Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   381 / 1149
(#) qmar007 hozzászólása Jún 13, 2013 /

Mi az az újra particionálás ? Igen 100%-ban Magyar vagyok és sokszor mondták már
(#) sprofan válasza eSDi hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Most visszaraktam egy jóval ezelőtti (11.64) Operát, ezzel tökéletesen megy. Nem igazán orvosság a problémára de legalább megy. Egyébként mindig mindenből a legfrissebb van fent (kivéve béták). Szóval ez egy érdekes dolog számomra... majd a következő flash vagy opera frissítéskor megint megpróbálkozom.
(#) _vl_ válasza sprofan hozzászólására (») Jún 13, 2013 /

Én >10 éve használom az Operát, és rendszeresen voltak vele ilyen esetek, amikor valami tök irritáló dolog miatt ki kellett hagyni 1-2 release-t.
(#) Gombszem válasza qmar007 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Idézet:
„... Mi az az újra particionálás ...”

A merevlemez különállóan elérhető részekre bontása (vagy egyben hagyása) szoftveres eljárással, a User igénye (parancsai) szerint. A Win telepítő ezt megcsinálja. Evvel kezdi a telepítést.
(#) Csirk válasza Gombszem hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Azert mielott format c-t vagy ujraparticionalast javasoltok valakinek megemlithetnetek, hogy elotte probalja lementeni a privat cuccait az adott particiorol (ha esetleg azon is tart valamit).
(#) mhvaek válasza qmar007 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

90%, hogy a merevlemezeddel van a gond.
Próbáld meg ezt letölteni, kiírni DVD/CD-re és erről bootolni - persze ha van lehetőséged rá...és futass le egy merevlemez ellenőrző programot rajta.
Ha nincs erre lehetőséged, merevelemez kiszerel, átrak egy másik gépbe és úgy megnézni/tesztelni.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2013
(#) qmar007 hozzászólása Jún 14, 2013 /

Én inkább akkor nem nyúlok hozzá inkább beadom a szervízbe nehogy valami komolyabb baja legyen. De lenne egy másik problémám evvel a laptoppal amiről írok. kb 1,5-2 hónapja vol egy egy másodperces áramszünet és azóta nem tudok csatlakozni a wifinkre. azt írja: A hálózat ezen számítógépen mentett beállításai nem felelnek meg a hálózat követelményeinek és egy x van mellette és csak kábelről tudok netezni. Próbáltam azt hogy kihúztam a routert és a modemet majd vissza de semmi és azt is mondták nekem hogy rakjam újra de elég csak a c-t. és az lenne a kérdésem hogy ha a netről leszedek egy windows7 32 bites telepítőt akkor azt eredeti cd kulcsal tudom e aktiválni és hogyan tudom csak a c-t újra rakni illetve hogyan tudok úgy újra rakni hogy nem a bios-ból ? eddig csak így csináltam és másként nem tudom hogyan kell.
(#) Gombszem válasza qmar007 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

A szervizben biztos hogy elvész az összes adatod (ha van). Le kell menteni, ahogy már írták.

Nem írtad, de feltételezem, hogy XP SP3 van. Hálózat hiba esetén nem kell azonnal újra telepíteni, hanem:
1. Futtatni a C:\WINDOWS\system32\wbem\ mappában: cmd (majd az ablakba beírni) netsh winsock reset (majd enter, újraindítás).
2. Ha nem lenne jó, akkor ugyaninnen: netsh firewall reset (és ismét újraindítás).
3. Esetleg még: ipconfig -flushdns
4. Ha így sem jó, vagy 0x80246007 hibakód van: létrehozni egy szövegfájlt pl. javit.txt néven evvel a tartalommal:

net stop wuauserv
cd %systemroot%\SoftwareDistribution
ren Download Download.old
net start wuauserv
net stop bits
net start bits
net stop cryptsvc
cd %systemroot%\system32
ren catroot2 catroot2old
net start cryptsvc[/b]

A szövegfájl kiterjesztését átnevezni .txt -ről .bat -ra, és futtatni a fájlt.

A Win7-hez az XP licensz kód nem jó. Mellesleg addig nem szabad áttérni a Win7-re, amíg az összes driver nincs letöltve hozzá (más mint az XP). Könnyen előfordulhat, hogy nincs meg mindegyik.
Ahogy elnézlek, ez már valószínűleg meghaladja a lehetőségeidet. De te tudod, mit csinálsz.
A merevlemez jól vizsgálható a Hard Disk Sentinel programmal. Nem kell megvenni, a Free verzió is elegendő.

Mod: Tudunk olvasni, kérlek kerüld a felesleges kiemeléseket!
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
(#) qmar007 hozzászólása Jún 14, 2013 /

egyiken sincs xp. amelyiket nem tudom bekapcsolni azon vista van. ezen amivel wifire nem tudok menni ezen windows7 van sp1.
(#) efraim válasza qmar007 hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Próbálj meg letölteni CD-re egy Knoppix linuxot és a gépet a lemezről bootolni. Ha be tudsz tenni egy üres HDD-t a gépbe, akkor mindent átmenthetsz az egyik HDD-ről a másik HDD-re.
(#) Gombszem válasza efraim hozzászólására (») Jún 14, 2013 /

Idézet:
„Próbálj meg letölteni CD-re egy Knoppix linuxot és a gépet a lemezről bootolni.”

Vagy a Hiren Boot CD-t. Azon nagyon sok más Utility program mellet ott van a Mini WinXP. Tud mindent (hálózat, stb), ami egy javításhoz kell.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 16, 2013 /

Sziasztok.

Egy gépet kaptam javításra összeraktam felhúztam rá a windozt, beállítottam, illetve rámentettem az adatokat is.
Egyszer csak gondolt és többé nem volt hajlandó működni.
A lemez felpörög, ugyanúgy kiparkol a fej mint eddig, illetve ahogy minden normális lemeznél történni szokott azokat a " hallható műveleteketek hajtotta végre" és semmi.

A partitonMagic - el sokat nem értem el mert lemez inicializálási hibával edob, pontosabban hivatkozik arra, hogy a particiós tábla hibás. Jó kérdés egyáltalán, hogy hibásan is de elérhető e.
Egy diskeditor alkalmas lehet erre a célra? Ha látom a tartalmat (raw) akkor mit ajánlotok következő lépésnek?

Köszönöm előre is a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
(#) pittti válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 16, 2013 /

Linkelj be a winyóról egy HdTune S.M.A.R.T. képet.
(Health fül alatti adatok kellenének)
(#) _ampervadasz_ válasza pittti hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Szia ma este rakok fel olyan 21 óra környyékén.
Emlékeim szerint nem volt számottevő probléma ott sem, de majd "meglátjuk".
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2013
(#) sardi_hunor hozzászólása Jún 18, 2013 /

Sziasztok!

Az a problemam, hogy nem indul el egy bongeszom sem. Az explorer elindul es el is tunik, a Mozilla pedig azt irja ki,"hogy could found XPCOM" Mi lehet a gond es mi a megoldas, hogy minden mukodjon mint eddig. A gepen Windows XP SP2 van.
(#) pittti válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Rendszervisszaállítás?
(#) kadarist válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jún 18, 2013 /

Szia!
Frissíts SP3-ra és installálj egy legújabb FF-ot. Ezen kívül vannak még ötletek a megoldásra: Bővebben: Link
(#) Chipmunk1960 válasza Gombszem hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Ha ugyanaz a Win verrzió, pld. 7 Prof. Hu, és a 32bit, vagy 64 is stimmel, akkor el kell hogy fogadja a Te sorozat számodat.
(#) djseed1 hozzászólása Jún 19, 2013 /

Sziasztok!
Hozzám kerűlt egy Acer travelmate2350 tipusú laptop! Nem ez az első alkalom, hogy nálam van! A hiba mindíg az volt, hogy egy pár perc működés után túlmelegedett a processzor és kikapcsolt! Ekkor jött a friss hűtőpaszta és egy darabig ment! Most az van hogy hiába pasztáztam át a dolgokat a gép el se jut addig hogy betöltődjön a windows és máris leáll! A hűtőfelület azon része amelyik ráfekszik a procira tűz forró, de a vége ahol a cooler fújja ott szinte hideg még akkor is ha a cooler nincs is bekötve! Nos, készítettem két képet a coolerről! Arra gondolok, mivel ez egy hűtőcsöves cucc, ebben van freon-gáz! Létezik-e olyan, hogy ez a gáz elfárad és nem vezeti el kellőképpen a processzor hőjét!

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Szia!
Inkább elszökik az a gáz és ez már így gáz!
(#) pittti válasza djseed1 hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

El nem fárad, legfeljebb valahol elszökik (sajnos ehhez elég egy szemmel láthatatlan pici repedés, vagy lyuk). Nem te vagy az első aki ilyenbe beleszalad - csere egy új hűtőre.
(#) djseed1 válasza pittti hozzászólására (») Jún 19, 2013 /

Nagyon jó! Lényegében erre is gondoltam! Szerintem csere nem lessz, mert a gazdájának már nagyon tele van vele a hócipője! Amúgyis az LCD pixelhibás, 3-4 gomb hiányzik, az aksija tropa! Úgyhogy nálam marad alatrésznek! Újat akar venni! De legalább jófelé gondolkodtam! Köszönöm a válaszokat!
(#) coyote55 hozzászólása Jún 19, 2013 /

A hőcsöves hűtésről - "heatpipe" - egy érdekes cikk, ajánlom mindenki figyelmébe! Bővebben: Link
A cikk második része tesztekkel bizonyítja a hőcsöves hűtő létjogosultságát.
(#) nagym6 hozzászólása Jún 23, 2013 /

Sziasztok!
Soros port -RS232- feszültségszintjei régi P3-a laptopon is plussz-mínusz 12V? Vagy itt esetleg más -5V- szint is lehetséges? Mert egy eszköz csatlakoztatásakor csak kb. +4V jelenik meg, semmi több. Persze nincs működés.
Köszönöm.
(#) KTobi válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Tudtommal a soros porti szabvány feszültség 3÷25V a logikai 0, és -3÷-25V a logikai 1. Hogy melyik gyártó mennyi tartalékot rakott bele nem tudhatod. Semmi nem kényszeríti őket a +-12Vra így szeretik kihagyni. P2es laptopról szoktak működni a dolgok. Asztali gépekben is már régen nincs meg a 12V a soros porton, laptopokon szerintem még előbb kezdték elhagyni. Ha tudod melyik chip felelős érte, és mi a környezete, táp, beállítások, akkor el tudod dönteni mi kell lenni a kimenetnek.
(#) nagym6 válasza KTobi hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Köszönöm, ez hasznos infó. Olyan áramkört csatlakoztatok, ami a szgép aljzatból kijövő jelekből állít elő egyenirányítás után +- 12v-ot saját magának. Akkor az ilyen konstrukció csak bizonyos gépeknél lehet jó.
Köszi.
(#) _vl_ válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Igen. Ezek a "bizonyos" gépek laptopban kb. 2000 táján szűntek meg, asztali PC-ben talán valamivel később. A mai "modern" gépekben (ha van egyáltalán rajtuk soros port) nem igazán van meg a +/-12V, tehát ha a gombhoz keresed a kabátot, akkor a múlt évezredből való géppel érdemes próbálkozni.
(#) nagym6 válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Nem tudtam, azt hittem ez egységes. Megmértem, +- 5.3V a szint. Közben kiderült, hogy a kimenet terhelhetősége sem elég, gyökeresen újat kell csinálni.
Még egy kérdésem lenne: A szgép kimenetét le kell zárni valamilyen impedanciával? Köszönöm.
(#) _vl_ válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Pár 10mA-nél jobban nem javaslom terhelni azokat a vonalakat. Az USB port 5V-os tápját 100-500mA-ig lehet terhelni.
Ha több kell, akkor vagy ki kell vezetni a gépből egy floppy/HDD tápcsatlakozót (azon van 5V meg 12V, és 1-2A meg se kottyan neki), vagy külső dugasztápról kell üzemeltetni a készüléket.
Impedanciával a rádiófrekvenciás jeleket kell lezárni... szerintem nem fogsz ott 100MHz-es jeleket használni.
(#) nagym6 válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 23, 2013 /

Köszi a felvilágosítást, ezek figyelembevételével meg tudom csinálni.
Impedancia alatt -nem jól fogalmaztam- lezáró ellenállásra gondoltam, esetleg nyitott kollektoros (draines) lenne a kimenet.
Következő: »»   381 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem