Fórum témák
» Több friss téma |
Igen ezt is megpróbáltam, de úgy marha halk. Mikor a sony csatlakozó volt rajta akkor meg marha hangosan szólt..
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
Több kísérlet is indult a fórumban a hangszóróban lévő erősítő működtetésére, egyiknél sem láttam eredményt. Bővebben: Link
Helo,segítene valaki aszt szeretném kérdezni hogy hogyan kössem össze a hangszórókat.
1 dobozban.2db 8ohm mély plusz 2db 8ohm magasugrás. így hogyan tudnám úgy összekötni hogy kijöjjön 8ohm.valami rajzot vagy segítséget kérhetnék köszönöm
Hangváltóval sehogy, anélkül meg nincs értelme... (szerintem)
4 vagy 16 ohm -ot tudsz előállítani szabályosan.
Érdekes írás. Azt elárulnád miért nem monoton emelkedő az impedancia a freki függvényében?
Mert alapból nem látom az okát, mivel soros rezgőkörnek nehezen gondolnék egy hangszórótekercset, főleg nem KHz alatti tartományban. Vagy esetleg az lenne a membrán rezonanciája?
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni,hogy autos cd-re hogyan lehet 6db hangszorót rákötni?
Egy SONY CDX-GT450U ról van szó.Helyem nincs az autóban,hogy erősítöt tegyek be,de szeretnéka két hátsó ajtoba is tenni két + hang szorot.Hogyan csináljam,hogy ne szálljon el semmi?Köszi A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
sziasztok!
Van egy épített hangdobozom benne egy JBL T696 (4Ω ) autóhangszóró és idő közbe szereztem hozzá két JBL ES30(8Ω) as dobozt és most sorosan bekötöttem őket ,a kérdésem az lenne hogy a 2 hangfal ugye külön teljesítményű és nem e teszi tönkre az erősitőt vagy talán magát a hangfalat , bocsi de tök gyerekcipőben járok ebben még ![]() köszi.
Sziasztok!
Van egy MCN Hazard passzív mélyládám és ez mellé van egy sony str de598 erősítőm. Ezeket hogyan tudnám összekötni úgy hogy a legjobb basszus legyen??
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy van egy mini hifim(sony mhc rg440s) aminek a gyári mélysugárzója 6ohm os.
ha egy 4ohm impedanciájú hangszóroval sorba kötök egy 2ohm os ellenállást, akkor azt rá lehet kötni a gyári mély helyett? választ előre is köszönöm ![]()
Sziasztok!
Nem tudom milyen fajta a hangszóróm és szeretném megtudni. Mellékelek néhány képet róla, hogy hátha valaki meg tudja mondani. (Erősítő miatt kellene mekkora kell) Előre is köszönöm! ![]()
Szervusztok,
Egy Creative Inspire T7900-as hangfalszetthez szeretnék egy másik, eltérő teljesítményű mélynyomót kötni. Ami azt illeti nem is mélynyomó, hanem egy másik hangfalszett mélynyomó+erősítő kombója (Genius SW-Q5.1). Nem értek az elektronika részéhez, de ha tudnátok egy megoldást/véleményt adni, akkor a forrasztásos, stb. részét már el tudnám végezni magam is. Szóval az összekötést én, mint laikus, úgy gondoltam, hogy a Creative mélynyomójának a vezetékéhez forrasztanék egy másik vezetéket ("lelopnám" a jelet, ahogyan ezt a minecraftosok mondanák) és ezt vezetném át a Genius mélynyomójához. A probléma, hogy valahogy úgy kéne bekötnöm a Genius oldalán, hogy a Creative felőli oldal vezérelje a hangerejét és az eltérő teljesítmény miatt ne legyen hallható különbség a két mélynyomó hangereje között (valami ellenállás/kütyü közbeiktatása esetleg?), illetve, hogy a Genius a saját erősítőjét használja (gondolom a Creative már nem bírna el még egy mélynyomót a sajátján). Holnapra megpróbálom előkeríteni a pontos adatokat a két hangfalszettről, addig egyelőre csak az érdekelne, hogy ez így működhet-e, ill. ha nem, akkor ti hogyan javasolnátok a kivitelezést?
Sziasztok!
Adva van egy gyári 3 utas hang(fal)sugárzó (jamo 883-k4) és van egy olyan funkciója hogy állítható egy kapcsolóval az ellenállása (4 vagy 8 ohm ). A benne lévő mély hangszóró duplatekercses. Kérdem én hogy hány ohmos lehet eredetileg a hangszóró, vagy hogy hogyan kivitelezhető ez? weboldal: itt kép 1: itt kép 2: itt köszi A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
Sehogyan. Ha sorosan kapcsolja Z=2*R mondjuk 8 ohm, ha párhuzamosan Z=R/2 vagyis 2 ohm (ha egy tekercsrész ellenállása 4R).
Szia!
Egyik (jobb) lehetséges megoldás: A tekercsek 8 ohm-osak. 8 ohm állásban csak az egyiket használja, 4 ohm-ban párhuzamosan. Másik lehetséges megoldás: A tekercsek 4 ohm-osak. 4 ohm állásban csak az egyiket használja, 8 ohm-ban sorosan.
Így nem működik.
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
Az lehetséges-e hogy a magas és a közép 4 ohm-os, a mély az dupla 8-as és párhuzamosan van kötve alapból (mint ahogy az a 2.-ik képen látszik)? Ha átállítjuk 8 ohm-osra a hang(falat)sugárzót akkor valamilyen áramkör vagy alkatrész (talán egy tekercs? ) megnöveli a magas és a közép ellenállását sorosan 4 ohm-mal, a mély-ét pedig tekercsenkét szintén sorosan 8 ohm-mal?
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2013
Ezt nekem írtad? Kifejtenéd bővebben?
Minden lehetséges, de ehhez nem kellene duplacsévés mélyhangszóró. Közép- és magastartományban szinte büntetlenül módosíthatók az impedanciaértékek, de mélyben megnövelni maximum transzformátorral lehetne, akkor is észrevehetően változnának a paraméterek.
Az biztos, hogy a duplacsévés mély csak akkor működik jól, ha mindkét lengőcséve részre azonos bemenőfeszültség jut.
Arra is gondoltam, hogy talán nem is a hagyományos értelemben vett duplacsévés hangszóróról van szó hanem van rajta egy 4 ohm-os tekercselés és egy 8 ohm-os. Készre szerelt termék lévén ezeket nem arra készítették, hogy flexibilis legyen a különálló hangszóró bekötési lehetősége, hanem hogy beépítve az impedanciájuk legyen kapcsolható. Így egyszerűen csak át kell kapcsolni a kívánt ellenállásra és kész.
Erre én is gondoltam, fizikailag éppen lehetséges, de ha így van, a gyártó részéről nem egy díjnyeretes ötlet.
![]() Ha nekem kellene ilyet csinálni, valószínűleg a 2,5R vs. 10R duplacsévés kombináció mellett döntenék. ![]()
Egy duplatekercses, 2x2 Ω-os mélynyomót ha sorosan összekötök, akkor ugye 4 Ω lesz. Nem fog romlani a minősége? Illetve az erősítőbe a szokásos 2 vezeték megy a hangszóróból,vagy a duplatekercs miatt 4? Vagyis 1 helyet foglal el, vagy kettőt? Nem nagyon vagyok tisztában ezzel a 2x2 Ω-os dologgal.
Üdv mindenkinek!
Segítséget kérnék. Azzal tisztában vagyok, ha egy erősítőre, aminek a kimenete Pl: 8 Ohm-os, és egy 16 Ohm -os hangszórót kötök rá, nem lesz semmi probléma, "csak" a teljesítmény lesz kisebb. De!! Mi történik akkor, ha az erősítő és a hangszóró közé, beteszek egy három utas hangváltót. Ami szintén 8 Ohm-os hangszórókhoz való. A hangváltóra, mind a három hangszóró 16 Ohm-os. Ha valaki tudja, illetve, van tapasztalata, kérem segítsen!?. ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Ha a váltó nem elsőrendű szűrőkkel dolgozik, leesik a terhelőeimpedancia kb. 2 ohm alá.
Tisztelt Hangszoro2000!
Már mint az erősítő felé lesz az impedencia 2 Ohm?? Sorry... Nem igazán értem.... ![]()
Sziasztok szeretnék hangszórót használni a telefonomhoz csak nem tudom hogy miként lehetne összekötni 2 hanszórót a telefonommal hogy sztereó hangzast kapjak. Tipp van?
Tudom nem most kellene de annak akit érdekel ez a téma és annak aki olvassa eszt a fórumot hasznos kiegészítő lehet ez az információ:
Bővebben: Link Érdemes végig olvasni mert sok okosság van benne és igazság már csak személyes tapasztalat alapján. Nos tehát azért volt fordítva a bekötés mert azt 1 profi autó hifi szerelő rakta össze..
Szervusztok!
Egy kis segítséget kérnék! Van egy kétutas monitor hangfalam ami a képeken látható állapotban került hozzám. Szeretném ezt értelmesen használható állapotba hozni. Aki tudna nekem nagyon részletes kapcsolást mutatni/rajzolni és nagyon részletesen leírni hogy mit vegyek hozzá és hogyan kössem azt megköszönném! ![]() ![]() Előre is köszönöm!
Szia!
Mi a gond a dobozzal? A leégett ellenállás okoz problémát? |
Bejelentkezés
Hirdetés |