Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a táp terhelés nélkül jó, akkor a diódákkal valószínűleg nem lesz gond, kezdetnek a stabIC-ket és utánuk a feszültségeket. 3.3, vagy 2.5V körül szoktak lenni, olykor is-is. Ha valamelyik döglött, cseréld ki, hátha mázlid lesz.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2013
Ok. Majd jelentkezek az eredményekkel.
Nekem a LG lcd tévémmel szerencsém volt, -írtam ide a fórumra is-, mert a dc-dc konverter és a hang ic megadta magát, de a scaler működik! Nem mindig döglik meg minden egyszerre! Nézd meg izzóval a tápot hogy jó e és utána keresd meg a hibás festabot a scaler-en.
Ja és a festabokban van rövidzárvédelem is általában. Ebay-en akár komplett panelt is tudsz venni, ha ér még ez neked annyit!
A te ested teljesen más, it valószínűleg túlfesz volt és amiatt haltak meg a feszstabok. Akár az inverter is kinyírhatta a scaler IC-t a bekapcson és a fényerőszabáűlyzáson keresztül lehet, hogy minden feszstab jó, csak az IC egy az egyben rövidzárba ment.
Ezzel én csak azt akartam mondani, hogy nem szabad mindjárt lemondani egy készülékről mert lehet hogy meg lehet csinálni. Sokszor jártam már így. Amúgy logikus amit írsz, valóban a DIM ről is kinyírhatja a scalert az inverter akkor, ha a soklábú vezérlőic is meghal. (bár ez ritka, inkább a dualfetek mennek zárlatba)
Ezeken az invertereken nem ritka, próbálkoztam nem is egy élesztésével sikertelenül.
Az egész full smd, kis semmi tranzisztorok, vagy fetek vannak az alján és általában mind megy a levesebe. Ezért kértem tőle fényképet, mert valamiért sejtettem, hogy erről lesz szó.
Üdv. Van egy LG w1934S monitorom, kicseréltük már a kondikat, am nem voltak puposak, már a 2 trafót is egy másikból, és a következőt csinálja: Bekapcsoljuk , megy a háttérvilágítás, majd fél óra után zúgó hangot adott ki , másnap bekapcsoltuk, ment ameddig ki nem kapcsoltuk, majd kikapcsolás után felvillan, és lekapcsol, felvillan és lekapcsol, majd végleg elmegy a háttérvilágítás.
Jellemző az optokapu halála ezeknél, kezdetnek cseréljétek azt.
Szia!
Fénycső színe hidegen nem "pirosas" fehér háttérnél? - Ez esetben fénycső hiba. (ennek lenne a legnagyobb esélye szerintem) Ha van próba csöved/monitorod akkor próbáld ki annak a csöveivel is! Lehet még esetleg csatolókondi az inverterben. (ha van)
Kicseréltük az optokaput, még mindig azt csinálja ,h bekapcsoljuk, majd kikapcsol egy pillanatra aztán visszakapcsol .... míg be nem melegszik majd újraindításkor nem kapcsol vissza...
Idézet: „míg be nem melegszik majd újraindításkor nem kapcsol vissza...” Fénycső lesz ez. Kérlek használd a válasz gombot, ha választ írsz így tudjuk kinek szántad az írást és melyik témához tartozik az. Teszt fénycsöved van?
Bocsi, megvan , igen az fénycső az... 1000ft db ja vaterán :/ és 4 db kell wide monitor
Semmi gond, szívesen amúgy. A vaterán a harcsától nyugodtan vásárolhatsz mert korrektek és biztosan csomagol ccflt is.
Üdv!
Sziasztok!
Egy HP monitorba kellene nekem inverter trafó, viszont nem találok sehol. Tudtok segíteni, hogy hol keressem, vagy mivel helyettesítsem? Kerestem neten, de sehol nem találtam ilyet. Ez van ráírva: 5301-0626-0 LSE M13F S Előre is köszönöm a segítséget: spgabor
Szia!
Két lehetőséged van. Az egyik hogy valahonnan, szerintem vatera d*g*harcsa kérdezd meg van e neki. Ha nincs akkor hqelektronika. Ha nem jársz sikerrel akkor ne kínlódj vele, hanem vegyél univerzálisat a hq-ról és megvan oldva a gondot. Egy univerzális két csövet hajt és 1200ft ba kerül. Négy csőhöz két panel kell értelemszerűen. Üdv!
Ja és infó itt:
Bővebben: Link A lap alján ott van a gyár elérhetősége is, ha akarod felhívhatod őket kínába
Lehet, hogy univerzális lesz, de azért még gondoltam megpróbálkozom ezzel is.
Viszont te többre jutottál, hogy találtál egy adatlapot hozzájuk. Köszönöm és üdv: spgabor
Sziasztok.
Olyan problémám lenne, hogy haver hozott egy monitort, hátha meg tudom javítani. A típusa : asus vb191t Kicseréltem benne az összes kondit, bár nem voltak púposak. A hibajelenség változatlan maradt: monitor bekapcsol, majd pár másodperc után elmegy a kép, mintha sleep módba helyezné magát. Monitor kikapcsol, majd vissza, kép megint van, aztán el is megy. Szerintetek mi lehet a probléma? Amikor ad képet, akkor rendesek a színek/fényerő, nincs anomália.
Valószínű, hogy inverteres, vagy csőves. Invertert ellenőrizheted a szekunderek ellenállásának mérésével, ha azok egyeznek, akkor valószínű a csőhiba.
Köszi a választ. Egészen pontosan hogy tudom ezt ellenőrizni? Az ellenállásnak milyen értéket kell mutatnia?
Úgy, hogy ráteszed a műszert a két kivezetésre és megméred... Nem tudom milyen értket kell mutasson, de a két trafónak egyeznie kell.
Köszi a választ. Nagyjából mennyibe kerülne egy csere alkatrész?
Nem valószínű, hogy be lehetne szerezni, de előbb meg kell tudni mi a hiba oka, addig kár is filózni ezen.
Par szaz ohmot, altalaban olyan kb 300-500. Minel nagyobb a kijelzo, annal nagyobb.
Azt meg erdemes elmondani, hogy egyes trafoknal NEM a masik oldal ket vege kozott kell merni, hanem az egyik oldal egyik vege es a masik oldal masik vege kozott. Jav: ez inkabb a laptopok invertertrafoira jellemzo. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2013
Zseblámpával amúgy van kép amikor a háttér eltűnik?
A vaterán tudsz venni csövet. Ilyenkor 4 darabot kell cserélni.
Ennek az ára: 1200ft/db Valószínű hogy csőhiba lesz ez. Erre van a nagyobb esély.
Üdv mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni egy 7" lcd monitor hibameghatározásában. 12 voltos a monitor.Egy 7805 stab. kocka volt bekötve előtte.A stab kockát kihagyták és a monitoron kifehéredett a kép.Érzékeli a bemenő jelet mert bekapcsol de képet nem ad.Van egy alkatrész ami szinte éget abban a pillanatban amikor feszültséget kap.Sajnos beazonosítani nem tudom.Talán egy stabilizátor lenne.A számok ami rajta találhatók:1117 4174 ADC Egy smd tranzisztor méretű de hűtést igényel.Félek hogy a processzornak állítja elő a feszt. Ha most rákötök egy 7805-ös stabilizátort felforrósodik rögtön.Eddig ezzel ment.Valami túlterheli szerintem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |