Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   9 / 316
(#) cooler15 válasza witti hozzászólására (») Nov 18, 2007 /

Helloo!

Hát nemtom nekem a Big Daddy is szólt szépen...
Bár abba igazad van, hogy kicsit talán túl nagy a torzítása.

Most az Omega-val szenvedek :yes:
Hátha annak szebb hangja lesz...

üdv.
cooler
(#) witti válasza cooler15 hozzászólására (») Nov 21, 2007 /

Kíváncsi leszek az eredményre! Már kész is esetleg???
Nagyon megtetszett a hangja ennek a másik pedálnak is amit Toomyka15 linkelt be, a 3 Legged dog...
Dehogy eddig miért kerülte el a figyelmemet.
(#) Rooocker hozzászólása Nov 21, 2007 /

Egy két pickup-os Gibson gitárt eredeti pickupokkal négy
470K-s potenciométerrel,és két 100pf-os kondenzátorral kötöttem be.
A gitár szépen működik de a hangszin szabályozás nem az igazi.
Ha valaki tud segiteni kérem értesitsen.

Köszi

Gábor
(#) Peti_85 válasza Rooocker hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Szia!
A kondikat hova kötötted? Mire való az? Nem értem
(#) ensium válasza Rooocker hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Gondolom akkor humbucker..

Eredeti Gibson kapcsolásban .22nF-os kondik vannak, 500kohmos potméterekkel.
(#) ensium válasza ensium hozzászólására (») Nov 22, 2007 /

Ja, és logaritmikus legyen az összes potméter.
(#) trakostyan hozzászólása Nov 23, 2007 /

Helló.
egyik haver megépítette a boss mt2-es klónját, de zúg és gerjed neki mint állat. igaz nincs bedobozolva, de attól kell ennyire zúgnia?
én is meg akarom építeni, van egy eredeti boss dobozom is, de nem fér bele. Mit javasoltok, hogyan dobozoljam be?
egyébként megvan a torzító gyári kivitelben is, és brutál jó hangja van, legalábbis sztem.
itt találtok egy pdfet, paneltervvel, beültetési rajzzal:
http://web.tiscali.it/boxsmt2clone2005home/index.html
(#) maTaKee válasza trakostyan hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

Esetleg lehet, hogy földhurok van.
(#) maTaKee hozzászólása Nov 23, 2007 /

Én meg: megépítettem az "Omega" -t, ami a .pdf fájlban van NYÁKrajz szerint és nem működik! Úgyhogy sztem mindent ugyanúgy csináltam.... de majd talán csütörtökön a suliban megnézem jobban (szkóp...etc), hátha valamit kitudok belőle hozni.
(#) witti válasza maTaKee hozzászólására (») Nov 23, 2007 /

Úgy szoktam csinálni, ha nem működik, hogy a bemenettől elindulok egy jelvezetékkel ami rá van kötve az erősítőre. Aztán amíg szól a jel addig jó minden. Utána lehet fordítva egy tranyó vagy nem érintkezik pl.: egy ellenállás lába.
Ahogy nézem, ha C1 és R2 után van hang, akkor a Q1-es tranyót kell megfordítani, de ha az után is van hang akkor a Q2-est de lehet, hogy mindkettő fordítva van.
Más gáz nem igazán szokott lenni. /találkoztam már rossz potival, meg tranyóval/. De ha minden a helyén van akkor nincs komoly probléma. Meg ezek a Runoffgroove cuccok annyira egyszerűek. Bár a Phozer-je nekem nem műxik a mai napig sem.
(#) cooler15 válasza maTaKee hozzászólására (») Nov 24, 2007 /

szia!

Akkor sorstársak vagyunk, mert nekem sem megy.
Nem tom mi baja, a jelet átengedi magán, de nem torzít semmit...
üdv.
cooler
(#) Toomyka15 hozzászólása Nov 25, 2007 /

nem tudtok kecskememéten boltot ahol lehet venni hozzávalókat???
vagy online boltot?
(#) Toomyka15 hozzászólása Nov 25, 2007 /

vagy hogy lehet gépre felkötni a gitárt?
(#) maTaKee válasza Toomyka15 hozzászólására (») Nov 25, 2007 /

-.-'
Van a gépeden egy (vagyis kéne lennie) "LINE IN" bemenetnek (azthiszem a kék), oda egy 3,5 Jack meg a gitárodba egy 6,3 Jack és már készen is van!
(#) Toomyka15 válasza maTaKee hozzászólására (») Nov 25, 2007 /

kösszi!!!
(#) witti válasza Toomyka15 hozzászólására (») Nov 26, 2007 /

Hello! Évekkel ezelőtt használtam az előbb említett kicsi-nagy jackdugós megoldást. Viszont nálam a line in bemenet semmit sem csinált. Viszont a Microphone dugasz annál inkább, elvileg rózsaszínű. Sound Blaster Live 5.1 hangkártyám van és ha kevés a hangerő, ez tud +20db-t is. Meg tud néhány beépített torzítást is.
(#) maTaKee válasza witti hozzászólására (») Nov 26, 2007 /

Na igen, ezt már mástól is hallottam, h nem működik neki... (nekem működik ).
Ha meg kellene vmien torzító program akkor ajánlanám a "Guitar Rig" -et (ha nem találod akkor elküldöm, vagy ide felteszem, ha lehetséges).
(#) Peti_85 válasza maTaKee hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Sziasztok!
A line in-be is szól, csak naaagyon halkan!
Amúgy az a torzító program az kéne nekem is.
Ha nagyon sok, akkor egy linket tehetnél be, legalább meglesz a HE-n is!
Üdv.
(#) maTaKee válasza Peti_85 hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Ajj... 250MB... nem hinném, hogy a modik örülnének ha feltölteném ide, sőt... énsem nagyon ! Esetleg egy torrent filet adhatok ha az jó?!
(#) ensium válasza Peti_85 hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Persze, mert úgy működik mint egy végfok bemenete, magyarul azt elő kell erősíteni. (Persze ha sokat adsz rá akkor a hangkártya bánja..)

maTaKee : Engem is érdkelene kíváncsiság szintjén! A torrent filet, elküldöd e-mailben?
(#) Toomyka15 hozzászólása Nov 27, 2007 /

huuuuuu ezt benéztem!!!nem tudtok online boltokat ahol a kábelt és a jacket?
(#) maTaKee válasza ensium hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Nesztek ihun van e'

Bővebben: Link
(#) maTaKee válasza Toomyka15 hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Ahol betudnád szerezni...

Pl.: hqvideo, de szerintem csak ezért... na mindegy a te dolgod.
(#) ensium válasza maTaKee hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Jaa hogy itt Eszembe se jutott Na mindegy, kösz majd letöltöm.

Hát kb.. Én a múltkor úgy nyomtam, hogy az összerakott pedálomat kicsit megbontottam, a vezetékeket rászigetelőszallagoztam a hangfalamra, hangerő fel és :violent:
(#) witti válasza Toomyka15 hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Nehogy rendelj ám ilyen apró vackokat! Szokott lenni ilyen fülhallgató 3,5 jack meg a nagyobb 6,3-as pl.: a Tesco, Interspar, vagy műszaki boltba is. Enyém mindkettő sztereó, szóval ne keresd a mono-t, mert ritka. A kábel meg ne legyen vastagabb, mint a 3,5-ös jack és természetesen árnyékolt legyen.
(#) witti válasza maTaKee hozzászólására (») Nov 27, 2007 /

Ismerem a Guitar Rig-et, nekem is megvan asszem /, de lehet, hogy töröltem/. Mindenesetre köszi a linket! Nálad hogy működik?
Milyen gép kell hozzá? Mert az enyémen úgy szaggat a hang, mint az állat, ha túl sok mindent bekapcsolok. Egyik ismerősömnél meg 2,8GHz-es gépen is szarakodott, meg nagy volt nála az alapmorgás. Ő a gitártanárjától szerezte akinek meg 3,2-es gépe volt és valami profibb hangkártyája és ott állítólag tökéletes volt.
De amióta pedálokat építek nem igazán játszottam a géppel torzítva!
(#) szabo.balazs hozzászólása Nov 29, 2007 /

Sziasztok!
Tudjátok én semmit nem értek az elektronikához, de szeretem a zenét, meg a barkácsolást
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy lépésről-lépésre elmagyarázza mit kell tennem, hogy összehozzak valami pedált?(bármilyet) ELőre is köszi!
(#) maTaKee válasza szabo.balazs hozzászólására (») Nov 29, 2007 /

Tyhűű... hát nem tudom... Szerintem neked valami féle "Elektronikai alapismeretek 1-6" kéne először olvasgatnod, mert különben nem fogod érteni, hogy melyik alkatrésznek mi a szerepe és hogy miért van benne... meg hasonlók!
Ha már érteni fogod nagyjából hogy mi miért van akkor meg elkezdhetsz építeni egy egyszerűbb torzítót!
(#) witti hozzászólása Nov 30, 2007 /

Hello!:wave: Szeretnék egy mini gitár erősítőt építeni LM386-os IC-vel!
De az a helyzet, hogy megépítettem a Big daddy torzítót amiben pont ez a 386-os IC van! És az lenne a kérdésem, hogy egyszerűen rá lehetne kötni a kimentére ennek a pedálra egy néhány wattos hangszórót vagy mindenképp meg kellene építeni az erősítő kapcsolását?
Ha mégis jó lenne a Big Daddy pedál akkor valahova tudnátok javasolni egy potit amivel le tudom venni minimumra torzítás??? BF 245-ös FET van benne!
(#) cooler15 válasza witti hozzászólására (») Nov 30, 2007 /

Helloo!

Én próbáltam előerősítő nélkül, és nem volt elég a hangja... mondjuk én a végfokra kötöttem aztán a hangszóróra...
Úgy nem is fog megszólalni, hogy csak hangszóró van rákötve...(szerintem).
A torzítását nem sikerült levenni nekem sem... teljesen.

üdv.
cooler
Következő: »»   9 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem