Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm akor mindjárt megmérem .
Kapcsolót csak egy relét találtam ami egy másik panelon van ha jolátam ahol a finkciot lehet váltani. Mert több részbol áll cd lejátszó,deck,tuner,végfok de egy boxban. A trafó mellet található az a panel amiról feltételezem az áramelátást kapja a rendszer és amiről az elöbb is szóvolt. De a végfokot is itt helyezték el ezen a panelon. Ami egy stk4182.
Első legyen, hogy a tápfeszek megfelelő értékűek legyenek, de mindenképpen szerezz hozzá kapcsolási rajzot.
Megmértem az egyik egyenirányitó utáln 103v egyenáram van a másik után 30v.
Kapcsolási rajzot nemtudom honnan szerezhetnék már kerestem. Egyépként sok alkatrész elégé megviseltnek tünik. Elenálások,kondik . A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
A 103V-ot sokallom.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
Nem tudom.
Bár utána + - egy egy kondenzátora csatlakozin ahonan már csak 40v van. Raktam rá hangszórot gerjed aztán füstbemegy. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
Tudtok olyan kapcsolást ahol pic 100 wattos 220.as izzót kapcsol ki be?
Köszi.
Úgy értettem kapcsolási rajzot. És ha lehet akkor nem ilyent:
Szia!
Periodikusan kapcsoljon vagy kézzel lehessen kapcsolni?
Szerintem nézz körül a keresőkben, szilárdtest relé címszó alatt. Vagy sima relével is kapcsolgathatsz, ahhoz nemigazán kell rajz.
Sziasztok, elkezdtem foglalkozni (robothoz kell) "vonal szenzorral", megépítettem ezt a kapcsolást, szépen működik is, de ha rámegy a fény akkor 5,2V (6V ról megy) , ha nem ér oda a fény akkor 5,9V chippel ennek a megállapítása nem is gond. És a kérdés itt jön; ha egy hasonló kapcsolást megépítek, de ami fotodiódával van, akkor milyen átmenet várható? Mivel dióda gondolom vagy 0V vagy 6V(minusz dióda nyitófesz.) . Igazam van, vagy máshogy fog reagálni?
ÜdV!
Sziasztok!
Vezeték hossz és zavarérzékenység szempontjából van jelentősége annak, hogy DC vagy AC feszültséget használok? Mondjuk egy kapcsoláshoz amin MCU van és logikai áramkörök a tápot ami 12V 100 méterről viszem. Ha AC-t viszek akkor még a célnál egyenirányítani kell szűrni stb. Ha DC-t akkor csak szűrnöm kell, de kérdés, hogy 100m után is 12VDC-t kapok-e. Melyik lenne jobb?
Szia! Vegyél példát a távvezetékekről! A fogyasztóhoz vidd el a hálózati feszültséget, és ott helyezd el a DC tápot.
Hogy mekkora feszültséged lesz a vezetékeid végén, azt a kábel ellenállása és a terhelés nagysága fogja meghatározni. Azt, hogy egyent vagy váltót viszel, szerintem teljesen mindegy. De stabilizálni tanácsos lenne, hacsaknem már az elektronikád nem tartalmaz feszszabályzót.
Köszönöm a sok segítségeket.
Egész pontosan arról van szó hogy a PICcel led játék fejlesztése történik. És hogy ne kelljen a sok sok próbánál ki be kapcsolni a lámpát (normál világítás) olyan készüléket tervezek ami a pic programjából amikor a ledjáték beindul lekapcsolja a lámpát hogy sötét legyen amikor leáll felkapcsolja. Automatikusan, a pic programja fogja tartalmazni. Úgy tudom a PIC 5 voltal vezérel igy lényegében a harmadik kapcsolás lenne kézenfekvő de nem tudom a pontos értékeket. A relés megoldás tetszik. Viszont az az OPTO TRIAK nekem új és ez tűnik a legolcsóbb és leg elegánsabb megoldásnak a maga 84 Ft-jával viszont nem tudom mi az a triakszerű ami kívül van a chipen de nincs hozzáírva típus. Ha az drága akkor ez mégis drága. A tekercset se értem az lenne a fogyasztó? A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
Az a triakszerű alkatrész éppen egy triak.
Aj jaj és mégis milyen típust javasoltok egy 100 Wattos 220-as izzóhoz?
És minek kint triak ha bent is van?
Nekem pont az lenne a cél, hogy ne kelljen az eszközöknek a 230VAC hálózattal bajlódnia.
Egy központi helyen előállítanám a 12VDC-t vagy 12VAC és azt vinném 4-5 fogyasztóhoz. Van amelyik 20 centire van, de ami 100 méterre vezetékezve. Ami az előbb kimaradt, hogy optocsatolókat is kapcsolnék ezzel a feszültséggel. Teszt szinten AC feszültségről üzemel, de szeretném tovább csökkenteni a panelek méretét. Ezért gondolkodom a DC feszültségben. Ha jól tudom riasztó rendszerek is 12VDC-t használnak jó hosszú vezetékeken.
Egy DIP tokba nem fér el egy nagy teljesítményű alkatrész, ezért kell kívülre tenni egy megfelelőt. Egy ilyen típus jó lenne oda.
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
Nyenyenyenye ezt szerintem meghajtja egy 3 Ft-os tranyó is akkor minek oda ez az optovacak?
Szerinted meghajtja, de ha ismernéd a triak működését, akkor nem írnál ilyet. Meg ne feledkezzünk meg az áramütés elleni védelemről sem, mert az optó leválasztja a hálózatot.
Idézet: „Nyenyenyenye ezt szerintem meghajtja egy 3 Ft-os tranyó is akkor minek oda ez az optovacak?” Légyszíves mutass egy ilyen tranzisztort! Ami kivált pl. egy MOC3061-et. Kísérletezz tranyóval aztán lesz neked nyenyenye ![]() [off] A hozzászólásod minősége. Hmm... A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2013
Első nekifutásra használj relét. Ha ez magabiztosan megy akkor gondolkodj triac-ban.
vicsys linkelte is. Bővebben: Link
Üdv.
Tudvalaki kapcsolási rajzot SCHNEIDER FESTIVAL 501-hez? Vagy azt hogy hol keresek?
üdv!
Van egy 12v-os 3 fázisú szabályzóm. ilyen https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9485__Mystery_12A_Brush..._.html fordítva kötöttem be a 12V-os bemenetet. ezért az egyik smd 4409 es (azt hiszem IC) leégett. Ezt szeretném kicserélni, de nem találtam itthon ilyent. Az lenne a kérdés, hogy le lehetne cserélni másik fajtára ami ugyan ilyen paraméterekkel bír? |
Bejelentkezés
Hirdetés |