Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A múlt héten kaptam egy SABA M-212-es ből 2db végfok modult,a gyári feszültsége +-30v,4 ohmos terhelésen,nos én meg emeltem +-42v-ra 8 ohmos terhelésen,és semmiféle problémát nem mutatott,nagyon szépen,és erőteljesen dolgozik semmiféle melegedés,és gerjedést nem produkált.
Esetleg nem lehetne +-42v-hoz kalibrálni?
De én ugy tudom,hogy csak kimeneti rövidzár védelem van benne.
A 0,47ohmot cseréld 0,33-ra
Megpróbálom,hátha sikerül.
Lefüstöltetni?
Sziasztok!
Segitséget kérnék töletek. Vettem 1 erösitöt wangine wca220 vögfok hibàsan. Kicseréltem mert zàrlatos volt, de elöttem màr vki cserélgetett benne ellenàllàst meg kondikat, és még a hangszoro védelem nem müködik, meg 3 ellenàllàs füt mint a fene. kérnék töletek kapcsirajzot hozzà ha vki tudna. elöre is megköszönném. csak vissza àllitom a gyàri àllapotàba az a biztos. Gàbor voltam.
Szia! Az áramkorlátozótól könnyen meg tudsz szabadulni, kiveszed a 26-os és a 27-es tranzisztorokat. Ha ettől a kattogás elmúlik, akkor már csak meg kell keresned a 31, 34, 35 ellenállások közül melyik van (vannak) megnyúlva.
Szia reloop az ST- nek mennyi nyugalmi javasolt?Most 30mA van beállítva elég az?
Szia! Nincsenek kőbevésett szabályok, az adott tranzisztor-készleten is sok múlik. Állítsd be fülre!
Vedd le a hangerőt annyira, hogy éppen csak hallani lehessen a zenét, jobb esetben 1kHz szinusz mérőjelet. A keresztezési torzítás csökkentése érdekében van szükség a nyugalmi áramra, tehát addig növeld, míg a keresztezési torzítás jól felismerhető zizegő hangja meg nem szűnik. Közben folyamatosan figyeld a nyugalmi áram mértékét, 50mA fölé ne menj, mert nagyon melegedne tőle az erősítő.
Köszönöm, értem, vagy esetleg nem bírja a feszkót.
Sziasztok! Van egy erősítő dobozom, melyben van egy toroid +/-70vdc jön ki belőlle. Vf2 van rajta, pontosítok volt. Valamiert mindig begerjed es szétpukkan minden, hűtéssel nincs baj. Én ezek miatt inkább elpártolnék a fetektől, már nemtudom hány garnitura fet ment tönkre. Most nem ez a lényeg, hanem az hogy szeretnék helyette építeni valami más tranzisztoros kapcsolást, de hogy ne kellesen az L idomon mas lyukat furkaljak, a vegtranyok részét ugyanugy alakítanám ki. Ez a duplafetes vf2 azaz a 270w. A masik erősítőnek is ennyi végtranyóval kellene legyen, azaz 2 párral. +/-70V 4ohmon lehetséges 2 pár tranyoval? Pl 2sc5200+parja? Mellékelek kepet mekkora a hűtés. Valami mas izmosabb tranyoval, ami ugyanolyan tokban van? Ezt a bordat 2 db 8x8cm 220V ipari venti fujja direktben. Az L idom 6mm vastag. Kérdésem az lenne hogy milyen végfokot éri meg bele megépíteni. A trafó 450-500W.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2013
Szia! Ezt kár fújni ipari ventilátorral. Ez a kialakítás nagyon nem jó hűtés oldalról. Lehet, hogy a tranyós vég is el fog szállni.
Ez nem a hőmegfutástol ment tönkre csinalok meg neked kepet hogy lást milyen. Minden hol van téve hővezető krém. Azért 6mm vastag L idomon tud áramlani a hő. Alapból a vf2 nekem nem ment sohasem rendesen. Akárhogy allítgattam és nem éri meg megcsinalni.
A képről nagyon messzinek tűnik a FET az L idomon, a rendes bordától. 6-7 cm is van.
5cm a tranyoig. De csak kárpotólja a vastagsága. De a hőt mindig szépen átadta a nagy bordának azzal nem volt baj. Most a kérdésem az lenne hogy próbálkozzam st151-el? Valami izmos tranyoval, vagy valami más erősítőt tudsz-e ajánlani?
Szerintem az St nagyon jól, szépen szól és bitang is ha akarja az ember. Én javasolni tudom. Mást nem építettem kivéve a VF3 at. MJL21193-4 tranyó párokkal.
Ekkora tápfeszre milyen tranyót ajánlanál, hogy csak 2 pár fér el és lehet kellene 4 ohmot birjon. Meg alakitanom kell akkor a panelen is a felfogatás miatt.
Az ST nek jó még valamennyire az L idom, milyen magas a borda? Van ST 151 topik. Ott fent van minden amit Reloop Mesterrel csináltunk, nyákrajztól kezdve minden +-80V tápra.
Szia! A +/-70V és a 4 ohm terhelés 400W körüli teljesítményt eredményez függetlenül a kapcsolás fajtájától. Ennek két pár végtranzisztorral kockázatos nekifutni.
Azt használom akkor az én tápfeszemhez, már csak a panel terv lesz a húzós. Lesz mit alakítani.
Kikábelezés nagyon nagy baj lenne, ha minden paneltől még kábeleznék még tranyokat?
Nem lenne nagyon nagy baj, de törekedni kell a vezetékek rövidségére.
2 ilyen borda betéve alagút hütésbe, egy egy panelre elég lenne?
Elvi akadálya nincsen, de ilyen nagy tápfeszültséggel elég kockázatos kísérletekbe bocsátkozni.
Ebbe az erősítő házba mi volt korábban beépítve? Arról lenne jó mintát venni.
Ez egy jo kis hifi erosito volt. 450w ot vett fel a halozatbol.Van +/-90VDC is. Az erosito pontos tipusa AKAI AM-90. De nem kaptam meg csak a dobozat, es a trafojat. Van masik dobozom, amiben kitudom alakitani a csohutest. Elkeszitenem 3par 2sc5200 al, 3par 2sa1943-al/channel, vagy meg ez is huzos lenne? Nem lenne semmifele L idom, direktbe a bordara kerulne.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
Én így oldottam meg az alagútat. Milyen magas a doboz belseje?
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1449021.html#1449021 A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |