Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   133 / 313
(#) Buvarruha válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Ha a táp terhelés nélkül jó, akkor a diódákkal valószínűleg nem lesz gond, kezdetnek a stabIC-ket és utánuk a feszültségeket. 3.3, vagy 2.5V körül szoktak lenni, olykor is-is. Ha valamelyik döglött, cseréld ki, hátha mázlid lesz.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
(#) emmzolee válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Ok. Majd jelentkezek az eredményekkel.
(#) 1984white válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 7, 2013 /

Nekem a LG lcd tévémmel szerencsém volt, -írtam ide a fórumra is-, mert a dc-dc konverter és a hang ic megadta magát, de a scaler működik! Nem mindig döglik meg minden egyszerre! Nézd meg izzóval a tápot hogy jó e és utána keresd meg a hibás festabot a scaler-en.
Ja és a festabokban van rövidzárvédelem is általában. Ebay-en akár komplett panelt is tudsz venni, ha ér még ez neked annyit!
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

A te ested teljesen más, it valószínűleg túlfesz volt és amiatt haltak meg a feszstabok. Akár az inverter is kinyírhatta a scaler IC-t a bekapcson és a fényerőszabáűlyzáson keresztül lehet, hogy minden feszstab jó, csak az IC egy az egyben rövidzárba ment.
(#) 1984white válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Ezzel én csak azt akartam mondani, hogy nem szabad mindjárt lemondani egy készülékről mert lehet hogy meg lehet csinálni. Sokszor jártam már így. Amúgy logikus amit írsz, valóban a DIM ről is kinyírhatja a scalert az inverter akkor, ha a soklábú vezérlőic is meghal. (bár ez ritka, inkább a dualfetek mennek zárlatba)
(#) Buvarruha válasza 1984white hozzászólására (») Júl 8, 2013 /

Ezeken az invertereken nem ritka, próbálkoztam nem is egy élesztésével sikertelenül.

Az egész full smd, kis semmi tranzisztorok, vagy fetek vannak az alján és általában mind megy a levesebe. Ezért kértem tőle fényképet, mert valamiért sejtettem, hogy erről lesz szó.
(#) silkdress hozzászólása Júl 10, 2013 /

Üdv. Van egy LG w1934S monitorom, kicseréltük már a kondikat, am nem voltak puposak, már a 2 trafót is egy másikból, és a következőt csinálja: Bekapcsoljuk , megy a háttérvilágítás, majd fél óra után zúgó hangot adott ki , másnap bekapcsoltuk, ment ameddig ki nem kapcsoltuk, majd kikapcsolás után felvillan, és lekapcsol, felvillan és lekapcsol, majd végleg elmegy a háttérvilágítás.
(#) Buvarruha válasza silkdress hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Jellemző az optokapu halála ezeknél, kezdetnek cseréljétek azt.
(#) 1984white válasza silkdress hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia!
Fénycső színe hidegen nem "pirosas" fehér háttérnél? - Ez esetben fénycső hiba. (ennek lenne a legnagyobb esélye szerintem) Ha van próba csöved/monitorod akkor próbáld ki annak a csöveivel is!
Lehet még esetleg csatolókondi az inverterben. (ha van)
(#) silkdress hozzászólása Júl 11, 2013 /

Kicseréltük az optokaput, még mindig azt csinálja ,h bekapcsoljuk, majd kikapcsol egy pillanatra aztán visszakapcsol .... míg be nem melegszik majd újraindításkor nem kapcsol vissza...
(#) 1984white válasza silkdress hozzászólására (») Júl 11, 2013 / 1

Idézet:
„míg be nem melegszik majd újraindításkor nem kapcsol vissza...”

Fénycső lesz ez. Kérlek használd a válasz gombot, ha választ írsz így tudjuk kinek szántad az írást és melyik témához tartozik az.
Teszt fénycsöved van?
(#) silkdress válasza 1984white hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Bocsi, megvan , igen az fénycső az... 1000ft db ja vaterán :/ és 4 db kell wide monitor
(#) 1984white válasza silkdress hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Semmi gond, szívesen amúgy. A vaterán a harcsától nyugodtan vásárolhatsz mert korrektek és biztosan csomagol ccflt is.
Üdv!
(#) spgabor hozzászólása Júl 12, 2013 /

Sziasztok!

Egy HP monitorba kellene nekem inverter trafó, viszont nem találok sehol. Tudtok segíteni, hogy hol keressem, vagy mivel helyettesítsem?
Kerestem neten, de sehol nem találtam ilyet.
Ez van ráírva:
5301-0626-0
LSE M13F S

Előre is köszönöm a segítséget:
spgabor
(#) 1984white válasza spgabor hozzászólására (») Júl 12, 2013 / 1

Szia!
Két lehetőséged van. Az egyik hogy valahonnan, szerintem vatera d*g*harcsa kérdezd meg van e neki. Ha nincs akkor hqelektronika. Ha nem jársz sikerrel akkor ne kínlódj vele, hanem vegyél univerzálisat a hq-ról és megvan oldva a gondot. Egy univerzális két csövet hajt és 1200ft ba kerül. Négy csőhöz két panel kell értelemszerűen.
Üdv!
(#) 1984white válasza spgabor hozzászólására (») Júl 12, 2013 / 1

Ja és infó itt:
Bővebben: Link
A lap alján ott van a gyár elérhetősége is, ha akarod felhívhatod őket kínába
(#) spgabor válasza 1984white hozzászólására (») Júl 12, 2013 /

Lehet, hogy univerzális lesz, de azért még gondoltam megpróbálkozom ezzel is.
Viszont te többre jutottál, hogy találtál egy adatlapot hozzájuk.

Köszönöm és üdv:
spgabor
(#) cinkoxid hozzászólása Júl 13, 2013 /

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy haver hozott egy monitort, hátha meg tudom javítani.
A típusa : asus vb191t
Kicseréltem benne az összes kondit, bár nem voltak púposak. A hibajelenség változatlan maradt: monitor bekapcsol, majd pár másodperc után elmegy a kép, mintha sleep módba helyezné magát. Monitor kikapcsol, majd vissza, kép megint van, aztán el is megy.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Amikor ad képet, akkor rendesek a színek/fényerő, nincs anomália.
(#) Buvarruha válasza cinkoxid hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Valószínű, hogy inverteres, vagy csőves. Invertert ellenőrizheted a szekunderek ellenállásának mérésével, ha azok egyeznek, akkor valószínű a csőhiba.
(#) cinkoxid válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Köszi a választ. Egészen pontosan hogy tudom ezt ellenőrizni? Az ellenállásnak milyen értéket kell mutatnia?
(#) Buvarruha válasza cinkoxid hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Úgy, hogy ráteszed a műszert a két kivezetésre és megméred... Nem tudom milyen értket kell mutasson, de a két trafónak egyeznie kell.
(#) cinkoxid válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 13, 2013 /

Köszi a választ. Nagyjából mennyibe kerülne egy csere alkatrész?
(#) Buvarruha válasza cinkoxid hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Nem valószínű, hogy be lehetne szerezni, de előbb meg kell tudni mi a hiba oka, addig kár is filózni ezen.
(#) bbalazs_ válasza cinkoxid hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Par szaz ohmot, altalaban olyan kb 300-500. Minel nagyobb a kijelzo, annal nagyobb.
Azt meg erdemes elmondani, hogy egyes trafoknal NEM a masik oldal ket vege kozott kell merni, hanem az egyik oldal egyik vege es a masik oldal masik vege kozott.
Jav: ez inkabb a laptopok invertertrafoira jellemzo.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
(#) 1984white válasza cinkoxid hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

Zseblámpával amúgy van kép amikor a háttér eltűnik?
(#) 1984white válasza cinkoxid hozzászólására (») Júl 14, 2013 /

A vaterán tudsz venni csövet. Ilyenkor 4 darabot kell cserélni.
Ennek az ára: 1200ft/db
Valószínű hogy csőhiba lesz ez. Erre van a nagyobb esély.
(#) zetyere hozzászólása Júl 15, 2013 /

Üdv mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni egy 7" lcd monitor hibameghatározásában.
12 voltos a monitor.Egy 7805 stab. kocka volt bekötve előtte.A stab kockát kihagyták és a monitoron kifehéredett a kép.Érzékeli a bemenő jelet mert bekapcsol de képet nem ad.Van egy alkatrész ami szinte éget abban a pillanatban amikor feszültséget kap.Sajnos beazonosítani nem tudom.Talán egy stabilizátor lenne.A számok ami rajta találhatók:1117 4174 ADC
Egy smd tranzisztor méretű de hűtést igényel.Félek hogy a processzornak állítja elő a feszt. Ha most rákötök egy 7805-ös stabilizátort felforrósodik rögtön.Eddig ezzel ment.Valami túlterheli szerintem.
(#) zetyere válasza zetyere hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

(#) Buvarruha válasza zetyere hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

A,kijelző túlfeszt kapott, halott.
(#) sprofan válasza zetyere hozzászólására (») Júl 15, 2013 /

Pár nagy felbontású kép az alkatrészről és környékéről sokat segítene. Egyébként csak akkor foglalkozz vele ha nagyon unatkozol. Gyakorlatilag elkönyvelhető kukának ahogy azt előttem is írták.
Következő: »»   133 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem