Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mekkora áramfelvétele lenne az adónak? A pic-é nem sok! csak mert egykissebb dobozban egy akksival üzemeltetném! És azon gondolkodom mennyi ideig működne! Vagy esetleg napelemes töltéssel érdemes gondolkodnom? 230at nem vihetek ki a szabadba
Üdv: Imre!
Én megépítettem a forrasztó állomást Attila86 segítségével. Ha Te is azt raktad össze akkor a kapcsolások között megtalálod a cikket... Ott leírja Attila86 a pontos beállítást lépésröl lépésre... Én nem vagyok technikus és második nekifutásra össze ált a dolog Ha visszaolvasol egy kicsit meg is nézheted a kütyüt... Hajszál pontos sosem lessz de +-2-3 fok eltéréssel (a hegyen mérthez képest) nagyon szuperul műxik Attila86-nak köszi +1X
Még egyszer szívesen.
Egyébként igenis nálam halál pontos a kijelzés! Most dolgozom egy új forrasztóállomáson (Forrasztóállomás II ), ami a beállított(kívánt) és a mért hőmérsékletet is kijelzi. Alapból a mértet mutatja, de ha megtekerjük a potit, akkor azonnal átvált és a kívánt hőmérséklet mutatja mindaddig, amíg a poti tekerés alatt van, illetve pár másodpercig a tekerés megálltát követően is. Ugyan ez a váltás egy gombnyomásra is előidézhető. A kapcsolás előnye, hogy a mostani forrasztóállomással ellentétben nem kell kétoldalas nyákot vasalni, illetve nincs benne PIC. De hogy ne csak offoljak: Végre működik a Skori féle 555-ös előszabályozóm, illetve ma leheltem életet a Spektrum analizátor II-be is, amiről pár képet itt nemrég már mutattam. Ezek mellett a négydigites panelmérőmet is tökéletesítettem. Bár ez már kicsit régebben történt.
Az jó lessz, majd megépítem Én is...(már megy a nyákgyártás)
Igazából a pákában lévő hőelem és a hegyre fogatott hőmérő különbségére gondoltam...illetve a reakciójuk idejáre...ha utólérik egymást akkor már egyforma értéket mutatnak :yes: Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam először "bocsika" Kiváncsian várom az új állomást.... Üdv:Csabee
Készitettem 1 ilyet.Sajna mobillal csináltam a felvételt és nem volt képes a 24fps-re.De a lényeg így is látszik.
Moodlamp
Plexi, vagy üveg?
Ha plexi hol lehet kapni, én sebváltóra akarok régóta csinálni, hogy világítson.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/40061015
ez a lámpa van áthekkelve
Természetesen üveg.Alapesetben éjjeli lámpának lehetne használni,de ahogy edgaar linkelte,úgy van "áthekkelve".Ahogy a linken is nevezik, az IKEA-ban lehet kapni.2ezer kemény magyar forintért.
watt: Köszönöm.Ez igazábol 1 hangulatlámpa.Romantikus, hideg téli estéhez tökéletes. üdv:travolta
Tényleg nagyon jó lett, de el nem tudom képzelni, hogyan oldottad meg ezeket a színátmeneteket? A gyári lámpában biztosan nincsennyi szín!? vagy tévedek? Mivel kelted a színeket benne?
A gyáriban csak 1 gyertyaizzó foglalat van,mert még izzót se adnak.Én 1 Flux RGB ledet raktam bele, és 1 PIC végzi a led vezérlését.De valahol a HE-n az rgb-ledes totyikok valamelyikében van róla részletes leírás.
Közben +kerestem a cikket.Sajna én nem tudtam ilyen ledet belerakni, mert cirka 4eFt lett volna,ezért marad a Flux.Valamint a kapcsolás se nagyon akart működni,ezért kerestem 1másikat.
IkeaMoodLamp Ezzel a kapcsolással csináltam. rgbledpwm És itt 1 video az óriás kivezérlésjelzőmről. VUmeter
Nekem nem megy az előző videó a lámpáról, se winamp, se mplayer nem játssza. De a VU szép lett.
Koszike.Valoszinu codec problemak miatt nm jatsza le.
Egyik este gondoltam egyet. Túl gyorsan öregszem, vissza kéne forgatni az időt...
Nem kimondottan elektronika, de van bennt az is...
ez nagyol Cool!Errol aszem valahol volt 1 cikk,de mar az se ma volt
Sziasztok! Nos, kész lett végre nagysokára az első, full saját hangerősítőm Az előfok egy LM1036N, a végfok pedig 2 db TDA7294... eléggé kezdő összeállításnak hangzik, de szerintem egész jol sikerült, és a hangjában sem csalódtam... ja.. és nem is gerjed egyáltalán, pedig azt hittem, h az a bazinagy toroid (250VA) beszórja nekem az egészet elektromágneses zavarral
Itt van még 1 kép a belsejéről..
Íme egy strobi kezdemény, ami ráadásul müxik, ki hitte volna , hétvégén kreálok hozzá, egy egyszerű hangvezérlést is
Halihó!
Zupp87: Szerintem szép és jó lett bár a külseje is érdekelne, de nem nagyon látszik! A hangszín szabályzó rajzát nyilvánossá tennéd számunkra? Köszi! Én is erősítőt tervezek csak nem szeretek az ilyen kicsi ic-knek rajzolgatni kézzel! üdv
Az IKEAs rajzon látható tranyók bázisára, ha sorba bekötsz egy egy pár kilós ellenálást, akkor valószinűleg az is működni fog.
Üdv
Töltsd le a VLC media Playert! Jobb nincs! (szerintem)
Ezek szerint a lámpa aljára irányítod a 3 színcsoportot és PIC-el vezérled a keverésüket?
Kérlek írd meg, hogy milyen LED-eket használsz, van nekik valami azonosítójuk? Mert nem hinném, hogy bármilyen erejű, és színtónusú LED jó lenne a hármasba!? Esetleg a forrást ahol vette megadnád! Köszi! (nagyon tetszik, lehet megépítem karácsonyra!)
Akkor vasalj! Lásd az oldalamon a módszert!
érdekes kis strobi, puffer kondit alig látok. Vagy az lenne ott jobb alul?
Miért van az a sok ellenállás benne? Nekem van itthon egy kittből épített (a cső ugyanekkora) és abban nincs egyetlen nagyteljesítményű ellenálllás sem, sőt még egy strobiban sem láttam ennyit. A lényog, hogy működik!
Szia Watt!
Én is megcsináltam a fent említett "színkeveréses" lámpát (a 12F683-as PIC-el megépítettre gondolok). Én a ChipCad-ben vettem hozzá Telux LED-eket (pirosat, zöldet kéket), amennyire csak lehetett egymás mellé raktam őket és ugyanilyen szépen működnek. Ha érdekel valakit kaja után tehetek föl néhány képet. Mellékelem a kapcsirajzot. Ja még annyi, hogy a 12f629, 12f675 és a 12f683-as PIC-ek is jók a kapcsolásba.
igen, ott jobb alul jelenleg 22uf, de cserélem 47uf-ra
többi a rajzon lesz |
Bejelentkezés
Hirdetés |