Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 219
(#) feco45 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 23, 2013 /

Kicseréltem a kondikat semmi változás, ugyan úgy kifehéredik.
A t-con panelon találtam egy repedt diódát, de nem zárlatos és nem is szakadt.
Kicserélném biztos, ami biztos, nem tudom azonosítani. (SMD kód: LG87A, vagy LC87A)
A repedés pont középen van így lehet C vagy G
(#) lecram hozzászólása Ápr 27, 2013 /

Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni.Vattem egy LG lcd 82 tévét 32LH5000.Nagyon szépen müködött körübelül 1.5 évig amikor elő jött az első probléma .Pendriveről néztünk volna egy filmet de nem akarta beolvasni.Többször is probáltam elinditani a beolvasást de nem reagált semmire.felhívtam a szervizt megrendeltem a javítást.Mielött elvittem volna a szervizbe csak kíváncsiságból megprobálkoztam még egyszer a beolvasással hátha sikerül és lám csodát elindult mintha nem történt volna semmi.A szervizelést lemondtam,hogy megjavult a páciens.Rá egy évre ugyancsak néztem egy filmet ekkor szerintem valami komolyabb probléma lehett.Filmnézés közben megállt a kép és elkezdett fokozatosan besötétedni a hang viszont hallatszott tovább.Megprobáltam uja elinditani a tévét viszont nagy sötétség az eredménye.A csatornákat tudom váltani hang van csak a sötétség állandosult.Amikor a fény erösséget állitgatom akkor egy hangyányit világosodik a sötétség de csak ennyi.Szétszettem megnéztem a kondikat hátha az ment tönkre de így ránézésre nem láttam semmit.Amatör vagyok ebben a témában és a segítségeteket kérem.Nagyon szépen köszönöm.Sziasztok.
(#) biowizard hozzászólása Máj 1, 2013 /

Üdvözletem mesterek!
Hát jó régen jártam erre,szerencsére semmi szükségem nem volt a tapasztalatotokra és hozzáértésetekre,egészen eddig a napig
Kérdésem lenne felétek,mégpedig a következő:
Adott egy Orion LCD PT32S típusú lcd tv.A gond az lenne vele,hogy bekapcsolás után a standby led felváltva,piros/kék fénnyel villog és a tv nem indul.Mi lehet ennek az oka és érdemes-e javíttatni/javítani??
A készülék nem nálam van,csak megbíztak vele,hogy érdeklődjek utána vajon mi lehet a gondja.
Sajnos a mai világban egyre több szerelő húzza le szívesen a gyanútlan vendéget.Tisztelet a kivételnek!!! Ezért döntöttem úgy,hogy előbb itt utána érdeklődöm.
Köszönöm előre is a válaszokat
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2013
(#) Andr3wJ válasza biowizard hozzászólására (») Máj 1, 2013 / 1

Szia!

17mb35-ös panelvan benne?
Táphiba vagy HDMI proci zárlat.
HDMI csatlakozó közelében mérj rá a kerámia kondikra és ha zárlatos akkor HDMI proci, elég sok volt már ilyen.
(#) biowizard válasza Andr3wJ hozzászólására (») Máj 1, 2013 /

Üdv!
Köszönöm a válaszod.
Sajnos nem tudom,hogy milyen panel van benne.Nem az enyém a tv és nem is található a közelemben.Az egyik munkatársamé,aki 15 km-el messzebb lakik tőlem.Amint találkozom vele elmondom neki,hogy mit válaszoltatok.Ha esetleg elhozza hozzám javításra akkor többet tudok mondani,de nem hinném,hogy Ő szétfogja bontani otthon
(#) kaktusz86 hozzászólása Jún 5, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek! Van egy philips 32pfl3605h/12 LCD tv-m. Az a problémám vele, hogybekapcsolás után nem indul a háttér világítás ha jobban nézem a képet akkor megy a kép a kijelzőn. Ha ki-be kapcsolgatom egy idő után beindul (Ha ez után ki meg bekapcsolom egymás után akkor mindig indul) és kikapcsolásig működik. Az is hozzá tartozik, hogyha bekapcsol bejön a világítás kb 3 másodperc múlva egy kicsit gyengébben világít és ezzel egyszerre búgó táp hangot lehet hallani. A szerelő ránézett és azt mondta 30000 forint vagy kuka le se csavarozta a hátulját.

Tudom már másodszor írom ki, de sajnálnám kidobni.

Előre is kösz!
(#) kadarist válasza kaktusz86 hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Szia!
Te azért csavarozd le a hátulját és cseréld ki a púpos kondenzátorokat.
(#) kaktusz86 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

szerintem jók de jó lenne ha megnéznéd
(#) Gabó válasza kaktusz86 hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Attól még, hogy kívülről jól néz ki lehet rossz. Nem egy 30eFtos beruházás... cirka megvan 300ftból. Egy próbát megér. Ha nem ez a baja, akkor lehet beljebb menni és keresni az inverter körbe, vagy pedig a csöveket megnézni, hogy milyen állapotba vannak.
(#) kadarist válasza kaktusz86 hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Bizony, egy általános elkócsere még bele kell, hogy férjen a keretbe! Gyakran valóban nem látszik a kapacitásvesztett kondenzátor.
(#) kaktusz86 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2013 /

Akkor összeírom őket és megpróbálom még a héten kicserélni. Köszönöm a segítséget! Majd jelzem hogy sikerült!
(#) misit71 hozzászólása Jún 9, 2013 /

Sziasztok.
Van nekem is egy ugyanevvel a problémával levő tv-ém (32pfl3605H/12)
Én lassan egy éve úgy indítom be hogy tetem egy külön kapcsolót a hátulján amivel megszakítom a kapcsoló jelet és az ujjammal hozzáérek a bemenő fehér zsinórhoz és akkor serceg egy kicsit az inverter
része és akkor mindig beindul,egy kb.. 20 percig. Utána meg kell ismételni sajna.ha ujra akarom indítani .De ha egyszer bekapcsolom napokig is megy . Ez a jelzsinór
(715g3816-p01-h20-002u)panelon ENA-jelzéssel van ellátva,és fehér,azt vágtam el középen.
Éppen mostanában próbálkozom kideríteni a tényleges hibáját .
Első próba ,kicseréltem az EL817 optót(IC803) de sajna ugyan az. Azon a fehér zsinóron 2,24 V -van. aszi szem régebben próbáltam nagyobb feszültséggel is ,de semmi. Van még egy tranyó abban a körben megpróbálom aszt kicserélni. Ha sikerül akkor megirom ,LÉGYSZI HA TE MEGTALÁLNÁD A PROBLÉMÁT ÍRJ IDE. KÖSSZ !
(#) kaktusz86 válasza kaktusz86 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

megvetettem a kondikat amint lesz időm belepakolom és jelzek mire jutottam
(#) kaktusz86 válasza misit71 hozzászólására (») Jún 10, 2013 /

Sziasztk!

Nos kicseréltem a 450v 120micrós kondit egy 400v 120micrósra (csak ilyet tudtam szerezni).
A helyzet annyiban változott, hogy már minden bekapcsolás után van kép, de a pár másodperc utáni búgás és a gyengébben világítás maradt.
(#) sepu666 hozzászólása Jún 11, 2013 /

Sziasztok. Lehet hogy nem ide tartozik. De nem nagyon találtam ehhez a témához fórumot. Van egy Hyundai HLT-2630-as Tv monitorom. És nem találok hozzá service manualt. Tudna valaki segíteni? Nagyon szépen köszönöm előre is.
(#) misit71 válasza kaktusz86 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Sziasztok!

Én is kicseréltem azt a kondit de sajnos nekem ez nem oldotta meg a bekapcsolást.
A panel hátoldalán van egy kis led ,az nekem bekapcsoláskor világit teljes fénnyel 10 másodpercig aztán szép lassan kialszik teljesen .
Ez jelez valami hibát? Nekem nincs semmi bugás vagy valami zavar semmi ,csak annyi hogy a
háttér világítás nem kapcsol be magátol hanem csak segítséggel aztán lehet nézni és hallgatni tökéletesen a tv-t. .
(#) Andr3wJ válasza kaktusz86 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Szerintem azt a 400Voltosat sürgősen cseréld ki egy 450 voltosra, nem véletlenül van ott akkora! Sok tápegység úgy van megcsinálva hogy felnyomják a primer oldalt 400 voltra, és ha neked ott 400 voltos kondenzátor van akkor csinálhat csúnyaságokat!
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
(#) kaktusz86 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jún 12, 2013 /

Megfogadom a tanácsod! Nem kaptam nagyobbat. Pótolni fogom. Valami a búgásra?
(#) rockersrac hozzászólása Jún 16, 2013 /

sziasztok! Tegnap itt a szelektív hulladékgyűjtő sziget mellé kirakva találtam egy LG 37LG7000 tipusú lcd tv-t, amit alapos átnézés után(külsérelmi nyomot keresve) elhoztam haza. Reggel bekapcsoltam, működött rendesen, a menüben ,,mászkáltam" az oldalán lévő gombokkal(mert sajnos távirányító nem volt hozzá) majd gondoltam, hogy a régi tv helyére teszem, és megpróbálkozom vele, hátha tudok behangolni csatornát rajta. De azóta nem kapcsol be. Szétszedtem, belenéztem, púpos elkót nem láttam benne, ellenben azt láttam, hogy valaki már szedte szét, és méregetett benne, mert a fémházra helyenként fel vannak írva számok(képek majd holnap napközben) A kondikat holnap kiméregetem LCM mérővel, mert multi kiakad sajnos, abszolút használhatatlan erre a célra... Szóval az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja azt, hogy nem hajlandó bekapcsolni? Mikor be szeretném kapcsolni, akkor egy piros led villog, úgy hogy elhalványul, felerősödik a fénye, majd néha nagy nehezen átkapcsol kékbe, ami folyamatosan világít, de kép az nincs. Én arra gyanakszom, hogy az lehet a gondja, hogy ,,hiányolja" a bekapcsoló jelet a távirányítótól, mint pl a jelenleg használt Daewoo tv-nk is. Az is olyan, hogy ha főkapcsolóval kikapcsolom, akkor utána nem hajlandó visszakapcsolni, csak ha a távirányítón megnyomok vagy egy program helyet, vagy a ki/be kapcsoló gombot. Lehet ez a jelenség oka, vagy máshol érdemes keresgélnem?
(#) Buvarruha válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Az sem kizárt, hogy a nyomógombja átvezetnek, gyakori jelenség. Kár, hogy én ilyeneket nem találok. Húzz le róla minden gombot úgy próbáld meg. a távirányítós dolog az nem játszik, valamelyik csatorna váltó gombra be kell kapcsolnia.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) rockersrac válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Nem nyomógombos, érintőpaneles. Valószínűleg kapacitív úton működik a ,,főkapcsoló" rajta...
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 17, 2013 /

Ma levettem a hátulját a készüléknek, és olyasmi hangot ad ki valami a tápegységben, mint amikor cd olvasóban az olvasó fej lencséje fel-le mozog. 2-3x kiadja ezt a hangot, két különböző panelen két kék led egy rövid időre felvillan, majd elalszik(egyszerre) és egyre inkább az a gyanúm, hogy valami miatt az inverter nem akar működni, ugyanis a tápot megkapja, csak vélhetően valami miatt letiltásra kerül, mert a menü gombokat nyomkodva pittyegés hallatszik, kép viszont nincs sajnos. Kondikat mértem, és igazából nem tudtam eldönteni mennyire jók, mert a műszer amivel mértem lemerült sajnos, és sokszor le sem tudtam olvasni a kijelzőről az értékeket...
(#) kereszke hozzászólása Jún 24, 2013 /

Hello.Van egy SAMSUNG LE37M86BD tipusú LCD tv-m ami meghibásodott.Vibrál a kép,és a színek eltorzultak.Valaki tud segíteni?
(#) tom75 válasza kereszke hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

T-con board hibás a készüléked.
Egy ic-t kell rajta cserélni.
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 24, 2013 /

Időközben annyit sikerült kiderítenem, hogy a tv bekapcsol, működik, csak épp képet nem ad sajnos, mert valamit vélhetően elbabráltam a menüben... Gépre rádugtam hdmi-dvi kábellel, és felismerte mint másodlagos monitor, meg minden, csak kép nincs rajta.
(#) kereszke válasza tom75 hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Ha küldenék képet megmondanád légyszi melyik az?
(#) uniman válasza kereszke hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Hello!
Ez a chip lesz a tipp...ha ilyen a Tcon.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2013
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 25, 2013 /

Valaki igazán segíthetne, nem hiszem el hogy SENKI nem tud ezügyben segíteni nekem...
(#) kadarist válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Szia!
Ha felbontást, frissítést változtatsz a másodlagos monitornál, akkor sem jön be a kép?
(#) rockersrac válasza kadarist hozzászólására (») Jún 26, 2013 /

Nem, sajnos akkor sem reagál.
Következő: »»   11 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem