Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógépes áramkörszimuláló programok
Lapozás: OK   5 / 16
(#) dbase válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Feb 21, 2006 /

Sajnos a 7-es nem nyitja meg.
Köcsög pogramok nem kompatibilisek.
(#) pclaci válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Feb 21, 2006 /

Szia! A kapcsolas kijavitva.... :o)
(#) vegyészmérnök válasza dbase hozzászólására (») Feb 21, 2006 /

Kár...:rinya:
De azért köszönöm a próbálkozást! Talán lesz valaki aki majd meg tudja nézni és véleményezni. Egyébként sikerült működő 2 LED-es villogót csinálnom Multisimben, 555-ös IC-vel és kondenzátoros, tranzisztoros (gumicsirkés) astabil multivibrátorral is. Csak ez a futófény nem tetszik most a programnak...
(#) vegyészmérnök válasza pclaci hozzászólására (») Feb 21, 2006 /

Köszi, csak ezt meg én nem tudom megnyitni.... :rinya:
Esetleg el tudnád mondani, hogy mit változtassak?
(#) Rozoga válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Feb 21, 2006 /

Sziasztok ! Ez a Proteus 6.7-es tényleg király.Csak a kezelése ...hát az egy csapás !
Multisim,Tina és a többiek után legalábbis .
Más:A proteusban csináltam egy Patterngenerátort és szimulációban megjelenít egy grafikus patternt amit a "pause" alatt lehet manuálisan állítani de nem mindig jön elő és nem tudom hogy kell előcsalogatni,ha vki tudna segíteni azt megköszönném!:no:

Szia! Sajna kiserletezessel jutottam ide en is. De igy muxik.

futofeny.jpg

(#) vegyészmérnök válasza pclaci hozzászólására (») Feb 21, 2006 /

Kösz! Bár nem látok lényegbeli különbséget az enyémhez képest. Biztos valami beállítással van gond, mert azt írja ki, hogy túl kicsi az idő lépés...
Majd megpróbálom újra összerakni az elejéről (tabula rasa... ), talán úgy majd működni fog...

A kulonbseg a tapellatasban van szerintem.

Csak kicsereltem a tapot es kb ennyi...
(#) Placi84 válasza Rozoga hozzászólására (») Feb 22, 2006 /

Köszi! De nem műxött az se, aztán egy rendszer helyreállítás után, mikor kiírta, hogy mit is nevezett át, akkor vettem csak észre, hogy a Program Files könytárban van egy olyan könyvtár, hogy "InstallShield Installation Information"... Na, és ott az egyik sokszámos csúnya nevű könyvtárban ráleltem a dolgaira... Ha bárkinek lesz ilyesmi baja, akkor itt keresse a probléma gyökerét! (Így megszivatni... )
(#) vegyészmérnök válasza pclaci hozzászólására (») Feb 22, 2006 /

A tabula rasa módszer bejött, most már működik a dolog, de azért most se adta magát elsőre... Kipróbáltam a táp cseréjét is a működő kapcsoláson, de úgy is ment. Úgy látszik csak életet lehelni nehéz egy áramkörbe, ha már műxik akkor lehet variálni... Köszönöm a segítséget!
(#) kokler válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Márc 12, 2006 /

Már régóta keresek valamilyen áramkörszimuláló programot. Eddig a Multisim 8-as nagyon bevállt, ám van vele egy problémám.
Váltakozó áramkörbe helyezek egy égőt, akkor az égő villog. DE miért???

(Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy nem nagyon értek hozzá, de szeretném megtanulni...)

Kösz a segítséget....
(#) Norberto válasza kokler hozzászólására (») Márc 12, 2006 /

Szerintem azért, mert az izzónak nincsen polaritása...tehát teljesen mindegy neki, hogy melyik kivezetésre kerül épp a pozitív, melyikre a negatív; lényegében az izzó nem más, mint egy Wolfram-szál légüres térben. Ennek a szálnak aztán ugyan mindegy, hogy merről merre folyik rajta át az áram, így is-úgy is világítani fog.
(#) kokler válasza Norberto hozzászólására (») Márc 12, 2006 /

Ezt mind értem, és köszönöm szépen hogy így elmagyaráztad.

Csak a problémám az, hogy ha a valóságban a hálózatra rákapcsolok egy égőt akkor az nem villog, de programban viszont igen.

Nem tudom, érthető voltam?
(#) vegyészmérnök válasza kokler hozzászólására (») Márc 12, 2006 /

Nem 100 Hz-el villog egész véletlenül? (Alul kiírja az időt, így megnézheted.) Ha igen akkor az a magyarázat, hogy a program úgy veszi, hogy csak akkor viágít a lámpa, ha az áram nagyobb egy bizonyos értéknél, váltóáramnál pedig az áram nagysága és iránya periódikusan változik... Persze a valóságban folyamatosan világít, mert a volframszál hőkapacitása túl nagy ahoz, hogy a hőmérséklet követni tudja az áram változását.
(#) vegyészmérnök válasza vegyészmérnök hozzászólására (») Márc 12, 2006 /

Kipróbáltam: 60 Hz AC esetén 120 Hz-el villog. Ha beiktatok egy diódát az áramkörbe, akkor 60 Hz-el. Tehát valószínűleg tényleg az aktuális áramerősségtől függ, hogy világít-e.
(#) dB_Thunder válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 17, 2006 /

Felkerültek a honlapomra az itt tárgyalt progik legtöbbje ! (letötések menü alatt)
Jelenleg a Tina 6-os verziója nem ment fel teljesen ezért az xar!
Ahogy levonul az árvíz (és haza engednek...)folytatom a feltöltést!!!!
(#) Frankye válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 17, 2006 /

Köszönjük!
(#) MaSTeRFoXX válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 17, 2006 /

Leszedtem a multisim7-et a honlapodról de nem megy, elakadtam a telepítésnél. :no:
a telepít.txt nekem kicsit érthetetlen

Ezért ha tudnál, légyszi segíts már!
(#) dB_Thunder válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 17, 2006 /

kitömiríted és telepíted az 1-est,restart,telepíted a 2-est és kész!
Amikor kódot kér beísz valamit ezze kidobb egy hibaüzit 3 válasszal abból valamelyikre katintva tovább megy a telepítés!
(#) MaSTeRFoXX válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /

Valami még mindig nem stimmel...
a 2-es teleitésénél bead egy üzenetet hogy nem találja a _setup.dll -t!
küldök screenshotot
(#) eSDi válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /

Üdv!

Nekem meg van a Multisim 8 ha kell priviben megbeszélhetjük. És ez működik biztosan mert kipróbáltam, csak nekem egy kicsit bonyolult a hanszálata vagy csak nem foglalkoztam vele eleget....
(#) dB_Thunder válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /

Igényt tartanék a 8-asra én is rá !!!

Utánajárok a problémának !
(#) Frankye válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /

Ha lehetséges, akkor arra a multisim8-ra én is szívesen jelentkeznék! Nálam a 7-es megvan, műxik rendesen, ha kell.
(#) eSDi válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /

Az lenne a legjobb ha valahova föl lehetne rakni mert az én feltöltési sebességem csak 128Kbit/s ezért tetű lassú tőlem letölteni.
(#) IMi válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /

HI!
A torrent tanya nem jó megoldás?
(#) szabi83 válasza IMi hozzászólására (») Ápr 18, 2006 /

jaja, tegye fel!
(#) dB_Thunder válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 13, 2006 /

A honlapom átköltözött a http://db_thunder.cjb.hu/ címre !(az atw törölte a lapom....)
Jelen pillanatban a Letöltések még nem élnek, de dolgozom rajta.Megtalálható lesz majd a Multisim 8-as is !
(#) eSDi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Máj 13, 2006 /

Bocs hogy még nem töltöttem fel a MS8-at, de nem sok időm volt rá. (Vizsgaidőszak, meg sörfesztivál, meg meló) De azért lassan megyeget felfelé.
(#) Frankye válasza eSDi hozzászólására (») Máj 13, 2006 /

Idézet:
„(Vizsgaidőszak, meg sörfesztivál, meg meló)”

De nem ebben a sorrendben, ugye?
(#) Stefan válasza Frankye hozzászólására (») Máj 13, 2006 /

mondjuk en nem igazan irnam ki az adataimat csak ugy egy honlapra... foleg mikor -valljuk be- illegalis cselekedet van folyamatban
az atw se veletlenul torolte a lapot
Következő: »»   5 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem