Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Azt hogy-hogy,és mitől égett le azt nem tudom,csak meg kértek hogy javítsam meg,de sajnos nincsen jelenleg 0,47ohm-os emitter ellenállásom.
Pedig át kell nézned, az az ellenállás nem hiába égett le (kivéve ha szerencséd van) nézd át a tranzisztorokat is sorjában.
Már megy az oldal,de csak 0.33 ohmos ellen van 0.47 az nincsen.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2013
Szia! Ha olyan égetően sürgős a javítás, hogy nem fér bele a 0,47 ohm ellenállások beszerzése, akkor a 0,22 ohm-osból köss kettőt sorba!
Sziasztok! 12v 4a-os táphoz szeretnék egy 30w-os erősítőt csinálni.Tudna nekem valaki küldeni egy ilyen kapcsplásirajzot?
Köszi, nagy nehezen szereztem 0.47-est,és már tökéletesen dolgozik.
Az jó lesz ha 2 ohmon fog tudni ennyit?
Akkor felejtsd el, sehogy nem jön ki. Max. ha a kimenetére tekersz transzformátort vagy csinálsz kapcsolóüzemű tápot vagy veszel kész kocsi erősítőt. Én nem kínlódnék vele pedig megtehetném.
:/ hmmm hát akkor sajan marad 15w tda2030-al.
Kösd hídba, valamennyit elméletileg lehetne így is nyerni. Valaki egyébként csinált ilyen zeneboxot 12 voltra, főoldalon keresd vissza.Abba volt hasonló teljesítményű hangszóró.
Sziasztok.
Kaptam egy system fidelity ht-r405 típusú erősítőt,a probléma hogy nem tudom működésre bírni,nem kapcsol be. Az előlapon található kapcsolóval a trafója kapcsol feszültségeket mérek szinte minden ponton,a diódákon a puffereken is,több tda7294 ic-ből áll a végfokozat a feszültség eljut oda is,egy nagy bordára szerelve hűtőventilátorral együtt van 5db ic,az előlapi kapcsoló ledje a trafó működése közben sem világít,ill a kijelzőjén sincs életjel,viszont feszültségek mennek a panelére.A hűtőventilátor sem megy,a kimeneten nincs zárlat ill a tda ic,egy másik oldalon mérhető lábai közt sem mérek zárlatot,több stab ic van a főpanelen ezek is adják a feszültséget. Tanácstalan vagyok,lehet csak távirányítóval kapcsolna? Minden segítséget elfogadok..
Nézd meg hogy a STBY,MUTE lábak kapnak áramot
Szia.
Egyiken sem lehet semmit mérni,a 9-10es láb.. A tápfeszültségek rendben vannak,8-15 láb -35v,,7-13 láb +35v.. Teljesen tanácstalan vagyok így még nem jártam.. Végülis az erősítő standby-a sincs üzemben tehát led nem jelzi,a kijelzőpanelen levő proci villantaná ki elvileg..
Ha nincs feszültség a 9,10 es lábakon hogy akarod hogy menjen? attól hogy a kijelző meg a kezelőszerv neked azt mondja hogy nincs stand-by ba attól még lehet nem adja meg az áramot az IC-knek hogy ne legyenek stand-by be.
Nem akarom hogy menjen..Természetesen nem ebben a formában,hanem úgy hogy a kijelzőpanelen levő vfd is mutasson valamit és a stby led is világítson,ez lenne a helyes működése,aztán tuti hozza magával azt is hogy a tda ic-kre kapcsol a 9-10es lábra..Addig felesleges,gondolom..Semmi relé benne..
Mi a csoda lehet vele vajon?
Hát én is a gyártó helyébe nem egy relét raknák.... Szeritnem úgy van megoldva, hogy a proci 5V ot ad ki egy STBY lábon vagy valamennyit feszültséget, megy egy ellenállás a stby lábra és kész, nemkell relé.
Van egy prociszerűség a vfd háta mögött arról menne fesz az előlapi stby ledre is,a típusa nem beazonosítható eddig a jelzés ami rajta van: ET1631 0545
Sziasztok!
Van egy toroid trafóm ami képen mellékeltem, és sajnos nem tudom a teljesítményét csak annyit tudok róla hogy 2*100W-os Quad450-öt hajtott illetve hogy a secunder így 2*40V váltó körüli Hogy tudnám meghatározni a teljesítményét nagyjából? Célom egy mélyláda építése Reflex R300 vagy Reflex R400-as hangszóróból, és majd szeretnék segítséget kérni a megfelelő végfok kiválasztásához a továbbiakban. A trafó lenne a végfok tápja tehát ehhez a trafóhoz tervezném az erősítőt és a hangszórót is (ha a trafó nem képes a megfelelő teljesítményt leadni, akkor feleslegessé válna a 400W-os Reflexre beruházni). Köszönöm előre is! A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
Szia az egy Beag APT100 trafója,300w 2x42vAc
Köszönöm szépen a gyors és korrekt választ!
Ezek szerint nekem kb egy +-60V egyenfeszültséggel működő 8 ohm-os 200-230W-os Végfokra van Szükségem amivel szépen megtudom hajtani a Reflex R300-as hangszórót mélyládaként. Tudtok ilyen Fetes vagy Tranzisztoros kapcsolást ajánlani? Köszi!
Egy kicsit off témában kérném a segítségeteket. Egy angol reklamáló levelet írok egy erősítővel kapcsolatban, és az sehogy nem jut eszembe milyen kifejezést használnak a nagyfrekvenciás gerjedésre. Tudnátok segíteni?
A FET is a tranzisztorok csoportjába tartozik. Gondolom úgy érted, FET-es, vagy bipoláris tranzisztorosak a végerősítő elemek. Itt egy bipolár, ha FET-es kell akkor a Monster.
Üdv mindenkinek.
Olyan kérdésem lenne, hogy TDA7262 alapból ugye nincs hidalva és én olyan 24V-ról szeretném majd járatni autóban hidalva egy 4ohm-os hangszóróra jó nagy hűtéssel (egy DC-DC konverter kapcsolással ami 12V-ból csinál +-12V körül, csak én a végére mondjuk IRFZ44-et raknék és nagyobb schottky-t) vagy esetleg tudna nekem valaki mondani egy TDA IC-t ami ezen a +-12V on olyan 40-50W körül tud, ha több az se baj. A válaszokat előre is nagyon köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
Sziasztok szettem szét egy tevét és találtam benne egy tda 2009 erősítő panelt kompletten és rá van írva hogy 2x20wattos abban szeretnék segítséget kérni hogy hogyan tudom bekötni, a hangszóró csatlakozásai megvannak . Hogy mekkora feszültséget kapcsoljak rá a képeket csatolok
eddig én is eljutottam csak a bekötésével nem
Nem értelek. Minden lábhoz oda van írva, hogy melyik a bemenet, kimenet, test, tápfesz. Bővebben: Link Egyszerűen megnézed a panelon ezek hova vannak kötve.
Köszönöm szépen a válaszod! Igen természetesen úgy értettem a Fetes alatt hogy Unipoláris térvezérlésű tranzisztorok legyenek a Végtranzisztorok.
Annyi a baj hogy a 300VA-os Trafóm kevés lenne ezekhez elég lenne egy 200-250W-os kapcsolás is. Köszi! A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
Miért is? A 42VAC tápfeszedből 42*1,41-(2*0,6V)=58VDC lesz. Ebből terhelésfüggően esni fog még pár volt, és a végtranyókon, emitterellenáláskon is esik 5-6V, tehát kb 50V-ból fogsz gazdálkodni. 50V tápból, (50*50)/2*8=156W a kimenő teljesítmény.
Az ne tévesszen meg hogy 300W van ráírva a rajzra. (4 Ohm) A FET-esnél is 4 ohm a terhelőimpedancia 400W-ra. Ha dupla a terhelés, akkor a teljesítmény is feleződik. Az, meg hogy 160W, vagy 200W, tök mindegy. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |