Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
megleltem, 3 potméter van azon a különálló alaplapon a sortrafó felett , a potméterek tekergetésre nem reagálnak (ezek is tekercsek csak a közepében van egy műanyag potméter ami fel van menetelve) nos hiába tekertem el akármelyiket mert nem reagált a tv , az egyiket kíváncsiságból betekertem teljesen és akkor sem történt semmi , csak amikor a csavarhúzót kihúztam belőle és hozzá ért a menetelt falhoz akkor enyhén szemcsésedett a kép de semmi különös mert utána egyből abba hagyta ,
na de most jön a pláne : amikor megfogtam a csavarhúzó fém részét azt hittem eldobom mert vagy 70 fokos volt!
Az a sorlinearizáló tekercs volt szerintem. Indukciós hevítőként működtetted
A tekercsek belsejében lévő magot általában nem fém jellegű csavarhúzóval szokás állítani , mert a fém csavarhúzó pont a fém jelege miatt nem végezhető el megfelelően a beállítás , mert állítás közben folyamatosan nem megfelelő érték keletkezik .
És ráadásul egy tekercs belsejében induktív módon hevül. A másik írod , hogy ezt , azt tekergettél tudod mik voltak ezek ? Nem szokás össze vissza mindent tekergetni , és figyelve a képernyőt , hogy hátha történik valami , ezt más sokszor leírtam ez, hogy össze vissza mindent állítgatunk ez , így nem javítás. És ha meg van a rajz , akkor mindent vissza kell állítani a rajz szerinti értékekre , és ha még akkor is ilyen a kép , akkor a képcsővel lesz gond.
A C6 , R12 közös pontja tökéletes lesz szerintem .
Köszi a választ!
Valószínüleg úgy csinálom, hogy a hátlapi hangkimenet tuchel aljzatába bekötöm a videojelet is. Így már tökéletesen fel tudok venni a tv-ből az 1983-as tunerhibás videóval.
A videó miért tuner hibás?
Nincs egy RF modulátorod cseréld ki , vagy lehet nem is tuner hibás , csak nincs vezérlése.
Ez egy Philips 21GR2556/42B-s tv esetleg meg tudnád mondani, hogy hol keresgéljek? Elég régi TV de már itt sem sajnálták az smd ellenállásokat, meg pár kerámia kondit -.- Vagy, hogy melyik IC-k körül keresgéljek? Gondoltam a sortrafó potijaira azokat megtekergettem (persze oda állítottam vissza ahol volt, mert az is okozhat ilyen hibát) de nem változott.
Tudod , hogy , de ezt most ne magadra vedd , de kezdek be sokallni attól , hogy sok sok emberke jön , hogy ide tekertem , oda tekertem , aztán segíts már , hogy mi lehet a hiba.
Nyilván , ha egy olyan tv készülékről beszélünk , ami nem ment át sok ezer ember kezén , és gyárinak mondható , akkor nem azzal kezdi az ember , hogy eltekerget mindent , mert az gyárilag be van állítva.Ha olyan tv ről beszélünk aminek nem tudjuk az előéletét sem tekergetünk , hanem elővesszük a rajzot , és szépen átnézünk mindent , hogy úgy van e vagy sem. A te esetedben lehetnek ezek sorvisszafutási csíkok , vagy más jellegű , hiba. Scart vagy egyéb bemeneti pontról meg kell nézni van e kép , és milyen .El van e tolódva akár H , vagy akár V irányba stb. Lehet cső hiba szóval sokféle okból lehet , de ehhez legalább mérni kellene , hogy konkrétabb dolgot tudjunk .Pl ha oda van a csőnek a max , akkor már lehet , hogy gyengélkedik a képcső , de ez csak feltételezés addig , amíg nem tudunk tényeket..És innen nehezen látok bele a te tévéd belsejébe a rajzot hiába nézem , az gyári , és megfelelő , de nincs összehasonlítási alapom , mert a tévé ott van nálad. Szóval gondolom érted mire célzok.Nem mindig tudjuk célzottan megmondani a konkrét hibát , csak ha esetleg olyan egyértelműen előjött tény van, de ha valaki azt mondja csíkos a tévé , hát az kevés így.
Igazából nem ez az első, ezért meg lett jelölve minden és meg lett mozgatva, kontaktra gyanakodva és visszatekerve teljesen feszmentes állapotban. Épp most olvasgatok elektrotanyán ott is hasonlókat olvasok. Ebben a Tv-ben biztosan járt már valaki.
Ha már jártak benne , akkor még nehezebb dolgod van. főleg ha ez már szembetűnő is .
Idézet: „kezdek be sokallni attól , hogy sok sok emberke jön , hogy ide tekertem , oda tekertem , aztán segíts már , hogy mi lehet a hiba.” Valamilyen mágikus erőtől fogva mindig azokat tekergetik pedig azok az utolsó alkatrészek amik elromlanak.Ennél még az öregek módszere is jobb volt amikor csak oldalba verték a dobozt azt vagy jó lett vagy nem.
Na az is jellemző volt igen az oldalba verés ,De azt mondják a verés mindennek használ .
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
Szép napot!
segítséget szeretné kérni a következő dologban! Adott :videoton c29s11ampiat típusú tv sikeres sorvégtranzisztor csere után tv bekapcs ! Alsó két sarkában lila színfolt és furcsa árnyalatúak a színek, PTK cserélve megvolt de melegszik eléggé hiba kevésbé javúlt.... fölső rrészen ha fehér sáv látszik a 3 főszín alatta elcsúszik kb a kép közepe az elfogadható de kicsit lila... demagnetizáló tekercs 24 ohm.. lehet demag tekercs zárlat??? Üdv: Ákos
Szia!
Áram alá helyezéskor hallatszik a lemágnesező tekercs rezdülése? Lehet, hogy többször meg kell ismételni a lemágnesezést, de ahhoz meg kell várni, míg lehűl a PTC ellenállás.
Előzmények ?
Előtte is ilyen volt mármint a tranzisztor csere előtt , illetve mikor még működöt a tv . A másik közelben nagy teljesítményű hangfal ?
Köszönöm a gyors választ!
Sikerült a lemágnesezés! 4-indítás után színfolt megszűnt! Színek rendben, annyi, hogy az alakok mellett piros elcsúszás de nem a tipikus képcső gyengeség " zászló" menü éles kép picit homályos ,, segédrács állításra picit javult de a színkeverés másabb lett! Szervízmenű állítás segítene? Szervízmenű kód esetleg? Köszönöm a választ minden hozzászólónak!! Ákos
sikerült belépnem a menüben visszább vettem a pirosból jobb lett de valamire rányomtam és most a jobb fölső sarokban kidob 1 dvd ikont és nem kapcsol át a tv re akármit váltok ..sos
Sziasztok! Van 2db Thomson tv, az a hibájuk, hogy elég sokáig(kb. 1 óráig) homályos a kép. Videobemenetről is ugyanez a helyzet. Bezzeg a huszonéves Videoton, meg RFT készülékeknél ilyen nincs. Mit nézzek meg? Típusszámot nem tudok adni, mert nem nálunk vannak.
Hali!
gyenge a képcső..... emissziószegény
Idézet: „....mert nem nálunk vannak.” Akkor nézd a Videotont....
Sziasztok egy 17MB60 3.1 vestel gyártmányú digi panellel gyűlt meg a bajom a hiba a "szokásos" LED villog... 16 colos Hyundai IPS paneles tv ben van.
Ez elviekben a zárlatvédelem működését hivatott jelezni csakhogy! A feszültségek rendben vannak de a 8Mbit flash 25q80 kiszerelése után a villogás elmarad. Sajnos nem tudom hogy ezzel csak az alacsony szintű progit szedem ki a vezérlőből mellől ami miatt nem tudja kijelezni zárlatot vagy ez a hibás, a tartalma miatt! A másik gond hogy se tartalmam se ilyen ic-t nem találok elérhető helyen . Minden segítséget szívesen látok!
Valószínű mivel kiszedted az ic t nem tud lefutni a benne levő tartalom , így megakad a dolog , és ezért nincs jelzés.
A másik ritkán megy tönkre egy flash , ha baja is lesz , akkor általában a benne lévő tartalom hibásodik meg.Dehogy ez okozna zárlatot nem valószínű.
A készülékek villogása, nem zárlatot jelent!!! Hanem egyes fokozatok működésképtelenségét, helytelen, illetve nem időben történő indulását is jelenti. A készülék processzora indításkor egy "tesztet " futtat végig, ellenőrizve a gépet. Az részegységekből visszaérkező ( nem érkező ) jelekből " következtet ", hogy működőképes e a gép. Mindezen, és még sok más dolgot a beletáplált tudás alapján végzi. A mit sok esetben a " memóriában tárolódik, a memória eltávolítása sok készüléknél teljes működésképtelenséget okoz.
Üdv!
Van egy kb 10 éves Daewoo crt tv-m eddig nagyon meg voltam vele elégedve. Mostanában elkezdte azt csinálni, hogy egyszerüen kikapcsolt, majd visszakapcsolt, kb úgy mintha a távirányítóval kikapcsolnám és vissza. A tápra nem gyanakodok, mert az előlapi led világít. Átforrasztgattam benne a paneleket, nem volt sok repedt forrasztás benne, de mostmár mind ki van javítva. Az átforrasztgatás után kb egy hónapig jól működött, megoldódni látszott a probléma, mígnem tegnap megint elkezdte a ki és visszakapcsolást. Más rendellenességet nem tapasztaltam áthúzás ilyesmi nincs. Mi lehet a baja tud valaki tippet adni? A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
Igen ez a gyanúm nekem is . A led villogása a szervizkönyv szerint valamelyik feszültség hiányát jelzi amit egy tranzisztoros fokozat figyel és magas vagy alacsony jelet küld a processzornak. Ha a flash a helyén van ez a jel alacsony szint, ami valamelyik fesz hiányát jelzi, ha nincs benne akkor magas a szint. Merre lehetne kutakodni ?
Hali!
A sorkimenő transzformátor kivezetéseit forraszd át!
A kutakodást minden esetben a tápban kezdődik. A feszültségeket, szintre és " tisztaságra , szkóppal " ellenőrizve kezdeném. Utána a kapcsolt feszültségek meglétét kell ellenőrizni. Gondolok itt a STBY gomb nyomása után, történő feszültségek megjelenésére. diódákat érdemes testre " sípoltatni " így könnyen kiderülhet van e valahol durva zárlat. Egyáltalán a táp elindul e, mert a led villogása nem feltétlen jelenti a táp működését.
De az egész panelt átforrasztottam, úgyérted mégegyszer essek neki? Hátha kimaradt valami?
És persze ki is takaritottam, nehogy a por okozzon gondot. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
Köszönöm a válaszokat! Az egyik mamámnál, a másik anyáéknál van. A Vidit meg én nézem. Azon gondolkodtam, hogy van-e valami állító szerv(potméter) a hiba ellen. Lehet, hogy regenerálás lesz a vége.
Akkor inkább hagyjuk is mert ha csak az OFF megy itt akkor megpróbálom magamtól megcsinálni, ha nem akkor kuka, így is a kukától mentettem meg mert vagy 8-10 éve kint volt a "sufniba" papámnál. Csak amúgy nem úgy össze-vissza tekergettem de mindegy is. Direkt írtam, hogy oda lett visszaállítva ahol volt, mert igenis melegedés hatására ha sortrafóban a poti szarakodik akkor viszi a képet is, volt már rá példa és persze ott méregettem is nem egy dolgot és felesleges volt, pedig még igencsak "fiatal" tv volt. (kb 8 éves vagy kicsit több). Szóval köszönöm szépen a hsz-eket de így nincs értelme. Nem vagyok még annyira benne a TV-k világában, lehet hogy a te kezeid között rengeteg átment de én eddig másikat javítottam, csak ezt is szeretném mihamarabb megtanulni, az eddigiekre mindenre magamtól jöttem rá, csak ennél kértem volna a segítségeteket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |