Fórum témák
» Több friss téma |
Lemertem a szurke ps good kijovetet, es kikapcsolt allapotban 0V-ot merek, ha rovidrezarom a zold-feketet elindul, es akkor 5V-ot merek a azurke csatlakozon. Lehet, hogy felreertettem, de az 5V nem kikapcsolt allapotban kell legyen rajta?? Mert en bekapcsolva mertem az 5V-ot.
Annak akkor kell 5Vnak lennie, ha minden rendbe a táppal. Ez engedi lényegébe, hogy elinduljon a bootolás.
Ahol vetted a lapot, mire jutottál velük?
Üdv!
A Power Good jel, a tápfeszültségek stabilizálódása után +5V-ra (Logikai magas szint) kell, hogy beálljon. Ellenkező esetben a Processzor folyamatosan reset állapotban marad. Viszont az sem jó, ha túl korán illetve túl későn jelenik meg. A jó tartomány 100ms és 900ms között van. A bekapcsolás után általában olyan 300-500ms körül szokott megjelenni a PG jel.
Penteken beszeltem velik telefonon, azt mondtak elkuldik visza az alaplapot, mivel az naluk mukodott. Ha a mai nap folyaman se erkezik meg, ismet felhivom oket, es megemlegetem nekik a fogyasztovedelmiseket.
Egy kicsit osszezavrodtam evvel a POWER GOOD-al kapcsolatban. Kikapcsolt allapotban is kell adja az 5V-ot, vagycsak amikor be van kapcsolva? En ugy ertettem, hogy ha 5V van, aval jelzi az alaplapnak, hogy minden OK, es bekapcsolhat a gep. Ha ez nincs meg, akkor nem kapcsol be.
Fordítva, az alaplap jelzi a tápnak, hogy "minden OK", ha tényleg minden rendben. Ellenkező esetben a táp lekapcsol.
Tehat akkor ez igy jol van, hogy nem merek rajta feszultseget, csak bekapcsolas utan?
No akkor egyértleműen és érthetően:
A powergood a táp/gép kikapcsolási állapotában 0V a gépet amikor bekapcsolod 300-500ms múlva 5V ad folyamatosan amíg megy a táp. Ha nem ezt méred, rossz a táp! Srácok, egyértelműbben írjátok a hsz-eket mert nem mindenki érti.
Koszi! Most akkor ertem, a tapommal elmeletileg nincs baj.
Ezért nem szeretem az ilyen webshopos dolgokat.. Posta ide oda..
Szerezz be valami másik tápot azért a biztonságért, és ha tudsz procit is.Ha így se megy, küldd vissza h kéred a pénzt vissza.
Mostmar en se szeretem
![]()
Üdvözletem!
Asus eee netbook, XP rendszer, Mozilla Firefox böngésző és én, aki csak alkalmazói szinten gépezek a felállás. A gép indításakor - és egy hosszabb cikk elolvasása után - van úgy, hogy a böngésző (újra)indulásához egy óra is kell. Nagyon ritka az az eset amikor normálisan elindul. Kérem szépen a hozzáértő segítséget, melyet előre is köszönök szépen! Üdv.: dposa
Én is tapasztalok hasonlót mostanában. Valami frissítés okozhatta. Amikor így kiakad újra szoktam indítani.
Hello,
próbáld meg frissíteni a legújabb 23-as verzióra. Ha nem segít akkor CCleanerrel próbáld meg kipucolni a géped. A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013
Most hogy írtad, gondoltam megnézem a verzió számot. 22-es volt és azonnal frissíteni kezdett 23-ra és újra indult. Majd meglátom megjavult-e vagy még rosszabb lett.
![]()
Szerintem az előzmények mentése/betöltése okozhat némi kiakadásnak tűnő jelenséget. Ezt érdemes letiltani a beállításoknál.
Az újraindítások - bögésző - sajnos nem segít, ha a gépet ujraindítom, néha gyorsít.
dposa
Használj ccleanert. Ingyenes takarítóprogram. Kipucolhacc vele legtöbb szemetet. Rendszerindításkor sok program elindul amit nem használsz, nem kell a netezéshez. Ezek foglalják a memóriát. Ezzel a progival ezeket is le tudod állítani. Ha ez sem segít drasztikusan, akkor pucolj le mindent a gépedről ami felesleges, távolítsd el a böngészőt, majd telepítsd újra. De ha többet mondasz a notiról talán többet tudnék segíteni, pl. Nekem van egy "eee sulf"512es memóriával, arra csak a mini xp tudtam felrakni, és a cróme böngészőt, igy most tökéletes lett.
Hello,
van egy 2,5"os HDDm, laptopból, Win8-as rendszer van/volt rajta. Erről szeretném az adataimat kinyerni, Win XP gépre próbálom rákötni de ha kikapcsolt állapotban kötöm rá akkor az XP el se indul, ha menet közben kötöm rá akkor meg lefagy a rendszer. Van valami ötletetek mit lehet vele kezdeni? Idézet: „Win XP gépre próbálom rákötni de ha kikapcsolt állapotban kötöm rá akkor az XP el se indul, ha menet közben kötöm rá akkor meg lefagy a rendszer.” Szia! Kikapcsolva kösd rá, majd a számítógép bios-ban át kell állítanod a boot sorrendet mert némelyik alaplap a sata-t teszi elsődlegesként automatikusan, és így a laptop hdd-ről akar indulni amin a win8 van. Az eredeti hdd ide-s?
SATA mindkettő. A BIOS nem ismeri fel sajnos. Az XP indítóképernyő megjelenik, úgyhogy tudja honnét bootoljon csak ezután meghal a rendszer.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2013
Így érthető, ha nem ismeri fel. Kábelt cseréltél, másik gépbe a 2,5" hdd jó?
A legegyszerűbb és leghasznosabb megoldás, ha veszel egy USB-s külső házat hozzá ~2000Ft-ért.
Udv!
Ma vagre megjott az alaplap, elso dolgom az volt, hogy a BIOS elemet kivettem, majd viszatettem, esutan probaltam induani csak az alaplapot, es a tapot. 5-6-odik gombnyomasra indult. Beszereltem a gephazba, minden alkatresszel, ujra eljatszodtam a BIOS elemes jatekot es indult. Most megy jol. ![]() Mindenkinek nagyon szepen koszonom a segitseget!! ![]() ![]()
Ez akkor azt jelenti,hogy kicserélték a lapot?
A kábel eddig jó volt, de azért megpróbálom még másikkal. Laptopba ha visszateszem akkor ugyan felismeri, de a rendszert már nem tudja róla elindítani.
Hat... A regit kuldtek vissza, mert naluk ment. Lehet, hogy a BIOS reset hianyzott nalam, es azert nem indult elsore. A lenyeg, hogy mostmar JO.
![]()
Ha a laptopban sem indul a rendszered akkor valami gond lesz az oprendszerrel. Nézd meg hogy a laptop felismeri e a hdd-t. (írtad hogy az asztali gép nem ismeri fel)
Adatot hdd-ről én a hirens boot cd-vel szoktam menteni és ekkor nem kell elindítani semmilyen oprendszert egyik hdd-ről sem, mert ez a rendszer cd-ről megy. Neten megtalálod ezt a cuccost.
Fel felismeri, mert safe modeban közben sikerült valahogy működésre bírnom, csak akkor meg a usbs hdd-vel volt baja, nagyon lassacskán tudta csak olvasni... Holnap kipróbálom azt a boot cd-t, hátha többre jutok vele. Kösz addig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |