Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nem tud valaki egy lépésről lépésre leírást a Parsic-hoz? Angol nyelven is jó lenne. A programok összetevőit jól tudom használni mert nagyon sokat szórakoztam már vele, de olyan dolgok érdeklenének mint pl. az elkészített grafikus programban van egy port amit bemenetként használok, azt hogy mondom meg a programnak hogy az a PIC melyik lába legyen, vagy lcd-nél hogyan illesztem hozzá a PIC-hez a kijelzőt (fizikailag) meg ehhez hasonlók. Ilyen szinten sehol nem találtam leírást hozzá, pedig szerintem ez lenne a lényeg. köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Szia!
Szerintem ha megnézed a program help-jeit minden benne van. Komplett leírást ne is keress, nincs! Ha itt visszanézel a beküldött progik között, sokmindenre válasz kapsz. Amennyiben most kezded a PARSIC-ot, nagyon hasznos véginézni a teljes fórumot. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Találtam egy nagyon szuper leírást amiben az ábrák alapján benne van amit kerestem, de sajnos olaszul van, ennyit meg azért nem ér...
Nem tudtam megnyitni a súgót mert a win7 alapból nem kezeli a fájlait de megoldottam és rögtön választ is kaptam sok kérdésre, köszönöm Viszont még mindig Demo verzióm van, amiben nem tudok menteni semmit sem... hiába próbálom ami le van írva. Abból a szempontból nem most kezdem hogy unatkozás képpen raktam már össze komplett rendszereket benne (amíg teljes verzióm volt) de a kézzel fogható darabig egy sem jutott el. Most viszont elhatároztam hogy összehozom. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
No küldtem neked valamit privátban. Nézd meg, hogy megjött-e.
Épp a cnc-m építgetem, nem vagyok folyton gép mellett.
Megnéztem amit küldtél, ugyan ez van meg nekem is pdf-ben de azért köszönöm. Ha sok szabadidőm lesz lehet lefordítom valahogy a nekem fontos részeket de egyenlőre a parsic help-jét tanulmányozgatom, sok hasznos infó van benne számomra. A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2013
Sziasztok!
Kűzdök egy programozható kódzár tervezésével. Addig eljutottam, hogy beolvasom a 4*3-as mátrixot (nem multiplexelve), a beolvasott értéket átalakítom decimálissá. Hogyan tudom a beütés sorrendjében sorbarakni a billentyű kódokat. A letárolás, meg a többi nem gond, soros vonalkód kezelésnél már megoldottam. Mellékletben a mátrix, meg az eddigi progi.
Hello! A kódolással nem érdemes ennyit vacakolni. Megteszi egy táblázat is. Ha nincs megnyomva semmi, a szám nulla. Ha megvan nyomva, és értelmes a variáció, akkor megjelenik a szám. Ha a szám nem nulla, 20ms múlva beíródik az első tároló, és a számléptető odább lép. Ha az 5-ös számot nyomod meg (most itt) akkor törlődnek a tárolók.
De a hardvered sem jó. Mert ha megnyomsz egy gombot, akkor a 10k/2,2k nem logikai magas szintet ad. A tranyós inverter meg L szintet, nem H-t. üdv!
Szia!
A hardver kimenetei tényleg fordítva mennek, de a proginál az egyszerűbb teszt miatt nem forgattam meg a bemeneteket (szimulátorral nézve, bőven tűréshatárokon belül megvannak a logikai szintek). A túlbonyolítással igazad van, tényleg egyszerűbb a táblázatos megoldás. Átfutottam amit küldtél, jónak tűnik, de most nincs időm kivesézni. Majd jelentkezem ha jutok valamire. Üdv: Zsolt
Hello! Természetesen én nem készítettem el a rajz és a táblázatnak csak egy részét, és a törlés sem stimmel az általad gondolttal. De kiindulási alapnak jó lehet. A számjegyek számlálóját is törölni kell, meg visszacsatolni ha túlléped. stb. Vagy is van még hiányosság ezen kívül bőven, hogy használható legyen, de kiindulásnak biztos jó.. üdv!
Szia!
Az alapötleted felhasználtam, működőképes kisebb módosításokkal, de még bőven van mit dolgoznom rajta. Azt már látom, hogy ha korrektül meg akarom oldani, nem lesz egyszerű feladat. Pl.: mesterkód kezelés, kód próbálkozás figyelés, STB. Azt hiszem ez egy több lapos progi lesz. Üdv: Zsolt
Szia!
Hát eddig eljutottam, egy csomó minden van még ami megoldásra vár, de szerintem kezdetnek bíztató. (azt hiszem most jön a második lap, mert ez megtelt rendesen) Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Hello! Csak belenéztem, de de a P1:Clear jelet elég egyszer átalakítani a BV4-el. annak kimenetét az összes MX7..12 Selekt megkaphatja. üdv!
Szia!
Jogos a három pont. Üdv: Zsolt A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Igazából nem tudom minek a kódtároló és az átmeneti tároló? A beírási rész is felesleges. Hiszen így bármit ütök be egyezni fog. Mert a tároló, az átmeneti tároló értékét veszi fel, ha azt átírod. Naná, hogy egyezni fog. Inkább az átmeneti tároló tartalmát kellene összeegyeztetni az előre tárolt számokkal. Ha az egyezik, akkor egyezik. A beírás meg mehet egy biten át az ÉS kapuba is. Az eredmény meg az utolsó szám beírása után 1sec idő múlva jelenne meg. Így ha túl sok számot üt be, lehet az egészet törölni. Ha keveset, az első beütés után pld. 3-sec idő múlva.
Ez még igen messze van, vagy nem ezt akartad, és a kód tárolója a fíx kód megadása lenne. De ahhoz meg védelem kell, és mesterkód. stb .. üdv! A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2013
Szia!
Múlkor válaszoltam, de valahogy eltűnt, úgyhogy mégegyszer. Természetesen nincs kész még, nem volt időm rá, de: -Az átmeneti kód tároló azért kell, hogy a beprogramozott kóddal összehasonlítsa a beütöttet és ha egyezik nyit, valamint mesterkód esetén másik programba lép (Ez már megvan). -Lesz mesterkód, egyenlőre fix, mert a 628-nál, már 68%-on vagyok és nem tudom belefér-e. -Lesz próbálkozási figyelés is, meg sok minden. Tényleg jelentkezem, ha tesztelt működőképes verziót sikerül "alkotnom". Üdv: Zsolt
Sziasztok!
Parsicban szeretnék programozni 16F72-t. Parsic csak 16C72-t ismer. Elég, ha az ASM-ben átírom F-et C-re, és ebből csinálok HEX filet? Vagy alapból felejtős a dolog? üdv!
Szia!
Nyugodtan írd meg a progit, fordítsd le és égetésnél az égetőprogi típus beolvasásnál automatikusan beállítja. Én nem szoktam foglalkozni vele, mert az égetőnek kell tudni az égetési időzítéseket. Üdv: Zsolt
Ez csak akkor működik, ha az utasítások, memóriacímek, stb. ugyanazok, mert ilyenkor tényleg "csak" a típus nem azonos, ellenkező esetben ...
Hát nem tudom, szerintem a C és az F között, csak az újraírhatóság a különmbség az F javára. Ha a típusszám megegyezik a progi ugyanaz (javítson ki valaki, ha tévedek).
Egyébként valahol olvastam (de nem próbáltam), hogy állítólag a 16C84 szériát át lehetett írni, csak nem lehet kiolvasni.
Sziasztok!
Készítettem parsic-ban egy egyszerű kis valamit csak úgy teszt gyanánt. Ebből létrehoztam egy asm fájlt amiből mplab-al csináltam egy HEX fájlt. Valaki esetleg ránézne hogy mit rontottam el? A parsicot már kitanultam használni, szinte minden funkciója megy annyit gyakoroltam, de így a HEX fájl létrehozását, valamint magát az égetést még soha nem csináltam. Ebben a részben kellene a segítség. PIC16F628-am van így a teszt kedvéért a programban is ez van beállítva. köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
Nem kell ennyire megbonyolítani . Ha hex kell nyomj egy F10 et és mentsd asztalra.
Korábban már próbáltam de csak az asm fájlt volt hajlandó létrehozni. Hiába adtam meg neki az mpsawin.exe-t, viszont rájöttem hogy ugyan itt a chiptools mappában van még egy mpsawin.exe, azzal már viszont működik. Ezt leszámítva amúgy ha sikeresen beleégetném a pic-be a programot, akkor működne?
Nem tudom mit akarsz vele, de ez működik.
Köszi! Ezzel amúgy semmit sem, csak gyorsan firkáltam valami egyszerűt. Arra voltam csak kíváncsi hogy valóban így kell-e a már égethető jó hex fájlt létrehozni. Valami ilyesmin gondolkodtam mostanában. Tudom a számlálós időzítő része nem éppen egy elegáns megoldás.
kaqkk Köszönöm!
Ha a névben van ékezetes betű akkor hibát dob és nem hajlandó lefordítani , erre figyelj !Egy picit változtattam a ZR1 en és "környezetén" szerintem így elegánsabb
A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2013
Sziasztok !
Készítettem egy kisérlet panelt , kijelzővel , enkóderrel , potival kapcsolókkal stb. Ezen kapcsolást itt talátam valahol a fórumon. Ennek az LCD je az RB portra van kötve . Ez azért fontos mert a parsicban lenne egy modul ami jó lenne nekem , impulzus mérésére ,csakhogy ez csak a rb-4-7 portokon működik. Át lehet tenni a kijelzőt egy másik portra azzal hogy átírom a parsic moduljaiban a címet?
Az lcd base ikonban egyszerűen átírod a b port ot
Ezt azért jó tudni mielőtt hosszas szenvedésbe kezdtem volna egy ékezet miatt Egyébként valóban, gyorsan memorizálom is a megoldásod. Ez azért lényegesen jobb megoldás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |