap megnézem.
(#) ezermester1 hozzászólása Máj 9, 2013 /
 
Üdv nektek! Volna egy problémám amihez a segítségeteket kérem. Van egy AWE 8727/1 mosógépem ami a mosási ciklus végén meg áll és az indítás jelző villog és vissza áll a mosási idő is az elejére. Megvizsgáltam rajta az összes szervet (fűtés,motor,vízszivatyú,mágnesszelep stb....) nem találtam hibát sem beégést.Most tanácstalan vagyok. Találkozot már valamelyikőtök ilyen hibával?
(#) lukovicsek válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 9, 2013 /
 
Szia.
A szintérzékelőn nézd meg a csatit nem e oxidált vagy laza, aztán ahova a panelre rávezet a szintérzékelő csatija ott is, onnan pedig vezesd végig a panelen egész a proci-ig keress szakadást.

Üdv. Laci!
(#) jimbo425 hozzászólása Máj 10, 2013 /
 
A szénkefe csere megoldotta a gondomat köszönöm szépen!
(#) atesz316 hozzászólása Máj 10, 2013 /
 
Kedves Hozzáértők!

Egy Fagor 1F-4613-as mosógép egy hibátlanul elvégzett program után kiírt egy "RIAG HIBA - HÍVJA A SZERVÍZT" feliratot és nem nyitotta ki többet az ajtót. Áramtalanítás után elengedett a zár, tehát legalább a ruhát ki tudtuk venni, de ha visszakapcsolom és becsukom az ajtót, rögtön megint lezár és semmilyen program nem indul el. A szervíz erre kapásból elektronika cserét javasol, aminek az árából majdnem egy új gépet veszek, szóval a kérdés az lenne, hogy van-e valakinek ötlete, hogy mit lehet tenni ezzel az elektronikával. Köszönöm előre is az ötleteket.
(#) stevepapa válasza atesz316 hozzászólására (») Máj 10, 2013 /
 
Szia!

Jó lenne egy fotó az elektronikáról. Először vizsgáld meg az ajtókapcsolót, az elektronikán a triakokat.
(#) vjenci75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
Szia. Sajnos nem találtam hibát. De azért köszi a segítséget! A hiba változó időpontoknál jön elő. A hibakód F10. Esetleg ha van még valamilyen ötleted szívesen fogadom.
(#) lukovicsek válasza vjenci75 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
Szia. Megpróbálhatod másik fütőszállal hátha testzárlatos, de olyankor elvileg más hibakódnak kell kijönni de hátha.
(#) vjenci75 válasza lukovicsek hozzászólására (») Máj 11, 2013 /
 
kicseréltem az összes perifériákat( szénkefe,fűtőszál, szivattyú stb) Volt mikor 2-3 mosás végigment, de megint előjött a hiba. A gép 2-3 éves körül lehet. Kb 3 alkalommal üzemelt.
Következő: »»   223 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem