Fórum témák
» Több friss téma |
Az alaplap Uj, a tapot meg lemertem, adja a 3,3V 5V,es 12V-ot.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2013
Az lehet ok, hogy a BIOSverzio nem tamogatja a proceszort, es azert nem indul?
Terheletlenül? Az nem jelent semmit.
Tehát - rádugtad a hosszú csatit+ a 4-est a lapra?
Ugy mertem le, hogy zold-fekete drotot rovidre zartam.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2013
Teljesen lényegtelen hogy mi mit támogat vagy mit nem. Ha csak az alaplap és a táp (semmi más) nem indul, akkor kizárásos alapon vagy a táp vagy az alaplap a hibás. Másik táppal próbáld ki hogy indul-e. Ha akkor sem akkor a tápod valószínűleg jó viszont az alaplap kuka. Tovább lehet még misztifikálni meg találgatózni, de csak ezt az egy dolgot kéne kipróbálnod és rájönnél mi a bibi.
Csak az alaplapot kiprobaltam radugtam a tapkabeleket es semmi mast. Se proci benne, se ram. Igy se indul el.
Cseréld ki a tápot és csak "üresen" próbáld.Már írtuk egy páran.
De ezt már órákkal ezelőtt írtam, hogy nézd meg
![]()
Sziasztok! Az lenne a gondom, hogy ha a felbontást 1920x1080-ra vagy 1280x720-ra állítom (szóval hd felbontásnál) olyan ködös, világos a kép. Alacsonyabb felbontáson szép (1680x1050). A monitor DCR-be van állítva de a többi beállításnál sem az igazi. Van valami ötletetek hogy miért csinálja ezt?
Üdv
Nvidia a kártya, hdmi kábellel van összekötve a monitorral. A Driver a legfrissebb.
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy:adott egy céges gép,több felhasználó rajta. Tök mindegy melyik felhasználó jelentkezik be egy idő után kidobja a gép,újból be kell jelentkezni. Ez mitől lehet? vagy valami be van állítva rendszergazda-által? A válaszokat köszönöm!
Üdv!
Szia köszi a választ! Hát passz! Azt tudom milyen mert nekem is úgy van beállítva ,de megkérdem az illetőt mert én is csak továbbítottam a dolgot.
![]()
Igen! A képernyővédő/kímélő képes rá, hogy kijelentkeztesse a felhasználót tapasztalatból mondom.
Kérdésem az lenne, hogy miért dobja az egérjelet egyes játékok alatt és néhány program ablakját a Windows XP SP3 a bal felső sarokba? Az ablakokat akárhányszor áthelyezem a megszokott helyére mindannyiszor visszateszi X idő után. Az egér most lett lecserélve és a régivel is ezt csinálta.
Ilyen , akkor szokott lenni , ha az egér pc kapcsolat szakadozik.
Sziasztok!
Van egy ilyen laptopom: Bővebben: Link Windows 7 operációs rendszerrel. Már kezdtem megelégelni, hogy a tesóm állandóan ezzel játssza a hülyeségeit, így gondoltam beállítok neki is egy korlátozott jogokkal rendelkező felhasználói fiókot, aztán ott nem tud elrontani semmit. Úgyhogy kicsit utána olvastam hogyan vannak ezek a fiókok. A microsoft oldalán olvastam, hogy mindenkinek(még a rendszergazdának is) ajánlott létrehozni egy általános jogú felhasználói fiókot, mert így a vírusok nem garázdálkodhatnak a rendszergazdai jogokkal. Ha valami rendszergazdai jogokat igényel, akkor feljön egy kis ablak, amiben meg kell adni a rendszergazda jelszavát. Na de, ha sima(windows telepítéskor létrehozott) rendszergazda jogú felhasználói fiókom van, akkor is kijön ilyen ablak, csak ekkor nem kell jelszót megadni, csak simán elfogadni igennel, szóval ilyenkor sem tudnak garázdálkodni a rosszindulatú programok, mert ha valami gyanús, akkor nem kell elfogadni. Csak akkor nem értem, hogy a microsoft miért írta azt, hogy a rendszergazdának is ajánlott a napi használathoz általános jogú felhasználói fiókot létrehozni ![]() ![]() ![]() Tehát, akkor a tesómnak csináltam ilyen fiókot, de ebben nem működik például a power4gear hybrid, ami egy Asus által mellékelt energiagazdálkodási eszköz. Az asus honlapján valahol megtaláltam, hogy azt írják, hogy a működtetéshez rendszergazdai fiókkal kell használni a számítógépet ![]() Bocsi ha hosszú lett, csak kíváncsi vagyok a véleményekre. ![]() Üdv, mate_x Idézet: „akkor is kijön ilyen ablak, csak ekkor nem kell jelszót megadni, csak simán elfogadni igennel, szóval ilyenkor sem tudnak garázdálkodni a rosszindulatú programok, mert ha valami gyanús, akkor nem kell elfogadni.” Képzeld el, hogy nem fogadod el. Helyetted majd a rosszindulatú program megteszi! Rákattint helyetted az "ok" gombra. Egy program ezt simán megteheti! Az egyedüli biztos megoldás, ha jelszót is be kell gépelni, mert azt nem tudja kitalálni a program, szóval (most éppen) nem hülyeséget beszélt a Microsoft.
Szia!
Milyen játékról beszélünk? Ha netes az a játék akkor tegyél fel egy linuxot a tesónak.(én debiant használok) Többet nem lesz ilyen gondod és a vírusok sem bántják a linuxokat, mert vírus nem nagyon van rá.
Teljesen igazad van, erre nem is gondoltam. Most ezzel csak az a baj, hogy így nem működik például a power4gear. Mellékeltem egy képet, hogy milyennek kellene lennie, és ehelyett milyen.
Játszik ő minden vacakkal
![]()
Vagy inkább érdemesebb lenne a windows beépített energiagazdálkodóját használni?
Sziasztok!!
Azt szeretnem kerdezni, hogy hogyan tudok letesztelni egy PC tapot ugy, hogy ne csak multimeterrel lemerjem a kijovo feszultsegeket, hanem le is terheljem, es ugy meregessek rajta.
Műterheléssel .Lehet kapni , vagy csinálni direkt ilyesmit.
De mivel nagy amperekről beszélünk , és mondjuk úgy , hogy közel állandó feszültség mellett kellene tudnia a tápnak , azt a kimeneti terhelést , ami rá van írva. Szóval , ha lenne 5v os mondjuk 100w os izzód , vagy 12 v os 100w os izzód , az már kellő terhelést tudna a tápnak adni , és kiderülne mennyire stabil a táp avagy nem. Mondjuk 12v os izzó az még könnyeben lenne egy autó halogén izzója , ami 12v 70/100 w az meg is ferhelésnek terhelésnek 5 voltra meg találj ki valamit . A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2013
Műterhelésnek a legegyszerűbb autóizzókat használni. Hogy mennyit, milyet, az nagyjából kiszámolható. 5V-ra is jó a 12V-os izzó (csak kisebb áramot vesz fel, de nem fele annyit mint névlegesen). Ha tudsz szerezni régi 6V-os autó izzót (Trabant, Volkswagen, stb), az az igazi.
Egy táp szinte biztos, hogy nem tud annyit, mint ami rá van írva. Az olcsóbbak főleg. De nagyon vigyázz a kinyitott táppal, mert hálózati feszültség (is) van benne, sőt kb 400V DC is. Simán agyonvághat. Legjobb leválasztó trafót használni, de közte hiszem, hogy neked lenne. Emiatt oszcilloszkóppal sem szabad csatlakozni, hacsak nem elemről megy.
Levalasztotrafot konyen osze tudok rakni 2 egyformaa trafobol, van itthon, de nem tervezem, hogy szetszedjem a dobozat. Oszcilloszkopom meg nincs, de tervezem hogy vegyem majd. Holnap megnezem az autoba, hatha talalok megfelelo izzokat.
A tápot nem kell kinyitni , ha a kimeneti csatlakozókra ráakasztgatod az izzókat , és műszerrel megméred a kimeneti feszültségeket , és hozzávetőleges csökkenés nincs a terhelés mellett , akkor a táp jó. Ja némi nemű nagyobb terhelés hatására a ventilátor fordulata emelkedni szokott , de az normális.
Szia!
A tápot a zöld (PS-ON) és fekete(GND-FÖLD) drótok összezárásával indíthatod pc nélkül. Bocs, ha tudtad ezt ![]() Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |