Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1363 / 2520
(#) reloop válasza szaka hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Szia! Mellékelek egy viszonylag egyszerű változatot.
Megfigyelhető, hogy a kimenő áram útjába eső R12 ellenálláson eső feszültséget az R6,9,11 ellenállás hálózat olyan korrekcióval engedi TR7 bázisára, mely a kivezérelt feszültség értékét figyelembe veszi. Ennek eredménye, hogy nullátmenet közelében kisebb áramerősségnél korlátoz.
(#) dudassandor1 válasza szaka hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Crown XLS-402
(#) mate0120 hozzászólása Júl 9, 2013 /

Hello az lenne a kérdésem hogy van egy beag 25g1-esem és potit akartam cserélni de már nem szól
(#) Buvarruha válasza mate0120 hozzászólására (») Júl 9, 2013 /

Az a kérdés, hogy már nem szól? Valamit elkötöttél, vagy más a poti lábkiosztása, ha toló, elég gyakori.
(#) Feki hozzászólása Júl 10, 2013 /

Sziasztok ! Remélem nem lesz gond abból ,hogy ide írok és nem a "Pioneer erősítő" topicba , de az a topic kissé halottnak néz ki ez meg számomra fontos lenne. A problémám ,hogy van egy Pioneer VSX-839RDS erősítőm , nos a szóban forgó erősítő tegnap olyan hibát kezdett produkálni ,hogy egy bizonyos kivezérlés alatt , a jobb oldala elhallgat aztán a zenében lévő következő dob leütésnél újra visszajön , majd újra elhallgat és ezt csinálja még nem adok neki egy kis hangerőt, akkor rögtön megjavul. Mi okozhatja ezt a hibát ? A védelem reléjének érintkezői kontaktosodhatnak ? Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Koncsar válasza Feki hozzászólására (») Júl 10, 2013 / 1

Szia! Én elöször a megforditanám a két hangsugárzó csatiját egy próbára, hogy esetleg kiszürd a hangszóró hibáját.
(#) reloop válasza Feki hozzászólására (») Júl 10, 2013 / 1

Szia! Úgy látom Elektrotanyán van rajz róla. Készíts (jelgenerátor program, letöltés) 50Hz mérőjelet, és mérd meg hol szakad meg a jel útja.
(#) Feki válasza Koncsar hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia! Köszönöm a gyors válaszod . Most megfordítottam és most várok hátha előjön a hiba .
(#) Feki válasza reloop hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia ! Neked is köszönöm a gyors választ! Ha Koncsar ötleténél is előjön ugyanúgy akkor kimérem. A rajza megvan ,két ilyen erősítőm van , mert a másikban a rendszerprocesszor halt meg így vettem egy másik ugyanolyat donornak . Az számíthat valamit ,hogy digitális toslink bemenetről van hajtva ? (Gondolom teljesen más lehetőségeket is felhozhat ez mint ha analóg lenne )
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
(#) reloop válasza Feki hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

A D/A átalakítótól nem várnék ilyen hangerővel összefüggő hibát.
A processzor most is gyanús (sajnos). Lehet kontakt, vagy kondenzátor probléma (reméljük ennyiből megáll).
(#) Feki válasza reloop hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Én is nagyon remélem , mer processzorból is csak helyettesítőt lehet kapni , nagyker áron úgy 35000Ft ellenében , ezért is vettem inkább másikat akkor lényegében jobban jártam. Érdekes mód , most nem csinál semmi hibát.
(#) Buvarruha válasza Feki hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Ha most nem hibázik, akkor lehet, hogy a hangszóród szakadt, vagy egyszerűen kontakthiba volt és nagyhangerőnél égett csak össze egy darabig.
(#) Feki válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia ! Ez sem elhanyagolható szempont , de mind a 3 hangszóró egyszerre ritkán lesz kh-s vagy égett . Mindenesetre köszönöm ,hogy írtál! Én leginkább relé kontaktus kh-ra gyanakszom.
(#) Buvarruha válasza Feki hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Akkor relé. Az enyém is olyan, hogy gondol egyet és lekapcsol az összes relé, majd ráverek kettőt és visszakapcsolnak.
(#) Feki válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Mint az orosz technika.... Pofonra működik. Délelőtt óta egyáltalán semmi baja sem volt , mondjuk tegnap meg morcosított a vas, nemvolt hajlandó reagálni a távirányítójára , csak ilyen 1m-ről. Kikapcsoltam egy órára aztán patentul működött . Gondoltam merül az elem, mind 2 elem 1.536V feszültségű , azt hittem megeszem a kalapom
(#) Koncsar válasza Feki hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Lehet, hogy rezonátort kell majd benne egyszer cserélni. Meg kéne vizsgálni, hogy küld e jelet.

Milyen rezonátorra gondolsz , ha szabad kérdeznem ? A távirányító érzékeléshez tartozó rezonátorra gondolsz ?

A távírányítóban lévőre. Ha esetleg van benne.

A távirányítóban egy darab ic van , gondolom belső oszcillátorral . Majd szétszedem a pontos típusért. A legnagyobb vicc ,hogy azóta sem kapcsoltam ki a végfokot , (mondjuk nállam mindig szól valami zene ) és azóta se hibázott...
(#) Beringer 600 hozzászólása Júl 10, 2013 /

Reloop fórumtársamnak! Segítséget szeretnék kérni,hogy össze raktam ezt az erősítőt,és az a gond vele,hogy bemenő jel nélkül teljesen hidegek a vég tranyók.De mikor megkapja a bemenőt,nagyon gyorsan fel melegednek a végek.+-42v,és 8 ohm-ról hajtottam.Esetleg tudnál segíteni! Köszi Zsolt.Még annyit tennék hozzá,hogy bc556 helyet bc327-40 típust használtam fel.

Monitor.JPG

(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Szia! A BD-k mekkora hűtőbordát kaptak? Hagytam helyet bőven, rakhatsz nagyobbat is mint amekkorát a rajz mutat.
(#) Beringer 600 válasza reloop hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Nem a bordával van gond,hanem 1-2 másod perc alatt rettentően fel melegednek a vég tranyók,mihelyt bemenő jelet kötök a panelra. Kimeneti dc 0.00v
(#) Beringer 600 válasza reloop hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

Az esetleg szabályoz hogy nem bc556 ot,hanem bc327-et raktam be.
(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Júl 10, 2013 /

A rajzon van egy BD239C és egy BD240C tranzisztor. Azok nincsenek a bordán, nem is volna szabad ráhelyezni őket. No, ezeken mekkora az egyedi hűtőborda? (Így érhető a kérdésem?)

Jó ez vicc!
(#) Buvarruha válasza Beringer 600 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Azért van, mert zárva vannak a transzitorok, amikor jelet engedsz rájuk, akkor kinyitnak és be is gerjed az erősítő.
(#) Feki válasza Koncsar hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Kicsit idegesit engem is, pedig egy percig sem vicceltem.
(#) Buvarruha válasza Feki hozzászólására (») Júl 11, 2013 / 1

Forraszd át a távirányítót, gyakori a kontakhiba, főleg, ha öreg..
(#) Feki válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

Oké, meglesz! Köszönöm!
(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Júl 11, 2013 /

A BC556 és a BC327 közötti eltérés nem függ össze a végtranzisztorok melegedésével.
A kolléga által említett gerjedés a kimeneten lévő 10 ohm ellenállás felforrósodásával tettenérhető.
Következő: »»   1363 / 2520
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem