Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! Mellékelek egy viszonylag egyszerű változatot.
Megfigyelhető, hogy a kimenő áram útjába eső R12 ellenálláson eső feszültséget az R6,9,11 ellenállás hálózat olyan korrekcióval engedi TR7 bázisára, mely a kivezérelt feszültség értékét figyelembe veszi. Ennek eredménye, hogy nullátmenet közelében kisebb áramerősségnél korlátoz.
Crown XLS-402
Hello az lenne a kérdésem hogy van egy beag 25g1-esem és potit akartam cserélni de már nem szól
Az a kérdés, hogy már nem szól? Valamit elkötöttél, vagy más a poti lábkiosztása, ha toló, elég gyakori.
Sziasztok ! Remélem nem lesz gond abból ,hogy ide írok és nem a "Pioneer erősítő" topicba , de az a topic kissé halottnak néz ki ez meg számomra fontos lenne. A problémám ,hogy van egy Pioneer VSX-839RDS erősítőm , nos a szóban forgó erősítő tegnap olyan hibát kezdett produkálni ,hogy egy bizonyos kivezérlés alatt , a jobb oldala elhallgat aztán a zenében lévő következő dob leütésnél újra visszajön , majd újra elhallgat és ezt csinálja még nem adok neki egy kis hangerőt, akkor rögtön megjavul. Mi okozhatja ezt a hibát ? A védelem reléjének érintkezői kontaktosodhatnak ? Válaszotokat előre is köszönöm!
Szia! Én elöször a megforditanám a két hangsugárzó csatiját egy próbára, hogy esetleg kiszürd a hangszóró hibáját.
Szia! Úgy látom Elektrotanyán van rajz róla. Készíts (jelgenerátor program, letöltés) 50Hz mérőjelet, és mérd meg hol szakad meg a jel útja.
Szia! Köszönöm a gyors válaszod . Most megfordítottam és most várok hátha előjön a hiba .
Szia ! Neked is köszönöm a gyors választ! Ha Koncsar ötleténél is előjön ugyanúgy akkor kimérem. A rajza megvan ,két ilyen erősítőm van , mert a másikban a rendszerprocesszor halt meg így vettem egy másik ugyanolyat donornak . Az számíthat valamit ,hogy digitális toslink bemenetről van hajtva ? (Gondolom teljesen más lehetőségeket is felhozhat ez mint ha analóg lenne )
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2013
A D/A átalakítótól nem várnék ilyen hangerővel összefüggő hibát.
A processzor most is gyanús (sajnos). Lehet kontakt, vagy kondenzátor probléma (reméljük ennyiből megáll).
Én is nagyon remélem , mer processzorból is csak helyettesítőt lehet kapni , nagyker áron úgy 35000Ft ellenében , ezért is vettem inkább másikat akkor lényegében jobban jártam. Érdekes mód , most nem csinál semmi hibát.
Ha most nem hibázik, akkor lehet, hogy a hangszóród szakadt, vagy egyszerűen kontakthiba volt és nagyhangerőnél égett csak össze egy darabig.
Szia ! Ez sem elhanyagolható szempont , de mind a 3 hangszóró egyszerre ritkán lesz kh-s vagy égett . Mindenesetre köszönöm ,hogy írtál! Én leginkább relé kontaktus kh-ra gyanakszom.
Akkor relé. Az enyém is olyan, hogy gondol egyet és lekapcsol az összes relé, majd ráverek kettőt és visszakapcsolnak.
Mint az orosz technika.... Pofonra működik. Délelőtt óta egyáltalán semmi baja sem volt , mondjuk tegnap meg morcosított a vas, nemvolt hajlandó reagálni a távirányítójára , csak ilyen 1m-ről. Kikapcsoltam egy órára aztán patentul működött . Gondoltam merül az elem, mind 2 elem 1.536V feszültségű , azt hittem megeszem a kalapom
Lehet, hogy rezonátort kell majd benne egyszer cserélni. Meg kéne vizsgálni, hogy küld e jelet.
Milyen rezonátorra gondolsz , ha szabad kérdeznem ? A távirányító érzékeléshez tartozó rezonátorra gondolsz ?
A távírányítóban lévőre. Ha esetleg van benne.
A távirányítóban egy darab ic van , gondolom belső oszcillátorral . Majd szétszedem a pontos típusért. A legnagyobb vicc ,hogy azóta sem kapcsoltam ki a végfokot , (mondjuk nállam mindig szól valami zene ) és azóta se hibázott...
Reloop fórumtársamnak! Segítséget szeretnék kérni,hogy össze raktam ezt az erősítőt,és az a gond vele,hogy bemenő jel nélkül teljesen hidegek a vég tranyók.De mikor megkapja a bemenőt,nagyon gyorsan fel melegednek a végek.+-42v,és 8 ohm-ról hajtottam.Esetleg tudnál segíteni! Köszi Zsolt.Még annyit tennék hozzá,hogy bc556 helyet bc327-40 típust használtam fel.
Szia! A BD-k mekkora hűtőbordát kaptak? Hagytam helyet bőven, rakhatsz nagyobbat is mint amekkorát a rajz mutat.
Nem a bordával van gond,hanem 1-2 másod perc alatt rettentően fel melegednek a vég tranyók,mihelyt bemenő jelet kötök a panelra. Kimeneti dc 0.00v
Azért van, mert zárva vannak a transzitorok, amikor jelet engedsz rájuk, akkor kinyitnak és be is gerjed az erősítő.
Kicsit idegesit engem is, pedig egy percig sem vicceltem.
Forraszd át a távirányítót, gyakori a kontakhiba, főleg, ha öreg..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |