Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   848 / 1271
(#) Helldrinker válasza eyess hozzászólására (») Júl 28, 2013 /
 
megleltem, 3 potméter van azon a különálló alaplapon a sortrafó felett , a potméterek tekergetésre nem reagálnak (ezek is tekercsek csak a közepében van egy műanyag potméter ami fel van menetelve) nos hiába tekertem el akármelyiket mert nem reagált a tv , az egyiket kíváncsiságból betekertem teljesen és akkor sem történt semmi , csak amikor a csavarhúzót kihúztam belőle és hozzá ért a menetelt falhoz akkor enyhén szemcsésedett a kép de semmi különös mert utána egyből abba hagyta ,
na de most jön a pláne : amikor megfogtam a csavarhúzó fém részét azt hittem eldobom mert vagy 70 fokos volt!
(#) moltam válasza Helldrinker hozzászólására (») Júl 28, 2013 /
 
Az a sorlinearizáló tekercs volt szerintem. Indukciós hevítőként működtetted
(#) eyess válasza Helldrinker hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
A tekercsek belsejében lévő magot általában nem fém jellegű csavarhúzóval szokás állítani , mert a fém csavarhúzó pont a fém jelege miatt nem végezhető el megfelelően a beállítás , mert állítás közben folyamatosan nem megfelelő érték keletkezik .
És ráadásul egy tekercs belsejében induktív módon hevül.
A másik írod , hogy ezt , azt tekergettél tudod mik voltak ezek ?
Nem szokás össze vissza mindent tekergetni , és figyelve a képernyőt , hogy hátha történik valami , ezt más sokszor leírtam ez, hogy össze vissza mindent állítgatunk ez , így nem javítás.

És ha meg van a rajz , akkor mindent vissza kell állítani a rajz szerinti értékekre , és ha még akkor is ilyen a kép , akkor a képcsővel lesz gond.
(#) eyess válasza kérdező hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
A C6 , R12 közös pontja tökéletes lesz szerintem .
(#) kérdező válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Köszi a választ!
Valószínüleg úgy csinálom, hogy a hátlapi hangkimenet tuchel aljzatába bekötöm a videojelet is. Így már tökéletesen fel tudok venni a tv-ből az 1983-as tunerhibás videóval.
(#) eyess válasza kérdező hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
A videó miért tuner hibás?
Nincs egy RF modulátorod cseréld ki , vagy lehet nem is tuner hibás , csak nincs vezérlése.
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Ez egy Philips 21GR2556/42B-s tv esetleg meg tudnád mondani, hogy hol keresgéljek? Elég régi TV de már itt sem sajnálták az smd ellenállásokat, meg pár kerámia kondit -.- Vagy, hogy melyik IC-k körül keresgéljek? Gondoltam a sortrafó potijaira azokat megtekergettem (persze oda állítottam vissza ahol volt, mert az is okozhat ilyen hibát) de nem változott.
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Tudod , hogy , de ezt most ne magadra vedd , de kezdek be sokallni attól , hogy sok sok emberke jön , hogy ide tekertem , oda tekertem , aztán segíts már , hogy mi lehet a hiba.
Nyilván , ha egy olyan tv készülékről beszélünk , ami nem ment át sok ezer ember kezén , és gyárinak mondható , akkor nem azzal kezdi az ember , hogy eltekerget mindent , mert az gyárilag be van állítva.Ha olyan tv ről beszélünk aminek nem tudjuk az előéletét sem tekergetünk , hanem elővesszük a rajzot , és szépen átnézünk mindent , hogy úgy van e vagy sem.
A te esetedben lehetnek ezek sorvisszafutási csíkok , vagy más jellegű , hiba.
Scart vagy egyéb bemeneti pontról meg kell nézni van e kép , és milyen .El van e tolódva akár H , vagy akár V irányba stb.
Lehet cső hiba szóval sokféle okból lehet , de ehhez legalább mérni kellene , hogy konkrétabb dolgot tudjunk .Pl ha oda van a csőnek a max , akkor már lehet , hogy gyengélkedik a képcső , de ez csak feltételezés addig , amíg nem tudunk tényeket..És innen nehezen látok bele a te tévéd belsejébe a rajzot hiába nézem , az gyári , és megfelelő , de nincs összehasonlítási alapom , mert a tévé ott van nálad. Szóval gondolom érted mire célzok.Nem mindig tudjuk célzottan megmondani a konkrét hibát , csak ha esetleg olyan egyértelműen előjött tény van, de ha valaki azt mondja csíkos a tévé , hát az kevés így.
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Igazából nem ez az első, ezért meg lett jelölve minden és meg lett mozgatva, kontaktra gyanakodva és visszatekerve teljesen feszmentes állapotban. Épp most olvasgatok elektrotanyán ott is hasonlókat olvasok. Ebben a Tv-ben biztosan járt már valaki.
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Ha már jártak benne , akkor még nehezebb dolgod van. főleg ha ez már szembetűnő is .
(#) Leraz válasza eyess hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Idézet:
„kezdek be sokallni attól , hogy sok sok emberke jön , hogy ide tekertem , oda tekertem , aztán segíts már , hogy mi lehet a hiba.”

Valamilyen mágikus erőtől fogva mindig azokat tekergetik pedig azok az utolsó alkatrészek amik elromlanak.Ennél még az öregek módszere is jobb volt amikor csak oldalba verték a dobozt azt vagy jó lett vagy nem.
(#) eyess válasza Leraz hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Na az is jellemző volt igen az oldalba verés ,De azt mondják a verés mindennek használ .
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) ronika2007 hozzászólása Júl 29, 2013 /
 
Szép napot!

segítséget szeretné kérni a következő dologban!
Adott :videoton c29s11ampiat típusú tv sikeres sorvégtranzisztor csere után tv bekapcs ! Alsó két sarkában lila színfolt és furcsa árnyalatúak a színek, PTK cserélve megvolt de melegszik eléggé hiba kevésbé javúlt.... fölső rrészen ha fehér sáv látszik a 3 főszín alatta elcsúszik kb a kép közepe az elfogadható de kicsit lila... demagnetizáló tekercs 24 ohm.. lehet demag tekercs zárlat???

Üdv: Ákos
(#) kadarist válasza ronika2007 hozzászólására (») Júl 29, 2013 / 1
 
Szia!
Áram alá helyezéskor hallatszik a lemágnesező tekercs rezdülése? Lehet, hogy többször meg kell ismételni a lemágnesezést, de ahhoz meg kell várni, míg lehűl a PTC ellenállás.
(#) eyess válasza ronika2007 hozzászólására (») Júl 29, 2013 / 1
 
Előzmények ?
Előtte is ilyen volt mármint a tranzisztor csere előtt , illetve mikor még működöt a tv .
A másik közelben nagy teljesítményű hangfal ?
(#) ronika2007 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Köszönöm a gyors választ!

Sikerült a lemágnesezés! 4-indítás után színfolt megszűnt! Színek rendben, annyi, hogy az alakok mellett piros elcsúszás de nem a tipikus képcső gyengeség " zászló" menü éles kép picit homályos ,, segédrács állításra picit javult de a színkeverés másabb lett! Szervízmenű állítás segítene? Szervízmenű kód esetleg?

Köszönöm a választ minden hozzászólónak!!
Ákos
(#) ronika2007 hozzászólása Júl 29, 2013 /
 
sikerült belépnem a menüben visszább vettem a pirosból jobb lett de valamire rányomtam és most a jobb fölső sarokban kidob 1 dvd ikont és nem kapcsol át a tv re akármit váltok ..sos
(#) kristikoma hozzászólása Júl 29, 2013 /
 
Sziasztok! Van 2db Thomson tv, az a hibájuk, hogy elég sokáig(kb. 1 óráig) homályos a kép. Videobemenetről is ugyanez a helyzet. Bezzeg a huszonéves Videoton, meg RFT készülékeknél ilyen nincs. Mit nézzek meg? Típusszámot nem tudok adni, mert nem nálunk vannak.
(#) kislacikahu válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Hali!


gyenge a képcső..... emissziószegény
(#) Leraz válasza kristikoma hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Idézet:
„....mert nem nálunk vannak.”

Akkor nézd a Videotont....
(#) lanti hozzászólása Júl 29, 2013 /
 
Sziasztok egy 17MB60 3.1 vestel gyártmányú digi panellel gyűlt meg a bajom a hiba a "szokásos" LED villog... 16 colos Hyundai IPS paneles tv ben van.

Ez elviekben a zárlatvédelem működését hivatott jelezni csakhogy! A feszültségek rendben vannak de a 8Mbit flash 25q80 kiszerelése után a villogás elmarad.
Sajnos nem tudom hogy ezzel csak az alacsony szintű progit szedem ki a vezérlőből mellől ami miatt nem tudja kijelezni zárlatot vagy ez a hibás, a tartalma miatt! A másik gond hogy se tartalmam se ilyen ic-t nem találok elérhető helyen . Minden segítséget szívesen látok!
(#) eyess válasza lanti hozzászólására (») Júl 30, 2013 /
 
Valószínű mivel kiszedted az ic t nem tud lefutni a benne levő tartalom , így megakad a dolog , és ezért nincs jelzés.
A másik ritkán megy tönkre egy flash , ha baja is lesz , akkor általában a benne lévő tartalom hibásodik meg.Dehogy ez okozna zárlatot nem valószínű.
(#) stevepapa válasza lanti hozzászólására (») Júl 30, 2013 /
 
A készülékek villogása, nem zárlatot jelent!!! Hanem egyes fokozatok működésképtelenségét, helytelen, illetve nem időben történő indulását is jelenti. A készülék processzora indításkor egy "tesztet " futtat végig, ellenőrizve a gépet. Az részegységekből visszaérkező ( nem érkező ) jelekből " következtet ", hogy működőképes e a gép. Mindezen, és még sok más dolgot a beletáplált tudás alapján végzi. A mit sok esetben a " memóriában tárolódik, a memória eltávolítása sok készüléknél teljes működésképtelenséget okoz.
(#) ciw hozzászólása Júl 30, 2013 /
 
Üdv!

Van egy kb 10 éves Daewoo crt tv-m eddig nagyon meg voltam vele elégedve.
Mostanában elkezdte azt csinálni, hogy egyszerüen kikapcsolt, majd visszakapcsolt, kb úgy mintha a távirányítóval kikapcsolnám és vissza. A tápra nem gyanakodok, mert az előlapi led világít.
Átforrasztgattam benne a paneleket, nem volt sok repedt forrasztás benne, de mostmár mind ki van javítva.
Az átforrasztgatás után kb egy hónapig jól működött, megoldódni látszott a probléma, mígnem tegnap megint elkezdte a ki és visszakapcsolást. Más rendellenességet nem tapasztaltam áthúzás ilyesmi nincs.
Mi lehet a baja tud valaki tippet adni?
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
(#) lanti válasza stevepapa hozzászólására (») Júl 30, 2013 /
 
Igen ez a gyanúm nekem is . A led villogása a szervizkönyv szerint valamelyik feszültség hiányát jelzi amit egy tranzisztoros fokozat figyel és magas vagy alacsony jelet küld a processzornak. Ha a flash a helyén van ez a jel alacsony szint, ami valamelyik fesz hiányát jelzi, ha nincs benne akkor magas a szint. Merre lehetne kutakodni ?
(#) kislacikahu válasza ciw hozzászólására (») Júl 30, 2013 /
 
Hali!

A sorkimenő transzformátor kivezetéseit forraszd át!
(#) stevepapa válasza lanti hozzászólására (») Júl 30, 2013 /
 
A kutakodást minden esetben a tápban kezdődik. A feszültségeket, szintre és " tisztaságra , szkóppal " ellenőrizve kezdeném. Utána a kapcsolt feszültségek meglétét kell ellenőrizni. Gondolok itt a STBY gomb nyomása után, történő feszültségek megjelenésére. diódákat érdemes testre " sípoltatni " így könnyen kiderülhet van e valahol durva zárlat. Egyáltalán a táp elindul e, mert a led villogása nem feltétlen jelenti a táp működését.
(#) ciw válasza kislacikahu hozzászólására (») Júl 30, 2013 /
 
De az egész panelt átforrasztottam, úgyérted mégegyszer essek neki? Hátha kimaradt valami?
És persze ki is takaritottam, nehogy a por okozzon gondot.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2013
(#) kristikoma válasza Leraz hozzászólására (») Júl 30, 2013 /
 
Köszönöm a válaszokat! Az egyik mamámnál, a másik anyáéknál van. A Vidit meg én nézem. Azon gondolkodtam, hogy van-e valami állító szerv(potméter) a hiba ellen. Lehet, hogy regenerálás lesz a vége.
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Júl 30, 2013 /
 
Akkor inkább hagyjuk is mert ha csak az OFF megy itt akkor megpróbálom magamtól megcsinálni, ha nem akkor kuka, így is a kukától mentettem meg mert vagy 8-10 éve kint volt a "sufniba" papámnál. Csak amúgy nem úgy össze-vissza tekergettem de mindegy is. Direkt írtam, hogy oda lett visszaállítva ahol volt, mert igenis melegedés hatására ha sortrafóban a poti szarakodik akkor viszi a képet is, volt már rá példa és persze ott méregettem is nem egy dolgot és felesleges volt, pedig még igencsak "fiatal" tv volt. (kb 8 éves vagy kicsit több). Szóval köszönöm szépen a hsz-eket de így nincs értelme. Nem vagyok még annyira benne a TV-k világában, lehet hogy a te kezeid között rengeteg átment de én eddig másikat javítottam, csak ezt is szeretném mihamarabb megtanulni, az eddigiekre mindenre magamtól jöttem rá, csak ennél kértem volna a segítségeteket.
Következő: »»   848 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem