Fórum témák
» Több friss téma |
Valaki válaszoljon már mit kell tennem, itt van szétkapva az erölködő Ja most számoltam akkor 39,5V-nak kéne lenni DC-ben?
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Na szóval, az van nálam 18V-os stab. ic-kről megy az előerősítő, most lekötöttem mindent csak a táp, puffer, végfok, védelem maradt és lám megszűnt a zúgás, csak a magasból jön nagyon halk sistergés, zaj, akkor kérdésem ez már így jó, és akkor a 18 voltot hogyan állítsam elő? (zener, tranyó, fesz. osztó, stb.)
Szerk.: a DC tápfesz. így +-37V lett. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Szia! A zúgás lehet tápszűretlenség épp úgy mint földhurok. Neked kell kibogarászni lépésről-lépésre, eddig nagyon jól csinálod
Értem, csak annyit árulj el kérlek, hogy a magasból jövő kicsi sistergés az már ugye természetes (csak ha a fülem odateszem akkor hallani), valamint, hogy akkor nem gond ha stab. ic-vel állítok elő 18 voltot, csak jól kell szűrni, és földet egy pontra kötni? Ja és a +-37 volt akkor elég, ha AC 28V?
A felsorolt dolgok mind rendben vannak.
A magasból jövő sistergés nálam is volt. Szerintem az a műveleti erősítő és a zénerek zaja.
Akkor az már "természetes" zaj?
Igaz, a texasnál hiába erölködök nem hallok semmit. Mondjuk az ehhez képest minimális alkatrésszel bír. De a quad-nak a hangja sokkal hallgathatóbb.
Igen.
Nos bekötöttem a stab. ic-ket és megjelent egy minimális zaj a mélyen Teszek rá 100nF-ot, meglátjuk.
Sziasztok valaki segíteni nekem QUAD-405 hídba kapcsolásában, tudom hogy már nagyon sok mindenki foglalkozott ezzel, de egy rajzot vagy leírást kérhetek, vagy tegyek be elé egy invertáló kapcsolást? A rajz lenne a legjobb mert fixre szeretném megcsinálni, akár nyákon belül is módosítom, hogy jó legyen! Köszönöm!
Attól a 100nF-tól ne várj csodát. A végfok test és a 18V táp test hogyan kapcsolódik egymáshoz? Nem lehet ott földhurok?
Szia! A fázisfordító a legegyszerűbb, de ha belinkeled a Quad-od rajzát, megpróbálom azon megoldani.
Hát sajna ahogy berakom a stabot megjelenik a halk morgás a mélyen. A stab gnd-je a pufferek lábáról jön, mint minden, a végfoké is, majd a stabok lábáról megy a gnd az előerősítőre, de előtte az előerősítő is a puffer gnd-re ment, és ugyanúgy zúgott.
Mi lenne ha zenerrel, vagy feszosztóval oldanám meg a 18V-ot, vagy hülyeség?
Nos meghallgattam a házimozi erőlködöm abból zéró sistergés jön, pedig abba is van tranzisztor bőven, amúgy hangzásra jó a Quad, egy kicsit mintha ércesebb lenne, mintha az eq-n 1khz-et emelnénk olyan érzés, de mondjuk ez elenyésző. Azt hiszem így marad (persze örökre idegesíteni fog).
Még egyre gondoltam közben: lehet a toroid szórása zavar be, mert közel hajolva búg a tekercse, lehet le kéne árnyékolni, vagy passz (jól el vagyok itt magamba ). A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Valahogy így szokták megoldani átkapcsolhatóra a sztereó és a híd üzemet. Persze a fázisfordító impedanciáinak (ki és be) bele kell illeni a környezetébe.
A trafótól nem fog sisteregni. A tekercs akkor búg ha mozog, azon az árnyékolás nem segít. A normálisan megépített és huzalozott erősítő nyákját akár rá is teheted a toroidra, nem szabad hogy zavarja.
Akkor nem szóltam. Nos akkor hogyan kell a stab ic-t úgy bekötni, hogy ne zúgjon? Amúgy hogyan lehet azt elérni, hogy az alapzaj sistergés se legyen?
Közben felmerült bennem, hogy nem is a táppal van gond, hanem az előerősítő, vagy a bemenete gerjed, egyszerű kipróbálni össze kéne dobnom egy tápot külön az előerősítőnek és kiderülne, de nincs kedvem már szétszedni semmit, meguntam . Marad így.
Ui.: honnan lehet ezüst króm poti gombokat szerezni? A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Jó döntés ez! Jelentősebb eredmény eléréséhez, újra kéne huzalozni az egész erősítőt.
Na azt kihagyom, ez a zúgás igen gyenge ahhoz, nem szokták az emberek a fülüket a hangszóróhoz érinteni, és hallgatózni van e zaj
Bevallom én egy modern kinézetű erősítőben gondolkodtam előszőr (PIC-es lcd kivezérlésjelző, bemenet választó stb.), de aztán rájöttem ez már olyan jól egybe van szét nem szedem, így marad ez a retró stílus. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2013
Olyan poti gombokat, mint ami a tieden van, vagy Moszkvaién honnan lehet venni, mert én nem találok neten?
Több mint 30 éve készült az erősítő. A HR Elektronikánál láttam szépeket mostanában.
Szia! Az enyéimet esztergáltattam alu rúdból. Börzéken is szoktam látni szépeket.
Üdv! Lenne egy újabb kérdésem: ha az egyik csatornából kihúzom a cd lejátszó bemenetét miért van akkora áthallás, hogy halkan szól rajta a másik csatorna? Először azt gondoltam pl. a hangszóró védelem miatt, mert ugye ott 2x10kohm-mal összekapcsolódik a két oldal, de lekötve is ugyanúgy szól. Pedig nálam még balansz sincs, csak a két csatornának külön bemeneti osztó. Akkor mi okozhatja ezt?
Akár a táp is szerintem.
Akkor ez normális gondolom.
Ezért is szoktak komolyabb erősítőkben dual mono kialakítást csinálni, tehát két teljesen külön táp, külön végfok, külön minden.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |