Fórum témák
» Több friss téma |
A Goooooogle a "hp function generator servive manual" keresésre sok-sok dokumentumot kínál köztük PLL rendszerű generátorokét is. Volt egy típus, ami 10 - 20MHz -es jeleket rengeteg PLL áramkör felhasználásával állított elő 1 Hz pontossággal. Sajnos most nem jut eszembe a típusszáma, pedig 14 évig tanítottam a felépítését... Sajnos már a blokkvázlata sincs meg. Mivel nem mai típus volt (1980 - ban már a BME egyik tanszékén volt belőle), talán fent lesz a szerízkönyve...
Igen ezen már én is gondolkodtam, mivel valahonnan tudom (már nem emlékszem honnan), hogy a HP-nek van olyan generátora, ami ilyen leven működik. És ott is csak meg kellett neki csinálni valahogy az órajelet. De az gondolat egyszer csak elszállt!
![]() ![]() Bár az az első gondolatom, hogy ha sok PLL van benne, akkor gondolom a sok kimenet közül válogat. Ha ez így van, akkor az némileg megnehezíti azt, hogy sweepelni lehessen. Persze nem kizárt, csak kicsit bonyolultabb. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Csak meg kell csinálni.... Igen, ez itt a probléma. A HP már akkor gyártott magának olyan IC -t, amilyen kellett a feladathoz.... Nem véletlenül voltak drágák, de mind a mai napig működnek. Ebay -en 400$ körül lehet venni...
A sok PLL -lel digitenként rakta össze a kimenő frekvenciát. Csak 1 kimenete volt, de ott a 10.000.000 Hz és a 9.999.999 Hz -t meg tudta különboztetni. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2013
Az amatőrök között mostanában nagyon közkedvelt az SI570 IC. Ez beszerezhető, igaz drágább mint a kisebb DDS-ek. Ez egy DsPLL áramkör beépített oszcillátorral. I2c buszos. A PLL-eknél kisebb jitterrel, és tisztább jelű mint a DDS.
Ez nagyon jó! Pár lába van, és kiváló felbontása.
Azt írtad, hogy beszerezhető. Megmondanád, hogy honnan lehet beszerezni?
EU-ban itt:
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |